بهترین درمان واریکوسل گرید ۱ چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل گرید ۱ غالبا در طرف چپ رخ می دهد و در ۹۰ درصد موارد بیضه چپ را درگیر می کند و در ۲ درصد موارد سمت راست و در حدود ۸ درصد موارد در هر دو بیضه رخ می دهد. لذا واریکوسل گرید ۱ در بیضه چپ به مراتب شایع تر از راست می باشد.

درمان واریکوسل

واریکوسل چیست؟

واریکوسل به معنای اتساع وریدهای بیضه و طناب بیضه می باشد که معمولا به دلیل ناکارآمد شدن دریچه های لانه کبوتری در وریدها و در نتیجه برگشت خون به داخل بیضه ایجاد می شود. از آنجایی که این خون حاوی دی اکسید کربن و مواد زائد ناشی از سوخت و ساز سلول های بیضه هست، لذا برگشت خون باعث افزایش دمای بیضه و افزایش غلظت مواد دفعی و متابولیت ها در بیضه شده و بدین ترتیب می تواند در عملکرد بیضه که تولید اسپرم و هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترون می باشد، اختلال ایجاد کند.

واریکوسل به سه درجه یا گرید تقسیم می شود:

  • واریکوسل گرید یک یا خفیف
  • واریکوسل گرید دو یا متوسط
  • واریکوسل گرید سه یا شدید

چگونه واریکوسل گرید یک چپ تشخیص داده می شود؟

بهترین روش تشخیص واریکوسل گرید ۱ معاینه هست که توسط متخصص ارولوژی انجام می شود. این کار نیاز به تجربه و تبحر دارد؛ لذا تشخیص واریکوسل گرید ۱ چپ توسط خود بیمار امکان پذیر نیست و حتما نیاز به معاینه توسط ارولوژیست می باشد. در مواردی که پزشک صلاح بداند، بویژه در افراد چاق یا افرادی که بیضه ها بخوبی لمس نمی شود، توصیه به انجام سونوگرافی برای تشخیص دقیق تر می کند.

تاثیر واریکوسل گرید ۱ چپ در باروری و بارداری

واریکوسل و ناباروری

هرچه درجه و گرید واریکوسل شدید تر باشد، اثر بخشی آن بر روی کاهش تولید اسپرم و اختلال در حرکت و شکل اسپرم و در نتیجه کاهش توان باروری در مردان و بروز بارداری بیشتر است؛ ولی حتی واریکوسل گرید چپ هم می تواند باعث کاهش شانس باروری و بارداری  شود. کم شدن تعداد اسپرم یا ضعف در حرکت اسپرم و بدشکلی اسپرم ها در واریکوسل گرید ۱ چپ می تواند توانایی آن ها را در رسیدن به محوطه داخلی رحم و ممزوج شدن با تخمک زن و وقوع لقاح کم کند و بدین ترتیب شانس بارداری  را کاهش دهد.

آیا واریکوسل گرید ۱ چپ نیاز به درمان دارد؟

به عنوان یک قاعده ی کلی، واریکوسل گرید ۱ چپ همیشه نیاز به درمان ندارد و فقط در مواردی توصیه به درمان می شود که:

  • در مردان متاهلی که اقدام به بچه دار شدن کرده اند، ولی بعد از گذشت شش تا دوازده ماه در این امر ناموفق بوده اند و البته در بررسی هایی که برای همسرشان انجام شده است، همه چیز نرمال بوده و به عبارتی مشکل از همسر نباشد.
  • در مردان مجردی که در حداقل دو آزمایش اسپرم که به فاصله ی دو تا سه هفته انجام می شود، کاهش تعداد اسپرم یا اختلال در کیفیت اسپرم شامل کاهش حرکت اسپرم یا بدشکل اسپرم مشاهده شود.
  • در پسران نوجوانی که در سن بلوغ هستند و واریکوسل باعث کاهش رشد بیضه شده است.

 آیا درمان های دارویی و طب سنتی تاثیری در درمان واریکوسل گرید یک چپ دارد؟

درمان های دارویی شامل داروهای شیمیایی و گیاهی نقشی در درمان واریکوسل گرید ۱ چپ ندارند. حتی زالو درمانی که توسط برخی از افراد توصیه می شود باعث بهبود واریکوسل گرید یک چپ نمی شود.

بهترین روش جراحی واریکوسل گرید ۱ چپ چیست؟

وقتی صحبت از بهترین روش جراحی واریکوسل گرید ۱ چپ می شود، منظور روشی است که بیشترین موفقیت و کمترین عوارض را داشته باشد. لذا قبل از آنکه بخواهیم در مورد بهترین روش جراحی واریکوسل گرید یک چپ توضیح دهیم، بهتر است اطلاعاتی در مورد عوارض احتمالی جراحی واریکوسل داشته باشیم.

جراحی واریکوسل

شایع ترین عارضه ی جراحی واریکوسل عود می باشد و دیگر عوارض واریکوسل شامل درد، آسیب عروق لنفاوی بیضه و در نتیجه تجمع آب در پرده ی پیرامون بیضه که اصطلاحا به آن هیدروسل می گویند، آسیب مجرای انتقال دهنده اسپرم، آسیب سرخرگ خون رسان به  بیضه و در نتیجه تحلیل بیضه می باشد. سه روش کلی برای جراحی واریکوسل گرید ۱ چپ وجود دارد که شامل روش سنتی، روش لاپاروسکوپی و روش میکروسکوپی است.

بهترین روش درمانی واریکوسل گرید ۱ چپ، جراحی به شیوه میکروسکوپیک می باشد. در این روش، برش عمل برابر یا کمی کوچک تر از روش سنتی است ولی از آنجایی که طناب بیضه زیر میکروسکوپ و با درشت نمایی بالاتری دیده می شود و وقت بیشتری برای پیدا کردن وریدها صرف می شود، لذا به مراتب از دقت بالاتری برخوردار است و در نتیجه باعث بالا رفتن میزان موفقیت عمل و کاهش عوارض آن می شود.


برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد عوارض عمل واریکوسل اینجا را کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.6/5 - (158 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر misagh پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر.
    بنده در آزمایش اسپرم دو سال قبل دچار کم بودن میزان اسپرم بوده ام .با پیگیری زمان حال به دکتر مراجعه کردم که سونوگرافی و آزمایش اسپرم مجدد داده شد.
    در سونوگرافی اسکروتوم چپ هیدروسل به میزان 20cc عنوان گردید و قطر میانگین شبکه وریدی paminiform در حالت ایستاده راست 2/4mm و چپ 2/6mm عنوان گردید.سوال بنده این هست که این موارد امکان داره باعث کم شدن اسپرم باشه?و آیا این شرایط نیاز به عملا جراحی دارد?
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر هست
  • تصویر کاربر یونس سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام من۶ماه پیش رفتم سونو دادم واریکوسل گرید۲داشتم ولی۲هفته پیش رفتم سونودادم گرید۱بوده داروهم مصرف کردم بااین حال خیلی بدجوردرد دارم هم دوتابیضه هم هم بالاشون ممنون میسم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیص یا درمانی را مطرح کنم. توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر mohammad دوشنبه ۲۴ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر گفتن من چند سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم بعد از ۳ سال دکتر دوباره عمل واریکوسل داد میشه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      واریکوسل همیشه نیازی به جراحی ندارد و بیشتر در ناباروری توصیه به عمل می شود.

    2. تصویر کاربر mohammad دوشنبه ۲۴ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون خسته نباشید
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      موفق باشید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید...
    دکتر من دو سه سالی هست متوجه شدم واریکوسل درجه یک دارم ولی عمل نکردم..خواستم بپرسم آیا واریکوسل تأثیر در نعوذ و تولید منی دارد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربر نوید شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده حدود دو سالی هست که متوجه شدم واریکوسل دارم،چندین بار آزمایش اسپرم دادم که به گفته پزشک جواب آزمایش خوب بوده و نیازی به عمل جراحی نیست،ولی در نمونه آزمایش مقدار wbc حدود 16-18 بود که هر دفعه با مصرف آنتی بیوتیک این مقدار تغییر خاصی پیدا نکرده و طی این دو سال به صورت میانگین مقدار wbc افزایش پیدا کرده ،می خواستم بدونم که wbc اختلالی در باروری ایجاد میکنه یا نه؟ و راه درمانش مصرف آنتی بیوتیک یا دارو های دیگه است یا نیاز به عمل جراحی خاصی داره؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      می خواستم بدونم که wbc اختلالی در باروری ایجاد میکنه یا نه؟................................برخی موارد بله

      و راه درمانش مصرف آنتی بیوتیک یا دارو های دیگه است یا نیاز به عمل جراحی خاصی داره؟....................درمانش آنتی بیوتیک و ضدالتهاب هست

درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر