آیا قرص یوهمبین همان مکمل یوهمبین است؟ در رابطه با یوهمبین چه می دانید؟ مردم غرب آفریقا به صورت سنتی از پوست درخت یوهمبین به منظور تقویت قوای جنسی و نیز بهبود سلامت عمومی و عملکردهای ورزشی استفاده می کردند.
امروزه میتوان عصاره پوست درخت یوهمبین را به عنوان مکمل روزانه بدون تجویز پزشک تهیه کرد. تولید کنندگان این مکمل اعتقاد دارند که این دارو منجر به بهبود اختلالات نعوذ (ED)، میل جنسی کم در زنان و عوارض جانبی جنسی برخی از داروهای ضد افسردگی میشود. با این وجود، تحقیقات صورت گرفته این نتایج را تایید نمیکند و یا دیدگاههای متناقضی را در این رابطه نشان می دهد.
آیا مکمل یوهمبین مانند دارو عمل میکند؟
عصاره پوست این درخت، مشابه یوهمبین هیدروکلراید داروی تجویز شده برای ناتوانی جنسی پس از دهه ۱۹۳۰ نیست. به همین دلیل نمی توانید از این مکمل به جای دارو استفاده کنید و یا انتظار داشته باشید که به یک میزان تاثیرگذار باشند.
داروهای تجویز شده بشدت توسط قوانین سازمان غذا و دارو (FDA) از نظر آزمایش علامت گذاری کنترل می شوند و پیش از فروش و عرضه به بازار، تاییدیه دریافت کرده اند. در مقابل، مکمل ها نیاز به چنین مقرراتی ندارند و پیش از عرضه به بازار نیازی به تاییدیه FDA ندارند. شرکت های تولید کننده و فروش این محصولات مسئول سلامت و علامت گذاری این ترکیبات هستند.
محققین با بررسی مکمل های مختلف یوهمبین نشان داده اند که میزان قسمت کلیدی و اصلی یوهمبین، کمتر از میزان موجود در پوست درخت است. علاوه بر این، نشان داده شده است که برخی مکمل ها، حاوی ترکیباتی هستند که به صورت طبیعی در پوست درخت یوهمبین وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: قرص کلومیپرامین ۲۵ برای زود انزالی
عوارض جانبی یوهمبین
یوهمبین میتواند بر داروهای تجویز شده و سایر مکمل های مصرفی تاثیر بگذارد. در صورت مصرف رقیق کننده های خون نظیر وارفارین (Coumadin) امکان بروز خونریزی وجود دارد. در صورت مصرف دارو برای دیابت و یا وجود مشکلات کلیوی، کبدی و قلبی، مصرف یوهمبین توصیه نمی شود. در صورت داشتن تشنج و یا بیماری های ذهنی نظیر ADHD، از مصرف یوهمبین خودداری کنید. عوارض جانبی میتواند شامل:
- فشار خون بالا و افزایش و یا نامنظم شدن ضربان قلب
- درد قفسه سینه
- مشکلات تنفسی
- پوست برافروخته یا بروز راش های پوستی
- ترمور (حرکات عضلانی ریتم دار که قصد انجام آن را ندارید)
- درد در اندام های تناسلی
- نعوظ دردناکی که از بین نخواهد رفت.
- سرگیجه، عصبی بودن، نگرانی و یا دمدمی مزاجی
- سردرد
- ناراحتی معده یا کاهش اشتها
- اختلال در خواب
دکتر محمد جباری متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی
فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی