انحنای آلت تناسلی و راه های درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

انحنای آلت تناسلی (Penile Curvature or Peyronie’s disease) مشکلی نادر است. در مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته است، یک مطالعه میزان وقوع آن را حدود 1% و مطالعه دیگری این بیماری را شایعتر دانسته و میزان شیوع آن را 4 تا 10 درصد گزارش کرده و علت آن را نیز مشخص نکرده است. در یک مطالعه دیگر نیز علت آن را نقص در رشته های کلاژن ذکر کرده اند.

در ارزیابی بیمار، گرفتن شرح حالی از سوابق جنسی و پزشکی برای تشخیص کافی است. معاینه آلت تناسلی حین نعوظ تشخیص را مسجل می کند. عملکرد نعوظ معمولا نرمال است اما در خمیدگی های شدید ممکن است نعوظ هم مختل شود. تنها درمان انحنای مادرزادی آلت، جراحی است که در هر زمانی از بلوغ قابل انجام است. روش های جراحی آن مشابه بیماری پیرونی است که در بخش بعدی به آن پرداخته خواهد شد.

انحنای آلت

بیماری پیرونی Peyronie’s disease

میزان شیوع بیماری پیرونی بین 0.4 تا 9 درصد بوده و علت آن ناشناخته است. ولیکن صدمات و ضربات عروقی جزیی تکرار شونده (repetitive microvascular injury or trauma) به دیواره اجسام غاری آلت، پذیرفته ترین فرضیه ایست که در مورد علت این بیماری مطرح شده است. بیماری پیرونی با یک فرایند التهابی شروع می شود. این التهاب حاد طولانی، باعث جایگزینی بافت نگهدارنده (connective tissue) طبیعی توسط یک پلاک فیبروتیک غیر قابل انعطاف می شود.

تشکیل پلاک می تواند باعث ایجاد خمیدگی و انحنا شود و در صورتی که انحنا شدید باشد ممکن است مانع دخول آلت به داخل واژن (مهبل) شود. شایع ترین بیماری ها و عوامل خطری که به همراه این بیماری دیده می شوند عبارتند از دیابت، بالا بودن فشار خون، اختلالات چربی، گرفتگی عروق قلبی، اختلالات نعوظ، سیگار، و مصرف زیاد الکل. بیماری Dupuytren’s contracture در افرادی که بیماری پیرونی دارند شایع تر است.

بیماری پیرونی می تواند یک بیماری مزمن یا پیشرونده باشد. این بیماری دو فاز دارد. فاز اول همان فاز التهاب حاد است که ممکن است با درد در حالتی که آلت شل است یا نعوظ دارد بروز کند و با یک ندول یا پلاک نرم و انحنای آلت آشکار می شود. در فاز دوم یا فاز فیبروتیک، یک پلاک سفت قابل لمس که می تواند در آن رسوب کلسیم دیده شود (Calcification) بروز می کند که در این فاز بیماری انتظار می رود بیماری ثبات یافته و پیشروی آن قطع شود.

با گذشت زمان انحنای آلت در 30 تا 50 درصد بیماران بدتر می شود، در 47 تا 67 درصد بیماران انحنا تغییری نکرده و  در 3 تا 13 درصد بیماران بهبود خود بخود رخ می دهد. بهبود در انحنای آلت معمولا در مراحل ابتدایی بیماری رخ می دهد تا در فاز نهایی بیماری (یعنی زمانی که پلاک تشکیل شده و کلسیفیکاسیون متراکم تشکیل شده است). در 90 درصد بیماران درد با گذشت زمان و معمولا در 12 ماه اول بعد از شروع بیماری برطرف می شود.

این بیماری علاوه بر ایجاد تغییر در عملکرد و فیزیولوژی آلت، باعث پریشانی در مردان شده به طوری که 48 درصد آقایان دچار افسردگی خفیف تا متوسط شده و آنان را جهت بررسی و درمان به سمت ارولوژیست سوق می دهد.

بیماری پیرونی

درمان های غیر جراحی

درمان های غیرجراحی اصولا در بیمارانی توصیه می شود که در مراحل اولیه و فاز حاد بیماری هستند، یعنی در زمانی که تازه علائم ظاهر شده و پلاک ایجاد شده نرم و غیرمتراکم بوده و هنوز کلسیفیکاسیون (رسوب کلسیم در بافت) رخ نداده است. درمان های غیرجراحی شامل داروهای خوراکی، تزریق به داخل پلاک و درمان های موضعی می باشد. درمان های غیر جراحی در فاز مزمن و ثبات یافته بیماری نقشی ندارد. هیچ داروی مشخصی توسط انجمن پزشکی اروپا برای درمان بیماری پیرونی تائید نشده است. فقط داروی potassium para-aminobenzoate یا همان (Potaba) توسط FDA آمریکا برای درمان بیماری پیرونی “احتمالا موثر” شناخته شده است.

با توجه به اینکه نتایج مطالعات بر روی درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی اغلب متناقض می باشد لذا توصیه به درمان های غیر جراحی مشکل می باشد.

درمان های خوراکی شامل موارد زیر است:

☑️ Vitamin E مطالعات اثر بخشی این دارو را در انحنا و سایز پلاک نشان ندادند.

☑️ Potassium para-aminobenzoate (Potaba) بر روی تسکین درد در استفاده یک دوره 12 ماهه اثر داشته و از پیشرفت انحنای آلت جلوگیری می کند و سایز پلاک را شاید کاهش دهد ولی روی کاهش انحنای آلت که از قبل بوجود آمده اثری ندارد.

☑️ Tamoxifen

☑️ Colchicine

☑️ Acetyl esters of carnitine

☑️ Pentoxifylline

درمان غیر جراحی انحنای آلت

درمان های تزریق داخل ضایعه (پلاک) شامل موارد زیر است:

☑️ Steroids

☑️ Verapamil

☑️ Clostridial collagenase

☑️ Interferon

درمان های موضعی شامل موارد زیر می باشد:

☑️ Verapamil

☑️ Iontophoresis

☑️ Extracorporeal shock wave lithotripsy (SWL)

☑️ Traction devices

☑️ Vacuum devices

جمع بندی توصیه های درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی

درمان های غیر جراحی اساسا برای درمان بیمارانی که در فاز اولیه بیماری هستند توصیه می شود. این روش در بیمارانی انتخاب می شود که برای جراحی مناسب نیستند یا در مواقعی که جراحی توسط بیمار مورد پذیرش قرار نمی گیرد.

توصیه های درمان های غیر جراحی بیماری پیرونی

درمان خوراکی با POTABA ممکن است باعث کاهش قابل توجه در اندازه پلاک و درد آلت شده و از پیشروی انحنای آلت پیشگیری کند.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) وراپامیل منجر به کاهش قابل توجه انحنای آلت و حجم پلاک می شود.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) کلستریدیال کلاژناز (clostridial collagenase) ممکن است باعث کاهش قابل توجهی در زاویه انحراف آلت، پهنا و طول آلت شود.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) اینترفرون ممکن است باعث بهبود انحنای آلت، سایز و تراکم پلاک و درد شود.

ژل وراپامیل 15% ممکن است باعث بهبود انحنای آلت و سایز پلاک شود.

درمان با امواج ماوراء صوت (ESWL) تاثیری در بهبود انحنا و سایز پلاک ندارند و نبایستی برای این منظور استفاده شوند اما ممکن است برای درد آلت سودمند باشند.

وسایلی که آلت را در حالت کشش قرار می دهند و همچنین وکیوم ممکن است انحنا را کاهش و طول آلت را افزایش دهند.

تزریق داخل ضایعه (پلاک) توسط استروئید ها (کورتن)، کاهش قابل توجهی در انحنای آلت، سایز پلاک یا درد آلت ایجاد نمی کند.

درمان های خوراکی با ویتامین E و تاموکسیفن کاهش قابل توجهی در انحنای آلت، سایز پلاک یادرد ایجاد نمی کنند و برای این منظور نبایستی استفاده شوند.

دیگر درمان های خوراکی (استرهای استیل، کارنیتین، پنتوکسی فیلین) توصیه نمی شوند.

انحنای آلت تناسلی مردان

درمان جراحی انحنای آلت

اگرچه درمان های غیر جراحی برای بیماری پیرونی ( انحنای آلت غیر مادرزادی) نعوظ دردناک را بهبود می بخشند، ولی فقط درصد کمی از بیماران مجددا صاحب آلت صافی خواهند شد. هدف از جراحی تصحیح انحنای آلت تناسلی و ایجاد یک مقاربت و رابطه جنسی لذت بخش می باشد. جراحی فقط در بیمارانی توصیه می شود که حداقل 3 ماه از زمان تثبیت بیماری پیرونی (یعنی زمانی که انحنای آلت دیگر افزایش نمی یابد) گذشته باشد، اگرچه بعضی پزشکان یک دوره 6 تا 12 ماه انتظار بعد از تثبیت بیماری را توصیه می کنند.

اهداف و خطرات جراحی بایستی برای بیمار توضیح داده شود بطوری که بیمار بتواند یک تصمیم آگاهانه بگیرد. موضوعاتی که بایستی بیمار از آن ها مطلع باشد شامل خطر احتمال کوتاه شدن آلت، احتمال اختلال در نعوظ، احتمال گزگز آلت تناسلی، احتمال عود مجدد انحنا، احتمال لمس بخیه های زیر پوست می باشد.

دو نوع اصلی جراحی ترمیمی برای انحنای آلت مادرزادی و بیماری پیرونی(انحنای آلت غیر مادرزادی) وجود دارد:

1) روشی که در آن آلت تناسلی کوتاه تر می شود.در این روش ترمیم بر روی بخش محدب آلت انجام می شود.

2) روشی که در آن آلت تناسلی بزرگ تر می شود. در این روش ترمیم بر روی بخش مقعر آلت انجام می شود و نیاز به گرافت و استفاده از بافت پیوندی می باشد.

درمان انحنای آلت تناسلی

در افرادی که علاوه بر بیماری پیرونی، اختلال در نعوظ هم دارند که به درمان های دارویی پاسخ نداده است علاوه بر تصحیح جراحی انحنا، بایستی برایشان پروتز هم تعبیه نمود. انتخاب مناسب ترین روش جراحی به عواملی همچون طول آلت، شدت انحنا و وضعیت عملکرد نعوظ بستگی دارد. انتظار بیمار قبل از جراحی نیز بایستی مد نظر باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.3/5 - (279 امتیاز)
  • تصویر کاربر صابريان شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    با سلام
    به تازگي پدرم ازمايش چكاپ خون و ادرار دادن ، و ميزان خون در ادرار رو +١ گزارش دادن و مقدار RBC ادرار هم بين 6_٨ هست
    بقيه موارد اوكي بود .... ميخواستم ببينم چون پدرم سالهاس كه لخاطر ناراحتي قلبي اسپرين ميخورن ، اين موضوع ميتونه ناشي از اين موضوع باشه يا خداي ناكرده مشكل ديگه اي هست ؟
    ضمنا سن ايشون ٧٠سال هست و هيچ ناراحتي موقع دفع ادرارو يا كلا از نظر درد و ناراحتي تو اين محدوده ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      گرچه می تواند بدلیل مصرف آسپرین باشد ولی بهتر است بررسی کامل تری از این بابت بشوند که شامل سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات و آزمایش سیتولوژِی ادرار در 3 نوبت می باشد
  • تصویر کاربر ماهان شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام ماهان هستم 49 ساله هستم دوماهیست همسردومی را صیغه کردم متاسفانه هروقت می خوام نزدیکی کنم نعوظ صورت نمی گیرد و برانگیخته نمی شوم ولی هنگام نزدیکی با همسر اولم همه چیز نرمال است و نعوظ کامل صورت می گیرد 25 ساله ازدواج کردم و دوتا بچه دارم طی این مدت با همسر اولم هیچ مشکلی نداشتم ولی وقتی به همسر دومم مراجعه می کنم انگار هیچ حسی ندارم و تحریک نمی شوم و این باعث نگرانی و اضطراب و استرسم می شود و اذیت می شوم جالب اینه اگه چند ساعت بعد این قضیه به همسر اولم مراجعه کنم انگار هیچ مشکلی نداشتم و همه چیز نرمال انجام می شود لطفا بفرمایید چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اینحالت روانی نیست و ظاهرا شما از نظر روانی نمی توانید با همسر دوم تان تطابق روانی پیدا کنید بذلایل مختلف مثل استرس، ترس، انس نداشتن و فیریک بدن یا رفتارهای جنسی نفر دوم و .....
      شاید بهتر باشد نفر دوم را حذف کنید. البته قرص هایی توان جنسی مثل ویاگرا 50 میلی یا 100 میلی در داروخانه ها موجود است ولی من به شما پیشنهاد نمی کنم
  • تصویر کاربر کمیل دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 835 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من انحراف زاویه آلت تناسلی درحالت نعوظ دارم وآلتم نزدیک به شکمم میشه به جایی که افقی باشه میخواستم ببینم شما عمل میکنید این مورد رو وهزینه هاش چقدره حدوداممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر کمیل شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر باید با دست به زور هم نمیشه بیارم پایین جراحی این مورد چطور هست ممنون میشم پاسخ بدید
    3. تصویر کاربر کمیل شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر باید با دست به زور هم نمیشه بیارم پایین جراحی این مورد چطور هست ممنون میشم پاسخ بدید
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      من ۳ مورد عمل کرد و رباط سوسپنسوری را قطع و آلت را از استخوان لگن جدا کردم ولی نتایج خیلی مطلوب و رضایت بخش نبودند متاسفانه
    5. تصویر کاربر کمیل یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکترخب به جز اینکارکه دیگه چاره اب نیست هست؟چون بااین حالت نزدیکی سخت یا اصلا صورت نمیگیره نتایج به چه صورت رضایت بخش نیست یعنی نعوظ دیگه صورت نگرفته وعروق واعصاب اسیب می بینن یاطوردیگه میتونم عکسهای این چندمورد بعدعمل روببینم خب ازاین حالت اول بهتره ممنون میشم پاسخ بدید
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      متاسفانه عکسی ندارم ولی یکی از بیماران ذکر می کند که بعد از عمل و با بستن وزنه کمی بهتر شده است. چون من توصیه می کنم به مدت ۶ ماه روزی ۲ ساعت وزنه ی ۵۰۰ گرمی را به الت آویزان کنند.
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با سلام، متاسفانه من يه هفته هست كه بيضه درد دارم كه درد خفيفي است و به دكتر مراجعه كردم سونو نوشتن كه داراي واريكوسل دو طرفه چپ ٣ و راست ٢.٩ هستم و ٢٧ ساله مجردم، آزمايش سيمن دادم و نتيجه به صورت زير، تعداد ١5١، اسپرم در حال حركت آ و ب 66 و سي ٣٣ درصد اسپرم نرمال ٣٠ كه فيناسترايد هم مصرف ميكنم، به نظرتون اين بيماري جديده يا من از قبل داشتم و اينكه چقدر بر نازايي تاثير داره و چكار بايد كرد، احتمال عود كردن و نياز به عمل وجود داره؟ تا چه مدت احتمال نازايي وجود داره، با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظرتون اين بيماري جديده يا من از قبل داشتم ؟...........................از قبل داشتید
      و اينكه چقدر بر نازايي تاثير داره و چكار بايد كرد؟..............با توجه به قطر وریدی که بالاتر از 3 میلی متر نیست مشکلی در باروری ایجاد نمی کند ضمن اینکه آزمایش اسپرم تان نرمال هست
      احتمال عود كردن و نياز به عمل وجود داره؟..........................نیازی به عمل جراحی نیست
    2. تصویر کاربر محسن شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      خیلی متشکرم فقط یه سوال داشتم اونم اینه که احتمال داره این بیماری بدتر بشه که در آینده نزدیک مثلا تا 10 سال آینده موجب ناباروری بشه و نیاز به عمل داشته باشه.... البته اعداد 3 و 2.9 مربوط به گوینال هست و در خود بیضه مانور والسالوا چپ 2.5 و راست 2.1 هست. با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بله امکان تشدیدش در آینده وجود دارد
    4. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      راهي براي جلوگيري از بدتر شدن يا حداقل دير عود كردنش وجود داره؟ و اين دردش ماندگاره يا بعد از مدتي خوب ميشه؟ متشكرم از پاسخگوييتون،
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      درد معمولا بهتر می شود. پرهیز از فعالیت های جسمانی سنگین و زور زدن های طولانی از تشدید آن جلوگیری می کند
    6. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خيلي ببخشيد آقاي دكتر من زياد سوال پرسيدم ولي اين آخريش هست،، اين بيماري به دليل خراب شدن رگ هست و مطمئنا درمان اون بستن رگه ولي يه سوال پيش مياد و اونم اينه كه اگه هر سال خون اين رگ تخليه بشه هم از عود كردن بيماري جلوگيري ميكنه هم چون خون تخليه ميشه كيفيت اسپرم بالا ميره به نظر شما انجام هر ساله زالو درماني براي تخليه خون اين رگ ها موثر خواهد بود؟ در واقع اين تئوري كه من گفتم درست است؟ خيلي ممنون از پاسخگوييتون و اينكه به فكر بيماران و نگرانيشون هستيد و سريع پاسخ ميديد، متچكرم
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      من با این تئوری موافق نیستم ولی فکر نکنم زالو درمانی اثرات سوئی داشته باشد لذا اگر ارام تان می کند مشکلی برای زالودرمانی نیست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مهشید شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    سلام من احساس میکنم یک دوجنسه هستم و از لحاظ روحی خیلی اذیت میشوم و فکر میکنم که یک زن هستم و دوست دارم تبدیل به یک زن جوان بشم و تغییر جنسیت بگیرم واز مرد به یک زن جوان تبدیل بشم تورا بخدا قسم میتونی بهم کمک کن تا تغییر جنسیت بگیرم و از مرد به یک زن جوان تبدیل بشم و ازدواج کنم و مامان بشم تورا بخدا قسم میتونی بهم کمک کنید تا بتوانم هویت اصلی خودم را پیدا کنم و تبدیل به یک زن جوان بشم و ازدواج کنم و از کیر کلفت و بزرگ شوهرم لذت ببرم لطفا بهم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      در حال حاضر در ایران امکان تغییر جنسیت بصورت قانونی و رسمی وجود دارد . ابتدا بایستی به یک روانپزشک مراجعه کنید زمانی که یک روانپزشک یا سکسولوژ تشخیص ترنس سکشوال را برای شما به صورت قطعی دادند با مراجعه به مجتمع قضای مربوطه درهرشهر، تقاضای معرفی به پزشکی قانونی برای برسی موضوع ودریافت مجوز تغییرجنسیت را می کنید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر reihan پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 771 مشاهده پرسش
    سلام من خانم مجرد هستم با سي سال سن كه داراي ميوم در بخش شكمي رحم ميباشم دوره هاي بسيار دردناك داشته و خستگي مفرط با مراجعه به دكتر اين ها را دليل ميوم نميداند از شما سوال داشتم ايا براي بارداري مشكل ايجاد ميشود و ايا دوره. هاي دردناكم و خستگي از علل ميوم ميباشد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سوال شما در حیطه تخصصی متخصص زنان می باشد
  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام
    من 19 سال سن دارم و میخواهم بدانم آیا سایز آلت در حالت شل 5 و در حالت نعوظ 13 سانت نرمال است یا نه؟ اگر نه روشی برای افزایش سایز معرفی نمایید.
    بنده از مشکل زود ارضایی نیز رنج میبرم. آیا به خاطر خود ارضایی میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      13 نرمال هست و زود ارضایی ارتباطی با خودارضایی ندارد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام. در پاسخ به سوالت افراد مختلف فرموده اید که آلت اکثر افراد انحراف (بیشتر به سمت چپ) دارد و اگر در رابطه مشکلی ایجاد نکند (زاویه ی کمتر از 30 درجه) نیازی به عمل جراحی ندارد. دستگاهی به نام device extender در سایت ها تبلیغ می شود که ادعا می کنند می تواند: 1- طول و قطر آلت را زیاد کند. 2- انحراف آلت را کم کند یا از میان ببرد.
    آیا به نظر شما این دو ادعا صحیح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تاثیرش خیلی کم هست و خیلی اوقات بی تاثیر
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 748 مشاهده پرسش
    باسلام. دکتر من به دستور شما دستگاه وکیوم گرفتم اما روش استفاده از اون رو بلد نیستم اگر ممکن برام روش کار با وکیوم رو برام بفرستین. من مشکل کوچکی آلت دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      روش استفاده از وکیوم را در سایت گروه مهندسی پزشکی همراه مطالعه کنید و اگر نبود با کارشناسان آن مشورت نمائید فقط یادتان باشد زیاده روی نکنید چون کشش زیاد آسیب می رساند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط