پرسش و پاسخ در مورد ایدز و انتقال ایدز از مفعول به فاعل

در این مقاله مطالعه می کنید:

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی، شدیدترین ترین ظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV.

۱.۱% مردم بین سن ۱۵ تا ۴۹ سال در سرتاسر جهان به عفونت HIV مبتلا هستند. سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محافظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. به طور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت ۲۰۰۴).

جدول احتمال انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

۸۴۱۰۰

استفاده از سرنگ مشترک

۰.۸

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

۰.۳۰.۸

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

۰.۰۴۰.۱

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

۰.۲۸۰.۳۳

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

۰.۰۳۰.۰۹

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

۰.۰۰۵۰.۰۲

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۳۰.۰۰۸

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۶۰.۰۲

روش های انتقال ایدز

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد. وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد. در مردان ختنه شده نیز نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV، هشت تا دوازده سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

۱- عفونت اولیه

این مرحله در ۴۰% تا ۹۰% بیماران رخ می دهد. علائم ۲ تا ۴ هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت ۱۴ روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

۲- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود ۱۰ سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

۳- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیم و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی ۲ تا ۳ سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار، ۱۰ تا ۱۱ سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) در کمتر از ۵ سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: ۵ تا ۱۵ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از ۱۵ سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس، ۶ هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده و پس از آن با استفاده از روش ELISA بررسی می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد، فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت، کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.

پرسش و پاسخ در مورد ایدز

جواب ۹۰ درصد این آزمایش ها ظرف ۶ هفته پس از ابتلای فرد به ویروس HIV، مثبت می شود. این آزمایش، به جستجوی محتویات ژنتیکی ویروس در خون پرداخته و آزمایش RNA یا تست تشخیص سریع HIV از نام های دیگر آن هستند. ۹۰ درصد آزمایش های تقویت نوکلئیک اسید (NAAT) ظرف ۱۰ الی ۱۲ روز پس از ابتلا مثبت می شوند. با گذشت ۶ هفته از زمان ابتلا، این آمار به ۹۹ درصد می رسد.

HIV (ویروس کمبود ایمنی انسانی) به ویروسی گفته می شود که مرحله ی نهایی عفونت آن ایدز نام دارد. این ویروس با آسیب رساندن تدریجی به سیستم ایمنی فرد، بدن را در برابر سایر ویروس ها، باکتری ها و انگل ها خلع سلاح می کند. این عفونت ها که با نام «عفونت های فرصت طلب» شناخته می شوند، در ابتدا خفیف بوده و پس از تخریب سیستم ایمنی بدن شدت می گیرند.

ایدز (سندرم اکتسابی کمبود ایمنی)، به مرحله ای از بیماری گفته می شود که سیستم ایمنی با از دست دادن سلول های CD4 خود ضعیف می شوند. این سلول ها گلبول های سفیدی هستند که وظیفه ی مقابله با عوامل بیماری زا را بر عهده دارند. در نبود این سلول های دفاعی، بدن در برابر بیماری هایی که به طور عادی قادر به مقابله با آنها می باشد، بسیار آسیب پذیر می شود.

ایدز زمانی تشخیص داده می شود که فرد دارای تعداد CD4 زیر ۲۰۰ (در هر میلی متر مکعب از خون) باشد، یا حداقل یکی از شرایط منحصر به فرد ایدز را داشته باشد. این شرایط توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC) تعریف شده و شامل مواردی مثل لنفوم و پنومونی است.

نه به مدت زیاد. در مقایسه با ویروس های دیگر مثل آنفولانزا یا آبله مرغان، HIV ویروسی شکننده محسوب می شود. این ویروس در دمای اتاق (۲۵ درجه سانتیگراد)، در معرض اشعه فرابنفش (خورشید)، یا در سطوحی با pH متفاوت با pH خون، قادر به زندگی نمی باشد.

حتی اگر این ویروس بتواند در این شرایط برای مدت کمی خود را زنده نگه دارد، باز هم احتمال اینکه بتواند شما را مبتلا کند تقریباً صفر است. به عنوان مثال، تا به حال هیچ مورد ثبت شده ای مبنی بر اینکه انتقال این ویروس از سوزن خونی که در فضای آزاد قرار داشته، وجود ندارد. حتی خطر انتقال HIV از سرنگ در محیط بهداری تنها ۳/۰ درصد است.

سه عامل اصلی انتقال HIV در ایالت متحده، به ترتیب رابطه ی جنسی مقعدی، رابطه جنسی واژینال و استفاده از سوزن مشترک می باشد. طبق آمار منتشر شده توسط CDC، احتمال انتقال ویروس HIV به شرح زیر است:

  • مفعول در سکس مقعدی با فرد مبتلا به HIV: 1 به ۷۲
  • استفاده از یک سرنگ در مصرف مواد مخدر: ۱ به ۱۵۹
  • فاعل در سکس مقعدی با فرد مبتلا به HIV: 1 به ۹۰۹
  • زنان در سکس واژینال: ۱ به ۱۲۵۰
  • مرد در سکس واژینال: ۱ به ۲۵۰۰

با وجود اینکه این احتمال وجود دارد، اما آمار موارد ثبت شده به شدت پایین است. البته، سازمان آمار قادر به اندازه گیری دقیق این مقدار اندک نیست. زیرا معمولاً افرادی که سکس دهانی دارند، سکس واژینال یا مقعدی را نیز دارند.

البته، مشکلاتی مثل زخم دهان می تواند احتمال انتقال HIV از طریق سکس دهانی را بالا ببرد. هر چند، در این موارد هم احتمال انتقال بسیار کمتر موارد ذکر شده است. استفاده از کاندوم، سد دهانی و داروهای HIV می توانند به پیشگیری یا درمان این ویروس کمک کند.

به لطف تکنولوژی های مدرن، دقت تست HIV در درمانگاه ها بسیار بالا می باشد. هر چند، هنوز هم موارد نادر اشتباه بودن نتایج مثبت یا منفی وجود دارد. نرخ نتایج منفی کاذب ۰/۰۰۳ درصد و نرخ نتایج مثبت کاذب چیزی بین ۰/۰۰۰۴-۰/۰۰۰۷ درصد می باشد. علت این دقت بالا این است که بیشتر تست های HIV دو بار انجام می شود.

موارد منفی کاذب زمانی اتفاق می افتند که ویروس HIV در مراحل اولیه ی خود باشد. در این مرحله، بدن هنوز آنتی بادی کافی برای قابل تشخیص بودن بیماری را نساخته است. آزمایش های ترکیبی مدرن HIV کار پزشکان و بیماران را بسیار آسان کرده است. یعنی فرد پس از ۳ تا ۴ هفته بعد از آلودگی می تواند از جواب تست خود مطمئن باشد.

این تست ها برای افرادی که می خواهند به صورت شخصی این تست را انجام دهند، در نظر گرفته شده است. استفاده از این تست بسیار آسان بوده و تنها به مقداری از آب دهان نیاز است. نتیجه ی این تست در ۲۰ دقیقه مشخص می شود.

از آنجایی که سطح آنتی بادی های موجود در آب دهان از خون پایین تر است، این تست در مقاطع ابتدایی ابتلا به ویروس HIV توانایی تشخیص بالایی ندارد. این تست حدوداً ۷ درصد موارد جواب منفی کاذب را نشان می دهد. به این معنا که از هر ۱۲ بار آزمایش، یک بار خطا اتفاق می افتد.

تست پاپ اسمیر برای موارد متعددی استفاده می شود. اما تشخیص HIV با این تست ممکن نیست. هدف این آزمایش تشخیص تغییرات سلولی برای تشخیص سرطان دهانه ی رحم است. اما تست HIV حتماً باید روی خون یا آب دهان انجام شود.

با این وجود، تست پاپ اسمیر برای زنان مبتلا به HIV، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این زنان تا ۵ برابر بیشتر در معرض خطر سرطان دهانه ی رحم قرار دارند. این تست همچنین برای سرطان مقعد یا ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نیز کاربرد دارد.

۴۰ الی ۹۰ درصد افرادی که تازه به ویروس HIV مبتلا می شوند، در همان مراحل اولیه شروع عفونت دچار برخی از علائم می شوند. این علائم که خود را در هفته ی دوم تا چهارم نشان می دهند، شبیه به علائم آنفولانزا می باشد. فرد بیمار ممکن است علائمی مثل خشکی گلو، خستگی، سردرد، درد مفاصل و عضلات را داشته باشد.

یکی از علائم به خصوص مرحله ی شدت گرفتن ابتدایی عفونت، لنفادنوپاتی است. لنفادوپاتی، التهاب دردناک غدد لنفاوی، مخصوصاً در گردن، پشت گوش ها، زیر بغل و بین پاها می باشد. همچنین، خارش های ماکوپاپولار (برآمدگی های کوچک قرمز یا صورتی در بالاتنه) می تواند از دیگر علائم این مرحله از بیماری باشد.

علائم HIV در زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد. البته، زنان ممکن است در مجاری تناسلی خود علائمی را تجربه کنند. مثل واژینوز باکتریال و کاندیدیازیس (یک عفونت قارچی رایج که به عنوان یک عفونت مخمری واژینال شناخته می شود). عفونت های دیگری مثل عفونت برفک دهان (نوعی عفونت قارچی)، در هر دوی زنان و مردان وجود دارد.

زنان مبتلا به HIV، به میزان بیشتری در معرض خطر بیماری التهاب لگن (PID) مزمن قرار دارند و ممکن است دچار پریودهای نامنظم و خونریزی های غیر عادی شوند. اما ورای تمام تفاوت های ذکر شده، این بیماری بیشتر از اینکه به جنسیت ربط داشته باشد، با توجه به شرایط هر فرد خود را نشان می دهد. علائمی مثل ژنتیک، سن، سابقه ی بیماری و سبک زندگی مثل مصرف دخانیات، رژیم غذایی و ورزش، نقش بالایی در تأثیر ویروس روی شما دارند.

در شرایط ایده آل، شما باید بلافاصله بعد از تشخیص، درمان را شروع کنید. اما در گذشته پزشکان تا زمانی که سطح CD4 فرد زیر ۵۰۰ برسد، درمان را به تعویق می انداختند. علت این امر نگرانی از اثرات داروهای بلند مدت HIV و همچنین واکسینه شدن ویروس در برابر تأثیرات دارو بود. اما امروزه این مشکلات برطرف شده است. پزشک متخصص مطرح می کند که امروزه شرایط متفاوت است. نسل جدید داروها، بسیاری از نگرانی های گذشته را از بین برده اند. علاوه بر این در صورت درمان به موقع و درست، فرد مبتلا به HIV می تواند یک زندگی راحت با طول عمر عادی را تجربه کند.

بنابراین، امروزه هدف درمان به جای افزایش طول عمر، بالا بردن کیفیت زندگی فرد می باشد. تحقیقات ثابت کرده اند که درمان زودهنگام ویروس HIV (حتی اگر بعد از پایین آمدن سطح CD4 از ۵۰۰ آغاز شوند)، باز هم می تواند خطر شدت گرفتن ویروس در سال های آینده را تا ۵۳ درصد کاهش دهد.

در نتیجه ی این تحقیقات، پزشکان پیشنهاد می دهند که بیمار، درمان HIV را از همان زمان تشخیص آغاز کند و به مواردی مثل سن، جنسیت، نژاد، درآمد و سطح سلامت توجهی نداشته باشند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (44 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    من دوچاره الزای زود رس شدم من وقتی میخوابم مقاربت رو انجام بدم قبل دخول الزا میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۸ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۳۰ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر مجدد اگر به صورت حضوری خدمت شما برسم ایا زود انزالی راه درمانی قطعی ویا کم ضرر تر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۰ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از جنابعالی بابت جواب به سوال قبلی ودر تکمیل اون،ایا راه درمانی مناسبی و قطعی وجود داره؟
    اگر نداره محل ویا برند معتبری برای قرص مورد تاییدتون هست؟ چون من از قرص ها با فاصله استفاده می کنم وگاها 10 روز شده که استفاده نکردم فقط وابستگی اعتیاد ندارم اما ایا این قرص برای قلب هم ضرر داره ومی تونه باعث حمله قلبی یا مغذی بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر جعفر شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام‌ وقت بخیر برای درمان قطعی زود انزالی چه چیزی پیشنهاد میکنید و اگر نیاز هست به پزشک مراجعه کنم به چه پزشکی مراجعه کنم پیشاپیش ممنون از کمک و راهنمایی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • تصویر کاربر م شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    سلام
    من مشکل زود انزالی دارم برای درمان باید پیش چه دکتری بروم
    و تقریبا چقدر زمان طول میکشد تا درمان شوم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4251 مشاهده پرسش
    سلام بنده 27 ساله هستم و حدود 2 سال هست که دچار مشکلات در دفع ادرار شدم. اولش با کلیه درد شروع شد و بعد با گیر ادراری های متعدد ادامه پیدا کرد و دراوایل هر وقت آزمایش ادرار می دادم خون داخل ادرارم بود در طول این 2 سال پیش حدود 10 تا متخصص رفتم وانواع آزمایش های ادرار و سایتولوژی و سونوگرافی از تمام کلیه و مثانه و پروستات وبیضه ها و ... انجام دادم ونتیجش خوب بود و انواع داروهای رواتکسین، هیدورکلروتیازید، پروستاتان، پرازوسین، آزیترومایسین، داکسی سایکلین، تاوانکس، باکلوفن ، افلوکساسین، سیپرو و ... را مصرف کردم تا اینکه در نهایت مجبور شدم عمل سیستوسکوپی رو انجام بدم که نتیجش رو براتون می فرستم دکتر بعد از دیدن سیستوسکوپی من گفت که التهاب پروستات شدید داری و داروهای ، تاوانکس، باکلوفن و تامسولوسین رو برام نوشت و گفت بعد از یک ماه مجدد مراجعه کن...بعد از مراجعه مجدد سه قرص امنیک و تاوانکس و فلوکستین رو بهم داد که بامصرف اونا اونقدر داغون شدم که تا حدود سه هفته با کمک آب گرم و بهتر بگم نزدیک به جوش ادرار می کردم. تااینکه با مراجعه به پزشک دیگر قرص فیناستراید(صبح 1 عدد) و تامسولوسین(شب 1 عدد) رو بهم داد و گفت فلوکستین رو قطع کن.
    در حال حاضر دارم این دو تا قرص رو مصرف میکنم(فیناستراید حدود 1 سال و تامسولوسین حدود1 سال و 10 ماه) ولی دیگر هم بهبودی کامل حاصل نشد. حالم جوریه که یه مدت خوبم ولی یک دفعه ای مشکلم عود می کنه و مجبورم هر 1 ساعت یا 45 دقیقه یکبار به دستشویی بروم و موقع دستشویی کردن اکثر مواقع به صورت روان ادرار دفع نمیشه و بعضی مواقع به صورت جهشی و طی چند بار دفع میشه و در حالی که مصرف مایعات من در روز کم است و الآن حدود 1 سال و چند ماهه که همه ی غذاها و خوراکی ها و میوه های طبع سرد را هم نمی خورم( به جز برنج و پنیر.) مشکل دیگه ای هم که دارم اینه که تا قبل از مصرف قرص فیناستراید من تقریباً هفته ای یا ده روز یا دو هفته یکبار در خواب جنب می شدم ولی از وقتی این قرص رو می خورم اصلا جنب نمی شم و یا اگر خواب شهوتی ببینم ممکن است حالت جنب اتفاق بیفتد ولی هیچ مایع منی از من خارج نمی شود.
    مشکل دیگه هم که دارم اینه که بعضی مواقع صبح ها تآکیید می کنم مخصوصا صبح ها که میرم سر کار بدون اینکه زیاد مایعات بخورم خیلی زیاد دستشوییم می گیره مثلا صبح ساعت 7 یک لیوان آب با قرص می خورم ولی دیگه هیچ مایعات و آبی نمیخورم تا حدود ساعت 1 یا 2 بعد از ظهر ولی در طی این مدت حدود 10 بار می رم دستشویی و در هربار دستشویی مقدار زیادی ادرار به صورت سفید و شفاف از من خارج میشه و من واقعا کلافه میشم که این همه آب از کجا میاد...این اتفاق در اولین روز کاری(معمولا شنبه ها ) برام می افته... مشکلاتم در فصل سرما بیشتر هست...
    یک خواهش از شما:
    من آدم به شدت خجالتی هستم طوری که تو کل عمرم همش 4 بار استخر نرفتم ولی تو این 2 سال مجبور شدم چندین بار معاینه بشم و عمل سیستسکوپی رو انجام بدم و بابت این موضوعات همیشه خودم رو سرزنش کردم و خودخوری کردم و در پیشگاه خداوند هم خیلی دعا کردم که آبروم دیگه بیشتر از این نره ولی چه کنم (اللهم اغفرلی الذنوب التی تحبس الدعا...) خواهشا نگید که باید نوار مثانه انجام بدم ... من پارسال یکی از پزشک ها نوار ادرار بهم داد (که روندش اینه که باید ایستادنی ادرار می کردم) ولی من بعد از چندین بار تلاش و 2 روز معطلی آخر نتونستم ایستادنی ادرار کنم نمی دونم چرا ولی با توجه به مطالعاتی که درباره نوار مثانه داشتم، سوند بهت می زنن و با تزریق مایع به داخل مثانه ازت می خوان که ادرار کنی اون هم در حالت خوابیده...مشکل دیگه ای که دارم هم اینه که خیلی زود تحریک میشم و حالت نعوظ برام اتفاق می افته نمونش تو معاینه شدن توسط پزشک...خواشا اگه راهی جایگزین می دونید معرفی کنید چون می دونم که نمیتونم نوار مثانه انجام بدم...خواهش می کنم
    در ضمن تازگی دچار مشکل ibs شدم که دو کپسول colpermine و colofac retard مصرف میکنم...آیا مصرف این داروها باعث بدتر شدن مشکلم می شه؟
    اگر از وضعیت تأهل هم بپرسید مجرد هستم و فعلا به دلیل بعضی مشکلات امکان ازدواج ندارم...
    راستش دیگه بریدم ... فکر کنم دچار افسردگی شدم صبح که از خواب پا میشم همش دعا دعا می کنم که بتونم سر کار دوام بیارم ودچار گیر و مشکلات دیگه نشم از سر کار هم که میام خونه به خاطر مشکل زیاد دستشویی رفتن خیلی کم میرم بیرون..

    خواهشاً جواب من را بدهید. اجرتان با مادر سادات حضرت زهرا(س)... فقط خواهشاً مشکلات نوشته شده را درسایت قرار ندهید. با تشکر از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      با توجه به اینکه داروهای زیادی استفاده کردید و نتیجه نگرفتید و همچنین IBS داریداحتمالا مشکلات شما منشا عصبی دارد و داروهای اعصاب نتایج بهتری را برای شما بدنبال خواهد داشت
    2. تصویر کاربر mehdi جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام...ممنون از پاسخگویی شما...چند سوال داشتم؟
      1) تشخیص شما درباره مشکل من چیه؟
      2) آیا از روی آزمایش psa می توان فهمید که مشکل التهاب پروستات(پروستاتیت) فرد برطرف شده یا نه؟
      3) به نظر شما اگه داروهای مثانه عصبی مثل بتانکول رو مصرف کنم با توجه به بعضی از موارد منع مصرف آن (مثل احتباس ادرار، احساس دفع فوری و مكرر ادرار) و مشکل پروستاتیتی که من داشتم ونمی دانم در حال حاضر دارم یا نه (چون پزشکم وقتی آزمایش psa من رو دید گفت که مشکلت حل شده)مشکلی برام پیش نمیاد؟
      4) میشه دارو برام تجویز کنید؟
      ***خواهش میکنم ...چون دیگه خسته شدم...
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      1) تشخیص شما درباره مشکل من چیه؟.....................در بالا در مورد تشخیص من خدمت تان عرض کردم
      2) آیا از روی آزمایش psa می توان فهمید که مشکل التهاب پروستات(پروستاتیت) فرد برطرف شده یا نه؟..................برخی موارد بله ولی همیشه خیر
      3) به نظر شما اگه داروهای مثانه عصبی مثل بتانکول رو مصرف کنم با توجه به بعضی از موارد منع مصرف آن (مثل احتباس ادرار، احساس دفع فوری و مكرر ادرار) و مشکل پروستاتیتی که من داشتم ونمی دانم در حال حاضر دارم یا نه (چون پزشکم وقتی آزمایش psa من رو دید گفت که مشکلت حل شده)مشکلی برام پیش نمیاد؟.....................خیر مشکل جدی رخ نخواهد داد
      4) میشه دارو برام تجویز کنید؟....................به نظر من ترجیحا تحت نظر یک پزشک باشید خیلی بهتر است تا اینکه مرتب پزشک را تغییر و داروهای متفاوت بگیرید
    4. تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام و ممنون از پاسخگویی شما...
      با توجه به تشخیص شما مبنی بر اینکه:«احتمالا مشکلات شما منشا عصبی دارد و داروهای اعصاب نتایج بهتری را برای شما بدنبال خواهد داشت» شما چه دارویی پیشنهاد می دین؟
      اینکه هم گفتین «به نظر من ترجیحا تحت نظر یک پزشک باشید خیلی بهتر است تا اینکه مرتب پزشک را تغییر و داروهای متفاوت بگیرید» باید بگم که تا حالا به بیش از 10 متخصص مراجعه کردم ولی چون مشکلم حل نشده دیگه کلافه شدم و به هر دری می زنم شاید خدا خواست و مشکلم حل شد به شما هم مراجعه کردم تا شاید بر اساس تجربیات فراوانی که دارید دارویی برام تجویز کنید که حالم بهتر بشه خواهشا راهنمایی کنید و داروهای لازمه رو تجویزنمایید...باز هم ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      داروی سرترالین 50 حداقل برای مدت یکسال
    6. تصویر کاربر mehdi شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر...
      1) داروهای که مصرف می کنم(تامسولوسین و فیناستراید) رو ادامه بدم؟ و با داروهای آی بی اس ( colpermin و colofac retard) تداخل نداره؟
      2)دارو رو شبها قبل خواب مصرف کنم؟
      3) من حدود یک ماه داروی فلوکستین(داروی ضدافسردگی) رو هم مصرف کردم ولی حالم بدتر شد و مشکلات ادراری شدیدی پیدا کردم و تو این یک ماه داغون شدم....این رو گفتم که در جریان وضعیتم موقع مصرف این داروی ضدافسردگی باشید... آیا داروی سرترالین هم از این دسته هست؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      1) داروهای که مصرف می کنم(تامسولوسین و فیناستراید) رو ادامه بدم؟.............بله
      و با داروهای آی بی اس ( colpermin و colofac retard) تداخل نداره؟ ...............خیر
      2)دارو رو شبها قبل خواب مصرف کنم؟........................صبح ها
      3) من حدود یک ماه داروی فلوکستین(داروی ضدافسردگی) رو هم مصرف کردم ولی حالم بدتر شد و مشکلات ادراری شدیدی پیدا کردم و تو این یک ماه داغون شدم....این رو گفتم که در جریان وضعیتم موقع مصرف این داروی ضدافسردگی باشید... آیا داروی سرترالین هم از این دسته هست؟...........................بله ولی با اینحال توصیه می کن حداقل یکسال استفاده کنید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر فرشاد جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسری ۳۳ ساله هستم.چند وقتی میشه حس میکنم بیضه هام کوچکتر از قبل شده و در هنگام نزدیکی با همسرم بیشتر وقتا دیر انزالم تا حدی که هم برای من و هم برای همسرم کلافه کننده میشه در ضمن حالت شق شدن التم مشکلی نیست لطفا برای کوچکیه احتمالیه بیضه و دیر انزالی راهنمایی بکنید سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      برای ارزیابی سایز بیضه ها سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید. دیرانزالی ریشه روانی دارد شاید قرص بوسپیرون ۵ میلی صبح و شب مفید باشد و بتدریج تا ۱۰ میلی هر ۸ ساعت اضافه شود
  • تصویر کاربر رزگاررحیمی جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    ایا ازمایش اسپرم بنده عادی است.
    در ضمن من حدود یک ماه هست مصرف روزانه موز،کشمش،مویژ،ویتامین سی ،روغن سیاه دانه و داروه گیاهی خرنوب ،و گوجه و بادام زمینی و بادام هر روز استفاده میکنم ،ایا واقعا تاثیری در کیفیت اسپرم دارن،؟ و اگر داشته باشن تو چه مدت اثر گزارند .ممنون تاثیر اب سرد بر اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      این آزمایش نرمال هست آبسرد برای بهبود کیفیت اسپرم مفید هست ولی درمورد بقیه موارد با متخصص طب سنتی مشورت کنید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام ممنونم از حوصله شما
    آیا در سندرم کالمن که اندازه بیضه زیر دو سانت است باروری با داروی lh .fsh حتما وجود دارد . الان تستوسترن 250 هر ماه یک عدداستفاده میکنم که در اندازه بیضه تاثیری نداشته . اندازه طول آلت به مرزاستاندارد رسیده که قطرش هم 11 سانت میباشد. سن 40 سال
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      تستوسترون تاثیر در افزایش سایز بیضه ندارد و احتمال باروری با داروهای LH, FSH وجود دارد ولی قطعی نیست.
  • تصویر کاربر ام جمعه ۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2144 مشاهده پرسش
    در ریپورت سونوگرافی مادرم اومده:درون لومن کیسه صفرا تصویر دو دانسیته اکوژن ریز هر کدام به قطر تقریبی 2 م.م دیده میشود.که مطرح کننده میکرولیتیاز و یا پولیپ های کوچک کلسترلی هستند،کبد و مجاری صفراوی و کیسه صفرا و طحال و پانکراس همه نوشته شده سایز طبیعی دارند و شواهد پاتولوژیک ندارند،فقط کبد چرب گرید یک ذکر شده،
    میخواستم بدونم خطرناکه و درمانش چیه از بندرانزلی مزاحمتون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      خیر خطرناک نیستند و درمانی خاصی نمی خواهند گرچه قرص لیورگل برای کبد چرب مفید هست ولی در کل توصیه می کنم زیرنظر متخصص گوارش باشند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی