جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر sara جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    salam khaste nabashid
    man mogheye sex kheili dard daram
    aslllllan nemitoonam dardesho tahamol konam bayad chikar konam???
    dar arze 1/5 gozashte faghat 1bar nazdiki dashtam unam ba darde ziad va hamchenin tase ziadi be khatere hamin mozu daram
    mamnoon misham age komakam konid
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      گرچه اطلاعات شما ناقص است ولی اگر در ناحیه پرده بکارت است با اسپری بی حسی لیدوکائین می توان آنرا بی حس کرد ولی اگر درد در داخل واژن هست احتمال وجود زخم در واژن می باشد که بایستی به متخصص زنان برای معاینه مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام
    شما چه دارویی را برای رفع درد بیضه و زیر شکم موقع تحریک جنسی پیشنهاد میکنید؟
    با تشکر از اینکه جواب سوالات مرا میدهید
    سلامتی شما را از خداوند بزرگ خواستارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      دارویی ندارد
  • تصویر کاربر mm سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 6ساله جداشدم و اصلا رابطه جنسی نداشتم با اینکه خییلی نیاز دارم و شبها تو خواب ارضاء میشم و دچاره اختلاله هورمون شدم یعنی پرولاکتین بالاودچاره ریزش موی شدید شدم. ایا رابطه جنسی برام خوبه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      منظورتان از خوب بودن چیه؟ بدیهی است روایط جنسی از نظر روحی و روانی شما را آرام می کند اما اینکه روی پرولاکتین بالا و ریزش موتاثیر داره یا خیر ؟ بعید می دانم
  • تصویر کاربر محمدجواد سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام
    من جوانی25ساله هستم 2سال ازدواج کردم 3ماه اول خانمم از قرص های ldاستفاده میکرد بعداز ان دیگر روش پیشگیری استفاده نکردیم درضمن خانمم کسیت های کوچکی داخل رحم دارد به2دکتر مراجعه کردیم قرص دادن جهت تنظیم وبارداری من خودم هم ازمایش اسپرم دادم دکتر زنان گفت مشکلی ندارم فقط اسپرمهاکم تحرکند قرص داد استفاده کردم اما باز خانمم حامله نشد ودیگر به جایی مراجعه نکردیم حالاخانمم دوباره سیکل ماهیانه اش دوباره بهم خورده ودر ایام پریودش گاهی فقط لکه بینی دارد حالا از شما راهنمایی میخواهیم چکار کنیم ایابچه دار میشویم به کجاباید مراجعه کنیم اهل کرمان هستیم .
    باتشکر از شما دکتر ارجمند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بجز پیگیر درمان همسرتان شما هم بایستی به ارولوژیست برای معاینه مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    آیا کپسول تامسولوسین 0.4 را می توان برای درمان درد بیضه و زیر شکم هنگام تحریک جنسی مصرف کرد که دیگر نیازی به خودارضایی نباشد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      این دارو برای چنینی منظوری استفاده نمی شود ولی اگر چنینی تاثیر مثبتی بر روی شما دارد مصرفش مشکلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۱ خرداد ۵ تعداد بازدید: 938 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط