خطرات سکس در کرونا یا رابطه جنسی در دوران کرونا

در این مقاله مطالعه می کنید:

همه می‌دانیم که در دوره‌ی شیوع ویروس کرونا نباید به صورتمان دست بزنیم، اما کدام قسمت‌های بدن خودمان یا دیگران را می‌توانیم لمس کنیم؟ آیا باید از سکس خطرناک دوری کرد؟ آیا باید رابطه جنسی تا پایان شیوع کرونا متوقف شود؟ آیا سکس در کرونا خطرناک است؟ شاید چیزهایی در خصوص یک بیماری وجود داشته باشد که مردم را وادار کند در قرنطینه بمانند. به گزارش رویترز، فروش کاندوم در چین، پس از شیوع کرونا، افزایش یافته است.

فروش کاندوم در چین بسیار زیاد است، به طوری که در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب‌ترین کالاهای خریداری شده از سایت‌های الکترونیکی در رتبه‌بندی اعلام شده است. کووید-۱۹ نام رسمی کرونا ویروس است که اخیراً در سراسر جهان منتشر شده است. سوال ما این است:

مشکل نعوظ در جوانی

آیا کرونا از طریق رابطه‌ی جنسی قابل انتقال است؟

کووید-۱۹ بیماری است که از طریق رابطه‌ی جنسی منتقل نمی‌شود. با این حال، این ویروس در ترشحات و قطرات تنفسی فرد وجود دارد و اگر یکی از پارتنرها به ویروس مبتلا باشد، می‌تواند از طریق تماس مستقیم فرد به فرد و رابطه‌ی جنسی منتقل شود. آن‌ چه دانشمندان تاکنون می دانند این است که کرونا در ترشحات تنفسی وجود دارد. منظور از ترشحات تنفسی، قطرات ریزی است که هنگام سرفه و عطسه از دهان فرد خارج می‌شود. به گزارش واشنگتن پست، از آن‌جا که اگر فردی به ویروس آلوده باشد، این ویروس در قطرات تنفسی فرد وجود خواهد داشت، در تمام کشورها مردم از احوال‌پرسی و بوسیدن همدیگر منع شده‌اند.

اما بوسیدن پارتنر به مراتب صمیمانه‌تر از یک بوسه‌ی معمولی روی گونه است. اگرچه منطقی است که بوسیدن شخص آلوده به کرونا می‌تواند شما را هم آلوده کند. چیزی که می‌دانیم این است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اعلام کرده است که ویروس می‌تواند از طریق «تماس نزدیک»، یعنی فاصله‌ی ۲ متری با فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه، اگر در حال بوسه یا رابطه‌ی جنسی هستید، در صورتی که همسرتان حامل ویروس باشد شما هم در معرض خطر هستید.

آیا ویروس کرونا در ترشحات واژینال یا مایع منی وجود دارد؟

دانشمندان پاسخ داده اند که نمی‌توانیم در مورد ایمنی رابطه‌ی جنسی صحبت کنیم، چون هیچ اطلاعاتی در این خصوص نداریم.

اگر نگران سلامتی خودتان هستید، پس منطقی است که از بوسیدن یا نزدیکی در دوران کرونا با پارتنری که علایم کرونا ویروس دارد، اجتناب کنید.

ایا سکس در کرونا خطرناک است

علایم کرونا مثل نشانه‌ های آنفولانزا، شامل سرفه، عطسه و تب است. نظر ما این است که وقتی افراد دارای نشانه‌های بیماری باشند، ریسک انتقال هم بالاتر می‌ رود. پس اگر نگرانید که ممکن است پارتنر شما ناقل کرونا ویروس باشد اما علامتی نداشته باشد، بهترین راه این است که تا وقتی از وضعیت سلامتی او مطمئن نشدید، رابطه‌ی جنسی نداشته باشید.

این اطلاعات در زمان انتشار کاملاً دقیق و صحیح هستند، اما از آن‌جا که بسیاری از موارد پیرامون ویروس کرونا در حال تغییر است، ممکن است برخی اطلاعات و داده‌ ها هم تغییر کند. ما خوانندگان را تشویق می‌کنیم تا با استفاده از اخبار CDC، سازمان جهانی بهداشت و مراکز بهداشت عمومی محل خود، جدیدترین اطلاعات را پیرامون کووید-۱۹ به دست آورند و همیشه مطلع باشند.

آیا باید قرار های خود را  در دوران کرونا کنسل کنیم؟

علیرغم توصیه‌های منتشرشده در Tinder پیرامون کرونا ویروس، لزوماً نیازی نیست که قرارهای خود را کنسل کنید. اما اگر حس می‌کنید بیمار هستید یا نشانه‌هایی دارید، عاقلانه این است که احتیاط را رعایت کنید و سر قرار حاضر نشوید. در واقع این طبیعی ترین کاری است که باید حتی در مواقعی که یک ویروس شیوعی ندارد و شما احساس بیماری و بیحالی می کنید، انجام دهید. پس لطفاً حواستان به وضعیت جسمی بدنتان باشد.

آیا بوسه باعث انتقال کرونا می شود؟

همانطور که نیویورک‌ تایمز ذکر کرده، بوسیدن می‌توان موجب «انتشار قطعی» کرونا شود، پس به نظر می‌رسد، اجتناب از این کار می‌تواند راه‌ حلی ناخوشایند و البته تنها راه برای حل مشکل انتقال ویروس، تا زمانی که این مشکل برطرف شود باشد،. شاید بهتر باشد با فردی که اخیراً به مناطقی سفر کرده که شیوع کرونا ویروس بالا بوده، رابطه جنسی برقرار نکنید. در مورد افرادی که در قرنطینه هستند و منتظرند ببینند آیا به ویروس مبتلا شده‌اند یا نه هم باید جانب احتیاط را کاملاً رعایت کنید. همچنین، اگر در مهمانی یا مجلسی با فردی آشنا شدید، پیش از برقراری ارتباط با او، خوب است که یک بار دیگر در مورد کرونا ویروس و راه‌ های انتقال آن هم فکر کنید. این یک فرصت است.

نزدیکی در دوران کرونا

به طور کلی بهتر است در این برهه، از هرگونه فعالیت غیر ضروری در خارج از خانه بپرهیزید و زمان خود را به خانه و خانواده اختصاص دهید. برای رهایی از فشار روانی ناشی از این دوران، می توانید به کارهایی غیر از سکس، همچون خواندن کتاب، دیدن فیلم، آشپزی و باغبانی و … روی بیاورید.

HIV و ویروس کرونا

در مقایسه با عموم افراد، کسانی که سیستم ایمنی بدنشان به خاطر ابتلا به ایدز ضعیف شده، ریسک بیش‌تری برای ابتلا به نوع شدیدتر کووید-۱۹ دارند. افراد مبتلا به HIV در حال پیر شدن هستند و تقریباً نیمی از آن‌ها بیش از ۵۰ سال سن دارند. افرادی که تعداد سلول‌های T از نوع CD4 آن‌ها کم است، یعنی سرکوب سیستم ایمنی پیشرفته است، در معرض بیش‌ترین خطر هستند.

افراد مبتلا به HIV به احتمال بیش‌تری به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌شوند و این‌ها ممکن است در سنین جوانی رخ دهد. برخی از داروهای ویژه‌ی HIV، به ویژه داروهای قدیمی‌تر، می‌توانند باعث ایجاد نوتروپنی یا کاهش گلبول‌های سفید خون شود که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.

ایدز و کرونا

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کروناویروس قرار دارند، و به نوع شدیدتر بیماری دچار می‌شوند. با این که این جریان در مورد بسیاری از عفونت‌ها برقرار است، اما هنوز اطلاعات کافی نداریم که نشان دهد آیا افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها سرکوب شده، مثلاً افراد مبتلا به HIV، بیش‌تر در معرض ابتلا به این ویروس جدید هستند یا نه.

اگر به HIV مبتلا هستید، پیشنهاد ما این است که سفت و سخت از اقدامات پیشگیرانه پیروی کنید. کنترل اپیدمی کووید-۱۹ اخیراً وارد فاز ۳ شده، یعنی اقدامات امنیتی شدیدتری اتخاذ می‌شود. پس اگر HIV+ هستید، بهترین راه این است که این اقدامات را رعایت کنید و هرزمان که ممکن است، به دورکاری بپردازید و به آن پایبند باشید.


دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.6/5 - (37 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من باز هم طبق معمول همان پسره با سوئیشرت آبی و شلوار طوسی که مزاحمتان شدم هستم...چون در سوال قبلی به محدودیت پاسخ رسیدم مجبور شدم اینجا برای شما ادامه سوالات را بپرسم...

    توجه: قرار بود شد در سوال قبلی که خودتان کامل توضیح دهید ولی چون سوالی یادم آمد مجبور به پرسش آن در اینجا شدم...

    1. اگر اون نقاط و یا خط های قرمز زیرپوستی که عمدتا با فشار محو و سپس باز می گشتند...و یا حتی اگر محو نشوند و مانند زخم باشند و... و کلا به هرشکلی هم باشند...اگر روی آلت و کلا دور و بر آن و کلا محدوده زیر شکم باشند مثل روی مثانه و بیضه و کلا پائین تنه باشند...نشانه بیماری مقاربتی نیستند؟
    1. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      آقای دکتر لطفا فقط به سوالات زیر پاسخ دهید... (نیازی به پاسخ به سوال قبل نیست)

      توجه: ابتدا متن زیر را بخوانید و سپس به سوالات پاسخ دهید بی زحمت:

      توضیح : اگر یادتان باشد گفتم نقاط یا بعضا خط های قرمزرنگ زیرپوستی که مانند خون می مانند روی بدنم هست که گویا با فشار محو و پس از چند ثانیه باز می گردند...هم این زائده هارا به این شکل فرض نمائید هم به شکلی که واقعا مانند یک زخم خوشرنگ باشند و با فشار محو نشوند و کلا هر حالت دیگری داشته باشند...حال بی زحمت به سوالات زیر پاسخ دهید...

      1. اینها نشانه هیچ گونه بیماری مقاربتی نیستند؟

      2. اینها نشانه رابطه جنسی نیستند؟

      3. اینها حتی اگر روی نواحی زیر شکم مانند شرمگاه یا همان مثانه و بیضه و آلت ( منظورم کل الت است کل الت ختنگاه و کلاهک هم محسوب می شود ) و حتی اطراف آلت و ران و کشاله ران و... باشند نشانه بیماری مقاربتی و مقاربت نیستند؟

      4. اگر اینها به چیزی مانند خال گوشتی مانند که مخصوصا روی الت است که در سوال سه هم گفتم که روی الت می شه کل الت به خصوص کلاهک و ختنگاه و... متصل باشند و کلا به چیزی در هرجای بدن متصل باشند...نشانه بیماری مقاربتی و مقاربت نیست؟

      5. اگر بعد از مدتی اینها مانند زخم رویشان خشک شود یا درواقع زخم شوند و در هرجا از بدن باشند نشانه مقاربت و بیماری مقاربتی نیست؟

      * منظورم از مقاربت رابطه جنسی می باشد
    2. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      6. اگر اینها در کف دست و... بزند نشانه مقاربت و بیماری مقاربتی نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ۱) خیر
      ۲) خیر
      ۳) خیر
      ۴) باید دیده شوند
      ۵)خیر
      ۶) خیر
    4. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسخگویی شما...لطفا به سوالات زیر نیز پاسخ دهید...خیلی ممنون از لطف بی دریغ شما...

      7. در سوال کد v32ww1111056 فرمودید که ممکن است پس از رابطه جنسی در بدن تغییراتی رخ دهد که عادی باشد و بیماری نباشد...حال بفرمائید که این تغییرات چه چیزهایی هستند؟

      8. در ادامه سوال 7 بفرمائید که آیا این تغییرات می تواند تغییرات جسمی بلند مدت مانند خال و... باشند؟

      9. در سوال 4 همین پرسش اگر این موارد در بنده باشد هم...باز من از لحاظ اینکه مبتلا به بیماری مقاربتی نیستم خیالم راحت باشد؟ [خوتان بارها فرمودید که بنده هیچ گونه بیماری مقاربتی ندارم ولی لطفا پاسخ این سوال را هم با دقت بفرمائید چرا که فرمودید باید دیده شود ولی از طرفی هم گفتید که من مبتلا به هیچگونه بیماری مقاربتی نیستم]

      10. در ادامه سوال 9 بنده از اینکه این ها اگر هم در بنده باشند...نشانه رابطه جنسی در بنده نیستند خیالم راحت باشد؟

      11. همچنین آقای دکتر خودتان فرمودید خون در اسپرم عادی نیست ولی بیماری هم محسوب نمی شود...حال اگر در اسپرم من خون باشد نشانه بیماری مقاربتی و رابطه جنسی در بنده نیست؟

      12. آقای دکتر درست است بنده آزمایش HIV دادم ولی وقتی باز هم از شما سوال می پرسم که من به بیماری مقاربتی مبتلا نیستم...HIV را هم جز آنها حساب می کنم...متوجه که هستید جسارتا؟

      13. آن خال گوشتی بقل پام که کندم و خدمتتان هم گفتم که نشانه رابطه جنسی نیست؟

      14. و سوال اخر هم اینکه من در این مدت در بدنم پر از خال و جوش و خیلی از تغییرات شده و همچنین کلی علائم هم بوده که احتمالا به شما نگفته باشم...حال بی زحمت بفرمائید که اینها نشانه بیماری مقاربتی و رابطه جنسی نیستند؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ۷) شما گفتید تغییرات من نگفتم اتفاقا این همان سوالی است که من از شما پرسیدم که چه تغییراتی؟
      ۸) ؟!!!
      واقعیتش من دیگه هم گیج شدم هم کلافه
      به چه زبانی بگم که مشکلی ندارید
      بجز اینکه بیماری روانی وسواس دارید و شدیدا محتاج روانپزشک هستید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    دختری ۲۲ ساله هستم چند سالی بود که احساس میکردم قطره ی ادرار بعد از تخلیه و بلند شدن بی اختیار دفع میشود اما به حساب وسواس میگذاشتم
    الان حدود ۷ ماه است که با وجود شدت داشتن ادرار باز هم کاملا تخلیه نمیشوم و وقتی بلند میشوم هم مقداری ادرار دفع میشود و بعضی اوقات اگر زود بلند شوم در عرض چند دقیقه احساس فوریت برای دستشویی پیدا میکنم و وقتی هم که اقدام برای تخلیه میکنم هرچقد بیشتر مینشینیم این حس بدتر میشود و حتی میزان ادراری که دفع میشود هم بیشتر و بیشتر میشود
    دکتر زیاد رفتم. ازمایش دادم اما مشکل خاصی نبوده جز عفونت ادراری ک ان هم رفع شده ولی باز مشکلاتم سرجایشان هست.وقتی هم ک از دستشویی می ایم تا ۳۰ دقبقه در ناحیه مثانه و واژن احساس میکنم ک دسشویی دارم
    مشکل تخلیه مدفوع هم دارم و مدفوعم هم کامل تخلیه نمیشود و باید با انگشت فشار بیاورم تا دفع شود
    باید چ کار کنم واقعا تمام زندگیم رو گرفته است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم عکس رنگی از مثانه بنام سیستوگرافی و همچنین نوار مثانه بنام تست یورودینامیک انجام دهید
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    با سلام پسری هستم از سیرجان استان کرمان چند ماه دیگه هجده سالم میشه بیضه هام خیلی کوچک اند و رشد نکردن ازمایش و سونوگرافی رفتم گفتن بارور نیستن بیضه هات الان موندم چکار کنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      نتیجه سونو و آزمایش را در همین بخش بارگذاری و ارسال کنید
    2. تصویر کاربر امید شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر امید شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      با توجه به ازمایش هورمونی و سایز بیضه ها در گزارش سونوگرافی به نظر می رسد شما دچار اختلال هورمونی ناشی از مشکلی در غده هیپوفیز مغزتان هست که معمولا ریشه ژنتیکی و مادرزادی دارد. در حال حاضر توصیه می شود تا از هورمون تستوسترون استفاده کنید و ازمایش ژنتیک انجام دهید.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر جلیل جمعه ۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    32 سال سن دارم،مدت شش سال است که همسرم باردار نشده،در آز اسپرم هم مشکل تعداد داشتم، هم تحرک،واریکوسل کمی،کم خونی و سابقه دی وی تی دارم،دو سال وارفارین مصرف کردم و چند ماهی هست که قطع کردم،آیا میتوانم یک دوره قرص سمنکس استفاده کنم شاید نتیجه بگیریم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      به نظر من بهتر است IVF کنید بعید است با این دارو نتیجه ای بگیرید
    2. تصویر کاربر جلیل جمعه ۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر،ممنون از لطفتون،
      ببخشید من در سوال اول کامل توضیح نداده بودم ما تا حالا هیچ درمانی انجام ندادیم،فقط یکبار آزمایش اسپرم دادم،میشه بیشتر راهنمایی کنید؟باید چکار کنم؟داروویی نیست یکبار امتحان کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۶ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      به نظر میاد در این ۶ سال خیلی جدی قصد بچه دار شدن نداشتید وگرنه زودتر به فکر درمان می افتادید. ابتدا لازم هست که آزمایش خود را یکبار دیگر تکرار کنید هم آزمایش اسپرم و آزمایش هورمونی
      اگر می خواهید دارویی هم استفاده کنید آمپول HCG مناسب تر هست. در این آزمایش تعداد اسپرم خیلی پایین هست.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پدرام دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    10سال اعتیاد نیمه فعال چگونه رهایی پیدا کنم ؟مجرد 24سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      بایستی ابتدا اراده کنید و عزم راسخی داشته باشید بعد با یکسری اقدامات رفتاری مثل پرهیز از هر عامل تحریک کننده و سرگرم کردن خود به هر چیزی که علاقه داری از کار گرفته تا درس و تفریح و هنر و ورزش و ..... و مصرف داروهایی مثل سرترالین بتدریج شرایط بهتر می شود
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر