جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از اینکه به سوال قبلی من سریعا و کامل جواب دادید ممنون هستم. دکتر عزیزمن یک سوال از خدمتتون دارم. اینکه بنده 29 سال سن دارم و 4 سال ازدواج کردم و هنوز بچه دار نشدم. حدودا 2 هفته پیش تست پاپ اسمیر برای اولین بار دادم. ظاهرا HpV مثبت دارم و دکتر گفت که یکم علایم غیرعادی دیده میشه که ممکنه موجب سرطان بشه و گفت که زیاد نگران نباشم چون زیاد پیشرفته نیست واینکه زود تشخیص داده شده مهمه. ولی بهم گفت 3 ماه دیگه یک تست دیگری هم بدم که مطمئن بشه. آقای دکتر, من خیلی میترسم و نمیدونم که تست دوم بخاطر چی هست و کلا چه آزمایشی هست؟ امکان داره سرطان باشه و عمل جراحی بخواهد یا اینکه امکان داره که اصلا سرطانی نباشه؟ اصلا من خوب میشم؟ لطفا راهنماییم کنید چون من خارج از کشور زندگی میکنم و میخواهم دقیقا بدونم . راستی اینهم ناگفته نماند که خودم با جستجوی اینترنتی دریافتم که ویروس HPV باعث زگیل تناسلی میشه که من هم در ناحیه مقعد ,مشاهده کردم و فکر میکنم دارم.
    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلاممتاسفانه من نه اطلاعات کافی از نتایج آزمایش تان دارم و نه اینکه در تخصص من هست ولی اگر در نواحی مقعدی زگیل تناسلی دارید بهتر است هرچه زودتر از بین ببریدشان
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      در ضمن بهتره نوع HPV را هم مشخص نمائید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۸ خرداد ۵ تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    "ظاهرا اینی که داره برای شما تجویز می کنه پزشک هست. به مدت 3 تا 6 ماه"
    معذرت دکتر عزیز،منظوری نداشتم(شرمنده) و خیلی تشکر
  • تصویر کاربر کامران پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام دو سوال داشتم : 1-ایا سلول های لیدیگ قابلیت تکثیر در بزرگسالی را دارند ؟ 2- اگر جواب سوال اول مثبت است ، در مقاله ای خواندم با آزمایش بر روی موش ها متوجه شدند مصرف عصاره گیاه شا تره باعث افزایش سلول های لیدیگ و تستوسترون شده است ، این گفته را تایید می کنید ؟ ( من خیلی نگرانم چون تستوسترونم 3 نانوگرم بر دسی لیتر است )
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      سلول های لیدیگ بعد از اتمام دوره بلوغ دیگر تکثیر نمی یابند
  • تصویر کاربر فرهود دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام اقایدکترواقعا ممنونم که وقت میذارین راجع به بالا رفتن بیضه های پسرم مزاحمتون شده بودم قبلا.سونوگرافی که انجام دادن هردو بیضه به طور نابجادر پروگزیمال کانال های اینگوئینال مربوطه رویت شده اما اندازه و اکوی طبیعی داره باز با این حال بایدعمل بشه؟یکی ام این که چرا متخصص کودک این عقیده رودارن که نباید عمل بشه تا یکسالگی سر جاش قرارمیگیره؟اینم خواستم بدونم که عمل خطر ناک و سختیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بین علما اختلاف وجود دارد. پروگزیمال کانال حتما نیاز به عمل دارد. عملش سخت و خطرناک نیست. 1% احتمال دارد که تا یکسالگی پائین بیاید. اگر قرار باشد پائین بیاید غالبا تا 3 ماهگی پائین میاد و بعد از آن احتمالش خیلی کم می شود
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خیلی ممنون که جوابمو دادید.ازتون عذرخواهی می کنم دیر فهمیدم جوابمو دادید.مشکل من این بود که در قسمت سر التم دوتا سوراخ داشتم که گفتم یکی از اونا کوچکه و مایعی هم از اون خارج نمی شه شما هم گفتید عکس اون ناحیه رو بفرستم که نظر دقیق تری بدید حالا عکس رو ضمیمه کردم خواهش می کنم بگید میشه این سوراخ اضافی رو از بین برد؟مجددا ازتون تشکر می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      عکس تان اصلا کیفیت ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۸ خرداد ۵ تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط