معاینه بیضه

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیضه چیست? بیضه اندام تناسلی مرد است که تولید اسپرم و هورمون تستوسترون را به عهده دارد. آنها در کیسه بیضه در زیر آلت تناسلی قرار دارند. قبل از معاینه بیضه ها باید با اجزای بیضه آشنا شد. معاینه بیضه توسط خود چیست و چرا باید مردان آن را انجام دهد؟ معاینه بیضه (Testicular Self Examination) توسط خود یک راه ساده و موثر برای تشخیص زود هنگام علائم و نشانه های سرطان بیضه توسط مردان است. در ایالات متحده، سرطان بیضه شایع ترین بدخیمی در میان مردان 20 تا 40 ساله است و دومین سرطان شایع بعد از سرطان خون در مردان در سن 15 تا 19 سالگی هست. اگر سرطان بیضه را زود درمان کنیم، یکی از قابل درمان ترین انواع سرطان است.

بیضه

اسکروتوم چیست؟

اسکروتوم کیسه ای است که بیضه ها در آن قرار می گیرند. این کیسه به واسطه عضلاتی که در دیواره آن قرار دارد وظیفه حفظ دمای مناسب بیضه ها را به عهده دارد تا بیضه ها بتوانند در مناسب ترین دما، بهترین عملکرد یعنی تولید هورمون تستوسترون و تولید اسپرم را انجام دهند. با گرم شدن دما عضلات شل و کیسه بیضه بزرگ و آویزان شده تا بیضه ها را از بدن دور کند و در سرما و استرس عضلات اسکروتوم منقبض و کوچک شده تا بیضه ها را به بدن نزدیک کند. بدین طریق دمای بیضه ها تنظیم می شود.

عوامل خطر برای سرطان بیضه

1) شواهدی وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان بیضه در مردانی که بیضه نزول نکرده دارند (نهان بیضگی) به طور معمول بالاتر است. این بدان معناست که در طول رشد در دوران جنینی و ابتدای کودکی بیضه ها از شکم به داخل کیسه بیضه حرکت نکرده است. به همین دلیل برای اصلاح این مشکل، جراحی در سن یک سالگی توصیه می شود.

مردان مبتلا به بیضه نزول نکرده (نهان بیضگی) چهار تا شش برابر بیشتر احتمال دارد تا ابتلا به سرطان بیضه در آن ها تشخیص داده شود، اما خطر نسبی (RR) در افرادی که قبل از بلوغ، بیضه خود را عمل کرده و به داخل کیسه بیضه آورده اند (ارکیوپکسی) به 2 تا 3 می رسد. 

2)پیشینه نژادی / قومی یک مرد می تواند یکی دیگر از عوامل خطر باشد. دلیل تفاوت در میزان بروز سرطان بیضه در نژادها و قومیت های مختلف ناشناخته است و همچنان نیاز به تحقیق دارد.

سایر عوامل خطرساز برای سرطان بیضه عبارتند از:

3) سابقه خانوادگی

4) سرطان بیضه دیگر

عکس بیضه سالم و ناسالم
عکس بیضه سالم و ناسالم

از کجا بفهمیم بیضه ها سالم هستند؟

معاینه بیضه توسط خود عملی ساده است و می تواند به سرعت تبدیل به بخشی از کارهای روزمره شما شود. شما همچنین می توانید از شریک جنسی تان بخواهید که او این کار را برای شما انجام دهد.

☑ هر یک از بیضه ها به طور جداگانه معاینه کنید.

☑ برای معاینه بهتر می توانید در جلوی آینه این کار را انجام دهید گرچه این کار الزامی نیست.

☑ با استفاده از هر دو دست، شست خود را در جلوی بیضه و انگشتان اشاره و میانی دست خود را در زیر و پشت بیضه قرار هید. بعد به آرامی با لغزاندن انگشتان بر روی پوست کیسه بیضه و در سراسر بیضه آنرا لمس کنید. سعی کنید بیضه را مالش ندهید.

☑ تمام سطح بیضه را لمس و بررسی کنید. سطح بیضه ها باید صاف، بدون توده و  احساس درد یا حساسیت باشد.

☑ هر دو سمت بیضه ها نزدیک به اپیدیدیم را لمس کنید. اپیدیدیم یک لوله کاما شکل(ویرگول شکل) و طناب مانند است که محل ذخیره و حمل و نقل اسپرم می باشد و بصورت عمودی در سطح پشتی و تا حدودی بالای بیضه قرار دارد. برجستگی و “توده” اپیدیدیم را با توده غیر طبیعی بیضه اشتباه نگیرید. توده های سرطانی معمولا در جلوی بیضه یافت می شود. اگر شما مطمئن نیستید، اگر توده ای که لمس می کنید اپیدیدیم هست یا توده بیضه، توصیه می شود توسط ارولوژیست معاینه شوید.

معاینه بیضه توسط خود بایستی یک بار در ماه پس از یک حمام آب گرم و دوش گرفتن انجام شود.

نکات قابل توجه در معاینه بیضه توسط خود فرد

  توده یا ندول کوچک، سخت و بدون درد در بیضه

  بزرگ شدن بیضه ها و یا احساس سنگینی اضافی در بیضه

تغییر در احساس بیضه  یا در قوام آن

درد مبهم در پایین شکم یا کشاله ران

توده در بیضه

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

گرما باعث می شود که پوست کیسه بیضه (اسکروتوم) شل شده، و در این هنگام پیدا کردن هر چیز غیر معمول در بیضه ها آسان تر است. این روش به خودی خود ساده است و فقط چند دقیقه زمان می برد.

برای جلوگیری از فراموش کردن زمان معاینه ماهیانه، انتخاب یک تاریخ در ماه مثل تاریخ تولد خود و یا اول هر ماه می تواند به شما کمک کند. انجام معاینه بیضه توسط خود به صورت منظم به شما اجازه خواهد داد که با اندازه و حس بیضه های خود آشنا شده و به شما کمک می کند هر گونه تغییر را سریع تشخیص دهید.

 

معاینه کردن بیضه

علت بالا رفتن بیضه در بزرگسالان

یکسان نبودن اندازه ی بیضه ها و پایین و بالا بودن بیضه ها (هم سطح نبودن بیضه ها) و کمی جلو عقب بودن بیضه ها نسبت به یکدیگر برای یک مرد امری طبیعی است. کیسه بیضه تنظیم حرارت بیضه ها را به عهده دارد به طوری که در گرما با شل شدن کیسه بیضه، باعث دور شدن بیضه از بدن می شود و در سرما با انقباض کیسه بیضه، باعث کشیده شدن بیضه ها و نزدیک شدن آنها به بدن می شود. این تنظیم دما برای تولید اسپرم لازم و ضروری است.

سه بیضه داشتن به چه معنی است؟

هر انسان مذکری بطور معمول دو بیضه دارد اگرچه در مواردی مثل عدم نزول بیضه یا نهان بیضگی، امکان نبود یک یا هر دو بیضه در کیسه بیضه (اسکروتوم) وجود دارد ولی هیچگاه در انسان مذکر سه بیضه وجود ندارد. برخی از افراد توده هایی که در بالای بیضه قرار دارند را با بیضه اشتباه گرفته و تصور می کنند که سه بیضه دارند در صورتی که این تصور اشتباه بوده و غالبا توده ای که بعنوان بیضه سوم لمس می کنند، کیست اپیدیدم یا اسپرماتوسل می باشد.

بیضه بزرگ نشانه چیست؟

توده ها همیشه سرطانی نیستند. با این حال، اگر شما متوجه توده، بزرگ شدن، حساسیت هنگام لمس و یا دیگر تغییرات غیر قابل توضیح در بیضه خود شدید، حتما به ارولوژیست مراجعه کنید. این تغییر ممکن است نشانه ای از عفونت در بیضه (اپیدیدیمیت یا ارکیت) یا تورشن بیضه (وضعیتی که در آن طناب بیضه در داخل کیسه بیضه چرخیده و منجر به قطع جریان خون می شود) باشد. در صورت عدم درمان ظرف مدت حداکثر 6 ساعت، این مشکل باعث از بین رفتن بافت بیضه می شود.

اگر برای شما تشخیص ابتلا به سرطان بیضه داده شود، خبر خوب آن است که اگر سرطان های بیضه را زود و در مراحل اولیه تشخیص و درمان کنیم بیش از 95٪ قابل درمان بوده و بیمار اصطلاحا شفا می یابد. با این حال، اگر تشخیص و درمان سرطان بیضه به تاخیر بیفتد ممکن است به سرعت گسترش یابد.

سرطان بیضه تقریبا همیشه فقط در یکی از بیضه ها رخ می دهد. تنهادر 2٪ از مردان مبتلا به سرطان بیضه، تومور در بیضه دیگر نیز رخ می دهد. درمان سرطان بیضه به طور معمول مستلزم عمل جراحی و برداشتن بیضه مبتلا می باشد. در حالی که این فکر باعث می شود بسیاری از مردان نگران شوند، ولی مطمئن باشید که یک بیضه سالم برای عملکرد جنسی و باروری کافی است.

بیشتر بخوانید: آیا عوارض عمل واریکوسل جدی است؟

آیا نیاز به معاینه بیضه توسط پزشک هست؟

توصیه می شود که مردان سالم زیر 40 سال هر 1 تا 2 سال توسط پزشک معاینه شوند.

شما می توانید از مقاله زیر نیز استفاده کنید:

درمان سرطان بیضه

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (267 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 33 سالمه آقا 10 روزه که همسرم راعقد کردم الان فکر میکنم مشکل دیر انزالی داری ما رابطه کامل ندارم و همسرم من را دست ارضا میکنه اماذخیلی خیلی سخت تقریبا بعد 40 دقیقه بازی با التم و وقتی میخوام ارضا بشم از شدت احساس مثل و مار به خودم میپیچم
    البته من 8 ماه هست که به علت ببماری پنیک داروهای آسنترا 100 روزی یکی
    بوسپیرون 10 روزی یکی و زاناکس هم گهگاه مصرف میکنمر
    آیا من دیر انزالی دارم چون تا قبل انزال از ملاعبه همسرم با آلتم لذت نمی برم
    باید چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      دیرانزالی شما هم می تواند به دلیل مصرف آسنترا باشد و هم به دلیل خود بیماری که بابت آن داروهای اعصاب مصرف می کنید. شاید با قطع آسنترا (البته در صورت صلاحدید پزشک معالج تان) وضعیت تان بهتر شود.
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ممنون آقای دگتر
      الان آخرین بار که رابطه داشتم نتونستم انزال داشته باشم و این که از معاشقه با همسرم لذت میبرم اما از مااش آلت تناسلی به بدنش لذت نمی برم و التم حساسیت قبل را اصلا ندارم
      آیا لازمه به ارولوژیست مراجعه کنم
      و این که هر چه تلاش کردم نتونستم ارضا بشم مشکل ساز نمیشه
      و ممکنه که داروی اسنترا انقدر قوی باشه که اصلا نه لذت ببری نه ارضا بشی
      ۲ دفعه قبل ارضا شدم و موقع ارضا شدنم لذت بیش از اندازه ای را تجربه کردم اما دفعه آخر اصلا ارضا نشدم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      همانطور که گفتم مشکل شما یا ریشه ی روانی دارد یا به علت آسنترا می باشد لذا ارولوژیست کمک چندانی به شما نخواهد کرد و روانپزشک معالج تان بهتر می تواند کمک تان کند.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسامحمدي یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشيد
    نزديك به يك ماه پيش به ماما مراجعه كردم براي تشخيص بكارت وگفتن خراش برداشته وزيرپردت زگيل هست
    چندتاسوال دارم ازخدمتتون
    ١-ماكه دخول نداشتيم چطوري ممكنه زيرپرده زگيل بزنه؟
    ٢-واكسن گارداسيل كمكي ميكنه به بهبودمن؟
    ٣-باتوجه به اينكه من ٢١سالمه چقدرامكان داره من خوب بشم؟
    4-بهترين درمان چيه؟چون شنيدم سوزوندن وليزرپخشش ميكنه وبهترين روش كرايوهست
    5-براي تقويت سيستم ايمني چي پيشنهادميدين
    واينكه من اون لحظه كه فهميدم زگيل دارم انقدرحالم بدشدكه يادم رفت بپرسم اين زگيل هابيرون آلت تناسليمم هست يانه
    خودم اومدم خونه نگاه كردم باعرض معذرت عكسشوميفرستم نظرتونوبفرماييد
    واينكه اگه زگيل هست ميشه ازمحلول پدوفيلين استفاده كنم؟
    باتشكراززحمات شما
    موفق وپاينده باشيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ١-ماكه دخول نداشتيم چطوري ممكنه زيرپرده زگيل بزنه؟...........................زگیل فقط نواحی را مبتلا می کند که تماس وجود داشته باشد لذا اگر ناحیه ای که ماما به شما گفته در حین رابطه تماس پیدا کرده است امکان ابتلا دارد در غیر اینصورت خیر
      ٢-واكسن گارداسيل كمكي ميكنه به بهبودمن؟....................نقش واکسن پیشگیری ایت نه درمان لذا توصیه می کنم واکسن بزنی تا بعدها مجدد مبتلا نشوی ولی روی بهبود این مشکل فعلی تاثیری ندارد.
      ٣-باتوجه به اينكه من ٢١سالمه چقدرامكان داره من خوب بشم؟..........................اجتمالس خیلی زیاد هست
      4-بهترين درمان چيه؟چون شنيدم سوزوندن وليزرپخشش ميكنه وبهترين روش كرايوهست ................لیزر روش مطمئن و با میزان احتمال عود خیلی پایینی است و اگر دستگاه مکنده بخاراتش باشد خطر پراکنده شدن ویروس را ندارد.
      5-براي تقويت سيستم ايمني چي پيشنهادميدين...........................چای سبز، سیر تازه، لیمو ترش، ورزش، پرهیز از استرس
      خودم اومدم خونه نگاه كردم باعرض معذرت عكسشوميفرستم نظرتونوبفرماييد..........................در این عکس ها من زگیلی ندیدم
      واينكه اگه زگيل هست ميشه ازمحلول پدوفيلين استفاده كنم؟...........................خیلی با احتیاط میشه اسفاده کرد ولی امکان سوختگی شدید پوست وجود دارد
      باتشكراززحمات شما
  • تصویر کاربر مهدیه یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 340878 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر. من دختری مجرد هستم و جدیدا متوجه شدم که در ورودی واژنم یک ضایعه ی گوشت مانند هست که راه واژن رو تا نصفه بسته و شبیه خال گوشتی هست! میخواستم بدونم، گوشتی که در ورودی واژنم هست چیه؟ من خیلی نگرانم از یک نفر پرسیدم گفت که اگر درد و خارش نداره مشکلی نداره و جای نگرانی نیس. اما من فکر میکردم که اون پرده بکارتم هست ولی گفتن نه پرده بکارت شما هنو نمایان نشده و اگر بیشتر فشار بیارید ب خودتون پرده نمایان میشه. لطفا من رو راهنمایی کنید، من باید چه کاری انجام بدم؟ خیلی خیلی نگرانم اگر اون پرده بکارت نیس پس دلیل بودنش چیه ممنون اگ پاسخ بنده را بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۱ خرداد ۵( 1 ماه پیش)

      سلام
      من بجز پرده بکارت زائده ی غیر طبیعی نمی بینم خال گوشتی ابتدای واژن شما نیز مشکوک به زگیل تناسلی نیست ولی برای اطمینان از این موضوع توصیه می کنم معاینه حضوری توسط متخصص زنان هم انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر خودتان باید اضافه کنم که گوشت اضافه می تواند ناشی از علت های زیر باشد   

      ۱. پرولاپس (افتادگی اندام‌های لگنی)
      اگر احساس می‌کنید چیزی به سمت پایین فشار می‌آورد یا توده‌ای نرم از واژن بیرون زده که با ایستادن یا زور زدن بدتر و با دراز کشیدن بهتر می‌شود، احتمالاً افتادگی رحم، مثانه (سیستوسل) یا روده است که به‌علت ضعف عضلات کف لگن (اغلب بعد از زایمان یا در سنین بالا) رخ می‌دهد.

      ۲. کیست یا پولیپ
      اگر توده‌ای کوچک، نرم و معمولاً بدون درد لمس می‌شود، می‌تواند کیست دیواره‌ی واژن یا پولیپ دهانه‌ی رحم باشد که اغلب خوش‌خیم است اما باید بررسی شود.

      ۳. زگیل تناسلی (HPV)
      اگر برجستگی‌های ریز، گوشتی‌رنگ یا خوشه‌ای در ناحیه‌ی واژن یا اطراف آن دیده می‌شود، احتمال زگیل تناسلی ناشی از ویروس HPV وجود دارد که از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود و نیاز به درمان دارد. (عکس های این بیماری جنسی را در مقاله زگیل تناسلی مردان ببینید)

      ۴. پرولاپس مجرای ادرار (کارونکل یا پرولاپس اورترال)
      اگر توده‌ی کوچک قرمز و حساس دقیقاً در محل خروج ادرار دیده می‌شود، ممکن است مربوط به مجرای ادرار باشد؛ این مورد در حیطه‌ی اورولوژی قرار می‌گیرد و گاهی با سوزش یا خونریزی همراه است.

       

      ۵. توده‌های ناشی از عفونت یا آبسه
      اگر توده همراه با درد، قرمزی، گرمی و گاهی تب باشد، می‌تواند آبسه‌ی غدد (مثل غده‌ی بارتولن) یا عفونت باشد که نیاز به درمان دارد.

    2. تصویر کاربر مهدیه جمعه ۱۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      <p>سلام ببخشید من به خانمی این عکس را نشان دادم و گفتن که پرده اون نیس و هنوز نمایان نشده من وقتی فشار میارم زیر اون سوراخ یک چیزی نمایان میشه ک معلومه سوراخ داره چون هنگام معاینه خودم ک انجام دادم و ترشحاتی ک اومد معلوم بود اون سوراخ داره بعد اگه این پرده هست سوالم اینه ک چرا اون لبه از روی اون گوشتیه بلند میشه و بهش چسبیده نیس ولی زیر اونی ک از روش بلند میشه هنوز اون گوشت انگار ب جایی چسبیده هست و اونگونه نیس ک باز باشه غیر از اون سوراخ ک دیده میشه.</p> <p>ممنون میشم علت اینک اون لبه از روی اون گوشت مانتدی که میگویید پرده من اونه چرا بلند میشه میترسم یعنی پاره شده که اون ازش بلند میشه من اصلا رابطه نداشتم خواهش میکنم جواب این را هم ب بنده در اسرع وقت بدهید چون من هم ب ان خانم گفتم اون پردمه و علت اینو ازشون خواستن ک چرا اون لبه ازش بلند میشه ایا طبیعی هست</p>
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      واقعیتش اینه که این چیزایی که می فرمائید در این عکس ها به وضوح مشخص و قابل افتراق نیست و اون چیزی که شما مستقیما با چشم می بینید در عکس مشخص و واضح نیست لذا برای رفع نگرانی تان نیاز به معاینه ی حضوری است.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پریسا شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام من خانم متاهل 27ساله ای هستم کا در کلیه راستم التهاب و یک سنگ 15میلیمتری وجود دارد. راه درمان چیست؟ ایا حتما به علم جراحی نیاز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      بهترین و کم عارضه ترین روش برای درمان این سنگ، سنگ شکنی برون اندامی است که به آن ESWL می گویند و با توجه به سایز سنگ و ورمی که در کلیه ایجاد کرده است حتما نیاز به درمان دارد.
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    جوان مجردی هستم بدلیل رابطه نداشتن با فرد دچار زود انزالی شدم چطور میتونم درمانش کنم چ دارویی باید مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این موضوع ربطی به رابطه نداشت ندارد . در کل زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10 درصد یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیدرضا سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن یکی ازبیضه هم پایین اومدم وکمی درد دارم میشه راهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید
    بنده ۲۰ سالم هست دوسه روزی هست که بیضه هام درد میگیره یه چیزی کوچک هم تو کیسه بیضه هست
    خواستم ببینم مشکلی خاص هست یانه ممنون از راهنمایی اتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    این مطلب رو در دفترم نوشته اند میشه برام بخونید و بگین چکارای باید انجام شود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      نوشته سونوگرافی بیضه ها و کشاله ران. نوعی عکس برداری از بیضه ها ست و بایستی به سونوگرافی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مینا چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. خسته نباشید. پسر بچه سه ساله دارم وقتی دستشویی میره و من تمیزش میکنم احساس میکنم و مشاهده میکنم که یک گردی اضافی دارند. بالای بیضه چپشون. نگرانم نکنه مشکلی داشته باشند. ممنون میشم اگه راهنمایی کنید. سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بعید می دانم موضوع نگران کننده ای باشد هیدروسل یا اسپرماتوسل محتمل ترین تشخیص ها هستند که هیچکدام خطرناک نیستند ولی برای تشخیص دقیق توصیه می کنم سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید.

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دکتر بیضه سمت راستم کوچک تر از چپه
    التم چن وقتی هس که از ۱۵ به یازده سانت تغییر پیدا کزده و من چاق نیستم
    تو این چن وقت ک کوچیک شده
    سفتم شده
    ایا عقیم شدم!؟؟؟
    ۱۹ سالمه
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      این علائم عقیمی نیست با اینحال توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط