اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

سرطان بیضه شایعترین سرطان مردان جوان

در این مقاله مطالعه می کنید:

سرطان بیضه یک سرطان نادر است که معمولا مردان آن را به صورت تصادفی می فهمند یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند پس بهتر است با علایم سرطان بیضه آشنا باشید.

سرطان بیضه چیست؟

سرطان بیضه هنگامی اتفاق می افتد که سلولهای غیرطبیعی به صورت غیر قابل کنترلی در بیضه رشد می کنند . این به خوبی قابل درمان است، به ویژه هنگامی که در مراحل ابتدایی بیماری یافت شود. بیضه ها، دو عضو جنسی مردانه هستند که اسپرم را تولید و ذخیره می کنند. آنها در یک کیسه زیر آلت تناسلی به نام اسکروتوم واقع شده اند و همچنین هورمون تستوسترون را نیز تولید می کنند.
 
سرطان بیضه نادر است، اما شایعترین سرطان در میان مردان جوان است. اکثر سرطانهای بیضه از سلول های اسپرم ساز شروع می شوند. این سلول ها سلول های زاینده نامیده می شوند. دو نوع اصلی از سرطان های سلول های بنیادی بیضه عبارتند از، سمینومس و غیر سمینومس. سمینومس ها رشد و گسترش آهسته ای دارند و به پرتودرمانی پاسخ می دهند. غیر سمینومس ها رشد و گسترش سریع تری نسبت به سمینومس ها دارند. انواع مختلفی از غیر سمینومس ها وجود دارد.

عکس سرطان بیضه

سرطان بیضه چیست؟

دلایل ایجاد سرطان بیضه چیست؟

متخصصان علت سرطان بیضه را نمی دانند، اما برخی از مشکلات، مانند بیضه ی نزول نکرده یا سندروم کلاین فلتر ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. اکثر مردان مبتلا به سرطان بیضه فاکتورهای خطر را ندارند. پزشکان می دانند سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول های سالم در یک بیضه تغییر کنند. سلول های سالم به گونه ای رشد کرده و تقسیم می شوند که عملکرد طبیعی بدن حفظ شود.
اما گاهی اوقات بعضی از سلول ها رشد غیرطبیعی پیدا می کنند و باعث رشد خارج از کنترل می شوند، بطوری که سلول های سرطانی تقسیم سلولی را ادامه می دهند حتی اگر بدن نیازی به سلول های جدید نداشته باشد. تجمع سلول ها باعث تشکیل توده در بیضه می شود. تقریبا همه سرطان های بیضه در سلول های زایا رخ می دهند، سلول هایی که وظیفه تولید اسپرم های نابالغ در بیضه را به عهده دارند.

علائم سرطان بیضه

شایع ترین علائم سرطان بیضه در جوانان و افراد میانسال عبارتند از:

سرطان بیضه در افراد مختلف

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

اکثر مردان ابتلا به تومور بیضه را به صورت تصادفی می فهمند. یا یک پزشک ممکن است آن را در یک معاینه فیزیکی معمول پیدا کند. از آنجا که مشکلات دیگر می توانند علائمی مانند نشانه های سرطان بیضه را ایجاد کنند، پزشک شما ممکن است برای پیدا کردن مشکل دیگری که ممکن است داشته باشید آزمایش هایی از قبیل: آزمایش خون و تصویربرداری از بیضه ها با سونوگرافی یا CT اسکن را درخواست کند.
اگر این آزمایشات علائم سرطان را نشان دهند، باید بیضه را با عمل جراحی بردارند. جراحی تنها راهی است که می توانید با آن از ابتلا به سرطان و نوع آن اطمینان پیدا کنید. این اطلاعات همچنین در برنامه ریزی هر گونه درمان دیگری که ممکن است نیاز داشته باشد کمک می کند.

درمان سرطان بیضه چگونه است؟

برای برخی از مردان، ممکن است تنها درمان مورد نیاز، برداشتن بیضه با عمل جراحی باشد. تعیین نوع و مرحله سرطان شما به پزشک اطلاع می دهد که به درمان بیشتری نیاز دارید یا نه. درمان پس از عمل ممکن است شامل نظارت، شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد. شیمی درمانی اغلب برای سرطانی استفاده می شود که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

عواملی که ممکن است باعث افزایش خطر سرطان بیضه شوند عبارتند از:

 بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی):

در دوران جنینی بیضه ها در داخل شکم تشکیل شده و معمولا قبل از تولد به داخل کیسه بیضه نزول می کنند. در مردانی که بیضه شان هرگز نزول نکرده است نسبت به مردانی که بیضه ها بطور طبیعی نزول یافته باشد خطر بالاتری برای بروز سرطان در بیضه نزول نکرده دارند. حتی اگر بعد از تولد بیضه ها با جراحی پائین آورده شوند این خطر بالا می ماند. با اینحال، خیلی از مردانی که به سرطان بیضه مبتلا می شوند، سابقه ای از نهان بیضگی نمی دهند.

عوامل خطر ساز سرطان بیضه

رشد غیر طبیعی بیضه:

حالاتی که باعث می شود تا بیضه ها رشد غیر طبیعی داشته باشند، مثل سندروم کلاین فلتر، ممکن است خطر سرطان بیضه افزایش یابد.

 سابقه خانوادگی:

اگر یکی از اعضای خانواده به سرطان بیضه مبتلا باشد، خطر سرطان بیضه در دیگر مردان خانواده افزایش می یابد.

سن:

سرطان بیضه نوجوانان و مردان جوان را مبتلا می سازد، بویژه بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال. ولیکن ممکن است در هر سنی رخ دهد.

نژاد:

سرطان بیضه در مردان سفیدپوست شایع تر از مردان سیاه پوست است.

چگونه می توان از سرطان بیضه پیشگیری کرد؟

ما دقیقاً نمی‌دانیم چه چیزی باعث سرطان بیضه می‌شود پس نمی‌توانیم پیشنهادات خاصی در مورد چگونگی پیشگیری از آن ارائه دهیم، اما همیشه ایده خوبی است که با اصلاح سبک زندگی، گام‌هایی برای کاهش خطر کلی سرطان بردارید. دستورالعمل‌های زیر ممکن است برای پیشگیری از سرطان بیضه مهم باشند: 

  • از هیچ گونه محصولات دخانی استفاده نکنید
  • الکل ننوشید
  • شاخص توده بدنی خود را زیر ۲۵ نگه دارید
  • هر روز از نظر جسمی فعال باشید
  • رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات و کم گوشت فرآوری شده داشته باشید
پیشگیری از سرطان بیضه

آمادگی برای معاینه تومور بیضه توسط پزشک

اگر توده ای یا برجستگی در بیضه لمس کردید حتما به پزشک خود مراجعه کنید. اگر پزشک تان شک کرد که احتمالا سرطان بیضه دارید، ممکن است شما را به متخصص و جراح کلیه و مجاری ادراری-تناسلی (ارولوژیست) ارجاع دهد.

از آنجایی که زمان ملاقات با پزشک کوتاه است، و بخاطر اینکه اغلب خیلی از موضوعات بایستی مطرح شود، لذا ایده ی خوبی است که آمادگی لازم را کسب کنید. لذا سعی کنید تا:

● از شروط و محدودیت های قبل از ویزیت توسط پزشک آگاهی یابید. در زمان گرفتن وقت ملاقات با پزشک، اگر نیاز به انجام کاری قبل از ملاقات می باشد سوال کنید.

● هر علامتی را که تجربه کرده اید بنویسید، شامل هر علامتی که حتی به نظر می رسد به موضوع ملاقات تان با پزشک ارتباطی ندارد.

● اطلاعات شخصی خود را بنویسید، شامل هرگونه استرس یا تغییر جدیدی در زندگی تان.

● فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، شامل ویتامین ها و مکمل های غذایی.

● یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید. گاهی بیان همه مشکلات در ملاقات با پزشک مشکل می باشد. همراه شما می تواند بعضی از مطالبی را که فراموش کرده اید به یادتان بیاورد.

معاینه تومور بیضه توسط پزشک

سؤالات درباره بقای سرطان بیضه

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است، بطوری که تهیه لیستی از سوالات می تواند باعث شود تا بیشترین بهره را از زمان ببرید. سوالات خود را به ترتیب اولویت از مهم ترین به سمت کم اهمیت ترین لیست کنید.

برای سرطان بیضه، بعضی از سوالاتی که بایستی پرسیده شود عبارتند از:

  • ▪️آیا من سرطان بیضه دارم؟
  • ▪️سرطان بیضه من از چه نوع می باشد؟
  • ▪️آیا شما می توانید در مورد گزارش پاتولوژی به من توضیح دهید؟
  • ▪️سرطان بیضه ی من در چه مرحله ای است؟
  • ▪️آیا به بررسی های تکمیلی نیازی دارم؟
  • ▪️چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • ▪️شانس های درمانی من برای شفای کامل سرطان بیضه من چیست؟
  • ▪️عوارض و خطرات هر روش درمانی چیست؟
  • ▪️بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • ▪️اگر بیمار یکی از دوستان یا اعضای خانواده ات بود چه توصیه ای به او می کردید؟
  • ▪️اگر بخواهم از نظر پزشک دیگری هم مطلع شوم، آیا شما می توانید یک متخصص دیگر به من معرفی کنید؟
  • ▪️من در مورد توان باروری در آینده نگران هستم. قبل از شروع درمان چه کاری برای احتمال ناباروری خود می توانم انجام دهم؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از دکتر تهیه کرده اید، از پرسیدن هر سوالی که در حین ملاقات به ذهن تان می اید پرهیز نکنید.

پرسش از دکتر

آیا سرطان بیضه باعث ناباروری می شود؟

در اغلب موارد، برداشتن یک بیضه باعث ایجاد مشکلات جنسی در دراز مدت یا نازایی در شما نمی شود. اما اگر قبل از درمان ، این مشکلات را داشتید، ممکن است جراحی آنها را بدتر کند. درمان های دیگر برای سرطان ممکن است سبب ناباروری شما شود. ممکن است بخواهید درباره ذخیره ی اسپرم در یک بانک اسپرم فکر کنید، اگر سوال یا نگرانی درباره ی مسائل جنسی یا باروری دارید با پزشک خود صحبت کنید.
بعضی از مردان بیضه ی مصنوعی یا پروتز را انتخاب می کنند. یک جراح، بیضه مصنوعی را در اسکروتوم قرار می دهد تا ظاهر طبیعی دستگاه تناسلی را حفظ کند.
 
دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی
تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (34 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضاپور پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 10001 مشاهده پرسش
    من رضاپور هستم مدیر سایت بزرگتر و ارائه دهنده روش دکتر هندریکس،اون تایپیک که ما رو کلاهبردار خطاب کردی 1 هفته فرصت میدم از سایتت حذفش کنی در غیر این صورت توسط وکیل سایبری در دادسرای جرایم رایانه ای شکایت خواهم کرد .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام

      اگر چه این روش پایه علمی ندارد ولی قصد توهین و یا زیر سوال بردن شما و سایت تان را نداشته و ندارم لذا دقیقا بفرمائید کدام سوال و یا عکسی از متن مربوطه را بفرستید تا امکان پیداکردنش باشه

    2. تصویر کاربر رضاپور دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      اصل کاری رو پاک کردید،هیچ میدونی با همین تایپیک چه ضرر هنگفتی به من زدی؟ میدونی روزی چند بازدید کننده داشت اون تاپیکت؟ میدونی چقدر وجه ی این روش رو خراب کردی؟
      میخوای حداقل 100 نفر از مشتریانم رو بفرستم مطب تا از نزدیک نشون بدن حداقل 4 سانت افزایش طول و 2 سانت افزایش محیط به دست آوردند با همین روش غیر علمی؟

      اگر خدایی وجود داشته باشه من به اون واگذار میکنم این ضرر و زیان و خسارتی که به من زدی.

      این صفحه هم مونده باید حذف بشه:

      https://drjabbari.com/faq/?read=w28hk2141054
    3. تصویر کاربر رضاپور دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      https://drjabbari.com/faq/?read=w28hk2141054
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)

      من نمی دونم جنابعالی پزشک هستید یا خیر. ولی اتفاقا خیلی مایل هستم که در عمل این قضیه به من ثابت شود. میتونیم با هم 50 نفر را مورد مطالعه قرار دهیم. قبل از انجام این روش با هم اندازه می گیریم و بعدش هم با هم اندازه می گیریم. اگر موفقیت آمیز بود من خودم برات تبلیغ می کنم.

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    با سلام بنده با 31 سال سن مجرد در کودکی مورد انجام عمل ختنه شدم که متاسفانه این عمل به درستی و ظرافت انجام نشد و آلت بنده با گوشت های اضافه و به صورت نا موزون و زشت از دیدگاه بنده میباشد به شدت باعث کاهش اعتماد به نفس اینجانب شده آیا امکان اصلاح کامل آن وجود دارد و در صورت امکان عمل به چه صورت میباشد همچنین دچار کوتاهی آلت تناسلی که در نعوظ کامل 12 سانت میباشد لطفا بنده را از پاسخ کامل خود مطلع کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر مجی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر مجی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ها
    3. تصویر کاربر مجی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      بنده با 31 سال سن مجرد در کودکی مورد انجام عمل ختنه شدم که متاسفانه این عمل به درستی و ظرافت انجام نشد و آلت بنده با گوشت های اضافه و به صورت نا موزون و زشت از دیدگاه بنده میباشد به شدت باعث کاهش اعتماد به نفس اینجانب شده آیا امکان اصلاح کامل آن وجود دارد............................بله
      و در صورت امکان عمل به چه صورت میباشد...................با لیزر بر می داریم و بعد بخیه می زنیم با بیحسی موضعی
      همچنین دچار کوتاهی آلت تناسلی که در نعوظ کامل 12 سانت میباشد لطفا بنده را از پاسخ کامل خود مطلع کنید........................باعث کوتاهی آلت نمیشه ولی بالاخره 5 میلی متر پوست برداشته میشه

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر farhoud دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر
    آيا براى كوتاهى و كم حجم بودن آلت امكان پروتز هست يا نه و اينكه حدوداً هزينه اش چه قدر و اينكه روى بارورى تأثيرى دارد يا نه مشكلى ايجاد نميكند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      پروتز برای افراد مسن و درمان ناتوانی جنسی بکار می رود نه برای افزایش سایز آلت 

  • تصویر کاربر عرفان دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . من نزدیک ۲ ماه میشه که کلاهک الت تناسلیم حساس شده و در صورت لمس کردن در حالت نعوذ درد بسیار شدیدی میگیره که حتی دیگه نمیشه لمسش کرد ... قسمت پایینی کلاهک الت تناسلیم هم دانه های سفید زده.... مشکل چیست؟ ایا لازمه به دکتر مراجعه کنم...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام.
      به نظر من با روغن بادام چرب نگهش دارید بتدریج خوب می شود. این ها پاپول های مرواریدی هستند. پاپول های مرواریدی برجستگی های کوچک سفیید، گنبدی شکل یا رشته ای هستند که در تاج کلاهک آلت بصورت تجمعی در کنار هم قرار دارند. این پاپول ها شایع بوده و در ۱۴ تا ۴۸ درصد جوانان در دوره ی بعد از بلوغ دیده می شود. این ضایعات خوش خیم بوده و معمولا نیازی به درمان ندارد و ماهیت آن آنژیوفیبروما می باشد. اگر فردی تمایل به درمان داشته باشد یکی از روش های موثر درمانی لیزر CO2 است.

  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر جباری
    ۱.آیا سونا واسه نشت وریدی خودتون انجام میدیم
    ۲.وزیت بیمار به صورت غیر حضوری و آنلاین با ارسال مدارک وجود داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 5 سال پیش)

      سلام
      ۱.آیا سونو واسه نشت وریدی خودتون انجام میدیم..........................خیر
      ۲.وزیت بیمار به صورت غیر حضوری و آنلاین با ارسال مدارک وجود داره...............................مشاوره تلفنی داریم

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام اگر ادرار به طور کامل خارج نشود و بعد از ادرار به صورت قطره ای خارج شود چه بیماری است و آیا قابل درمان است وبرای درمان باید به متخصص مراجعه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بیماری های مختلفی مثل مشکلات پروستات یا تنگی مجرای ادراری یا ...... باشدو قابل درمان هست و بایستی به ارولوژیست مراجعه کنند
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام
    دارای واریکوسل گرید 2 و هیدروسل و کیست در بیضه می باشم
    جواب آخرین آزمایش اسپرمم به صورت زیر است:
    semen volume : 6/20
    semen hp : 7/70
    sperm count : 43/75
    motile spers : 46.61
    progressive sperms : 45/02
    round cell : 1/02
    wbc density : 0/37
    normal morphology : 55/00

    viscidity : normal

    نظر شما چیست؟ آیا ورزش هایی مثل دوی سرعت یا استقامت، دراز نشست و شنا و ورزش رزمی , فوتبال در تشدید واریکوسل تاثیر دارد؟زمانی که شب روی شکم میخوابم صبح شکم و کمرم چند دقیقه ای درد می کند آیا ربطی با هم دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      آزمایش طبیعی است ومشکی برای ورزش نیست و ربطی ندارد
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با سلام. آقای دکتر اینجانب برای مدت طولانی (چند سال) در فواصل کوتاه (اغلب روزانه) خودارضایی داشته ام. دچار کم فشاری، سردی و کم حجمی منی نیز اغلب می شدم (در صورت تکرار در فواصل کوتاه)، ولی اگر یه مدت ترک می کردم، عوارض مذکور بخصوص سردی و کم حجمی منی تا حد زیادی بهتر می شدند. 1- آیا امکان دارد این عمل باعث ناباروروی من شده باشد؟ 2- دو ماهی است ترک کرده ام و دگر انجام نداده ام که ببینم آیا عوارض فوق باز هم رخ می دهد یا خیر، آیا عوارضی که در بالا گفتم و همچنین عوارض روانی آن رفع می شود یا باید درمان خاصی هم انجام بدهم؟ (+ به تشخیض یک پزشک، ممکن است دچار واریکوسول نیز باشم)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- آیا امکان دارد این عمل باعث ناباروروی من شده باشد؟ .................. خیر
      2- دو ماهی است ترک کرده ام و دگر انجام نداده ام که ببینم آیا عوارض فوق باز هم رخ می دهد یا خیر، .....................خیر رخ نمی دهد
      آیا عوارضی که در بالا گفتم و همچنین عوارض روانی آن رفع می شود یا باید درمان خاصی هم انجام بدهم؟ .................... معمولا رفع می شود
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    باسلام تشکر خدمت اقای دکتر ایا درمانی برای خود ارضایی ودرمان زود انزالی وجود دارد. قبل از ازدواج میخواستم درمان کنم چه راهی رو پیشنهاد میکنید تشکر میکنم ادرس مطب یا کلینیک برام ارسال بکنید .
    باسپاس فراوان نسبت به خدمت گزاری شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      با قرص می توانید بتدریج بهبود یابید البته همت و اراده خودتان را هم می طلبد
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر عزیز

    1-این عمل بخیه Corporeal Plication هزینه اش چقدر است ؟؟
    2-مدت درمان ؟
    3-من دوست دارم آلتم هم کوتاه شود آیا میشود؟؟؟؟
    و آدرس مطب را ارسال کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- بستگی به نوع بیمه شما و بیمارستانی که عمل می کنید دارد
      2- یک شب بستری یک فته نقاهت و دو ماه عدم نزدیکی و فعالیت جنسی
      3- می شود ولی می تواند عارضه داشته باشد و روی نعوظ تاثیر منفی داشته باشد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

021-91301782

نوبت دهی اینترنتی