اندازه کیست کلیه چقدر باشد خطرناک است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

کیست ساده کلیه کیسه ای با دیواره ی صاف و نازک که معمولا با مایع پر می شود، است. ممکن است یک یا چند کیست در کلیه ها تشکیل شود. کیست ساده شایع ترین نوع کیست کلیه است. اگرشما دچار عوارض کیست کلیه که در ادامه به آنها اشاره می کنیم باشید باید به سراغ درمان آن بروید. این کیست ها مثل بیماری کلیوی پلی کیستیک (وجود چند کیست عود کننده) که یک بیماری پیشرفته است و می تواند منجر به نارسایی کلیه شود نیستند. کیست ساده کلیه اغلب باعث آسیب نمی شود.

درد کیست کلیه

علل تشکیل کیست کلیه

علت کیست کلیه به طور کامل شناخته نشده است، اما به نظر می رسد ارثی نیست. با این حال، در مردان شایعتر است، اما تقریبا نیمی از افراد بالای ۵۰ سال یک یا چند کیست ساده در کلیه ها دارند. اندازه این کیست ها نیز ممکن است با افزایش سن افزایش یابد و ممکن است بعد از ۱۰ سال، ۲ برابر شود.

علائم کیست کلیه

کیست کلیه معمولا علائم ایجاد نمی کند. در اغلب موارد، پزشک آنها را در یک سونوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری (CT اسکن) که به دلیل دیگری انجام شده، پیدا می کند. با این حال، کیست ساده کلیه ممکن است:

  • اگر بزرگ باشد و روی ارگان های دیگر فشار وارد کند باعث، درد پهلو، کمر، قسمت فوقانی شکم شود.
  • باعث خونریزی شود.
  • عفونت کند و باعث تب، لرز و سایر علائم عفونت شود.
  • همچنین باید بدانید به ندرت باعث اختلال عملکرد کلیه می شود.

کیست کلیه با فشار خون بالا مرتبط است، اما رابطه ی بین این دو معلوم نیست.

کیست کورتیکال کلیه چیست؟

در بسیاری از مواقع در نتیجه سونوگرافی با عبارت کیست کورتیکال روبرو شده ایم، که در واقع همان کیست کلیه است که در خارج از کلیه تشکیل می شود. کیست کورتیکال اغلب عوارضی ندارد و خوش خیم است. افراد مسن بیشتر مبتلا به کیست کلیه می شوند و با گذشت زمان، کیست بزرگتر خواهد شد.

کیست کورتیکال کلیه

درمان کیست کلیه

اگر کیست شما علائم یا عوارض ایجاد نمی کند، به درمان نیاز ندارید. پزشک شما ممکن است کیست ها را بررسی کند تا اطمینان حاصل کند که هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند. با این حال، در موارد نادر که علائم دارید، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید.این فرایند شامل موارد زیر است:

۱- پزشک به کمک سونوگرافی یک سوزن طویل را از طریق پوست وارد کیست می کند و آن را تخلیه می کند.

سونوگرافی کلیه

۲- پزشک مایع کیست را آسپیره (تخلیه) می کند و پس از آن می تواند یک کیسه خالی را با محلول حاوی الکل پر کند.این کار شانس سفت شدن بافت و عود مجدد کیست را کاهش می دهد. فرسایش فضای داخلی کیست، اسکلروز نامیده می شود. در برخی موارد، یک کیست کلیه دوباره ساخته و با مایع پر می شود. پزشک شما ممکن است عمل جراحی که شامل بیهوشی عمومی و برش بزرگی است را انجام دهد. در طی این روش، جراح، یک لوله نازک و سبک به نام لاپاراسکوپ و دیگر ابزارها را برای تخلیه مایع به کیست وارد کرده و دیوار بیرونی آن را برمی دارد یا می سوزاند تا از بازگشت مجدد آن جلوگیری شود.
ممکن است لازم باشد یک یا دو روز پس از جراحی در بیمارستان بمانید.

اندازه کیست کلیه چقدر باشد خطرناک است؟

کیست های کلیه انواع مختلفی دارند ولی شایع ترین آن کیست های ساده می باشد بعبارتی کیستی که فقط داخل آن مایع است. نیمی از افراد بالای ۵۰ سال کیست کلیه دارند. کیست های ساده می توانند منفرد یا متعدد باشند و در هر جایی از کلیه ها و در هر اندازه ای بروز کنند.

کیست های ساده غالبا خطری ندارند و تا زمانی که باعث فشار بر روی کلیه و اختلال عملکرد آن و یا باعث خونریزی یا پاره شدن در اثر ضربه و حادثه نشوند، نیازی به درمان نداشته و خطری برای فرد ایجاد نمی کنند. در رابطه با اندازه کیست کلیه به صورت طبیعی باید گفت که، اندازه یک کیست ساده کلیه از نیم تا ده سانت می تواند باشد که با بزرگ شدن آن می تواند باعث ایجاد درد در فرد بیمار شود.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.9/5 - (325 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 3روز از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رحمتی سه شنبه ۳۰ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سنگ در حالب دارم. باید حتما عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      به سایز و محل آن و میزان ورمی که ایجاد کرده و میزان درد بستگی دارد. در کل سنگ حالب را به روش سنگ شکن بیرون اندامی ESWL و یا سنگ شکن درون اندامی TUL درمان می کنند
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام.
    اقای دکتر از وقتی که برای پاسخ به سوالات میگذارید بسیار سپاسگذارم.
    در ادرار کف؛بوی بد در ادرار؛ادرار کدر وچند قطره خون دیدم ازمایش کشت انجام دادم منفی بود.بعد از دو هفته سوزش شدید ادرار؛ادرار کدر و بوی بد؛ مبتلا شدم به مدت ۴ روز.در روز ۵ ادرار تیره؛کدر؛بوی بسیار بد و خون غلیظ در ادرار مشاهده کردم به همراه لخته خون ؛ سوزش بسیار شدید در مجرای خروجی ادرار و درد در پایین کمر؛تب نداشتم و شاید دمای بدنم پایین هم بود. به علت این که من در این اینجا دسترسی به دکتر نداشتم ۵ روز عفونت در بدن من بود و بعد از ۵ روز با کشت ادرار تشخیص عفونت دادن و از انتی بیوتیک تزریقی برای من استفاده کردند .الان چند ماه میگذرد و من مرتب به عفونت مبتلا میشوم.درد خفیفی در ناحیه یکی از کلیه هایم دارم و گاهی درد در بالای لگن یک طرف بدن.
    ایا این علائم عفونت کلیه است و یا عفونت مثانه؟
    برای راحت شدن از این عفونت های مکرر و عذاب اور نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر بدون سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      روزی که انتی بیوتیک تزریقی به من تزریق کردن استفراغ شدید هم داشتم؛خودم حس میکنم از ترس و اضطراب استفراغ میکردم .یا این که واقعا عفونت کلیه داشتم ؟در حال حاضر زمانی که سوزش ادرار دارم استفراغ و حال تهوع هم دارم به نظر شما استفراغ از ترس و استرس است و یا از استفاده مکرر از انتی بیوتیک؟
      به نظر شما این علائم عفونت کلیه است؟

      متشکرم از پاسختون
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اطلاعات شما برای ارزیابی و پاسخگویی مناسب کامل نیست ولی من سعی می کنم توضیحات اجمالی خدمت تان بدهم. اصولا عفونت ادراری راجعه علل متعددی می تواند داشته باشد مثل سنگ، تنگی مجرا، عدم تخلیه کامل ادرار، عدم مصرف مایعات کافی، ضعف سیست ایمنی بدن و ..... لذا در مواردی که عفونت ادراری مکررا (البته براساس مثبت شدن کشت ادرار و نه فقط علامت سوزش ادرار) رخ دهد نیاز به بررسی های بیشتر مثل سونوگرافی و عکس برداری و سیستوسکپی می باشد. عفونت های کلیوی معمولا با ت و لرز و درد پهلو همراه هستند و همیشه امکان افتراق عفونت مثانه از کلیه نیست. تهوع هم می تواند عارضه داروها باشد و بعضا به دلیل استرس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فریناز دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    34313:
    PrintResult-3.pdf

    PrintResult-4.pdf

    سلام خسته نباشید اینها مدارک دخترم هست که دچاردردشیدید کلیه است او سال 91 آئوریسم مغزی داشت وعمل کرد کبد چرب دارد و مدت زیادی لیتیم مصرف کرده تنش ورم دارو ویکسال پیش عفونت کلیه درزمان بارداری داشت وپروتئنین دفع میکرد وقشارخونش بالابود لطفا بگویید علت چیست ودرمان متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      مدارکی ارسال نشده است
  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۱۵ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 11058 مشاهده پرسش
    بنده 33 ساله هستم و نه سالی است که پروتئین دفع میکنم و از این بابت خیلی نگران کلیه هام هستم که به نارسایی کلیه منجر شود . و بیماری دیابت و و سابقه خانوادگی و ارثی هم نداریم و به تازگی آزمایش ادرار 24 ساعته دادم و مقدار پروتئین دفع شده در ادرار 370 و کراتینم 1.3 و اوره 32 بود ، ودر سونوگرافی اندازه و ضخامت کلیه نرمال و ضخامت پارانشیم کلیه 18 بود و سنگ و هیدرونفروز و تومور در کلیه دیده نشد و فقط اکوژنیسیته مختصری افزایش یافته بود و افتراق کورتیکو مدولاری برجسته شده است و مثانه هم نرمال بود . لطفا راهنمایی بفرمایید که چکار باید بکنم متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۵ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم زیر نظر نفرولوژیست باشید. در برخی موارد نیاز به بیوپسی برای تشخیص علت پروتئینوری و شروع درمان مناسب هست و در برخی موارد هم با دارو می توان فرآیند را تثبیت کرد و از پیشرفتش چلوگیری کرد یا به تعویق انداخت.
  • تصویر کاربر بهار سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3730 مشاهده پرسش
    بنده 33 ساله هستم و نه سالی است که پروتئین دفع میکنم و از این بابت خیلی نگران کلیه هام هستم که به نارسایی کلیه منجر شود . و بیماری دیابت و سابقه خانوادگی و ارثی هم نداریم و به تازگی آزمایش ادرار 24 ساعته دادم و مقدار پروتئین دفع شده در ادرار 370 و کراتینم 1.3 و اوره 32 بود ، آیا میتواند درمان شود؟ لطفا راهنمایی بفرمایید که چکار باید بکنم متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      خیلی از اوقات دفع پروتئین منجر به نارسایی کلیه نمی رسد. گاه در برخی افراد بدنبال زیاد ایستادن دفع پروتئین رخ می دهد که نگران کننده نیست. ولی درکل توصیه ام این است که تحت نظر متخصص نفرولوژیست بایستی باشید و بصورت دوره ای چک شوید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر