ارضای غریزه ی جنسی و برقراری یک رابطه ی جنسی موفق یکی از مهم ترین عواملی است که باعث استقرار آرامش در زندگی و انس بیشتر در بین زن و شوهر می شود. از آنجایی که در یک رابطه ی جنسی عموما مرد نقش فعالی را ایفا می کند، لذا همیشه این نگرانی برای مردان وجود دارد که روزی توان جنسی، رو به کاهش برود و دیگر نتوانند رابطه ی جنسی خوبی را با همسرشان برقرار کنند. اینجاست که پای مردان به مطب پزشکان متخصص ارولوژی باز می شود تا راه چاره ای برای رفع این مشکل پیدا کنند. پزشک ابتدا با گرفتن شرح حال کاملی از بیمار سعی می کند تا عواملی را که می توانند روی توان جنسی تاثیر منفی بگذارند، شناسایی و در حد امکان آن ها را حذف یا تعدیل نماید.
اولین و شاید مهم ترین عامل موثر بر فعالیت جنسی مطلوب، نداشتن یک شیوه صحیح زندگی است. رژیم غذایی چرب و یا شیرین، چاقی مفرط، ورزش نکردن، سیگار، مواد مخدر، استرس های شغلی و اجتماعی، ساعات بالای کاری، خستگی مفرط ناشی از کار زیاد، کشاندن دغدغه های شغلی به داخل منزل، عدم برقراری ارتباط عاطفی مناسب با همسر، وجود مشکلات اقتصادی زندگی و … همه و همه از عواملی هستند که محسوس و نامحسوس بر روی توان جنسی آثار سویی می گذارند و قطعا برطرف کردن آن ها نقش بسزایی در بهبود عملکرد جنسی و زناشویی می گذارد و صد البته رفع هیچکدام از این عوامل در اختیار پزشک نیست. سابقه بیماری های همراه مثل دیابت، فشارخون، سکته قلبی و مغزی، اختلالات دیسک کمر و بیماری های اعصاب و روان نیز می توانند باعث کاهش توان جنسی شوند. مصرف برخی داروها نیز روی نعوظ تاثیر منفی می گذارند؛ بویژه داروهای فشار خون و داروهایی که در درمان بیماری های روحی-روانی به کار می روند.
بعد از اینکه پزشک شرح حال کاملی از بیمار گرفت و معاینه ی کاملی بویژه از اندام تناسلی انجام داد، سراغ انجام آزمایشات می رود. این آزمایشات شامل قند، چربی و آزمایشات مربوط به هورمون های جنسی و تیروئیدی و بعضا تست PSA برای ارزیابی پروستات در افراد مسن می باشد. اگر آزمایشات نرمال باشند، ابتدا توصیه به تغییر سبک زندگی و تلاش در جهت رفع عواملی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، می شود.
چه درمان دارویی برای نشت وریدی وجود دارد؟
قدم بعدی تجویز داروهایی است که از طریق افزایش گردش خون آلت باعث بهبود کیفیت نعوظ می شود. این داروها شامل قرص های سیلدنافیل ۵۰ و ۱۰۰ میلی و تادالافیل ۱۰ و ۲۰ میلی می باشد و یک ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف می گردد. مصرف این داروها با شکم خالی و یک لیوان پر آب باعث افزایش اثر بخشی آن ها می شود.
البته اگر کسی به هنگام سکس، میل و هوس جنسی نداشته باشد، این داروها تاثیر چندانی نخواهند داشت. بهتر است از مقادیر کم دارو شروع کنید و بعد بتدریج در صورت عدم اثربخشی، دوز آن را افزایش دهید. شاید مصرف یک نصف قرص سیلدنافیل هم در خیلی افراد جوان کافی بوده و نیازی به مصرف دوزهای بالاتر نباشد؛ چرا که دوزهای بالاتر با عوارض بیشتری همراه هست. شایع ترین عارضه ی این قرص ها، سر درد است. اگر چه این قرص باعث افزایش فشار خون نمی شود و غالبا عارضه جدی ندارد ولی در بیماران قلبی و آن هایی که فشار خون کنترل نشده دارند، بایستی با احتیاط و تجویز پزشک ارولوژی و اجازه پزشک قلب استفاده شود.
علائم نشت وریدی چیست؟
در افرادی که نشت وریدی دارند، آلت به هنگام رابطه ی جنسی، کامل سفت نمی شود و اگر هم کامل سفت شود، خیلی زود سفتی خود را از دست داده و شل می شود.
علت نشت وریدی چیست؟
خیلی اوقات علت آن مشخص نمی شود ولی دیابت، بیماری پیرونی و حتی اضطراب شدید از عواملی هستند که می توانند باعث نشت وریدی شوند.
چگونه نشت وریدی را تشخیص می دهند؟
۱- سونوگرافی رنگی (کالر داپلر) از رگ های آلت باتزریق پاپورین
در افرادی که داروها اثربخش نمی باشند، انجام سونوگرافی رنگی از عروق آلت تناسلی توصیه می شود. در سونوگرافی رنگی علاوه بر ارزیابی بافت اسفنجی اجسام غاری که مسئول ایجاد نعوظ و سفتی آلت هستند، رگ های ورودی (سرخرگ ها یا شریان ها) و رگ های خروجی (سیاه رگ ها یا وریدها) نیز بررسی می شود. برای اینکه نعوظ سفت و پایداری ایجاد شود، بایستی شریان ها باز بوده و خون را به میزان کافی وارد اجسام غاری آلت نمایند و از طرف دیگر وریدها که مسئول خارج کردن خون از آلت هستند، بسته شوند تا خونی که وارد بافت اسفنجی آلت شده، در آلت تجمع یافته و باعث بزرگ شدن آلت و ایجاد نعوظ و سفتی کامل و ماندگار آلت گردد.
در صورتی که خون به میزان کافی وارد نشود (به دلیل تنگی شریان ها) یا خون وارد شده در آلت حفظ و تجمع نیابد (بدلیل نشت وریدی)، ما شاهد نعوظ مناسبی برای شروع یا تداوم سکس نخواهیم بود. تنگی شریانی غالبا در در افراد مسن، سیگاری، دیابتی، غیر فعال، دارای کلسترول بالا و …. دیده می شود.
۲- کاورنووگرافی
در صورت اثبات نشت وریدی در سونوگرفی رنگی (کالر داپلر)، برای بیمار درخواست کاورنوزوگرافی می شود. در این عکس رنگی با تزریق سرم حاوی ماده ی رنگی به داخل بافت اسفنجی آلت، وریدهایی که خون از آن ها نشت می کند، مشخص شود.
درمان جراحی نشت وریدی
در صورتی که درمان دارویی موثر نباشد، قدم بعدی درمان نشت وریدی، جراحی است؛ البته خیلی اوقات دست یابی و بستن همه ی وریدهایی که نشت دارند، امکانپذیر نیست. لذا جراحی آلت تناسلی به منظور بستن این ورید ها، همیشه با موفقیت همراه نمی باشد و میزان موفقیت حداکثر ۳۰ درصد است.
ولی از آنجایی که این جراحی غالبا عوارض جدی به همراه ندارد، لذا ارزش این را دارد که فرد ریسک این جراحی را بپذیرد؛ به امید اینکه شرایط بهتری را در سکس پیدا کند. در برخی افراد که به قرص جواب نمی دهند و شریان ها باز می باشد، بستن وریدهای نشت دهنده به آن ها کمک می کند تا حداقل پاسخ بهتری نسبت به قرص ها داشته باشند.