اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

سرطان بیضه شایعترین سرطان مردان جوان

در این مقاله مطالعه می کنید:

سرطان بیضه یک سرطان نادر است که معمولا مردان آن را به صورت تصادفی می فهمند یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند پس بهتر است با علایم سرطان بیضه آشنا باشید.

سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه هنگامی اتفاق می افتد که سلولهای غیرطبیعی به صورت غیر قابل کنترلی در بیضه رشد می کنند . این به خوبی قابل درمان است، به ویژه هنگامی که در مراحل ابتدایی بیماری یافت شود. بیضه ها، دو عضو جنسی مردانه هستند که اسپرم را تولید و ذخیره می کنند. آنها در یک کیسه زیر آلت تناسلی به نام اسکروتوم واقع شده اند و همچنین هورمون تستوسترون را نیز تولید می کنند.
 
سرطان بیضه نادر است، اما شایعترین سرطان در میان مردان جوان است. اکثر سرطانهای بیضه از سلول های اسپرم ساز شروع می شوند. این سلول ها سلول های زاینده نامیده می شوند. دو نوع اصلی از سرطان های سلول های بنیادی بیضه عبارتند از، سمینومس و غیر سمینومس. سمینومس ها رشد و گسترش آهسته ای دارند و به پرتودرمانی پاسخ می دهند. غیر سمینومس ها رشد و گسترش سریع تری نسبت به سمینومس ها دارند. انواع مختلفی از غیر سمینومس ها وجود دارد.

عکس سرطان بیضه

سرطان بیضه چیست؟

دلایل ایجاد سرطان بیضه چیست؟

متخصصان علت سرطان بیضه را نمی دانند، اما برخی از مشکلات، مانند بیضه ی نزول نکرده یا سندروم کلاین فلتر ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. اکثر مردان مبتلا به سرطان بیضه فاکتورهای خطر را ندارند. پزشکان می دانند سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول های سالم در یک بیضه تغییر کنند. سلول های سالم به گونه ای رشد کرده و تقسیم می شوند که عملکرد طبیعی بدن حفظ شود.
اما گاهی اوقات بعضی از سلول ها رشد غیرطبیعی پیدا می کنند و باعث رشد خارج از کنترل می شوند، بطوری که سلول های سرطانی تقسیم سلولی را ادامه می دهند حتی اگر بدن نیازی به سلول های جدید نداشته باشد. تجمع سلول ها باعث تشکیل توده در بیضه می شود. تقریبا همه سرطان های بیضه در سلول های زایا رخ می دهند، سلول هایی که وظیفه تولید اسپرم های نابالغ در بیضه را به عهده دارند.

علائم سرطان بیضه

شایع ترین علائم سرطان بیضه در جوانان و افراد میانسال عبارتند از:

سرطان بیضه در افراد مختلف

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

اکثر مردان ابتلا به تومور بیضه را به صورت تصادفی می فهمند. یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند. از آنجا که مشکلات دیگر می توانند علائمی مانند نشانه های سرطان بیضه را ایجاد کنند، پزشک شما ممکن است برای پیدا کردن مشکل دیگری که ممکن است داشته باشید آزمایش هایی از قبیل: آزمایش خون و تصویربرداری از بیضه ها با سونوگرافی یا CT اسکن را درخواست کند.
اگر این آزمایشات علائم سرطان را نشان دهند، باید بیضه را با عمل جراحی بردارند. جراحی تنها راهی است که می توانید با آن از ابتلا به سرطان و نوع آن اطمینان پیدا کنید. این اطلاعات همچنین در برنامه ریزی هر گونه درمان دیگری که ممکن است نیاز داشته باشد کمک می کند.

درمان سرطان بیضه چگونه است؟

برای برخی از مردان، ممکن است تنها درمان مورد نیاز، برداشتن بیضه با عمل جراحی باشد. تعیین نوع و مرحله سرطان شما به پزشک اطلاع می دهد که به درمان بیشتری نیاز دارید یا نه. درمان پس از عمل ممکن است شامل نظارت، شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد. شیمی درمانی اغلب برای سرطانی استفاده می شود که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

عواملی که ممکن است باعث افزایش خطر سرطان بیضه شوند عبارتند از:

 بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی):

در دوران جنینی بیضه ها در داخل شکم تشکیل شده و معمولا قبل از تولد به داخل کیسه بیضه نزول می کنند. در مردانی که بیضه شان هرگز نزول نکرده است نسبت به مردانی که بیضه ها بطور طبیعی نزول یافته باشد خطر بالاتری برای بروز سرطان در بیضه نزول نکرده دارند. حتی اگر بعد از تولد بیضه ها با جراحی پائین آورده شوند این خطر بالا می ماند. با اینحال، خیلی از مردانی که به سرطان بیضه مبتلا می شوند، سابقه ای از نهان بیضگی نمی دهند.

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

رشد غیر طبیعی بیضه:

حالاتی که باعث می شود تا بیضه ها رشد غیر طبیعی داشته باشند، مثل سندروم کلاین فلتر، ممکن است خطر سرطان بیضه افزایش یابد.

 سابقه خانوادگی:

اگر یکی از اعضای خانواده به سرطان بیضه مبتلا باشد، خطر سرطان بیضه در دیگر مردان خانواده افزایش می یابد.

سن:

سرطان بیضه نوجوانان و مردان جوان را مبتلا می سازد، بویژه بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال. ولیکن ممکن است در هر سنی رخ دهد.

نژاد:

سرطان بیضه در مردان سفیدپوست شایع تر از مردان سیاه پوست است.

چگونه می توان از سرطان بیضه پیشگیری کرد؟

ما دقیقاً نمی‌دانیم چه چیزی باعث سرطان بیضه می‌شود پس نمی‌توانیم پیشنهادات خاصی در مورد چگونگی پیشگیری از آن ارائه دهیم، اما همیشه ایده خوبی است که با اصلاح سبک زندگی، گام‌هایی برای کاهش خطر کلی سرطان بردارید. دستورالعمل‌های زیر ممکن است برای پیشگیری از سرطان بیضه مهم باشند: 

  • از هیچ گونه محصولات دخانی استفاده نکنید
  • الکل ننوشید
  • شاخص توده بدنی خود را زیر ۲۵ نگه دارید
  • هر روز از نظر جسمی فعال باشید
  • رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات و کم گوشت فرآوری شده داشته باشید
پیشگیری از سرطان بیضه

آمادگی برای معاینه تومور بیضه توسط پزشک

اگر توده ای یا برجستگی در بیضه لمس کردید حتما به پزشک خود مراجعه کنید. اگر پزشک تان شک کرد که احتمالا سرطان بیضه دارید، ممکن است شما را به متخصص و جراح کلیه و مجاری ادراری-تناسلی (ارولوژیست) ارجاع دهد.

از آنجایی که زمان ملاقات با پزشک کوتاه است، و بخاطر اینکه اغلب خیلی از موضوعات بایستی مطرح شود، لذا ایده ی خوبی است که آمادگی لازم را کسب کنید. لذا سعی کنید تا:

● از شروط و محدودیت های قبل از ویزیت توسط پزشک آگاهی یابید. در زمان گرفتن وقت ملاقات با پزشک، اگر نیاز به انجام کاری قبل از ملاقات می باشد سوال کنید.

● هر علامتی را که تجربه کرده اید بنویسید، شامل هر علامتی که حتی به نظر می رسد به موضوع ملاقات تان با پزشک ارتباطی ندارد.

● اطلاعات شخصی خود را بنویسید، شامل هرگونه استرس یا تغییر جدیدی در زندگی تان.

● فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، شامل ویتامین ها و مکمل های غذایی.

● یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید. گاهی بیان همه مشکلات در ملاقات با پزشک مشکل می باشد. همراه شما می تواند بعضی از مطالبی را که فراموش کرده اید به یادتان بیاورد.

معاینه تومور بیضه توسط پزشک

سؤالات درباره بقای سرطان بیضه

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است، بطوری که تهیه لیستی از سوالات می تواند باعث شود تا بیشترین بهره را از زمان ببرید. سوالات خود را به ترتیب اولویت از مهم ترین به سمت کم اهمیت ترین لیست کنید.

برای سرطان بیضه، بعضی از سوالاتی که بایستی پرسیده شود عبارتند از:

  • ▪️آیا من سرطان بیضه دارم؟
  • ▪️سرطان بیضه من از چه نوع می باشد؟
  • ▪️آیا شما می توانید در مورد گزارش پاتولوژی به من توضیح دهید؟
  • ▪️سرطان بیضه ی من در چه مرحله ای است؟
  • ▪️آیا به بررسی های تکمیلی نیازی دارم؟
  • ▪️چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • ▪️شانس های درمانی من برای شفای کامل سرطان بیضه من چیست؟
  • ▪️عوارض و خطرات هر روش درمانی چیست؟
  • ▪️بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • ▪️اگر بیمار یکی از دوستان یا اعضای خانواده ات بود چه توصیه ای به او می کردید؟
  • ▪️اگر بخواهم از نظر پزشک دیگری هم مطلع شوم، آیا شما می توانید یک متخصص دیگر به من معرفی کنید؟
  • ▪️من در مورد توان باروری در آینده نگران هستم. قبل از شروع درمان چه کاری برای احتمال ناباروری خود می توانم انجام دهم؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از دکتر تهیه کرده اید، از پرسیدن هر سوالی که در حین ملاقات به ذهن تان می اید پرهیز نکنید.

پرسش از دکتر

آیا سرطان بیضه باعث ناباروری می شود؟

در اغلب موارد، برداشتن یک بیضه باعث ایجاد مشکلات جنسی در دراز مدت یا نازایی در شما نمی شود. اما اگر قبل از درمان ، این مشکلات را داشتید، ممکن است جراحی آنها را بدتر کند. درمان های دیگر برای سرطان ممکن است سبب ناباروری شما شود. ممکن است بخواهید درباره ذخیره ی اسپرم در یک بانک اسپرم فکر کنید، اگر سوال یا نگرانی درباره ی مسائل جنسی یا باروری دارید با پزشک خود صحبت کنید.
بعضی از مردان بیضه ی مصنوعی یا پروتز را انتخاب می کنند. یک جراح، بیضه مصنوعی را در اسکروتوم قرار می دهد تا ظاهر طبیعی دستگاه تناسلی را حفظ کند.
 
دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (34 امتیاز)
  • تصویر کاربر anvai دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دكتر سوالها به اين ترتيبن
    1ميل بيش از حد به رابطه جنسي چطور ان را كاهش دهم 2 سايز بسيار ناجور الت ته الت باريك وبالاي الت كلفت 3 زود انزالي در كمتر از 20 ثانيه 4 درد در تخم ها بعد از هر بار رابطه.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      1ميل بيش از حد به رابطه جنسي چطور ان را كاهش دهم........................................این موضوع بیشتر یک موضوع رفتاری است بعبارتی هر چه ذهن و افکار و افعال را از این قضیه دورتر کنید بهتر می توان کنترلش کرد و هرچه بیشتر بهش میدان دهید بیشتر فوران خواهد کرد البته میل جنسی یک میل غریزی است و وجود آن طبیعی است
      2 سايز بسيار ناجور الت ته الت باريك وبالاي الت كلفت..............................کاریش نمی توان کرد
      3 زود انزالي در كمتر از 20 ثانيه .................................زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی 6 ساعت قبل از نزدیکی می توان آنرا کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت (بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). اگر از کاندوم استفاده نمی کنید بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
      4 درد در تخم ها بعد از هر بار رابطه........................................بهتره معاینه شوید معمولا به دلیل التهاب مجاری انتقال اسپرم یا التهاب پروستات است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام، آلت تناسلی من هنگام نعوض کمی به سمت پایین و کمی نیز به سمت چپ متمایل می گردد لطفا بفرمایید برای درمان آن باید به چه پزشکی مراجعه کنم ( اورولوژیست یا متخصص مجاری ادراری)؟ آیا اگر دستگاه وکیوم تهیه نمایم در رفع انحنا تاثیری خواهد داشت؟ بهترین درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      لطفا بفرمایید برای درمان آن باید به چه پزشکی مراجعه کنم ( اورولوژیست یا متخصص مجاری ادراری)؟...............................ارولوژیست همان متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی است
      آیا اگر دستگاه وکیوم تهیه نمایم در رفع انحنا تاثیری خواهد داشت؟ ....................................خیر
      بهترین درمان چیست؟..............................جراحی
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت آقای دکتر جوانی هستم21سالهء مدتیه چندلکه سفید هم سطح با پوست وبه اندازه های مختلف روی آلتم بوجود آمده وهیچ درد یا سوزشی هم ندارهء تعدادشون هم زیاد شدهء در ضمن هیچ گونه رابطه جنسی هم نداشتم . به نظر شما آیا خطرناکند؟ راه درمان چیست؟ عکسش رو هم براتون فرستادم "با تشکر"
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به احتمال زیاد بیماری شما ویتیلیگو هست و برای درمان بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر بهزاد یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عکسو ک فرستادم حالت نیمه نعوض هست.خیلی کوچیکه باتوجه ب اینکه 24سالمه هیچ انگیزه ای واس رابطه ندارم .ممنون میشم راهنمایی و کمک کنید.در ضمن ریشمم کامل نشده .خیلی خجالت میکشم در جمع دوستام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      این سایز کاملا نرمال است و اصلا جای نگرانی و بی انگیزگی و خجالت ندارد
    2. تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر.3بند انگشت هست.میخام اگه بشه یا پروتز کنم یا عمل،میخاسم بدونم کی باید وقت بگیرم و هزینش چقده
    3. تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر الت من 1/5 دوستام نیس .بنظرتون با قرص و امپول نمیشه بهتر شه
    4. تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۹ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر کمکی از دستتون میاد راهنماییم کنید اعتماد ب نفسم زیر صفره
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      پروتز برای درمان اختلال نعوظ هست نه برای افزایش سایز. ضمن اینکه تاکید می کنم سایز آلت شما طبیعی است بایستی بگم که راهی برای افزایش سایز نیست
    6. تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۱۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر شما میگید نرماله ولی 1/5 دوستانم نیس .دکتر عمل جراحی هم میکنم فقط بهم زمانشو بگید و کی باید وچجوری مراجعه کنم.
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      به نظر من شما نیازی به جراحی ندارید و من این عمل را برای شما انجام نمی دهم
    8. تصویر کاربر بهزاد یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اقای دکتر بنظر شما تستسترون رو استفاده شه ممکنه بهتر شم..حداقل ی راهنمایی بکنید چجوری بدون عمل میتونم بهتر شم همین فقط:(
    9. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      تستوسترون فقط زمانی توصیه می شود که شما دچار کمبود آن باشید در غیر اینصورت تستوسترون نه تنها مفید نخواهد بود بلکه ضرر هم خواهد داشت. لذا قبل از آن بایستی آزمایش هورمونی انجام دهید تا سطح تستوسترون خون تان مشخص شود.
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر سحر یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    راهی هست ک این ویروسا برا همیشه از بین بره؟ لیزر کنم دیگه درنمیاد؟؟دکترایی ک رفتم دقیق نمیگن چیه و پماد کلوتریمازول دادن.بر اساس نوشته های شما میگم حتما این ویروسه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      برای اینکه مشخص شود ویورس هست یا خیر می توانید از موارد مشکوک نمونه گیری کنید. کلوتریمازول برای درمان قارچ است و تاثیری روی این قضیه ندارد. وستیبولار پاپیلوماتوز بعد از لیزر غابل بر نمی گردد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ali شنبه ۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر عزیز من زیر پوست آلتم یک چیزی مثل یک کره
    ( غده )تشکیل شده درد داره وقتی هم فشارش میدم یه مایع سفید رنگ )مثل عفونت( ازش خارج میشه چی میتونه باشه خیلی نگرانم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      احتمالا کیست اپیدرموئید عفونی شده می باشد ولی با اینحال بدون معاینه نمی توان تشخیص و نظری را مطرح کرد بهتره حضوری به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر منصور جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    دکتر حان سلام من بیمار شما هستم رگهای خون رسانی به آلتم تنگ شده جنابعالی پا پا وردین نوشته اید با نصف هم جواب نمی دهد قبلا جواب میداد آمپولalprostadil 20 زدم درد زیادی دارد ممنون می شوم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      می توانید دوز پاپاورین را بالاتر ببرید با دو سوم یعنی 30 میلی و اگر جواب ندهد آمپول کامل 40 میلی استفاده کنید
  • تصویر کاربر حدیث چهارشنبه ۲۳ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی من در کنار دستگاه تناسلیم یکسری گوشت اضافه مثل زگیل درووردم باید چکار کنم خطر ناک هست و باید به چه کسی مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      به سابقه تماس های جنسی احتمال شما و شکل ضایعات بستگی دارد به متخصص زنان یا پوست یا ارولوژیست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ساناز پنجشنبه ۱۸ دی ۴ تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید...بخشید یک ساله بیماری زگیل تناسلی دارم به دکتر مراجعه کردم برای واکسن گارداسیل گفتن که نیاز نیست تزریق بشه..23 سالمه....به نظر شما این واکسنو تهیه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بطور عموم تزریق واکسن برای کسی که مبتلا شده توصیه نمی شود اما عده ای معتقدند که می تواند میزان عود را کاهش دهد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط