سرطان بیضه شایعترین سرطان مردان جوان

در این مقاله مطالعه می کنید:

سرطان بیضه یک سرطان نادر است که معمولا مردان آن را به صورت تصادفی می فهمند یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند پس بهتر است با علایم سرطان بیضه آشنا باشید.

سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه هنگامی اتفاق می افتد که سلولهای غیرطبیعی به صورت غیر قابل کنترلی در بیضه رشد می کنند . این به خوبی قابل درمان است، به ویژه هنگامی که در مراحل ابتدایی بیماری یافت شود.
بیضه ها، دو عضو جنسی مردانه هستند که اسپرم را تولید و ذخیره می کنند. آنها در یک کیسه زیر آلت تناسلی به نام اسکروتوم واقع شده اند و همچنین هورمون تستوسترون را نیز تولید می کنند.
علایم سرطان بیضه
سرطان بیضه نادر است، اما شایعترین سرطان در میان مردان جوان است. اکثر سرطانهای بیضه از سلول های اسپرم ساز شروع می شوند. این سلول ها سلول های زاینده نامیده می شوند. دو نوع اصلی از سرطان های سلول های بنیادی بیضه عبارتند از، سمینومس و غیر سمینومس. سمینومس ها رشد و گسترش آهسته ای دارند و به پرتودرمانی پاسخ می دهند. غیر سمینومس ها رشد و گسترش سریع تری نسبت به سمینومس ها دارند. انواع مختلفی از غیر سمینومس ها وجود دارد.

دلایل ایجاد سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه

متخصصان علت سرطان بیضه را نمی دانند، اما برخی از مشکلات، مانند بیضه ی نزول نکرده یا سندروم کلاین فلتر ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. اکثر مردان مبتلا به سرطان بیضه فاکتورهای خطر را ندارند.

پزشکان می دانند سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول های سالم در یک بیضه تغییر کنند. سلول های سالم به گونه ای رشد کرده و تقسیم می شوند که عملکرد طبیعی بدن حفظ شود. اما گاهی اوقات بعضی از سلول ها رشد غیرطبیعی پیدا می کنند و باعث رشد خارج از کنترل می شوند، بطوری که سلول های سرطانی تقسیم سلولی را ادامه می دهند حتی اگر بدن نیازی به سلول های جدید نداشته باشد. تجمع سلول ها باعث تشکیل توده در بیضه می شود.

تقریبا همه سرطان های بیضه در سلول های زایا رخ می دهند، سلول هایی که وظیفه تولید اسپرم های نابالغ در بیضه را به عهده دارند.

علائم سرطان بیضه

شایع ترین علائم سرطان بیضه عبارتند از:
  1. یک توده یا تورم در کیسه بیضه که ممکن است دردناک باشد یا نباشد.
  2. احساس سنگینی در کیسه بیضه
  3. درد مبهم یا احساس فشار در قسمت پایینی شکم یا کشاله ران
  4. بوجود آمدن برجستگی بر روی بیضه یا بزرگ شدن یکی از بیضه ها
  5. درد مبهم در ناحیه شکم و کشاله ران
  6. تجمع ناگهانی مایع در داخل کیسه بیضه
  7. درد یا ناراحتی در یکی از بیضه ها یا در کیسه بیضه
  8. بزرگی یا لمس دردناک سینه ها
  9. کمر درد

سرطان بیضه معمولا یکی از بیضه ها (بیضه راست یا بیضه چپ) را درگیر می کند.

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

اکثر مردان ابتلا به سرطان بیضه را به صورت تصادفی می فهمند. یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند. از آنجا که مشکلات دیگر می توانند علائمی مانند نشانه های سرطان بیضه را ایجاد کنند، پزشک شما ممکن است برای پیدا کردن مشکل دیگری که ممکن است داشته باشید آزمایش هایی از قبیل: آزمایش خون و تصویربرداری از بیضه ها با سونوگرافی یا CT اسکن را درخواست کند.
اگر این آزمایشات علائم سرطان را نشان دهند، باید بیضه را با عمل جراحی بردارند. جراحی تنها راهی است که می توانید با آن از ابتلا به سرطان و نوع آن اطمینان پیدا کنید. این اطلاعات همچنین در برنامه ریزی هر گونه درمان دیگری که ممکن است نیاز داشته باشد کمک می کند.

درمان سرطان بیضه چگونه است؟

برای برخی از مردان، ممکن است تنها درمان مورد نیاز، برداشتن بیضه با عمل جراحی باشد. تعیین نوع و مرحله سرطان شما به پزشک اطلاع می دهد که به درمان بیشتری نیاز دارید یا نه.
درمان پس از عمل ممکن است شامل نظارت، شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد. شیمی درمانی اغلب برای سرطانی استفاده می شود که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

علل درد ناحیه بیضه

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

عواملی که ممکن است باعث افزایش خطر سرطان بیضه شوند عبارتند از:

 بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی)

در دوران جنینی بیضه ها در داخل شکم تشکیل شده و معمولا قبل از تولد به داخل کیسه بیضه نزول می کنند. در مردانی که بیضه شان هرگز نزول نکرده است نسبت به مردانی که بیضه ها بطور طبیعی نزول یافته باشد خطر بالاتری برای بروز سرطان در بیضه نزول نکرده دارند. حتی اگر بعد از تولد بیضه ها با جراحی پائین آورده شوند این خطر بالا می ماند. با اینحال، خیلی از مردانی که به سرطان بیضه مبتلا می شوند، سابقه ای از نهان بیضگی نمی دهند.

رشد غیر طبیعی بیضه

حالاتی که باعث می شود تا بیضه ها رشد غیر طبیعی داشته باشند، مثل سندروم کلاین فلتر، ممکن است خطر سرطان بیضه افزایش یابد.

 سابقه خانوادگی

اگر یکی از اعضای خانواده به سرطان بیضه مبتلا باشد، خطر سرطان بیضه در دیگر مردان خانواده افزایش می یابد.

 سن

سرطان بیضه نوجوانان و مردان جوان را مبتلا می سازد، بویژه بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال. ولیکن ممکن است در هر سنی رخ دهد.

نژاد

سرطان بیضه در مردان سفیدپوست شایع تر از مردان سیاه پوست است.

آمادگی برای معاینه تومور بیضه توسط پزشک

اگر توده ای یا برجستگی در بیضه لمس کردید حتما به پزشک خود مراجعه کنید. اگر پزشک تان شک کرد که احتمالا سرطان بیضه دارید، ممکن است شما را به متخصص و جراح کلیه و مجاری ادراری-تناسلی (ارولوژیست) ارجاع دهد.

از آنجایی که زمان ملاقات با پزشک کوتاه است، و بخاطر اینکه اغلب خیلی از موضوعات بایستی مطرح شود، لذا ایده ی خوبی است که آمادگی لازم را کسب کنید. لذا سعی کنید تا:

☑️ از شروط و محدودیت های قبل از ویزیت توسط پزشک آگاهی یابید. در زمان گرفتن وقت ملاقات با پزشک، اگر نیاز به انجام کاری قبل از ملاقات می باشد سوال کنید.

☑️ هر علامتی را که تجربه کرده اید بنویسید، شامل هر علامتی که حتی به نظر می رسد به موضوع ملاقات تان با پزشک ارتباطی ندارد.

☑️ اطلاعات شخصی خود را بنویسید، شامل هرگونه استرس یا تغییر جدیدی در زندگی تان.

☑️ فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، شامل ویتامین ها و مکمل های غذایی.

☑️ یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید. گاهی بیان همه مشکلات در ملاقات با پزشک مشکل می باشد. همراه شما می تواند بعضی از مطالبی را که فراموش کرده اید به یادتان بیاورد.

سؤالات درباره بقای سرطان بیضه

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است، بطوری که تهیه لیستی از سوالات می تواند باعث شود تا بیشترین بهره را از زمان ببرید. سوالات خود را به ترتیب اولویت از مهم ترین به سمت کم اهمیت ترین لیست کنید. برای سرطان بیضه، بعضی از سوالاتی که بایستی پرسیده شود عبارتند از:

  • آیا من سرطان بیضه دارم؟
  • سرطان بیضه من از چه نوع می باشد؟
  • آیا شما می توانید در مورد گزارش پاتولوژی به من توضیح دهید؟
  • سرطان بیضه ی من در چه مرحله ای است؟
  • آیا به بررسی های تکمیلی نیازی دارم؟
  • چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • شانس های درمانی من برای شفای کامل سرطان بیضه من چیست؟
  • عوارض و خطرات هر روش درمانی چیست؟
  • بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • اگر بیمار یکی از دوستان یا اعضای خانواده ات بود چه توصیه ای به او می کردید؟
  • اگر بخواهم از نظر پزشک دیگری هم مطلع شوم، آیا شما می توانید یک متخصص دیگر به من معرفی کنید؟
  • من در مورد توان باروری در آینده نگران هستم. قبل از شروع درمان چه کاری برای احتمال ناباروری خود می توانم انجام دهم؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از دکتر تهیه کرده اید، از پرسیدن هر سوالی که در حین ملاقات به ذهن تان می اید پرهیز نکنید.

آیا سرطان بیضه باعث ناباروری می شود؟

در اغلب موارد، برداشتن یک بیضه باعث ایجاد مشکلات جنسی در دراز مدت یا نازایی در شما نمی شود. اما اگر قبل از درمان ، این مشکلات را داشتید، ممکن است جراحی آنها را بدتر کند. درمان های دیگر برای سرطان ممکن است سبب ناباروری شما شود. ممکن است بخواهید درباره ذخیره ی اسپرم در یک بانک اسپرم فکر کنید، اگر سوال یا نگرانی درباره ی مسائل جنسی یا باروری دارید با پزشک خود صحبت کنید.
بعضی از مردان بیضه ی مصنوعی یا پروتز را انتخاب می کنند. یک جراح، بیضه مصنوعی را در اسکروتوم قرار می دهد تا ظاهر طبیعی دستگاه تناسلی را حفظ کند.
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (34 امتیاز)
  • تصویر کاربر اکبر دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    من سی سالم هستش و پنج ساله ازدواج کردم؛ به خاطر مصرف مواد الان زیر نظر دکتر ترک اعتیاد متادون درمانی میشم؛ تقریبا از دو سال پیش گهگاهی موقع رابطه با همسرم مشکل نعوظ داشتم؛البته نه همیشه؛وقتی مبخواستیم سکس کنیم استرس میگرفتم نکنه اونجوری بشم نمیتونستم تمرکز کنم؛ وسط رابطه وقتی همسرم به ارگاسم میرسید خیالم راحت میشد و خیلی پرقدرت تر ادامه میدادم؛ چند ماهی گذشت تا اینکه میل جنسی من خیلی کم شد که یه قسمتشم برمیگرده به ترس از عدم نعوظ؛الان احساس میکنم این مشکلم بیشتر شده و اصلا تمایل جنسی ندارم هرچقدر تمرکز میکنم اصلا برانگیخته نمیشم؛ چند ماهیه به شدت اصافه وزن پیدا کردم آزمایش کبد دادم که گفتن گرید دو هستم؛سیگار میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سلام
      برای داشتن توان جنسی مناسب توصیه می کنم رو به زندگی سالم بیاورید. ورزش، وزن مناسب، رژیم غذایی سالم، ترک دخانیات و مخدر، شاد بودن، استراحت کافی، داشتن ارتباط مناسب با همسر و کنترل استرس همگی در بهبود توان و روابط جنسی شما کمک می کند. اگر تهران هستید می توانم سکس تراپ به شما معرفی کنم

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من ۱۷سالمه ومشکل انحنای الت تناسلی موقع نعوظ دارم نمیدونم بایدعمل بشه یابا درمان خوب میشه
    درصورت صلاحدید عکس بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۶ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سلام
      عکس بفرستید

  • تصویر کاربر کدخدا دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر حدوددو ماهه که دور کلاهک التم سته زخم بوجود اومده که یکی از اونها بصورت جوش پیدا شد و متاسفانه خوب نمیشه گاهی سوزش وخارش هم داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر سمانه دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .حدود ۸ماه پیش یه جوشهایی اطراف آلت تناسلیم زد که دکتر زنان نمونه برداری از داخل واژن همراه باپاپ اسمیر گرفتن وآزمایش منفی دراومد .از یه ماه پیش دوباره جوشهای ریزی زدم ویک جوش که الان تبدیل به خال گوشتی شده از قبل مونده.دکتر به محض مشاهده گفت زگیله .نظر شما چیه .ممکنه اون زمان امکان تشخیص نبوده باشه؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    اقای دکتر عزیز جوانی ۳۰ ساله هستم از حدود۷ سال پیش به دلیل اختلال در نعوذ دکتر برای بنده تادالافیل تجویز کردن ک خوب روی بنده
    جواب میدهد و فقط با تادالافیل میتوانم خوب رابطه داشته باشم.من مشکل هرمونی و جسمی ندارم.سوالم اینه علت اختلال نعوذ این جانب چیست؟ایا نشت وریدی دارم؟و ایا برای همیشه میتوانم از تادالافیل استفاده کنم و اثر ان کم نمیشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سلام
      اقای دکتر عزیز جوانی ۳۰ ساله هستم از حدود۷ سال پیش به دلیل اختلال در نعوذ دکتر برای بنده تادالافیل تجویز کردن ک خوب روی بنده
      جواب میدهد و فقط با تادالافیل میتوانم خوب رابطه داشته باشم.من مشکل هرمونی و جسمی ندارم.
      سوالم اینه علت اختلال نعوذ این جانب چیست؟ایا نشت وریدی دارم؟.......................در سن و سال شما بیشتر علل روانی مطرح هست مثل استرس، عدم تمرکز ، افراط در خودارضایی و ......... که با مشاوره سکس تراپ بتدریج قابل حل می باشد.
      و ایا برای همیشه میتوانم از تادالافیل استفاده کنم و اثر ان کم نمیشود؟.....................می توانید استفاده کنید ولی معمولا بتدریج که سن بالا می رود نیاز به دوز بیشتری خواهد بود.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضوان چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    دخترم سه سالشه وادرارش کاملادوشاخص گاهی هم گله ازسوزش داره اصلا شب ادراری ویابی اختیاری نداره ازمایش عفونت ادراری وسونوگرافی هم رفته چیزخاصی نشون نداده ولی من خیلی نگرانشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    آیا بیضه من مشکل دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیررضا چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 674 مشاهده پرسش
    سلام. حال شما!؟
    بنده 22 سالمه و متاسفانه مشکل شب ادراری دارم و در هفته گاها چند شب دچار این مشکل میشم و واقعا نمیفهمم...
    سال 86 به دکتری مراجعه کردم بابت همین مشکل و بعد از دو ماه مصرف قرص که اسمش هم در خاطرم نیست، حدود 15 دقیقه در اتاق عمل جراجی شدم و خروجی دستگاه تناسلیم را کمی بزرگ تر کردن و ایشون میگفتن چون خروجی سایزش مناسب نبوده، خوب عمل خارج سازی انجام نمیشده...
    همچنان این مشکل رو دارم. باید چیکار کنم. ممنون از محبتتون. التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر امیررضا سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنونم بابت پاسخگوییتون.... ببخشید میشه بپرسم آزمایش منظورتون چیه!؟ خیلیا میگن تست عصب و اینا باید بدین که من به شدت میترسم... شما منظورتون از ازمایش تست عصب که نیست!؟ البته وقت گرفتیم انشاءالله به زودی میرسیم خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      نه نیازی به تست عصب نیست
    4. تصویر کاربر امیررضا سه شنبه ۲ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      دکتر جان خیلی محبت کردید واقعا...
      زحمت کشیدین و امیدوارم همه لحظه هاتون زیر سایه خدا امن و قشنگ باشه :)
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      🙏
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدربزرگ من چند ماه قبل عمل پروستات انجام داد و بعد از ان عمل الان مشکل تکرر ادرار دارد یاید چکار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      تکرر علل متعددی می تواندداشته باشد بخشی به مشکلات قبل از عمل بر می گردد بعضا هم امکان تنگی محل عمل هست لذا بایستی معاینه و بررسی شوند. در دیابتی ها و مثانه ی عصبی تکرر قابل انتظار هست
  • تصویر کاربر حمیدجعفری دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 111 مشاهده پرسش
    40ساله دیابتی نوع1هستم وسایزآلتم کوچک شده.خوب کنترل دربلندکردن آلتم ندارم.گاهن درزمان ارضاع شدن آبی ازبدنم خارج نمیشه ومشکل دارم قبلا سایزآلتم خیلی خوب وبزرگ بودوحتی تاچندین بارمتوالی میتوانستم نزدیکی داشته باشم وخوب وفوری تحریک میشدم ولی الان سایزآلتم درطول ومحیط واندازه بیضه هایم کوچک شده ومشکل نزدیکی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      درمان شامل کنترل دقیق قند خون، ورزش، رژیم مناسب و استفاده از قرص تادالافیل ۵ میلی روزانه هست
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی