همه چیز درباره سنگ های ادراری (۲)

در این مقاله مطالعه می کنید:

تسکین درد در بیماران با سنگ های ادراری، اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد که از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای این منظور استفاده می شود.

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری

درمان بیماران با درد ناشی از سنگ های ادراری به شرح زیر است:

۱) تسکین درد ناشی از سنگ های ادراری

تسکین درد اولین اقدام در بیماران با حمله حاد درد کلیه می باشد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) در تسکین درد حاد سنگ کلیه مؤثر بوده و اثربخشی آن در تسکین درد بهتر از مخدرها می باشد. بیمارانی که (NSAIDs) مصرف می کنند در کوتاه مدت کمتر به مسکن بیش تر نیاز پیدا می کنند. از داروهای (NSAIDs) می توان به دیکلوفناک، ایندومتاسین، ایبوپروفن، پیروکسیکام اشاره کرد.

مخدرها به ویژه پتیدیندر مقایسه با داروهای (NSAIDs) با میزان بالایی از بروز تهوع همراه بوده نیاز به مسکن بعدی در آن ها بیشتر است لذا در صورت استفاده از پتیدین بهتر است از پتیدین استفاده نکرد.

دارو برای درمان سنگ ادراری

۲) پیشگیری از بروز مجدد درد ناشی از سنگ های ادراری

اولین قدم مراجعه به متخصص ارولوژیست است. اکثر سنگ های حالب خودبخود دفع می شوند. برای بیماران با سنگ حالب که انتظار می رود سنگ خودبه خود دفع شود، قرص یا شیاف (NSAIDs) (مثلا دیکلوفناک سدیم ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی گرم در روز به مدت ۳ تا ۱۰ روز) می تواند التهاب و خطر عود درد را کاهش دهد. اگرچه دیکلوفناک در بیمارانی که به کاهش عملکرد کلیه مبتلا هستند، می تواند کارکرد کلیه را تحت تاثیر قرار دهد ولی در بیماران با عملکرد طبیعی کلیه تاثیر سویی ندارد. خط دوم درمان مخدرهایی مثل مورفین، پنتازوسین و ترامادول می باشد. خط سوم درمان داروهای ضد اسپاسم هست که می توان به صورت تزریقی تجویز نمود.

در صورت عدم تسکین درد با مسکن ها، درناژ با استنت گذاری حالب یا درناژ از کلیه، یا برداشتن سنگ قدم بعدی می باشد که این کار توسط یک متخصص ارولوژیست انجام می شود.

۳) درمان عفونت در کلیه ای که توسط سنگ مسدود شده است

بروز عفونت در کلیه ای که به هر دلیلی از جمله سنگ مسدود شده است یک اورژانس می باشد. رفع اورژانسی انسداد برای پیشگیری از عفونت در کلیه ای که به دنبال سنگ دچار هیدرونفروز و تورم کلیه شده است (یک طرفه یا دو طرفه) ضروری می باشد.

#رفع انسداد

در حال حاضر دو روش برای رفع انسداد ناشی از سنگ های ادراری وجود دارد:

  • اول قرار دادن کاتتر در حال(مجرای ادراری که کلیه را به مثانه متصل می کند)
  • دوم قرار دادن کاتتر از طریق پوست به داخل کلیه

بعد از رفع اورژانسی انسداد در کلیه عفونی، بایستی نمونه ادرار را برای آزمایش و کشت ارسال و آنتی بیوتیک مناسب برای بیمار شروع گردد.

سنگ های ادراری

رهایی از سنگ های ادراری

در یک متاآنالیز بر روی ۳۲۸ بیمار با سنگ های کمتر از ۱۰ میلی متر احتمال دفع خودبخودی سنگ براساس جدول زیر به دست آمده است.

سایز سنگ

احتمال دفع سنگ/ مدت زمان احتمال دفع سنگ

کوچک تر از ۵ میلی متر

۶۸%

بزرگ تر از ۵ میلی متر

۴۷%

کوچکتر از ۲ میلی متر

۳۱ روز

بین ۲ تا ۴ میلی متر

۴۰ روز

بزرگ تر از ۴ تا ۶ میلی متر

۳۹ روز

۹۵ درصد سنگ های ادراری تا ۴ میلی متر ظرف ۴۰ روز دفع می شوند. توصیه می شود در بیمارانی که اخیرا دچار سنگ حالب کوچک تر از ۱۰ میلی متر شده اند در صورتی که درمان و برداشتن سنگ با سنگ شکن در بیمار به تشخیص ارولوژیست الزامی نباشد، تحت نظر گرفتن با ارزیابی دوره ای می تواند یک روش مطلوب باشد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (52 امتیاز)
  • تصویر کاربر فرشاد چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1428 مشاهده پرسش
    سلام،آقای دکتر پسری هستم 27 ساله که از کوچکی آلت تناسلی خود رنج میبرم از شما خواهشمندم منو راهنمایی کنین لازم به ذکره که یکبار قبلا به دکتر مراجعه کردم که دکتر آمپول HCG برام تجویز کرده بنظر شما این آمپول ها میتونن کمکم کن یا شما چیز دیگه ای پیشنهاد میکنین، مشکل من فقط کوچکی آلتمه مشکل دیده‌ای ندارم ممنوندمیشم راهنماییم کنین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      اندازه آلت تناسلی تابع ژنتیک و ارث می باشد و کمتر تحت تاثیر عوامل محیطی می باشد . موضوعی که می تواند در روابط جنسی تاثیر بگذارد سایز آلت در حالت نعوظ می باشد اگر چه برخی از مردان تمایل دارند که حتی در حالت شل نیز آلت تناسلی بزرگی داشته باشند اما به دلیل جمع شدن آلت یا زیاد بودن چربی زیر شکم (ناحیه شرمگاهی) آلت کوچک به نظر می رسد اگر چه در واقع اینطور نبوده و این دسته از افراد بیشتر آلت پنهان دارند. اندازه گیری طول آلت در حالت کشیده شده با دست یا در حالت نعوظ و از محل اتصال آلت به استخوان شرمگاهی لگن (به نام سمفیز پوبیس) و در حالی که چربی را به عقب می رانید تا سر آلت تناسلی می باشد. محیط آلت در حالت نعوظ و از قسمت میانی آن اندازه گیری می شود.
      حداقل اندازه طول آلت در حالت کشیده 9 سانتیمتر گزارش شده است و حداقل محیط آلت در حالت نعوظ 8 سانتیمتر می باشد. البته این اعداد تقریبی بوده و بدیهی است در جوامع و نژادهای گوناگون می تواند متغیر باشد.
      وقتی صحبت از افزایش سایز آلت می شود سه روش کلی به ذهن می رسد:
      1. داروها اعم از قرص، کپسول، کرم ها و انواع آمپول ها که در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی و هر از چندگاهی با اسامی جدید و بسته بندی های اغوا کننده تبلیغ می شود و بر تاثیر پذیری صد در صدی آن تاکید می کنند. بایستی گفت تا کنون هیچ دارویی که قادر باشد سایز آلت را افزایش دهند شناخته نشده و در مراکز علمی و آکادمیک و به دور از تبلیغات تجاری هنوز دارویی ساخته نشده تا بتواند باعث افزایش سایز آلت تناسلی بوسیله دارو شود.
      2. روش های کششی مثل استفاده از اکستندرها و کشنده هایی مثل لارجرباکس، استفاده از وکیوم و استفاده از تمرینات پنیمور. در مورد تاثیر روش های کششی و میزان این تاثیر و ماندگاری آن اختلاف نظر وجود دارد بعضی مقلات بر اثر بخشی آن و برخی بر بی اثر بودنش گزارشاتی ارائه داده اند اما به نظر می رسد که این روش ها اگر هم موثر باشند در نهایت رضایت فرد را فراهم نمی کند ضمن اینکه استفاده افراطی و نادرست از این روش ها می تواند مضر و آسیب رسان به بافت های اسفنجی آلت و عروق و اعصاب آن باشد.
      3. روش های جراحی. هنوز روش استانداردی که مورد قبول و پذیرش همه جراحان باشد وجود ندارد و علت آن عوارض زیاد جراحی و اثربخشی کم آن است. در حال حاضر شایع ترین و کم عارضه ترین روش برای افزایش طول آلت تناسلی قطع لیگمان ساسپنسوری است. در این روش حدود 2 سانت به سایز آلت افزوده می شود و عوارض آن شامل احتمال آسیب به عروق و اعصاب آلت و در نتیجه اختلال در سفتی و نعوظ و همچنین بد شکل شدن محل جراحی در بالای آلت می باشد. برای افزایش قطر آلت هم از تزریق چربی یا آلوگرافت استفاده می شود که به دلیل عوارض زیاد تقریبا مترود شده و کمتر جراحی حاضر است خطرات آنرا بپذیرد و عوارض آن بقدری است که خیلی اوقات منجر به جراحی مجدد وتخلیه مواد کاشته شده در اطراف آلت می شود.
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر امروز بدتربن روز زندگیم بود چون به خاطره دردی که داشتم رفتم پیش به متخصص که نزدیک خونمون بود ایشون تشخیص زیکیل تناسلی دادن درصورتی که من تا حالا هیچ رابطه جنسی نداشتم و حتی شما تشخیص داده بودین زیگیل نیست چیکار کنم آقای دگتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      اگر گفتم زگیل نیست پس نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر بهرام سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر لطفا در صورت امکان سایت, نشریه یا کتابی را به من معرفی کنید که عکس کلیه اسفنجی در سونوگرافی را نشان دهد با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      حضور ذهن ندارم با همکاران متخصص رادیلژی مشورت کنید
  • تصویر کاربر mohamadtaha4047 چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام. اقاي دكتر جباري . من 28سال سن دارم . ولي متاسفانه به دليل كوچك ماندن التم كه به صورت عادي به (5) سانتيمتر و غير ان به (8) سانتيمتر مي باشد . وزماني كه جنوب ميشم مني زيادي ندارم . دست به ازدواج نزده ام . وتابحال خانواده ام ازاين ماجرا بي خبرند. به نظر شما بااين همه مشكلاتي كه من يك جوان دارم ميشه به سنت (پيغمبر) كه امر كرده عمل نكنم. خواهشن اگه احتياج به عمل دارم . واسم توضيحات كامل رو بيان كنيد . باتشكر از زحمات شما. و هزينه عمل جراهي رو هم واسم بيان كنيد .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۰ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی معاینه شوید و احتمالا آزمایشات لازم را انجام دهید
    2. تصویر کاربر mohamadtaha4047 سه شنبه ۳۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام . وقت بخير. اقاي جباري بچه شهرستانم . كي مي بايست وقت حضوري بگيرم .
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      نیازی به مراجعه به تهران نیست در شهر خودتان یا شهرهای نزدیک اطراف متخصصی را پیدا نمائید و به ایشانمراجعه کنید
    4. تصویر کاربر mohamadtaha4047 چهارشنبه ۸ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام . وقت بخير .شرمنده اقاي جباري اگه زياد پرس جو مي كنم . من بچه ( دزفولم ) . ولي نميخوام در شهرستان خودمون مشكلم رو بگم . بخاطر همين گفتم بيام تهران راحت ترم . به نظر شما اميدي براي( بهبودي ) مشكلم هست .اگه نيازي به عمل جراحي داشته باشم . چقدر طول ميكشه .
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      با جراحی امکان افزایش ساز آلت حداکثر 2 سانت هست برای مشکل کم بودن حجم منی هم بایستی ابتدا آزمایش دهید لذا نابتدا باید معانه و آزمایش دهید بعد می توان گفت مشکلات تان قابل درمان هست یا خیر
    6. تصویر کاربر mohamadtaha4047 چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام وقت بخير. اقاي دكتر جباري دفترچه تامين اجتماعي يا روستايي قابل اعتبار هست . ازهمه مهمتر اگه مشكل كوچك ماندن ( ( التم و بهتر بودن قطر التم و رفع كم بودن مني ام و انحرافي التم كه به سمت چپ هستش . همه شون رفع بشن ديگه مشكلي براي ازدواج ندارم . ) ) اگه هم ميشه از لحاظ هزينه يه چيز تخميني بزنيد . ممنون زحمات شما ميشم . چرا كه از لحاظ مالي يه كم ضعيف هستم . اگه بخوام از بخش مشاوره به سوالاتم جواب بديد از چه راحي بايد وارد بشم . اگه شد عكسي از ((التم )) واستون ارسال كنم . بلكه بهتر بتونيد مشكلم رو بدونيد . باتشكر...
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      من طرف قرارد داد با بیمه ها نیستم و هزینه ها در تهران بصورت آزاد کمرشکن هست لذا همان شهر خودتان پیگیری کنید مقرون به صرفه تر است یقینا شهر شما پزشکان حاذقی دارد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب مدتی است که همیشه احساس می کنم که باید دستشویی برم (احساس ادرار) و وقتی می رم در حد چند قطره ادرار می کنم و این مورد بنده رو خیلی اذیت می کند لطفا راهنمایی فرمائید که چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      نیاز به بررسی های متعدد واحتمالا نوار مثانه دارید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام.خلاصه مشکلی که دارم اینه که چند روز پیش متوجه وجود خون در ادرار خود شدم به این صورت که پس از قطع ادرار به اندازه ی 5 یا 6 قطره خون از من خارج شد.این وضعیت تا 2 بار مراجعه به سرویس بهداشتی ادامه داشت و سپس قطع شد و بنده دیگر اهمیتی ندادم، چون احتمال دفع شن از کلیه می دادم(با اینکه سابقه نداشتم) تا اینکه پس از 3 روز دوباره به این مشکل دچار شدم.با توجه به اینکه خون پس از ادرار می آید و با ادرار مخلوط نیست،لطفا با مشاوره خود بنده را کمک نماییدکه آیا مشکل جدی است یا خیر(با توجه به این که تابحال مشکل کلیوی و مثانه ای نداشته ام) با تشکر از محضر شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خونی که منشا آن کلیه یا مثانه باشد با ادرار مخلوط می شود و در نتیجه کل ادرار خونی می شود اما خونی که در انتهای ادرار می آید منشا آن از پروستات می باشد. لذا احتمال عفونت و التهاب پروستات معمولا مطرح می باشد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    اقای دکتر من 2هفتس ک فهمیدم سنگ کلیه دارم و دقیقا از زمانی ک این درد سراغم اومده مقدار منی که ازم میاد خیلی کم شده و رنگشم تغییر کرده.میخواستم ببینم به سنگ کلیه ام مربوط میشه یا ربطی نداره
    پیشاپیش تشکر میکنم از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      سنگ کلیه ربطی به منی و رنگ آن ندارد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    سلام.خدمت شما.دکتر من در بیضه چپم یه لایه پوستی 1×1 مبینم که وقتی به پوست بیضه دان نزدیکش میکنم سیاهه..شبیه لخته شدن خون که روی بیضه سمت چپم سواره...جای نگرانی هست یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام بدون رویت ضایعه مذکور و معاینه نمی توان نظری داد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی