اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

ریزش ادرار بعد از دستشویی و بهترین درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

علت بی اختیاری ادرار در مردان و زنان چیست؟ وظیفه مثانه ذخیره ادرار می باشد. هر گاه مثانه نتواند این وظیفه را به خوبی انجام دهد منجر به بروز علائمی در ذخیره ادرار یا ادرار کردن، اختلالات ادراری، احتباس ادراری یا بی اختیاری ادراری می شود. مثانه و پیشابراه ( مجرای خروج ادرار) از نظر عملکردی کاملا به هم وابسته بوده و عموما به عنوان یک واحد در نظر گرفته می شوند.

قطره قطره آمدن ادرار بعد از تخلیه مثانه در مردان شایع‌تر است زیرا مجرای ادراری آنها طولانی‌تر بوده و انحنا و پیچ‌خوردگی بیشتری دارد که فضای بیشتری برای تجمع ادرار فراهم می‌کند. این مساله ناشی از ضعف عضله بولبواسفنجیوسی است که وظیفه تخلیه کامل ادرار از بخش بولبار مجرای ادراری را دارد. در شرایط طبیعی، این عضله با انقباض قوی در پایان دفع ادرار، تمام ادرار باقیمانده در مجرا را به بیرون می‌راند، اما ضعف یا عدم هماهنگی این عضله باعث می‌شود مقداری ادرار – معمولاً بین ۱ تا ۵ میلی‌لیتر – در بخش بولبار مجرا باقی بماند و چند ثانیه یا دقیقه بعد از اتمام ادرار، به صورت قطره‌ای خارج شود.

علت نشت ادرار بعد از دستشویی در زنان

نشت ادرار پس از تمام شدن دفع در زنان معمولاً ناشی از ضعف عضلات کف لگن یا مشکلات ساختاری مجرای ادراری است که باعث می‌شود مقداری ادرار در قسمت انتهایی مجرا یا واژن باقی بماند و بعد از برخاستن از توالت به صورت قطره‌ای خارج شود. این وضعیت که به آن Post-void dribbling گفته می‌شود، در زنانی که زایمان طبیعی داشته‌اند یا دچار افتادگی اندام‌های لگنی هستند شایع‌تر است. دلیل اصلی این است که در حین ادرار کردن، مقداری ادرار در جیب یا فضای بین واژن و مجرا تجمع می‌یابد و پس از ایستادن به دلیل تغییر زاویه و فشار گرانش، به بیرون سرازیر می‌شود. همچنین، شلی عضلات پرینه که وظیفه بسته شدن کامل مجرا را دارند، می‌تواند مانع از تخلیه کامل ادرار شود و باعث نشت تاخیری گردد.

عوامل دیگری نیز می‌توانند این مشکل را تشدید کنند، از جمله چاقی که فشار اضافی بر کف لگن وارد می‌کند، یائسگی که با کاهش استروژن باعث نازک شدن بافت‌های مجرای ادراری می‌شود، و عفونت‌های مکرر مجاری ادراری که به التهاب و ضعف عضلانی منجر می‌شوند. یکی از علل کمتر شناخته شده، تکنیک نادرست ادرار کردن است – زنانی که عجله دارند یا به طور کامل روی توالت نمی‌نشینند، نمی‌توانند مثانه را به طور کامل تخلیه کنند و ادرار باقیمانده در مجرا پس از برخاستن نشت می‌کند. در برخی موارد، باریک شدن یا انسداد جزئی مجرای ادراری به دلیل زگیل‌های تناسلی، اسکار بافت‌ها پس از جراحی، یا حتی یبوست مزمن که روده بر مثانه فشار وارد می‌کند، می‌تواند جریان ادرار را مختل کرده و باعث تخلیه ناقص شود. شناسایی دقیق علت زمینه‌ای برای انتخاب روش درمانی مناسب – از ورزش‌های کگل گرفته تا لیزر درمانی یا جراحی ترمیمی – ضروری است.

بی اختیاری ادراری

تعریف بی اختیاری ادراری

شکایت از خروج بی اراده ادرار باعث مشکلات اجتماعی یا بهداشتی می شود که البته در ایران بایستی مشکلات مذهبی را نیز به آن اضافه نمود. وقتی صحبت از بی اختیاری می شود بایستی موارد زیر را نیز جویا شد:

  •  • نوع بی اختیاری
  •  • دفعات وقوع بی اختیاری در شبانه روز
  •  • شدت بی اختیاری
  •  • عوامل تسریع کننده بی اختیاری
  •  • اثرات اجتماعی و مذهبی بی اختیاری
  •  • اثر بی اختیاری بر روی بهداشت و کیفیت زندگی
  •  • اقداماتی که برای ممانعت از بی اختیاری استفاده می شود.
  •  • آیا بیمار به دنبال کمک برای بی اختیاری خود هست یا خیر؟

انواع بی اختیاری ادراری

1- بی اختیاری ادراری استرسی

خروج غیر ارادی ادرار به هنگام فعالیت، زور زدن، سرفه کردن، عطسه کردن. لازم به ذکر است این نوع بی اختیاری هیچ ارتباطی با استرس و اضطراب ندارد و در واقع به دنبال افزایش فشار داخل شکم بوجود می آید.

2-بی اختیاری ادراری فوریتی

خروج غیر ارادی ادرار که بلافاصله به دنبال بروز احساس ناگهانی و شدید ادرار رخ می دهد. این نوع بی اختیاری ادراری می تواند به صورت از دست دادن فقط چند قطره ادرار باشد یا این که به  هنگام وقوع بی اختیاری تمام ادرار به یک دفعه تخلیه شود.

علل سوزش ادرار

3- بی اختیاری ادراری مرکب یا مختلط

در این نوع، هر دو نوع بی اختیاری استرسی و فوریتی وجود دارد.

4- بی اختیاری ادراری مداوم

 به خروج بی اختیار ادرار به صورم مداوم و لاینقطع گفته می شود.

5- بی اختیاری ادراری موقعیتی

به خروج ادرار در موقعیت های خاصی مثل حین مقاربت یا حین خندیدن گفته می شود.

6- بی اختیاری ادراری سرریز (Overflow)

به نشت ادرار که حین احتباس ادراری بوجود می آید گفته می شود. در واقع این نشت ادرار سرریز ادراری است که به دنبال پرشدن بیش از حد مثانه رخ می دهد.

7- آمدن چندقطره ادرار بعد از ادرار کردن

در این حالت بعد از اتمام ادرار و خارج شدن فرد از دستشویی باز هم چند قطره ای ادرار خارج می شود.

8- شب شاشی

به بی اختیاری ادرار در خواب و در طی شب گفته می شود.

علت بی‌اختیاری ادرار در مردان جوان

شایع‌ترین علت در این گروه سنی، بی‌اختیاری ادراری فشاری است که هنگام سرفه، عطسه، خندیدن، بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش‌های پرفشار رخ می‌دهد و معمولاً ناشی از ضعف اسفنکتر خارجی مثانه یا آسیب به اعصاب کنترل‌کننده آن است. این وضعیت می‌تواند به دنبال جراحی‌های لگنی، آسیب نخاعی حتی جزئی، یا فعالیت‌های ورزشی شدید مانند دویدن ماراتن و دوچرخه‌سواری طولانی‌مدت که فشار مزمن بر پرینه وارد می‌کنند، ایجاد شود. همچنین، مردان جوانی که دچار اضافه وزن شدید هستند، ریسک بالاتری برای بی‌اختیاری فشاری دارند زیرا چربی شکمی فشار اضافی بر مثانه وارد می‌کند.

این وضعیت می‌تواند ناشی از عفونت‌های مکرر مجاری ادراری، مصرف بیش از حد کافئین و الکل، دیابت کنترل نشده که به اعصاب مثانه آسیب می‌زند، یا بیماری‌های التهابی روده که با مثانه ارتباط عصبی دارند، باشد. در برخی موارد، مشکلات روانی مانند اضطراب شدید، استرس پس از سانحه یا وسواس می‌توانند سیگنال‌های غلط به مثانه ارسال کرده و باعث انقباضات ناخواسته شوند. نکته قابل توجه این است که بسیاری از مردان جوان به دلیل شرم اجتماعی، این مشکل را پنهان کرده و به دنبال کمک پزشکی نمی‌روند، در حالی که تشخیص زودهنگام و درمان مناسب – از ورزش‌های کگل و آموزش کنترل مثانه گرفته تا داروهای ضد کولینرژیک یا تزریقات بوتاکس در موارد شدید – می‌تواند کیفیت زندگی را به طور چشمگیری بهبود بخشد و از پیشرفت مشکل به مراحل مزمن جلوگیری کند.

منظور از مثانه بیش فعال یا مثانه تحریک پذیر چیست؟

به احساس فوریت در ادرار با یا بدون بی اختیاری فوریتی گفته می  شود که معمولا با ناکچوری یا تکرر ادرار (افزایش دفعات ادرار کردن در روز) و شب ادراری (بیدار شدن در شب به منظور ادرار کردن) همراه است.

مثانه بیش فعال

حس مثانه عامل مهمی در کمک به کشف علت بی اختیاری ادرار می باشد که به یکی از پنج حالات زیر تقسیم می شود:

1- حس نرمال

فرد از پرشدن مثانه آگاه است. پر و افزایش احساس پرشدن مثانه ادامه یافته تا به یک تمایل قوی برای ادرار کردن می رسد.

2- افزایش حس

فرد یک احساس زود هنگام و مداوم برای تمایل به ادرار کردن دارد.

3- کاهش حس

 فرد از پر شدن مثانه آگاه است ولی تمایل قوی برای ادرار کردن ندارد.

4- فقدان حس

 بیمار احساس پر شدن مثانه یا تمایل به ادرار کردن ندارد.

5-حس غیر اختصاصی

فرد حس اختصاصی به هنگام پری مثانه ندارد و پر شدن مثانه را به صورت پری شکم، علائم نباتی (مثل بی اشتهایی یا کم خوابی یا برعکس پر خوری و پرخوابی)، یا گرفتگی عضلات درک می کند. این علائم غیر اختصاصی به طور شایعی در بیماران با ضایعه عصبی بویژه آن هایی که آسیب و ضایعات طناب نخاعی دارند دیده می شود.

هنگام معاینه بیمار باید به چه مواردی توجه کرد؟

معاینه بخش ضروری و الزامی بررسی علت بی اختیاری ادراری است. معاینه شکم، لگن، پرینه (نشیمن گاه)، معاینه عصبی، ارزیابی عضلات و ساختمان های کف لگن با معاینه دستگاه تناسلی و کانال واژن (مهبل) از مواردی است که حین معاینه بایستی مورد توجه قرار گیرد.

علت بی اختیاری ادراری

افتادگی آحشاء لگنی به چه معناست؟

افتادگی آحشاء لگنی به نزول یا پائین آمدن یک یا بیش از یکی از موارد زیر گفته می شود:

دیواره قدامی واژن (مهبل)، دیواره خلفی واژن، راس یا نوک واژن (رحم / دهانه رحم) یا طاق واژن (در آن هایی که رحم خود را برداشته اند). کسی که افتادگی احشاء لگنی ندارد طبقه صفر می گویند. افتادگی احشاء لگنی در 4 گروه طبقه بندی می شود. افتادگی احشاء لگنی می تواند با بی اختیاری ادرار یا دیگر علائم ادراری مثل تکرر ادرارو عدم تخلیه کامل ادرار همراه باشد و همچنین همانطور که قبلا گفته شد می تواند بی اختیاری ادراری را مخفی نماید.

افتادگی دیواره قدامی واژن (سیستوسل یا افتادگی مثانه)

نزول دیواره قدامی واژن به طوری که فاصله محل اتصال مثانه به پیشابراه با دهانه واژن (محل پرده بکارت) کمتر از 3 سانتیمتر باشد.

افتادگی راس واژن (افتادگی رحم)

 افتادگی راس رحم ( بعد از برداشتن رحم) یا دهانه رحم به زیر نقطه ای که کمتر از 2 سانتیمتر با دهانه واژن (محل پرده بکارت) فاصله دارد.

افتادگی خلفی قدامی واژن (رکتوسل یا افتادگی روده)

نزول دیواره خلفی واژن به طوری که فاصله محل اتصال نقطه میانی دیواره خلفی با دهانه واژن (محل پرده بکارت) کمتر از 3 سانتیمتر باشد. عملکرد عضلات کف لگن بایستی در حین معاینه ارزیابی شده و قدرت عضلات در سه گروه قوی، متوسط و ضعیف طبقه بندی می شود. این کار با مشاهده، لمس عضلات و بعضا استفاده از دستگاه های تخصصی مثل الکترومیوگرافی یا پرینئو متری انجام می شود. معاینه راست روده از طریق مقعد ساده ترین کاری است که برای مشاهده اختلالات ساختاری و ارزیابی عضلات کف لگن در بچه ها و مردان انجام داد. این معاینه به تشخیص تجمع و متراکم شدن مدفوع در راست روده بویژه در بچه ها نیز کمک می کند.

ارتباط بین بی اختیاری ادراری و پرولاپس (افتادگی) احشاء لگنی

 بیمارانی که افتادگی شدید احشاء لگنی مثل سیستوسل (افتادگی مثانه) دارند ممکن است به دلیل پیچ خوردگی پیشابراه دچار انسداد مسیر خروج ادرار شده که با زور زدن بدتر می شود. از عوامل مستعد کننده برای بروز بیشتر علائم مثل تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار می توان به بالا بودن سن و آتروفی ( تحلیل) دستگاه ادراری تناسلی اشاره کرد.

بیش از 40 درصد از زنان با بی کفایتی اسفنکتر مجرای ادرار ( اختلال در عملکرد دریچه خروج ادراری)،  سیستوسل (افتادگی مثانه) قابل توجهی دارند. گاهی افتادگی احشاء لگنی به صورت کاذب باعث مخفی شدن بی اختیاری ادراری و پوشیده شدن ضعف دریچه خروجی ادراری می شود.

در این مواقع با جا انداختن افتادگی احشاء لگنی، بی اختیاری خود را آشکار سازد. افتادگی قابل توجه راست روده (رکتوم) می تواند باعث تخلیه ناکامل روده و حالت زورپیچ شود. افتادگی احشاء شکمی به طور مستقیم یا از طریق آثار روانی که برای بیمار بر جای می گذارد می تواند عملکرد و روابط جنسی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

ریزش ادرار بعد از دستشویی

ریزش ادرار بعد از دستشویی، به حالتی گفته می شود که مدت اندکی پس از دفع ادرار، چندین قطره ادرار از آلت تناسلی خارج شده و لباس فرد را خیس می کنند. مشکل یاد شده در اثر استرس ناشی از فعالیت یا مشکلات مثانه به وجود نیامده و با قطرات انتهای فرایند دفع ادرار تفاوت دارد. خروج قطره ای ادرار پس از تخلیه مثانه، می تواند سبب ناراحتی و شرمندگی بیمار شود.

با این که این مشکل ممکن است در زنان بسیاری رخ دهد اما شیوع آن در مردان بیشتر است. اغلب مردان مبتلا به این مشکل، خروج قطرات ادرار را در هنگام جا به جایی آلت تناسلی یا لباس های خود تجربه کنند. در این وضعیت، احتمال خیس شدن لباس زیر نیز وجود دارد. افراد مبتلا حتی پس از صبر کردن و یا تکان دادن آلت تناسلی نیز مشکل خروج قطرات ادرار را تجربه می کنند.

علت ریزش ادرار بعد از دستشویی

در رابطه با علت نشت ادرار بعد از دستشویی باید گفت که این مشکل در اثر ضعف عضلات احاطه کننده میزراه، در کف لگن به وجود می آید. از جمله عوامل ضعیف کننده کف لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✔️ فرایند های جراحی بزرگی پروستات

درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات

✔️ فشار مداوم بر مثانه، مخصوصا در صورت ابتلا به یبوست

✔️ سرفه مداوم همچون سرفه های افراد سیگاری

✔️ اضافه وزن

✔️ آسیب های عصبی

✔️ بلند کردن اجسام سنگین به صورت مداوم

با این که معمولا علائمی دیگری با این مشکل همراه نیستند اما برخی مردان به مواردی همچون فوریت، تکرر، تاخیر و فشار در خروج ادرار دچار می شوند. در مردان مسن، ابتلا به خروج قطرات ادرار، می تواند پس از جراحی برداشت پروستات رخ داده و با دیگر علائم ادراری همراه باشد.

درمان ریزش ادرار بعد از دستشویی

درمان ریزش ادرار پس از دستشویی بستگی به علت زمینه‌ای دارد، اما در اکثر موارد می‌توان با رویکردهای غیردارویی و تمرینات ساده این مشکل را به طور قابل توجهی کاهش داد. اولین و موثرترین روش، تکنیک دوشیدن یا میلکینگ مجرا است که به‌ویژه در مردان بسیار کارآمد است: پس از اتمام ادرار، با دو انگشت از قسمت پشت بیضه‌ها (زیر کیسه بیضه در ناحیه پرینه) شروع کرده و با فشار ملایم به سمت جلو و بالا حرکت می‌کنید تا ادرار باقیمانده در مجرای بولبار خارج شود – این عمل باید دو یا سه بار تکرار شود. همچنین، صبر کردن ۱۰-۱۵ ثانیه پس از اتمام جریان ادرار قبل از پوشیدن لباس، به مثانه و عضلات مجرا فرصت می‌دهد تا به طور کامل خالی شوند. در زنان، تکنیک نشستن کامل روی توالت و خم شدن کمی به جلو (وضعیت اسکات) می‌تواند زاویه مجرا را بهینه کرده و تخلیه کامل‌تر را تسهیل کند، و پس از برخاستن، اندکی چمباتمه زدن و دوباره نشستن می‌تواند ادرار باقیمانده در واژن را خارج کند.

پاراگراف ۲: برای موارد مقاوم، ورزش‌های کف لگن (کگل) که شامل انقباض و شل کردن متناوب عضلات کنترل‌کننده ادرار است، باید به صورت منظم انجام شود – حداقل سه مجموعه ۱۰ تکراری در روز، هر انقباض به مدت ۵ ثانیه. این ورزش‌ها نه تنها عضلات اسفنکتر را تقویت می‌کنند بلکه کنترل ارادی بر مجرای ادراری را بهبود می‌بخشند. در کنار این، کاهش وزن در افراد چاق، پرهیز از مصرف بیش از حد کافئین که تحریک‌کننده مثانه است، و درمان یبوست مزمن که فشار بر مثانه را کاهش می‌دهد، می‌توانند مفید باشند. برای زنان یائسه، استفاده از کرم‌های استروژنی موضعی به تجویز پزشک می‌تواند بافت‌های مجرای ادراری را تقویت کند. در موارد شدیدتر که به روش‌های محافظه‌کارانه پاسخ نمی‌دهند، درمان‌های پیشرفته‌تر مانند بیوفیدبک که به فرد کمک می‌کند عضلات صحیح را شناسایی و تقویت کند، تحریک الکتریکی عضلات کف لگن، یا در موارد نادر جراحی‌های ترمیمی مانند رفع افتادگی اندام‌های لگنی یا تزریق عوامل حجم‌دهنده در مجرای ادراری می‌توانند راه‌حل قطعی باشند. نکته کلیدی این است که بسیاری از افراد به دلیل شرم، این مشکل را طبیعی فرض کرده و تحمل می‌کنند، در حالی که مشاوره با اورولوژیست یا متخصص کف لگن می‌تواند راه‌حل‌های موثر و شخصی‌سازی‌شده ارائه دهد.

نحوه کاهش خروج قطرات ادرار بعد از تخلیه مثانه

با استفاده از تکنیک زیر می توان، اندک قطرات باقی مانده در میزراه را به بیرون هدایت کرد:

  •  • پس از دفع ادرار، جهت تخلیه کامل مثانه چندین ثانیه صبر کنید. نوک انگشتان دست چپ را به فاصله سه بند انگشت پیش از کیسه بیضه قرار داده و به آرامی فشار دهید.
  •  • فشار را در خط میانی حفظ کرده و به آرامی از زیر کیسه بیضه تا نوک آلت تناسلی بکشید.
  •  • این کار ادرار را از میانه میزراه به انتهای آن هدایت کرده که فرد با تکان یا فشار دادن سر آلت، آن ها را خارج می کند.
  •  • قبل از ترک توالت، این تکنیک را 2 بار تکرار کرده تا مجرای میزراه به طور کامل تخلیه شود.
  •  • در صورت استفاده از توالت عمومی، می توان دست خود را در جیب شلوار گذاشته و سپس تکنیک را انجام داد. انجام راه حل بیان شده تنها چندین ثانیه طول کشیده و از خیس شدن لباس زیر یا شلوار جلوگیری می کند.
توصیه هایی برای کمک به ترک خودارضایی

بی اختیاری ادرار در خواب

بی اختیاری ادرار در خواب یا شب ادراری، به تخلیه ی غیر ارادی ادرار، در هنگام خواب گفته می شود. بی اختیاری ادرار در خواب می تواند ناشی از مشکلات ساده ای مثل مشکلات کنترل مثانه یا مثانه ی بیش فعال بوده، یا به علت مشکلات ساختاری جدی تری مثل بزرگ شدن پروستات یا سرطان مثانه اتفاق بیفتد. مطالعات نشان می دهند که حدود 1 الی 2 درصد بزرگسالان، مبتلا به بی اختیاری ادرار در خواب هستند.

البته، محققان تصور می کنند که این آمار به دلیل شرم آور بودن این مشکل برای افراد، دقیق نیست! بنابراین، بهتر است شرم را کنار بگذارید و مشکل خود را با یک متخصص مطرح کنید. شما می توانید با کمک یک پزشک، درمان های مؤثر را امتحان کرده و استرس و اضطراب خود را در زمان خواب کاهش دهید.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (140 امتیاز)
  • تصویر کاربر Kamran یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام . قبل از ازدواج استمنا داشتم ولی بعد ازدواج این نه چطوری درمان کنم انزال زود رس رو؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

  • تصویر کاربر حامد جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    بنده انزال زودرس دارم اکثر اوقات زیر یک دقیقه نیست خیلی کم پیش میاد زیر یک دقیقه باشد دکتر اولوروژی مراجعه کردم
    داروی سرترالین 25 میلی گرم مصرف ساعت 4 عصر و کپسول فلوکستین 20 میلی گرم مصرف صبح ها و کلومیپرامین 10 میلی گرم تجویز کردن
    سوال 1- دارو ها رو چند ماه باید مصرف کنم تا اثر کنند؟
    در صورت اثر نکردن بعد چه مدت باید مجددا به دکتر مراجعه کنم؟
    سوال 2- آیا مصرف داروهای ذکر شده اثر مثبت در جلوگیری از انزال زودرس دارند در صورت رابطه جنسی یک یا دو ماه یکبار
    سوال 3- در صورت مصرف بیشتر از سه ماه آیا لازم هست دوز دارو سرترالین و کلومیپرامین را کم کم پایین بیارم یا یک دفعه قطع کنم
    در صورت کم کردن دوز دارو بنده را لطفا راهنمایی کنید که به چه صورت هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      این سوالات را باید از پزشک معالج تان بپرسید چون نحوه ی درمان من متفاوت هست

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام دکتر میخاستم بدونم بین پراکسوتین و سرترالین کدومشون قوی تر هست برای درمان زودانزالی؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      هر دو خوب هستند بستگی به پاسخ بدن تان دارد

  • تصویر کاربر دانیال جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 681 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی خدمت دکتر عزیز
    بین قرص کینگ دول و داپوکستین کدام اثر بخشی بیشتر ی دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      هر دو اثر بخش هستند پاسخگویی افراد به آن ها متفاوت است 

  • تصویر کاربر م پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    با سلام
    من الان 19 سال سن دارم و حدودا 3 سال عمل خود ارزایی رو انجام میدادم و الان 3 سال هست که این کار رو ترک کردم و تو این 3 سالی که این کارو انجام میدادم دچار زودانزالی شدم و منی با جهش پرت نمیشه و مدت زمان خروج منی هم حدودا 30 ثانیه هستش

    بعضی وقت ها که میرم دستشویی (اول یا آخر ادرار) از مثانم منی بیرون میاد و خواهش میکنم لطفا بگین درمانی برای این مشکل هست یا نه؟ لطفا کمکم کنید چجوری این مشکل رو درمان کنم و واقعا نگران آیندم هستم که توی سن کم چرا چنین اشتباهی رو کردم وآیندم خراب شد با این کار و دیگه نمیتونم تشکیل خانواده بدم و تا حالا پیش دکتری هم نرفتم برای درمان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام زودانزالی درمان قطعی و دائمی ندارد و فقط با داروها می توان آن را کنترل کرد یعنی وقتی که دارو استفاده می کنید مدت زمان وقوع انزال را طولانی کرد اما نمی توان این بیماری را تا آخر عمر ریشه کن کرد. مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت مصرف دائمی و روزانه یک عدد یا استفاده بصورت 6 ساعت قبل از نزدیکی)، یا قرص داپوکستین 30 یا 60 میلی گرمی 1 تا 3 ساعت قبل از نزدیکی. بدیهی است تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود. اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی داروهای موضعی برای کنترل زودانزالی هستند 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید. اگر با زدن بیحس کننده ی موضعی آلت نعوظ و سفتی خود را از دست می دهد می توانید از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یک ساعت قبل از رابطه نیز استفاده کنید. از قرص ترامادول هم یک ساعت قبل از رابطه می توان استفاده کرد ولی استفاده از این قرص خطر اعتیاد در آینده را دارد و بهتر است به عنوان آخرین روش و در صورت عدم پاسخ به دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    2. تصویر کاربر م یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از توضیحاتتون
      ینی با استفاده دارو میشه امیدی به بچه دار شدن داشت؟
      و بعضی وقت ها که میرم wc با ادرار منی هم خارج میشه و همیشه بعد خود ارضایی میرفتم ادرار میکردم تا منی باقی نمونه علتش میتونه همین باشه که با ادرار منی بیرون میاد؟ و منی هم موقع بیرون اومدن از آلت جهش نداره و ی مدتی هست که احساس میکنم تکرر ادرار گرفتم و در طول روز نزدیک 5 6 بار میرم wc و چندین سال قبل به ناحیه دستگاه تناسلی ضرباتی خورده که دوستام به شوخی میزدن و بیضه هم بعضی وقتا یکم تیر میکشه و خیلی دردش خفیف هستش و میدونم مشکلم خیلی جدیه لطفا کمکم کنید. امیدی میتونم داشته باشم برای بهبود؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 6 سال پیش)

      ینی با استفاده دارو میشه امیدی به بچه دار شدن داشت؟.........................بعید میدونم مشکلی برای بچه دار شدن داشته باشید
      و بعضی وقت ها که میرم wc با ادرار منی هم خارج میشه و همیشه بعد خود ارضایی میرفتم ادرار میکردم تا منی باقی نمونه علتش میتونه همین باشه که با ادرار منی بیرون میاد؟ .......................زبطی ندارد

      و منی هم موقع بیرون اومدن از آلت جهش نداره و ی مدتی هست که احساس میکنم تکرر ادرار گرفتم و در طول روز نزدیک 5 6 بار میرم wc و چندین سال قبل به ناحیه دستگاه تناسلی ضرباتی خورده که دوستام به شوخی میزدن و بیضه هم بعضی وقتا یکم تیر میکشه و خیلی دردش خفیف هستش و میدونم مشکلم خیلی جدیه لطفا کمکم کنید. امیدی میتونم داشته باشم برای بهبود؟...............به نظر من هیچکدام از این مشکلات جدی نیستند با اینحال برای اطمینان از بیضه ها سونوگرافی انجام دهید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام من 33 سالمه و ادرارم دو شاخه میشه این مشکل خاصیه؟و اینکه بهد از تموم شدن ادرار بعد از چند ثانیه باز مقداری ادرار میمونه واین چه دلیلی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      گرچه اینحالت می تواند طبیعی باشد ولی گاهی به دلیل تورم پروستات یا تنگی مختصر مجرای ادراری یا کم توان شدن مثانه می تواند باشد البته اگر مشکل تان جدی نیست نیازی نیست بهش توجه کنید
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض خسته نباشید تو رو خدا آقای دکتر به سوال من جواب بدید از نگرانی دارم میمیرم پسری 17 ساله هستم مبتلا به هیپوسپادیاس خفیف که سوراخ ادرار فقط نیم میلی متر پایین تر (سوراخ زیرین در عکس )از حالت طبیعی قرار دارد و هیچ مشکلی در ادرار کردن و تخلیه منی ندارم تنها مشکلی که دارم و منو خیلی نگران کرده اینه که در حالت نعوظ خیلی سخت ادرار میکنم اما در تخلیه منی مشکلی ندارم و سوال دیگر اینکه آیا آلتم کجی دارد یا نه؟ آیا من نیاز به جراحی ؟ و یا مشکلی در آینده خواهم داشت؟ خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      سخت ادرار کردن در حالت نعوظ در غالب موارد امری طبیعی است .
      من انحنای قابل توجهی نمی بینم و نیاز به جراحی در شما لزومی ندارد ومشکلی در آینده نخواهید داشت
  • تصویر کاربر پرویز جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام. خروج قطرات بعد تخلیه ادرار نشانه تنگی مجاری است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اين علايم در ديگر بيماري ها هم ديده مي شوند و براي تنگي مجرا اختصاصي نيستند
  • تصویر کاربر محسنی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده یکی از بیماران خودتان هستم . قرار هست برام عمل تنگی مجرا که از هیپوسپادیاس میباشد البته بنده مشکل جدی بسیار زیاد برای ادرار مدارم فقط مختصر سوزش و گاهی دوشاخه شدن به نظرتون تنگی به مرور زمان زیاد میشود میخواستم بدونم عمل پیوند گرفت دهان چقدر موفقیت امیز هست و هزینه عمل در بیمارستان خاتم چقدر میباشد و دوباره شکل الت را تغییر میدهد ؟ دوره درمان چند وقت است ..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر مشكل تان جدي نيست بهتر است عمل نكنيد
    2. تصویر کاربر محسنی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر در مورد هزینه و موفقیت عمل نیز بنده رو راهنمایی بفرمایید ... ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      هزينه را اطلاع ندارم ولي در مراكز خصوصي بالاست
      چون سيستوسكپي نكردم دقيق نمي تونم در مورد موفقيت عمل صحبت كنم ولي كل بين ٨٠ تا ٩٠ درصد هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر hatef جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 19465 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر پدر من اسفند ماه 95 عمل بزرگی پروستات از طریق مجرا انجام داد . طی عمل مسائلی پیش آمد که حدود 4 روز در بیمارستان بستری شد و سوند فولی بزرگی کارگذاشته شده بود بعد از حدود یک هفته پزشکشان سوند را کشید ولی به دلیل اینکه مدت زیادی سوند داخل بود حدود سه سانت از داخل سر آلت زخم شد . بعد از آن ترشحات چرکی بیرون می آمد که دوباره پزشک برایشان سفیکسیم تجویز کرد و گفت برای چسبنده نشدن سوند نلاتون را روزی چند بار حدود سه سانت داخل مجرا کنین و بیرون بیاورین . الان بعد از حدود سه ماه همان زخم با اینکه خیلی کمتر شده ولی باز وجود دارد و چون به پزشکشان امیدی نبود از شما خواهشمندم راه حل را بگویید چون هی قسمت سر آلت میچسبد و مجرا از همین قسمت تنگ میشود ولی بعد از زدن سوند و پماد تریامسینولون قدری بهتر می شود . خدا شاهده کلافمون کرده این مسئله . اگر نیاز به حضور هست حتما می آییم . با تشکر از شما .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۲ خرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      يك توصيه اي كه مي شود كرد اينه كه 3 سانت اول مجرا كه تنگ. شده است را باز كرد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط