اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر بهمن سه شنبه ۳۱ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    بنده مجرد و 24 ساله هستم آزمایش اسپرم داده ام که نتیجه اش را برایتان پیوست کرده ام . دکتر معالج اعلام کرده باید عمل شوید.آیا شما با توجه به نتیجه آزمایش عمل را تایید میکنید .؟آیا بعد از عمل تقارن بیضه هایم برقرار خواهد شد؟و اینکه بنده گهگاه دردی در قسمت بیضه چپ و ران چپ دارم آیا بعد از جراحی واریکوسل این دردها برطرف خواهد شد؟واینکه بنده چند ماه دیگه در گزینش نظامی شرکت میکنم اگر عمل واریکوسل کرده باشم احتمال دارد در گزینش پزشکی مرا رد کنند؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۱ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این ازمایش کاملا اشتباه و بی اعتبار هست توصیه می کنم آزمایش خود را در مرکز دیگری تکرار کنید. براساس این آزمایش نمی توان اظهار نظری کرد.
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر وقتتون بخير ببخشيد اقاي دكتر من هم واريكسل و هم هيدروسل شديد دارم دوبارم عمل كردم خوب نشدم الان هم داره بيضم كوچيك ميشه هم ميل جنسيم كم شده هم احساس ميكنم رو چهرم تاثير گذاشته راه درمان داره اقاي دكتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سونوگرافی از بیضه ها و آزمایش هورمون های جنسی را انجام دهید و برای من ارسال کنید همراه با عکسی از بیضه های خودتان
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر.
    بنده نزدیک 3 سال هست عمل واریکوسل چپ انجام دادم. ولی تورم های موجود در رگ های چپ بیضه همچنان وجود دارند ولی هیچ دردی احساس نمیکنم. باقی ماندن این تورم ها عادی است یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      رگ ها بعد از عمل باقی می مانند و طبیعی است
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید ببخشید یکی از اشنایان نزدیک ما بیماری باریکوسل دارن و به گفته خودشون از 15سالگی درد شکم داشتن و ازمایشایی انجام دادن ایشون اقا هستند و 32سالشون و به پزشک مراجعه کردن و به ایشون گفتن که مریضی ایشون درمان نمیشه و نمیتونن بچه دار بشن .و البته 30سالگی به مزشک مراجعه کردن.میشه نظرتون رو لطف کنین بگین؟خیلی نگران هستند و بخاطر همین قصد دارن دیگه ازدواج نکنن.لطفا کمکشون کنین اگر راهی داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      لطفا نتیجه ی آزمایش اسپرم و سونوگرافی بیضه ها را برای من ارسال کنید تا براساس نتایج آن ها خدمت تان راهنمایی کنم
  • تصویر کاربر م شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو سه روزی هست احساس دفع ادرار دارم در صورتی که مثانه ام خالیه و تازه ادرار کردم و این حس مداوم اذیتم میکنه در ضمن هیچ گونه مشکلی هم در ادرار کردن ندارم یعنی درد و سوزشی نیس و کامل احساس میکنم مثانه ام خالی میشود 22 ساله هم هستم
    سپاس از راهنمایی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر بیش از یک هفته تداوم داشت سونوگرافی از کلیه ها و مثانه و نیز آزمایش ادرار انجام دهید و اگر نرمال بود نیاز به پیگیری نیست و بهتر است نسبت بهش بی تفاوت باشید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۵ تعداد بازدید: 919 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط