بیضه نزول نکرده

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیضه نزول نکرده یکی از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی در نوزادان پسر است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده باروری و سلامت جنسی کودک را با مخاطرات جدی مواجه کند. این وضعیت که معمولاً در بدو تولد توسط پزشک شناسایی می‌شود، در صورتی که تا ماه های اول زندگی به طور خودبه‌خودی برطرف نشود، نیازمند مداخله تخصصی است. تشخیص دقیق و به موقع توسط دکتر محمد جباری متخصص اورولوژی کلید اصلی پیشگیری از عوارضی همچون ناباروری و بدخیمی در سنین بزرگسالی است.

بیضه نزول نکرده چیست؟

در دوران جنینی، بیضه‌ها در داخل شکم تشکیل شده و در ماه‌های آخر بارداری مسیر کانال کشاله ران را طی کرده و وارد کیسه بیضه می‌شوند. بیضه نزول نکرده زمانی رخ می‌دهد که این فرآیند تکاملی متوقف شده و یک یا هر دو بیضه در مسیر شکم یا کانال کشاله ران باقی بمانند. این عارضه در نوزادان نارس بسیار شایع‌تر است. تشخیص صحیح این مورد از «بیضه بالارونده» که ناشی از رفلکس‌های عضلانی است، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

چه عواملی باعث ایجاد بیضه نزول نکرده می ‌شود؟

علت دقیق این عارضه هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سلامت مادر و عوامل محیطی در آن نقش دارند:

  • زایمان زودرس: شایع‌ترین عامل، تولد نوزاد پیش از تکمل دوره مهاجرت بیضه‌ها است.

  • وزن کم هنگام تولد: نوزادانی که با وزن پایین متولد می‌شوند بیشتر در معرض این مشکل هستند.

  • اختلالات هورمونی: کمبود هورمون‌های جنینی که محرک حرکت بیضه‌ها هستند.

  • عوامل محیطی: قرار گرفتن مادر در معرض برخی سموم دفع آفات یا مصرف دخانیات در دوران بارداری.

تحقیقات نشان می‌دهد که تعامل پیچیده بین هورمون‌ها، عوامل ژنتیکی و ساختارهای آناتومیک مسیر نزول بیضه را هدایت می‌کند. هرگونه اختلال در این سیگنال‌های هورمونی در اواخر بارداری می‌تواند منجر به توقف بیضه در مسیر غیرطبیعی شود. به نقل از: National Institutes of Health

 

بیضه نزول نکرده

تشخیص بیضه نزول نکرده در بزرگسالان

برخلاف تصور، برخی افراد تازه در بزرگسالی متوجه این مشکل می‌شوند. در این سنین، اگر بیضه در داخل شکم مانده باشد، به دلیل خطر بالای بدخیمی، معمولاً توصیه به خارج کردن آن می‌شود، مگر اینکه بیضه کاملاً سالم و قابل انتقال به کیسه باشد.

پیامدهای بیضه نزول نکرده

منطق درمان بیضه نزول نکرده پیشگیری از عوارض بالقوه آن است. رایج ترین مشکلات در ارتباط با عدم نزول بیضه شامل تومور بیضه، ناباروری، تورشن بیضه (پیچ خوردن بیضه به دور طناب خود) و فتق مغبنی می باشد.

-سرطان بیضه

به خوبی اثبات شده است که در مردان با سابقه بیضه نزول نکرده نسبت به افراد عادی میزان بروز سرطان بیضه بالاتر از حد انتظار است. در حالی که احتمال میزان ابتلا به سرطان بیضه در گذشته احتمالا دست بالا تخمین زده شده است، بروز ابتلا به سرطان بیضه در میان مردان مبتلا به بیضه نزول نکرده تقریبا یک در 1000 تا یک در 2500 می باشد. اگرچه خطر ابتلا نسبت به جمعیت عمومی به طور معنی داری بالاتر است (یک در 100000)، ولی این سطح از خطر باعث نمی شود تا به درمان های رادیکال، مانند حذف تمام بیضه داخل شکمی را روی بیاوریم.

حدود 20 درصد از تومورهای بیضه در مردان با بیضه نزول نکرده یک طرفه، در بیضه سمت مقابل که به طور طبیعی نزول کرده است رخ می دهد؛ این یافته، از مخالفت با حذف بی رویه بیضه نزول نکرده پشتیبانی می کند. نهان بیضگی و سرطان بیضه نیز ممکن است تظاهراتی از اختلال ژنتیکی بیضه باشند، بنابراین،  بروز سرطان در بیضه نزول نکرده ممکن است به دلیل محل غیر طبیعی بیضه و نزول نکردن آن نباشد. اگر چه اثبات نشده است که orchiopexy و پائین آوردن بیضه با جراحی، خطر ابتلا به سرطان بیضه را کاهش می دهد، ولی به سهولت تشخیص زود هنگام سرطان بیضه از طریق خودآزمایی بیضه کمک می کند.

خستگی در رابطه جنسی

-ناباروری

به عنوان یک گروه، مردانی که بیضه نزول نکرده داشته اند کاهش تعداد اسپرم، اسپرم با کیفیت پائین تر و میزان باروری پایین تری نسبت به مردان با بیضه ها نزول کرده نرمال داشته اند. احتمال ناباروری با نهان بیضگی دو طرفه و بالا بودن سن در زمان orchiopexy،(پائین آوردن بیضه با جراحی) افزایش می یابد. اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) ممکن است تا حدی به علت زمینه ی ناهنجاری های ژنتیکی ایجاد شود که خطر ابتلا به سرطان بیضه را نیز می تواند افزایش دهد. به همین دلیل، ممکن است اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) از طریق مداخله جراحی و پائین آوردن بیضه به طور کامل برگشت پذیر نباشد.

بر خلاف خطر ابتلا به سرطان بیضه، به نظر می رسد مزیت  orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) زود هنگام، حفظ باروری می باشد. از طریق بیوپسی بیضه در زمان orchiopexy ، نشان داده شده است که تراکم سلول های تولید کننده اسپرم(ژرم سل) با گذشت زمان کاهش می یابد، و این اتفاق از اوایل یک سالگی شروع می شود. به همین دلیل، درمان بیضه نزول نکرده از اوایل شش ماهگی توصیه می شود و بایستی قبل از سن دو سالگی حتما انجام شده باشد.

-پیچ خوردگی بیضه و فتق مغبنی

اگرچه شواهد کمی وجود دارد، ولی تصور می شود میزان بروز چرخش بیضه در بیضه های نزول نکرده بالاتر از بیضه های نزول کرده به داخل کیسه بیضه (اسکروتوم) می باشد. پیچ خوردگی بیضه نزول نکرده اغلب با بروز تومور بیضه همراه است، که احتمالا به دلیل افزایش وزن بیضه  و بهم ریختگی ابعاد آن می باشد. پیچ خوردگی بیضه داخل شکمی ممکن است به صورت درد حاد شکم  تظاهر کند.بیضه غیر قابل لمس در معاینه فیزیکی سرنخی برای تشخیص در این حالت است، اما اغلب چرخش بیضه تنها در زمان باز کردن و اکتشاف شکم تشخیص داده می شود. در صورت وجود فتق مغبنی همراه با بیضه نزول نکرده ، ترمیم فتق همزمان با orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) ضروری است.

بیضه های نزول نکرده چه زمانی بروز می کنند؟

اکثر بیضه های نزول نکرده در حال حاضر در بدو تولد بروز می کند. تا یک سوم نوزادان پسر زودرس و 3 تا 5 درصد از نوزادان پسر ترم (نوزادانی که به هنگام به دنیا آمده اند) با بیضه نزول نکرده متولد می شوند. در سه ماهگی، میزان بروز به 0.8 درصد کاهش می یابد، بین سه ماهگی و بزرگسالی، میزان بروز نهان بیضگی تغییر نمی کند. انتظار و عدم اقدام درمانی گزینه مناسبی نیست چرا که عدم نزول بیضه واقعی به ندرت خود به خود پس از سه ماهگی نزول می یابد. گهگاه، بیضه ها که در اوایل دوران کودکی در موقعیت کیسه بیضه (اسکروتوم) مشاهده شده است “صعود” کرده و در واقع به بیضه نزول نکرده تبدیل می شوند.

در حالی که پزشکان در گذشته بر این باور بودند که این یافته ها نشان دهنده خطا در معاینه فیزیکی اولیه بوده است، ولی در حال حاضر صعود بیضه  پدیده ای است که به خوبی به اثبات رسیده است. این پدیده در کودکان بزرگتر رخ می دهد. صعود بیضه در کودکان بزرگتر احتمالا نشان دهنده بیضه نابجا است.

نهان بیضگی را بر اساس یافته های فیزیکی و یافته های حین عمل می توان طبقه بندی کرد: (1) عدم نزول بیضه واقعی (شامل داخل شکمی، در ناحیه حلقه داخلی کانال مغبنی و بیضه داخل کانال مغبنی)، که در طول مسیر طبیعی نزول وجود دارد و یک gubernaculum نرمال؛ (2) بیضه نابجا، که یک gubernacular غیر طبیعی دارد؛ و (3) بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles، که در واقع بیضه نزول کرده است ولی به دلیل تحریک پذیری و انقباض عضلات طناب بیضه، بیضه مرتبا بالا می رود.

مهم ترین دسته ای که هنگام معاینه فیزیکی بیضه بایستی تشخیص داده شد  بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles است، زیرا هیچ درمان هورمونی یا درمان جراحی برای این بیماری مورد نیاز نیست. در حال حاضر حدود 20 درصد از نوزادانی که با نهان بیضگی مراجعه می کنندحداقل یک بیضه غیر قابل لمس دارند. از طریق معاینه حین جراحی، در حدود نیمی از بیضه های غیر قابل لمس داخل شکمی بوده، در حالی که بقیه موارد بیضه غیر قابل لمس محو و ناپدید شده و یا تحلیل رفته اند. تصور می شود بیضه محو شده به دلیل چرخش داخل رحمی بیضه ایجاد می شود.

عکس بیضه نزول نکرده

درد بیضه چگونه است؟

درد بیضه ممکن است در هر دو بیضه یا یکی از آنها احساس شود و بسته به دوره زمانی، می‌تواند شدید، نیمه‌شدید یا مزمن باشد.

عوارض جدی عدم درمان بیضه پنهان

اگر این عارضه در زمان مناسب (معمولاً قبل از ۱۸ ماهگی) درمان نشود، خطرات زیر فرد را تهدید می‌کند:

  • ناباروری: بیضه‌ها برای تولید اسپرم به دمایی کمتر از دمای بدن نیاز دارند.
  • سرطان بیضه: خطر ابتلا به تومورهای بیضه در افرادی که سابقه بیضه نزول نکرده دارند، بیشتر است.
  • فتق کشاله ران: معمولاً با این وضعیت همراه است.
  • پیچ خوردگی بیضه: به دلیل عدم استقرار درست، احتمال چرخش و قطع خون‌رسانی وجود دارد.

جراحی ارکیدوپکسی یک عمل ایمن با نرخ موفقیت بالای ۹۵ درصد است. انجام این عمل در سنین پایین خطر ابتلا به سرطان بیضه در بزرگسالی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و شانس باروری طبیعی را حفظ می‌کند. به نقل از: Urology Care Foundation

تفاوت بیضه نزول نکرده با بیضه بالارونده

بسیاری از والدین این دو مورد را اشتباه می‌گیرند. در بیضه بالارونده، بیضه ابتدا در جای خود قرار دارد اما به دلیل رفلکس‌های عضلانی قوی به سمت بالا کشیده می‌شود. اما در بیضه نزول نکرده، بیضه از ابتدا در مسیر شکم یا کانال کشاله ران متوقف شده است.

بیشتر موارد بیضه نزول نکرده به صورت خودبه‌خودی تا سن سه ماهگی اصلاح می‌شوند. اگر این اتفاق نیفتد، مداخله جراحی برای حفظ سلامت سلول‌های تولیدکننده اسپرم ضروری است، زیرا دمای بالای داخل بدن می‌تواند به بافت بیضه آسیب بزند. به نقل از: Mayo Clinic

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

درمان بیضه نزول نکرده

درمان قطعی باید ترجیحاً بین ۶ تا ۱۸ ماهگی انجام شود. جراحی ارکیدوپکسی معمولاً به صورت سرپایی انجام شده و کودک همان روز ترخیص می‌شود.

  • مراحل درمان: ابتدا محل دقیق بیضه با معاینه یا سونوگرافی مشخص می‌شود. سپس از طریق یک برش کوچک در کشاله ران، جراح بیضه را آزاد کرده و در جایگاه اصلی مستقر می‌کند.

  • مراقبت‌های بعد از عمل: طبق داده‌های سرچ کنسول شما، سوالات زیادی درباره «تورم بعد از عمل» وجود دارد؛ این تورم طبیعی بوده و ظرف چند هفته از بین می‌رود.

انجام عمل جراحی پیش از دوسالگی به شدت توصیه می‌شود، زیرا مطالعات طولانی‌مدت ثابت کرده‌اند که حفظ بیضه در دمای پایین‌تر کیسه بیضه، شانس تولید اسپرم با کیفیت در بزرگسالی را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. به نقل از: American Urological Association

تشخیص و درمان زود هنگام بیضه نزول نکرده به حفظ باروری و بهبود تشخیص زودهنگام بدخیمی بیضه کمک می کند. معاینه فیزیکی بیضه می تواند مشکل باشد، لذا در صورتی که نتوان بیضه را در کیسه بیضه لمس کرد حتما بایستی با ارولوژیست مشاوره شود. عدم اقدام درمانی فراتر از یک سال اول عمر توصیه نمی شود زیرا تاخیر در درمان، میزان موفقیت جراحی را کاهش می دهد و احتمالا باعث اختلال در روند تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) می شود. در شش ماهگی، بیماران مبتلا به بیضه نزول نکرده(Undescended testes or Cryptorchidism)باید توسط یک اورولوژیست برای تشخیص و درمان مورد بررسی قرار گیرد. ارجاع زود هنگام به ارولوژیست برای بیضه های غیر قابل لمس دو طرفه در نوزاد یا برای هر کودک با بیماری هیپوسپادیاس (پائین بودن سوراخ خروج ادرار از محل طبیعی خود) و عدم نزول بیضه ها به صورت همزمان ضروری می باشد. درمان بیضه نزول نکرده بایستی بین سن شش ماه تا دو سال انجام شود که درمان شامل هورمون درمانی و یا درمان جراحی می باشد.

موفقیت درمان در هر دو نوع درمان بستگی به موقعیت بیضه ها در هنگام تشخیص دارد. اگرچه جراحی و orchiopexy (پائین آوردن بیضه) بیماران از ابتلا به بدخیمی بیضه محافظت نمی کند، اما این کار به تشخیص زود هنگام بدخیمی بیضه از طریق خودآزمایی بیضه (معاینه بیضه توسط خود) کمک می کند. نهان بیضگی، یا عدم نزول بیضه، معمولا در طی معاینه نوزاد تشخیص داده می شود. تشخیص این بیماری، شناسایی سندرم های همراه، ارزیابی تشخیصی مناسب و ارجاع به موقع برای درمان جراحی توسط اورولوژیست گام های مهمی در جلوگیری از عواقب نامطلوب است.

مقایسه درمان‌های جراحی و غیرجراحی برای بیضه نزول نکرده

انتخاب روش درمان بر اساس سن نوزاد و موقعیت بیضه انجام می‌شود:

  1. درمان غیرجراحی (هورمون‌درمانی): در گذشته استفاده از تزریق هورمون برای تحریک نزول بیضه رایج بود. اما امروزه مشخص شده که این روش نرخ موفقیت پایینی دارد و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

  2. درمان جراحی (ارکیدوپکسی): این روش استاندارد طلایی درمان است. در این عمل، بیضه به آرامی به داخل کیسه هدایت و فیکس می‌شود.

    • مزیت جراحی: موفقیت بالای ۹۵ درصد، امکان معاینه مستقیم بیضه و پیشگیری قطعی از پیچ‌خوردگی.

معاینه بیضه

سوالات متداول

۱. آیا درمان دارویی یا هورمونی موثر است؟ تزریق هورمون در موارد بسیار محدودی ممکن است کمک کند، اما امروزه جراحی به عنوان روش قطعی و اولویت اول شناخته می‌شود.

۲. اگر فقط یک بیضه نزول نکرده باشد، فرد نابارور می‌شود؟ خیر، معمولاً یک بیضه سالم برای باروری کافی است، اما ریسک‌های دیگر مانند سرطان همچنان برای بیضه پنهان وجود دارد.

۳. هزینه عمل بیضه نزول نکرده چقدر است؟ هزینه بسته به یک‌طرفه یا دوطرفه بودن و مرکز جراحی متفاوت است.

  1. 4. مدت استراحت بعد از عمل در کودکان چقدر است؟

معمولاً کودک پس از یک هفته می‌تواند به فعالیت‌های عادی بازگردد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (38 امتیاز)
  • تصویر کاربر ریحانه چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    در آزمایش ادرار من ca.oxalat.few. دیده شده آیا نشانه سنگ کلیه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      نه الزاما

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2529 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام خدمت جناب دکترعزیز و گرانقدر.
    در اثرانجام تمرین ها و فعالیت های ورزشی
    دراوایل تیرماه با دردوبرآمدگی در پشت بیضه چپ واحساس سنگینی در بیضه فوق الذکر وافقی شدن آن و ورم وریدپشت بیضه به پزشک متخصص مراجعه کردم لازم به ذکر است در اوایل تیرماه درد خفیفی مثل تیر کشیدن در زیر شکمم در بعضی ایام احساس میکردم با مراجعه به دکتر ایشان دستور به سونوگرافی دادند و جواب سونوگرافی به شرح زیر است
    بیضه دارای سایز واکوی پارانشیمال نرمال است .شواهدی از توده یا ضایعات فضا گیر در آنها دیده نمیشود.هیدروسل خفیف در دو ناحیه دیده میشورد.در حال حاضر شواهدی دال بر وجود واریکوسل و هرنی اسکروتال مشهود نیست .هرچند اتساع کمی در شبکه پمپینی فرم هر دو سمت دیده میشود ولی در حال حاضر اتساع در حد اندازه تعریف شده جهت واریکوسل نمیباشد.در اسکروتوم چپ یک ناحیه کلسیفیه به سایز تقریبی 4mm دیده میشود(اسکرولیت) شواهدی از هرنی اینگوینال در سمت چپ دیده نمی شود.در راست هرنی خفیف مشهود است.
    جواب سونوگرافی راکه دکترمشاهده نمود گفتند چیز مهمی نیست ودارویی هم تجویز نکردند.
    پس از گذشت 6هفته مجدد علائم فوق پا برجا بودن وهمچنین در ناحیه کشاله ران چپم درد داشتم. درد زیر شکمم مشهود تر بود. گره لنفاوی کشاله رانم بزرگ شده بود ودر اوایل لمس گره لنفاوی یک مقداردردناک بود.ونکته مهم تر اینکه یک توده کوچک بدون درد در انتهای و تقریبا حاشیه بیضه چپم بود، امتداد این توده مثل رگ یا غلاف یا هر چیز دیگه ایی ،یک یادو سانت به پشت بیضه ادامه داره بعضی مواقع اندازه هسته انار هستش بعضی اوقات اندازه عدس .بعضی اوقات نرمه بعضی اوقات سفته .
    مجدد به دکتر دیگری مراجعه کردم و ایشان گفتند برو سونو گرافی وداروی سفازولین و.......دادند
    جواب سونگرافی دوم که درتاریخ 29/05/97انجام شد به شرح زیر است
    بیضه ها اندازه واکوی پارانشیمال نرمال داشتند اپیدم دو طرف طبیعی است هیدروسل جزیی چپ دیده میشود
    Rt:50×26
    Lt:50×26
    پس از سونوگرافی علائم ودرد ادامه داشته به دکتر مراجعه کردم وایشان آمیکاسین سیپروفلوکساسین و مسکن و...... تجویز کردند.با مصرف داروها تعییر چندانی ایجاد نشد اما احساس کردم شاید 0.1%بهتر شدم.
    در حال حاضردر مهرماه درد لگن بصورت موقت داشتم .درد پایین کمر با نشستن دارم. درد ران و کشاله ران دارم. رگهای کشاله رانم قابل لمس شدن.زیر بغلم سمت چپ یک توده دردناک که با لمس جابه جا میشود وجود دارد.رگهای بالای بیضه چپ با فعالیت درد میگیرد .حین استحمام رگهای بیضه ورم میکنندوپشت بیضه ام قلمبه میشه رگ پشت بیضه ام ورم میکنه ،موقعی که پوست بیضه جمع میشه در بالای بیضه یک برامدگی جدا از بیضه میبینم قابل ذکر است ورید بالای بیضه ورم داره.با فعالیت و زیاد نشستن بیضه چپم و کشاله ران درد میگیره .حتی بعضی اوقات با نشستن روی صندلی تنه آلتم سوزن سوزن میشد یا به اصطلاح دچار تزیدن میشد.
    دوتا ورید پشت بیضه چپ قابل لمس هستند که با نشستن و برخورد با فاق شلوار باعث درد در بیضه میشه.
    بنده 30 ساله هستم.
    چند سوال؟؟؟؟؟؟
    آیا توده ایی که روی بیضه هست مربوط به سرطان است؟؟؟؟این توده چه هست؟ایا ممکنه اپاندیسیت بیضه باشه؟؟؟؟ایا ممکنه همون کلسیفیه باشه؟؟؟؟
    آیا میشود کلسیفیه رو با دارو از بین برد؟؟؟؟یا حداقل از بزرگ وبیشتر شدنش جلوگیری کرد؟؟؟؟ناحیه اسکرولیت کجاست؟؟؟؟کلسیفیه در اسکرولیت با کلسیفیه در نسج بیضه تفاوت داره؟؟؟؟،ایا ربطی به مصرف کلسیم در رژیم غذایی داره؟؟؟؟؟
    دارویی برای کاهش التهاب و ورم ورید بیضه وجود داره؟؟
    شما با این علائم چه صلاح می بینید؟
    چه دارویی مصرف کنم؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      چند سوال؟؟؟؟؟؟
      آیا توده ایی که روی بیضه هست مربوط به سرطان است؟؟؟؟.....................خیر

      این توده چه هست؟ایا ممکنه اپاندیسیت بیضه باشه؟؟؟؟ایا ممکنه همون کلسیفیه باشه؟؟؟؟......................خیر
      آیا میشود کلسیفیه رو با دارو از بین برد؟؟؟؟یا حداقل از بزرگ وبیشتر شدنش جلوگیری کرد؟؟؟؟..............................خیر

      ناحیه اسکرولیت کجاست؟؟؟؟......................در کیسه ی بیضه

      کلسیفیه در اسکرولیت با کلسیفیه در نسج بیضه تفاوت داره؟؟؟؟.............................بله

      ،ایا ربطی به مصرف کلسیم در رژیم غذایی داره؟؟؟؟؟.....................خیر
      دارویی برای کاهش التهاب و ورم ورید بیضه وجود داره؟؟................................خیر
      شما با این علائم چه صلاح می بینید؟ چه دارویی مصرف کنم؟؟؟؟.................................به متخصص عفونی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقتتون بخیر. خسته نباشید. آقای دکتر آلت تناسلی بنده در حالت غیر نعوظ در حدود 6 سانتی متره و کیسه بیضه م شکل ظاهری نامناسبی داره. عکسش رو میفرستم خدمتتون به نظرتون جزء آلت مرده دار حساب میشه یا خیر؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام من یک دختر باکره ۲۳ساله هستم که تجربه سکس کامل هیچ وقت نداشتم.تقریبا چند ماهی هست ک متوجه ی ضایعه اطراف واژن کنار لابی ها شدم بصورت دوتایی دوطرفه کنار هم هستن ب دکتر مراجعه کردم تایید کردن ک زگیل هست یک محلول دست ساز سه بار استفاده کردن و برطرف نشد .میخواستم ببینم ک ممکنه چون برطرف نشده بد خیم باشه؟الان چند وقته درمانو قطع کردم احساس میکنم ک بزرگ تر هم شدن.واقعا نمی‌دونم باید چیکار کنم ا صحبت کردن راجبش خجالت میکشم کابوس هرشبم شده خواهش میکنم کمکم کنین مبهم بگین چیکار باید. بکنم برا درمانش؟سریع ترین روش و بگین لطفا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      براحتی میشه با لیزر برطرفش کرد سریع و مطمئن و در یک جلسه

  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام و تشکر
    دکتر من مردی 35 ساله ام که زگیل دارم و دکتر tcaداده و دارم استفاده میکنم.از کجا بفهمم که داخل مجاری ادرارم مبتلا نشده است؟
    2_به دلیل مسایل روحی به همسرم نگفتم و دکتر هم گفت بهتره نگی.بنظرتون چکار کنم؟
    3_همسرم دو هفته پیش pcr داده و منفی بوده.کار دیگه ای هم باید انجام بدیم؟
    4-ما رابطه دهانی هم داشتیم .آیا ممکن است دهانمون هم مبتلا بشه ؟و چکار باید بکنیم؟مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و در بعضا ریشه کنی آن می شود:
      • عدم اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ وترجیحا استفاده از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان پائین
      • نخاراندن ناحیه تناسلی
      • عدم خشک کردن ناحیه تناسلی با حوله بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • کم کردن دفعات نزدیکی در صورت ابتلای همزمان شریک جنسی
      • قطع رابطه جنسی غیر ایمن
      • استفاده از کاندوم
      • چکاپ دوره ای توسط خود فرد و نیز پزشک با درشت نمایی مناسب
      • درمان سریع هر ضایعه جدید ترجیحا با روش های سریع الاثرتر مثل لیزر
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق:
      o عدم استفاده از دخانیات و الکل
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه
      o استفاده از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها
      o ورزش
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من 41 سالم هست و تقریبا از جوانی بیضه هام کوچک بود و فکر میکنم به خاطر همین مسله تعداد اسپرم کم بود که برای بچه دار شدن مجبور به شدم به رویان مراجعه کنم و از طریق ivf این کار انجام شد و خدا رو شکر این مشکل حل شد.
    اما جدیدا احساس میکنم بیضه سمت راستم کاملا کوچکتر از قبل شده و با ضربه های خیلی کوچک یا جابه جای دچار درد میشه تقریبا تمایلات جنسیم هم کمتر شده.
    میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.
    ضمنا من از نوجوانی اضافه وزن هم داشتم
    ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست؟.............در موارد نادری بله

      و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.............خطرناک نیست ولی نیاز به چکاپ دارد

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چند روزی بیضه سمت راستم همراه یا کشاله ران کمر دردخفیفی دارم و همچنین در ناحیه مثانه درضمن ورزش فوتسال انجام میدم سنم 46 ساله یه حالت سنگینی در بیضهام دارم ممنون میشم راهنمایی کنید از رشت
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام
    درخصوص سندرم کالمن تا سن 41 سالگی تستوسترن مصرف می کردم الان به مدت 6 ماه hmg+hcgهر هفته دو بار تزریق عضلانی دارم که در آزمایش میزان تستوسترن و fsh در رنج نرمال است اما lh کم است ودر آزمایش سمن اسپرم تولید نمی شود نظردکتر این است که بیضه تکامل نیافته وقادر به تولید اسپرم نیست چون دیر اقدام به درمان برای ناباروری نموده ام آیا به درمان با hcg+ hmg ادامه دهم یا روش دیگری هم وجود دارد
    کلومفین سیترات آیا موثر است
    اگر بیضه تکامل نیافته چرا تستوسترن تولید می کند امکان دارد با ادامه درمان اسپرم هم تولید کند
    در صورت امکان مفصل توضیح دهید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظر من درمان را می توان ۱۲ تا۱۸ ماه ادامه داد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر...۲۲ سالمه در بیضه سمت راست گاهی اوقات درد شدیدی داشتم در حدی که نمیشد اصلا لمس کردشون.سونوگرافی و آزمایش اسپرم هم دادم.در کشاله ران نیز یک برامدگی سفتی پدید اومده و
    دکتر احساس میکنم بیضه های کوچیکی دارم که از بعد روانی اذیتم میکنه.
    ممنون میشم ک نظری بدین.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بیضه ها سایز مناسبی دارد ولی واریکوسل دارید و کمی شکل نرمال اسپرم  ها پایین تر از حد نرمال هست. بهتر است برای درمان به ارولوژیست مراجعه کنید شاید نیاز به جراحی باشد

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط