سرطان بیضه شایعترین سرطان مردان جوان

در این مقاله مطالعه می کنید:

سرطان بیضه یک سرطان نادر است که معمولا مردان آن را به صورت تصادفی می فهمند یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند پس بهتر است با علایم سرطان بیضه آشنا باشید.

سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه هنگامی اتفاق می افتد که سلولهای غیرطبیعی به صورت غیر قابل کنترلی در بیضه رشد می کنند . این به خوبی قابل درمان است، به ویژه هنگامی که در مراحل ابتدایی بیماری یافت شود.
بیضه ها، دو عضو جنسی مردانه هستند که اسپرم را تولید و ذخیره می کنند. آنها در یک کیسه زیر آلت تناسلی به نام اسکروتوم واقع شده اند و همچنین هورمون تستوسترون را نیز تولید می کنند.
علایم سرطان بیضه
سرطان بیضه نادر است، اما شایعترین سرطان در میان مردان جوان است. اکثر سرطانهای بیضه از سلول های اسپرم ساز شروع می شوند. این سلول ها سلول های زاینده نامیده می شوند. دو نوع اصلی از سرطان های سلول های بنیادی بیضه عبارتند از، سمینومس و غیر سمینومس. سمینومس ها رشد و گسترش آهسته ای دارند و به پرتودرمانی پاسخ می دهند. غیر سمینومس ها رشد و گسترش سریع تری نسبت به سمینومس ها دارند. انواع مختلفی از غیر سمینومس ها وجود دارد.

دلایل ایجاد سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه

متخصصان علت سرطان بیضه را نمی دانند، اما برخی از مشکلات، مانند بیضه ی نزول نکرده یا سندروم کلاین فلتر ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. اکثر مردان مبتلا به سرطان بیضه فاکتورهای خطر را ندارند.

پزشکان می دانند سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول های سالم در یک بیضه تغییر کنند. سلول های سالم به گونه ای رشد کرده و تقسیم می شوند که عملکرد طبیعی بدن حفظ شود. اما گاهی اوقات بعضی از سلول ها رشد غیرطبیعی پیدا می کنند و باعث رشد خارج از کنترل می شوند، بطوری که سلول های سرطانی تقسیم سلولی را ادامه می دهند حتی اگر بدن نیازی به سلول های جدید نداشته باشد. تجمع سلول ها باعث تشکیل توده در بیضه می شود.

تقریبا همه سرطان های بیضه در سلول های زایا رخ می دهند، سلول هایی که وظیفه تولید اسپرم های نابالغ در بیضه را به عهده دارند.

علائم سرطان بیضه

شایع ترین علائم سرطان بیضه عبارتند از:
  1. یک توده یا تورم در کیسه بیضه که ممکن است دردناک باشد یا نباشد.
  2. احساس سنگینی در کیسه بیضه
  3. درد مبهم یا احساس فشار در قسمت پایینی شکم یا کشاله ران
  4. بوجود آمدن برجستگی بر روی بیضه یا بزرگ شدن یکی از بیضه ها
  5. درد مبهم در ناحیه شکم و کشاله ران
  6. تجمع ناگهانی مایع در داخل کیسه بیضه
  7. درد یا ناراحتی در یکی از بیضه ها یا در کیسه بیضه
  8. بزرگی یا لمس دردناک سینه ها
  9. کمر درد

سرطان بیضه معمولا یکی از بیضه ها (بیضه راست یا بیضه چپ) را درگیر می کند.

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

اکثر مردان ابتلا به سرطان بیضه را به صورت تصادفی می فهمند. یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند. از آنجا که مشکلات دیگر می توانند علائمی مانند نشانه های سرطان بیضه را ایجاد کنند، پزشک شما ممکن است برای پیدا کردن مشکل دیگری که ممکن است داشته باشید آزمایش هایی از قبیل: آزمایش خون و تصویربرداری از بیضه ها با سونوگرافی یا CT اسکن را درخواست کند.
اگر این آزمایشات علائم سرطان را نشان دهند، باید بیضه را با عمل جراحی بردارند. جراحی تنها راهی است که می توانید با آن از ابتلا به سرطان و نوع آن اطمینان پیدا کنید. این اطلاعات همچنین در برنامه ریزی هر گونه درمان دیگری که ممکن است نیاز داشته باشد کمک می کند.

درمان سرطان بیضه چگونه است؟

برای برخی از مردان، ممکن است تنها درمان مورد نیاز، برداشتن بیضه با عمل جراحی باشد. تعیین نوع و مرحله سرطان شما به پزشک اطلاع می دهد که به درمان بیشتری نیاز دارید یا نه.
درمان پس از عمل ممکن است شامل نظارت، شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد. شیمی درمانی اغلب برای سرطانی استفاده می شود که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

علل درد ناحیه بیضه

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

عواملی که ممکن است باعث افزایش خطر سرطان بیضه شوند عبارتند از:

 بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی)

در دوران جنینی بیضه ها در داخل شکم تشکیل شده و معمولا قبل از تولد به داخل کیسه بیضه نزول می کنند. در مردانی که بیضه شان هرگز نزول نکرده است نسبت به مردانی که بیضه ها بطور طبیعی نزول یافته باشد خطر بالاتری برای بروز سرطان در بیضه نزول نکرده دارند. حتی اگر بعد از تولد بیضه ها با جراحی پائین آورده شوند این خطر بالا می ماند. با اینحال، خیلی از مردانی که به سرطان بیضه مبتلا می شوند، سابقه ای از نهان بیضگی نمی دهند.

رشد غیر طبیعی بیضه

حالاتی که باعث می شود تا بیضه ها رشد غیر طبیعی داشته باشند، مثل سندروم کلاین فلتر، ممکن است خطر سرطان بیضه افزایش یابد.

 سابقه خانوادگی

اگر یکی از اعضای خانواده به سرطان بیضه مبتلا باشد، خطر سرطان بیضه در دیگر مردان خانواده افزایش می یابد.

 سن

سرطان بیضه نوجوانان و مردان جوان را مبتلا می سازد، بویژه بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال. ولیکن ممکن است در هر سنی رخ دهد.

نژاد

سرطان بیضه در مردان سفیدپوست شایع تر از مردان سیاه پوست است.

آمادگی برای معاینه تومور بیضه توسط پزشک

اگر توده ای یا برجستگی در بیضه لمس کردید حتما به پزشک خود مراجعه کنید. اگر پزشک تان شک کرد که احتمالا سرطان بیضه دارید، ممکن است شما را به متخصص و جراح کلیه و مجاری ادراری-تناسلی (ارولوژیست) ارجاع دهد.

از آنجایی که زمان ملاقات با پزشک کوتاه است، و بخاطر اینکه اغلب خیلی از موضوعات بایستی مطرح شود، لذا ایده ی خوبی است که آمادگی لازم را کسب کنید. لذا سعی کنید تا:

☑️ از شروط و محدودیت های قبل از ویزیت توسط پزشک آگاهی یابید. در زمان گرفتن وقت ملاقات با پزشک، اگر نیاز به انجام کاری قبل از ملاقات می باشد سوال کنید.

☑️ هر علامتی را که تجربه کرده اید بنویسید، شامل هر علامتی که حتی به نظر می رسد به موضوع ملاقات تان با پزشک ارتباطی ندارد.

☑️ اطلاعات شخصی خود را بنویسید، شامل هرگونه استرس یا تغییر جدیدی در زندگی تان.

☑️ فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، شامل ویتامین ها و مکمل های غذایی.

☑️ یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید. گاهی بیان همه مشکلات در ملاقات با پزشک مشکل می باشد. همراه شما می تواند بعضی از مطالبی را که فراموش کرده اید به یادتان بیاورد.

سؤالات درباره بقای سرطان بیضه

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است، بطوری که تهیه لیستی از سوالات می تواند باعث شود تا بیشترین بهره را از زمان ببرید. سوالات خود را به ترتیب اولویت از مهم ترین به سمت کم اهمیت ترین لیست کنید. برای سرطان بیضه، بعضی از سوالاتی که بایستی پرسیده شود عبارتند از:

  • آیا من سرطان بیضه دارم؟
  • سرطان بیضه من از چه نوع می باشد؟
  • آیا شما می توانید در مورد گزارش پاتولوژی به من توضیح دهید؟
  • سرطان بیضه ی من در چه مرحله ای است؟
  • آیا به بررسی های تکمیلی نیازی دارم؟
  • چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • شانس های درمانی من برای شفای کامل سرطان بیضه من چیست؟
  • عوارض و خطرات هر روش درمانی چیست؟
  • بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • اگر بیمار یکی از دوستان یا اعضای خانواده ات بود چه توصیه ای به او می کردید؟
  • اگر بخواهم از نظر پزشک دیگری هم مطلع شوم، آیا شما می توانید یک متخصص دیگر به من معرفی کنید؟
  • من در مورد توان باروری در آینده نگران هستم. قبل از شروع درمان چه کاری برای احتمال ناباروری خود می توانم انجام دهم؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از دکتر تهیه کرده اید، از پرسیدن هر سوالی که در حین ملاقات به ذهن تان می اید پرهیز نکنید.

آیا سرطان بیضه باعث ناباروری می شود؟

در اغلب موارد، برداشتن یک بیضه باعث ایجاد مشکلات جنسی در دراز مدت یا نازایی در شما نمی شود. اما اگر قبل از درمان ، این مشکلات را داشتید، ممکن است جراحی آنها را بدتر کند. درمان های دیگر برای سرطان ممکن است سبب ناباروری شما شود. ممکن است بخواهید درباره ذخیره ی اسپرم در یک بانک اسپرم فکر کنید، اگر سوال یا نگرانی درباره ی مسائل جنسی یا باروری دارید با پزشک خود صحبت کنید.
بعضی از مردان بیضه ی مصنوعی یا پروتز را انتخاب می کنند. یک جراح، بیضه مصنوعی را در اسکروتوم قرار می دهد تا ظاهر طبیعی دستگاه تناسلی را حفظ کند.
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (34 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمدعلی شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام جناب دڪتر.حدود یڪ هفته پیش در سوالی عڪسی رو فرستادم در مورد اینڪه قسمتی از سر آلت تناسلی بنده پوست پوست شده و شبیه به پوست مرده از پوست جدا می شودڪه شما دارو معرفی ڪردین اما با وازلین بهتر شد ودارو رو تهیه نڪردم.اما امروز دوباره متوجه شدم ڪه زیر الت تناسلی قسمت ختنه گاه چیزی شبیه گوشت اضافه یا بهتر بگم چیزی شبیه آب اوردن پوست شده (عڪس این ناحیه رو ضمیمه ڪرده ام).ایا نیاز به مراجعه به دڪتر در شهر خودمون دارم؟.جناب دڪتر ایا جای نگرانی هست؟ یا عارضه ای معمولی است؟ بدون مصرف دارو ممڪن است شدید تر بشود؟و روی پوست ڪیسه بیضه نیز تعداد زیادی دونه ریز در اومدن ڪه تقریبا اڪثر سطح پوست بیضه این دونه ها قرار دارن.چرڪی نیستند و خونی هم نیستند و بدون درد هستند و سطح پوست بیضه نیز قرمز شده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      ایا نیاز به مراجعه به دڪتر در شهر خودمون دارم؟........................ضرری نداره مراجعه داشته باشید.
      جناب دڪتر ایا جای نگرانی هست؟...........................خیر
      یا عارضه ای معمولی است؟ .............................به نظرم یک عارضه معمولی است
      بدون مصرف دارو ممڪن است شدید تر بشود؟........................................بله
      و روی پوست ڪیسه بیضه نیز تعداد زیادی دونه ریز در اومدن ڪه تقریبا اڪثر سطح پوست بیضه این دونه ها قرار دارن.چرڪی نیستند و خونی هم نیستند و بدون درد هستند و سطح پوست بیضه نیز قرمز شده................................از داروها روی سطح پوست هم استفاده کنید.

      احتمالا اگزما و آلرژی پوستی است. شب ها بمدت ۲ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و صبح ها به مدت 6 ماه از کرم اوسرین 5 درصد ثمین و بعد از استحمام به آلت تناسلی بزنید و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید.

    2. تصویر کاربر محمدعلی شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون جناب دکتر.بسیار جامع توضیح دادید.خدا حفظتون کنه انشاالله
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلامت باشید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر sasan شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام اگه. ميشه اين سوالم شخصى جواب بدين جناب دكتر من هم پرده دارم هم هيپوسپاديازيسم بعضى وقتا آلتم خيلى كوچيك ميشه و تا الان وارد رابطه احساسيو عاشقى با كسى نشدم ٢١ سالمه ولى الان با يكى دوست شدم و نميدونم با اين حالت حتى نميتونم رابطه موفق داشته باشم بايد چيكار كنم ؟ البته اضافه وزنم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس های واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر سهند شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    امروز قبل از رابطه ی جنسی از اسپری تاخیری استفاده کردم و یک سری لکه قرمز روی کلاهک الت ام پیدا شده که نگران ام کرده میخاستم ببینم که علت اش چی هست قبل از نزدیکی هم بعد از استفاده از اسپری این لکه ها به وجود امده بود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام احتمالا آلرژی پوستی به اسپری هست است. شب ها بمدت ۲ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و صبح ها به مدت 3ماه از کرم اوسرین 5 درصد ثمین و بعد از استحمام به آلت تناسلی بزنید و از صابون گلیسرین برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید. 

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.حدود یک هفته پیش در سوالی عکسی رو فرستادم در مورد اینکه قسمتی از سر آلت تناسلی بنده پوست پوست شده و شبیه به پوست مرده از پوست جدا می شود(عکسشو توی این سوال برای شما فرستادم)که شما دارو معرفی کردین اما با وازلین بهتر شد ودارو رو تهیه نکردم.اما امروز دوباره متوجه شدم که زیر الت تناسلی قسمت ناحیه ختنه گاه چیزی شبیه گوشت اضافه یا بهتر بگم چیزی شبیه آب اوردن پوست شده و گاهی در این ناحیه احساس خارش میکنم (عکس این ناحیه رو ضمیمه کرده ام).ایا نیاز به مراجعه به دکتر در شهر خودمون دارم؟( بدلیل سعی در عدم مراجعه به دکتر بخاطر شیوع کرونا).جناب دکتر ایا جای نگرانی هست؟ یا عارضه ای معمولی است؟ بدون مصرف دارو ممکن است شدید تر بشود؟ (بخاطر عوارض داروی مصرفی).خسته نباشید.درود بر شما
    1. تصویر کاربر محمد جمعه ۲ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      اقای دکتر امروز هم پایین کیسه بیضه ام تعدادی دونه شبیه به جوش کوچیک ایجاد شده که هم رنگ پوسته و گاهی احساس سوزش خیلی کم میکنم.شکل دونه ها شبیه حساسیت پوستی هست و چرکی نیست و خونی هم نیست و در محل رویش مو دونه ایجاد شده.دلیلش همون مورد بالا است؟
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۲ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      اقای دکتر امروز هم متوجه شدم که دونه های کوچکی شبیه جوش که هم رنگ پوست هستن زیر پوست کیسه بیضه ام ایجاد شده که گاهی هم سوزش خفیفی احساس میکنم در اون ناحیه.این دونه ها هم شبیه حساسیت هستن و خونی و عفونی نیست و در محل رویش مو ایجاد شدن.دلیلش همون مورد بالا هستن؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است

    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      دکترجان عکس هارو دوباره آپلود کردم.فقط باید عرض کنم که دونه های روی کیسه بیضه که گفتم ریز هستند الان بیشتر هم شدن و تقریبا اکثر سطح پوست بیضه این دونه ها قرار دارن.چرکی نیستند و خونی هم نیستند و بدون درد هستند.عکس های مربوط به پوست ختنه گاه رو هم میفرستم براتون
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Morix شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    الان حدود یک ماهی میشه که کنار دستگاه تناسلی یه ۴ تا دانه خیلی ریز تقریبا سفت شبیه به جوش و شبیه به رنگ قهوه ای خیلی کم رنگ زد شده.و خوب نمیشه.میخواستم بدونم ایا زگیل تناسلی است یا نه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      بله زگیل تناسلی هستند

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام و وقت تون بخیر
    من سی و یک سال سن دارم. و به تازگی با توجه به علائم زگیل تناسلی، در مورد خودم مشکوک به ابتلا شدم. از زمانی که به خاطر دارم، این موارد رو در اطراف سر آلت تناسلیم مشاهده می کردم. اونقدر مزمن هست که دقیقا نمی دونم از چه زمانی اینطور بوده. همیشه فکر می کردم که اینها چیزی شبیه جوش هست و یا به خاطر التهاب در این قسمت هست. البته امیدوارم واقعا مورد خاصی هم نباشه. :)
    یک نکته اینکه تا الان من هیچ مقاربتی هم نداشتم. حداقل از سه سال پیش به قبل رو مطمئن هستم. در حالی که همونطور که عرض کردم، اینها خیلی قدیمی هستن.
    و یک سوال دیگه از خدمت تون اینکه در صورت تماس جنسی به هر شکلی (دهانی و یا اشکال دیگه) احتمال ابتلای فرد مقابل چقدر هست؟
    جسارتا چند عکس خدمت تون فرستادم.
    خیلی ممنون می شم اگر پاسخ بفرمایین. شدیدا ذهنم درگیر شده.
    باز هم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      این ها زگیل نیستند احتمال ابتلا در صورت تماس جنسی به هر شیوه ای با فرد مبتلا زیاد است
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی ممنونم آقای دکتر
      واقعا لطف کردین
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر دانیال شنبه ۱۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام من18سال سن دارم ومتاسفانه چندساله که خودارضایی میکنم-من میخوام وارد نیروی هوایی شم اما برای ورود به دانشکده پروازچندین تست ومعاینات پزشکی برای سلامت کامل جسمانی میگیرن از جمله بررسی کامل آلت تناسلی وبیضه ها/و افرادی که خودارضایی میکنن ردمیشن.خواستم بدونم علامت هایی که براثرخودارضایی روی بیضه هاوآلت تناسلی به وجود چه چیزهایی هستند؟درضمن آیااین علائم ازبین میرن؟چه طور؟شانسی برای ورود به دانشگاه دارم؟باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی و نشانه ای برای تشخیص خودارضایی وجود ندارد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام من میخوام تو ارتش یا ناجا استخدام شم میخواستم بدونم با معاینه میشه فهمید که من خودارضایی دارم یانه اگر جوابتون نه از کجا میشه فهمید که کسی خودارضایی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل نه از روی معاینه و نه روش دیگری نمی توان فهمید که فرد خودارضایی داشته است
  • تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد گرامی
    اینجانب 22 سال سن دارم و در سن 10 سالگی به علت بزرگی بیضه ها به دکتر مراجعه کردم و پزشک آب آوردگی بیضه تشخیص دادند آیا ممکن است که آب طبیعی وارد بیضه ها شده باشد چون در همان کودکی به علت ندانم کاری سر آلت خود را در زیر شیر آب فشار میدادم به همین خاطر ممکن است به همین دلیل باعث این مشکل شده باشم تور به خدا شما رو قسم میدم که منو راهنممایی کنید برای معافیت خدمتم اقدام کردم و دکتر سونوگرافی برای من نوشت و متوجه شد درای میلد هیدروسل هستم آیا امکان معاف شدنم هست؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۷ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      طلاعی از قوانین معافیت ندارم
  • تصویر کاربر شقایق یکشنبه ۱۳ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت دکتر عزیز...
    دکتر بنده حدود اواخر مرداد جراحی کردم زگیلهای مقعد ...تست پاپ اسمیر هم دادم مشکلی نداشتم...
    فقط گفتن ی بیماری قارچی دارم ک ئارم دارو ها و شیاف وازینال استفاده میکنم.....
    شهریور هم 2 تا زگیل ک در کشاله بود با پدوفیلین از بین بردم....
    همسرم هم فریز کرد و دونه هارو از بین بررد....ما 4 ماه ک هیچ رابطه ایی نداشتیم....
    الان ی راهی پیش پامون بذارید....چیکارکنیم ک جلوگیری از انتقال ب جلو باشه؟؟؟؟؟راه پیشگیری؟؟؟
    ممنونم......
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      راه پیشگیری متاسفنه وجود ندارد البته اقداماتی که تا الان کردید مناسب بوده است ولی شاید صبر کردن و درمان ضایعات احتمالی در آینده تنها کاری است که می توان کرد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی