اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر Hamed یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    با سلام ایا در لمس بیضه توسط خود. فرد. میتوان به واریکوسل پی برد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      معمولا نیاز به تجربه دارد لذا بعیده خود فرد بتواند تشخیص دهد مگر آنکه خیلی شدید باشد
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من زمانی که برای رفتن به سربازی اقدام کردم با معاینه پزشک متوجه واریکوسل درجه3 شدم این تغیر در کیسه ی بیضه را خودم حس میکردم اما فکر نمیکردم که مشکل ساز باشه که واریکوسل باعث کوچک شدن بیضه چپم هم شده است. خواستم سوال کنم که من در باروری به مشکل میخورم و نیاز به عمل سریع دارم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      برای پاسخ به سوال شما نیاز هست که آزمایش اسپرم دهید اگر نتیجه ی آزمایش نرمال باشد نیازی به عمل نیست.
  • تصویر کاربر بي یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام-واريكسول نوع دو دريكطرف بيضه دارم.ازمايش اسپرم بشرح ذيل است.نياز به عمل دارم?
    volume :4
    apperaance: milky-turbid
    viscosity: normal
    liquification time: 30
    ph: 7
    sperm count: 43 mill/ml
    %normal form : 90
    %abnormal form: 10
    rbc: 2-3
    immotile: 30%
    progresive motility: 55%
    motility(spermatozo) 70%
    progressive+ non prog: 70%
    wbc: 3-4
    non progressive: 15%
    aggregation: -
    round cell:10-12
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این آزمایش نرمال هست و نیازی به عمل نیست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید!من همیشه شرت مایو میپوشیدم و چن روز پیش شرت هفتی خریدم ک خیلی هم تنگ نبود،چون هواسردبود مجبور شدم برای بیرون رفتن از زیر شلوارم شلوار گرم کن بپوشم!حین راه رفتن حس کروم بیضه هام درد میکنن خیلی درد شدید بود! بعد از اونروز هرازگاهی درد بیضه سمت راست رو دارم و جالبه ک اندازه ش ی مقداری بزرگتر از حالت قبل شده! درد از قسمت زیر بیضه سمت راست هستش! الان دیگه درد شدید اصلا ندارم ولی خب ی درد خفیفی گاهی میاد سراغم درضمن بیضه ای ک درو میکنه هم ی مقداری بزرگتر شده!میخاستم ببینم مشکلی پیش اومده برام؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید شاید التهاب اپیدیدیم داشته باشید.
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون از جوابتون! اگه التهاب اپیدیدیم داشته باشم درمانش چیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      داروهای ضد التهاب مثل کپسول سلکسیب
    4. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      دکترجان ممنون از اینکه سریع جواب میدید اصلا انتظارشو نداشتم! میشه بگید دارویی برای زودانزالی هست یا ن؟ و اینکه اطبا طب سنتی ک میگن حنا بمالی رو الت تناسلی باعث ضخیم ترشدن پوست الت شده و انزال رو ب تاخیر میندازه چقد از نظرعلمی درسته؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      میشه بگید دارویی برای زودانزالی هست یا ن؟ .............................زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
      اینکه اطبا طب سنتی ک میگن حنا بمالی رو الت تناسلی باعث ضخیم ترشدن پوست الت شده و انزال رو ب تاخیر میندازه چقد از نظرعلمی درسته؟.......................در علوم جدید این حرف پذیرفته نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عا یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    A A:
    A A:
    آلت من در حالت نعوظ کامل از بیخ منظورم از قسمت زیر ناف 15 سانتیمتره
    اما درحالت خوابیده خیلی کوچک و بصورت جمع شده به حالت فنری با اندازه خیلی کوچک و قطر خیلی خیلی کم و یه حالت مرده به خودش میگیره پوست بیضه هم در این حالت جمع میشه و بیضه هامم کوچیک میشه ضمنا یکی از بیضه هام (سمت راستی) به سمت بالا میره تو.
    نه میتونم استخر برم چون مسخره ام میکنن. کلا بابت این موضوع خیلی رنج میبرم
    علت چیه آقای دکتر؟
    راه درمان چیه؟
    1. تصویر کاربر عا شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      خواهشا اسم و اسم خانوادگی من
      نشان داده نشود.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      جمع شدن آلت و کیسه ی بیضه گاهی به دلیل سردی هوا و گاهی بدلیل استرس هست و در افراد وسواسی بیشتر دیده می شود و طبیعی است. هر چه هوا گرم تر باشد و فرد ریلکس تر و کم استرس تر باشد شرایط بهتری خواهد داشت.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 919 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط