بیماری اپیسپادیاس و روش درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله بیماری اپیسپادیاس، علائم، انواع و درمان آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

اپیسپادیاس چیست؟

اپیسپادیاس یک نقص مادرزادی است، که در آن سوراخ مجرای پیشابراه که به وسیله آن ادرار از بدن خارج می شود، تغییر شکل می دهد. این حالت بر نحوه ی خروج ادرار از بدن موثر است. این نقص نادر است، اما چنانچه به طور مناسب درمان نگردد، می تواند مشکل ساز باشد. اپیسپادیاس در خانم ها بسیار نادر است، اما اگر اتفاق بیفتد بسیار خطرناک خواهد بود. تخمین زده شده است، در هر هزار مرد یک نفر به اپیسپادیاس و در هر پانصد هزار زن یک نفر به آن مبتلا هستند

علل اپیسپادیاس

اگرچه علت این امر هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما این باور وجود دارد که تحت تاثیر عوامل متعددی است. اپیسپادیاس می تواند به تکامل جنین در اولین ماه های بارداری مرتبط باشد. این تغییر شکل ممکن است در هفته پنجم بارداری و در نتیجه ی تکامل نامناسب استخوان پوبیس (شرمگاهی) باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری در رابطه با علل این نقص مادرزادی در دست انجام است.

آلت پنهان در کودکان

علائم اپیسپادیاس

برای درک انواع بیماری اپیسپادیاس و درمان آن، دانستن علائم آن ضروری است. علامت اصلی، غیر طبیعی شدن شکل پیشابراه و کوتاه و پهن شدن آن می باشد. در اپیسپادیاس، سوراخ مجرای ادرار (پیشابراه) در بالا یا طرفین مجرا قرار می گیرد. در مورد زنان، علائم متفاوت بوده و کلیتوریس (اندام تناسلی خارجی) شکل غیرطبیعی دارد، به طوریکه مجرای ادرار به این ناحیه باز می شود. در بعضی موارد، مجرای ادرار می تواند به شکم نیز باز شود. این حالت مشکل تر می شود، زیرا فرد در کنترل ادرار دچار مشکل خواهد شد..

انواع اپیسپادیاس

بر اساس پیشابراه یا سوراخ مجرا، انواع اپیسپادیاس در مردان شامل موارد زیر است:

اپیسپادیاس پنیس

سوراخ پیشابراه بر روی پوسته ی آلت تناسلی است.

اپیسپادیاس آلتی

در این نوع اپیسپادیاس، محل دفع ادرار نزدیک به استخوان پوبیس یا شرمگاهی است. از آنجایی که استخوان های شرمگاهی به درستی در جلو ادغام نمی شوند، مثانه هیچ بستر مناسبی ندارد و در نتیجه مثانه به شکل نعل اسبی درمی آید که این امر باعث نشت ادرار خواهد شد.

نکته: استرس یا افزایش فشار شکمی می تواند منجر به نشت ادرار و یا بی اختیاری ادراری شود.

اپیسپادیاس غده ای

در این نوع اپیسپادیاس، سوراخ مجرای ادراری در نوک آلت تناسلی قرار دارد که طبیعی به نظر می رسد. مردان با چنین مشکلی قادر به نگه داشتن ادرار و مدیریت آن هستند. این نوع می تواند در صورت لزوم با روش دارویی و جراحی درمان شود.

 درمان اپیسپادیاس

درمان اپی سپادیاس تا حد زیادی بستگی به نوع آن دارد. موقعیت آناتومیک مجرای ادراری یا دهانه ی آن در اپی سپادیاس به تعیین شدت بیماری کمک می کند. هنگامی که محل سوراخ پیشابراه نزدیک به آلت تناسلی است، فرد نمی تواند ادرار خود را برای مدت طولانی نگه دارد. برخی از موارد اپی سپادیاس، که شدت متوسط ​​دارند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. همچنین در شرایطی که سوراخ پیشابراه نزدیک به اندام های تناسلی که حساس ترین بخش بدن هستند، قرار گیرد، درمان جراحی باید با دقت زیادی انجام شود.

درمان اپیسپادیاس برای پسران شامل ملاحظات زیر است:

✔️ ترمیم شکل ظاهری آلت تناسلی

✔️ بهبود وضعیت طولی آلت تناسلی

✔️ خمیدگی آلت تناسلی باید ثابت شود تا بتواند عملکرد نرمال داشته باشد

انواع روش درمانی اپی سپادیاس

هدف از درمان جراحی این است که باروری کودک حفظ شده تا بعد از عمل نیز بتواند راحت زندگی کند. انواع مختلفی از درمان های جراحی اپی سپادیاس وجود دارند که به شرح زیر است تکنیک اصلاح شده کانتول در این تکنیک، آلت تناسلی با انتقال مجرای ادراری به موقعیت نرمال خود، بازسازی می شود.

تکنیک میتچل:

در این روش درمانی، آلت تناسلی به طور کامل از محل خود جدا و سپس پس از اصلاح پیوند زده می شود. هدف از این روش حفظ عملکرد مطلوب مجرای ادراری است. در مورد دختران درمان اپیسپادیاس ساده تر است. بهتر است بلافاصله پس از تشخیص در هنگام تولد درمان صورت گیرد، زیرا عمل جراحی در سنین پایین نسبت به سنین رشد بسیار راحت تر انجام می شود.

بنابراین باید با تشخیص این وضعیت، زندگی عادی کودک را به وی برگردانیم. توجه به هر گونه تغییر در مجرای ادراری پس از تولد یا در طول سال های اولیه و یا ایجاد هر گونه تغییر در الگوی ادراری کودک، بسیار اهمیت داشته و باید توسط پزشک ارزیابی شود.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.2/5 - (9 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر farhad شنبه ۹ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام من 25 سالمه و مجرد دچار تکرر ادرار هستم تقریبا هر 1 یا 2 ساعت ادرار دارم ولی شبها موقع خواب خیلی کم . قبلا دکتر رفتم ولی دکتر گفت که هیچ مشکلی ندارم و دارویی هم برام ننوشت الان حدود یک ساله که دچار کم توانی جنسی شدم چون قبلا با فکر کردن به مسائل سکس نعوظ کافی و با دوام داشتم وصبحها هم نعوظ داشتم ولی الان صبح نعوظ ندارم با فکر که هیچ حتی با دیدن صحنه های سکس هم آلتم تحریک نمیشه باید با دست چند دقیقه ماساژش بدم تا راست بشه که البته خیلی کافی نعوظ ندارم و دستم رو بردارم بعد چند لحظه دوباره میخوابه قبلا در هفته حداقل یکبار جنب میشدم ولی الان ماهی یکبار جنب میشم دچار استرس و اظطراب شدیدی شدم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      با توضیحاتی که فرمودید به نظر میرسد بیشتر مشکلات تان ریشه روانی داشته باشد لذا بهتره. ابتدا توسط ارولوژیست معاینه و اگر مشکلی نداشتید با یک روانپزشک مشورت کنید
  • تصویر کاربر معید جمعه ۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ممنون بابت وقتی که برای من و دیگران می زارین
    توضیح: در کیسه بیضه جوش های زرد رنگ زیر پوستی که قابل به ترکاندن نیستن و با ترکاندنشان آسیب جدی به کیسه وارد شده و خون ریزی می کند
    گاهی اوقات دچار دچار خارش می شود؛ جوش ها بضورت متراکم کل کیسه بیضه را در بر گرفته و بصورت تکی نیست.
    * لطفا راهنمایی کنید که چه دارویی استفاده کنم و عامل ایجاد این جوش ها چیست
    ممنون از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      این ها کیست اپیدرموئید هستند و دارو تاثیری ندارد تنها راهش برداشتن آن ها با جراحی است که البته غالبا نیازی به این کار نیست و بهتره به آن ها دست نزنید
  • تصویر کاربر فهیمه یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    با سلام.پسر هشت ساله ای دارم که در دو سالگی مرحله ی اول هیپوسپادیاس را عمل کرده و بیزه ها را هم عمل کرده در حال حاضر دکتر مولاییان می گوید مرحله ی دوم عمل الان باید انجام شود در صورتی که دکتر هاله حجتی می گوید فعلا زود است و باید بزرگ تر شود شاید علم پیشرفت کند در مورد این مشکل.خواهشمندم شما نظر خود را در مورد جراحی در این سن را بگویید.با تشکر از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      به نظر من نیازی به صبر کردن نیست و می توانید در همین سن هم عمل کنید در واقع از سن توصیه شده به عمل هم گذشته است
  • تصویر کاربر آرش چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    با سلام و ارادت.33 ساله هستم و مجرد. اندازه آلتم در حالت عادی خیلی کوچکه طوریکه گاهس تو میره و بدجور میره رو اعصاب. آیا راهی داره؟ اعتماد بنفسم رو ضعیف کرده برا ازدواج. آقای دکتر آلت نعوظ یافتم چطوره؟ برا ازدواج مناسبه به لحاظ اندازه؟ ممنون از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بخشی از مشکل را با جراحی می توان حل کرد ولی نیازی نیست و الزامی ندارد
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام
    آلت تناسلی بنده سه مورد دارد که برایم خیلی عذاب آور است.1- طول کم 2- قطر خیلی کم 3- شلی بیش از حد موقع نعوظ(حتی داروی سیلدینافیل هم تاثیر گذار نیست) خیلی افسردگی برام میاره خودمم هم ازدواج کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      شاید علت بخشی از مشکلات شما ازدجمله خوب سفت نشدن آلت تان همین افسردگی تان باشد لذا بایستی توسط ارولوژیست معاینه شوید و اگر مشکل جسمی نداید به روانپزشک مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر