اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بیضه نزول نکرده

در این مقاله مطالعه می کنید:

بیضه نزول نکرده یکی از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی در نوزادان پسر است که عدم توجه به آن می‌تواند آینده باروری و سلامت جنسی کودک را با مخاطرات جدی مواجه کند. این وضعیت که معمولاً در بدو تولد توسط پزشک شناسایی می‌شود، در صورتی که تا ماه های اول زندگی به طور خودبه‌خودی برطرف نشود، نیازمند مداخله تخصصی است. تشخیص دقیق و به موقع توسط دکتر محمد جباری متخصص اورولوژی کلید اصلی پیشگیری از عوارضی همچون ناباروری و بدخیمی در سنین بزرگسالی است.

بیضه نزول نکرده چیست؟

در دوران جنینی، بیضه‌ها در داخل شکم تشکیل شده و در ماه‌های آخر بارداری مسیر کانال کشاله ران را طی کرده و وارد کیسه بیضه می‌شوند. بیضه نزول نکرده زمانی رخ می‌دهد که این فرآیند تکاملی متوقف شده و یک یا هر دو بیضه در مسیر شکم یا کانال کشاله ران باقی بمانند. این عارضه در نوزادان نارس بسیار شایع‌تر است. تشخیص صحیح این مورد از «بیضه بالارونده» که ناشی از رفلکس‌های عضلانی است، بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

چه عواملی باعث ایجاد بیضه نزول نکرده می ‌شود؟

علت دقیق این عارضه هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سلامت مادر و عوامل محیطی در آن نقش دارند:

  • زایمان زودرس: شایع‌ترین عامل، تولد نوزاد پیش از تکمل دوره مهاجرت بیضه‌ها است.

  • وزن کم هنگام تولد: نوزادانی که با وزن پایین متولد می‌شوند بیشتر در معرض این مشکل هستند.

  • اختلالات هورمونی: کمبود هورمون‌های جنینی که محرک حرکت بیضه‌ها هستند.

  • عوامل محیطی: قرار گرفتن مادر در معرض برخی سموم دفع آفات یا مصرف دخانیات در دوران بارداری.

تحقیقات نشان می‌دهد که تعامل پیچیده بین هورمون‌ها، عوامل ژنتیکی و ساختارهای آناتومیک مسیر نزول بیضه را هدایت می‌کند. هرگونه اختلال در این سیگنال‌های هورمونی در اواخر بارداری می‌تواند منجر به توقف بیضه در مسیر غیرطبیعی شود. به نقل از: National Institutes of Health

 

بیضه نزول نکرده

تشخیص بیضه نزول نکرده در بزرگسالان

برخلاف تصور، برخی افراد تازه در بزرگسالی متوجه این مشکل می‌شوند. در این سنین، اگر بیضه در داخل شکم مانده باشد، به دلیل خطر بالای بدخیمی، معمولاً توصیه به خارج کردن آن می‌شود، مگر اینکه بیضه کاملاً سالم و قابل انتقال به کیسه باشد.

پیامدهای بیضه نزول نکرده

منطق درمان بیضه نزول نکرده پیشگیری از عوارض بالقوه آن است. رایج ترین مشکلات در ارتباط با عدم نزول بیضه شامل تومور بیضه، ناباروری، تورشن بیضه (پیچ خوردن بیضه به دور طناب خود) و فتق مغبنی می باشد.

-سرطان بیضه

به خوبی اثبات شده است که در مردان با سابقه بیضه نزول نکرده نسبت به افراد عادی میزان بروز سرطان بیضه بالاتر از حد انتظار است. در حالی که احتمال میزان ابتلا به سرطان بیضه در گذشته احتمالا دست بالا تخمین زده شده است، بروز ابتلا به سرطان بیضه در میان مردان مبتلا به بیضه نزول نکرده تقریبا یک در 1000 تا یک در 2500 می باشد. اگرچه خطر ابتلا نسبت به جمعیت عمومی به طور معنی داری بالاتر است (یک در 100000)، ولی این سطح از خطر باعث نمی شود تا به درمان های رادیکال، مانند حذف تمام بیضه داخل شکمی را روی بیاوریم.

حدود 20 درصد از تومورهای بیضه در مردان با بیضه نزول نکرده یک طرفه، در بیضه سمت مقابل که به طور طبیعی نزول کرده است رخ می دهد؛ این یافته، از مخالفت با حذف بی رویه بیضه نزول نکرده پشتیبانی می کند. نهان بیضگی و سرطان بیضه نیز ممکن است تظاهراتی از اختلال ژنتیکی بیضه باشند، بنابراین،  بروز سرطان در بیضه نزول نکرده ممکن است به دلیل محل غیر طبیعی بیضه و نزول نکردن آن نباشد. اگر چه اثبات نشده است که orchiopexy و پائین آوردن بیضه با جراحی، خطر ابتلا به سرطان بیضه را کاهش می دهد، ولی به سهولت تشخیص زود هنگام سرطان بیضه از طریق خودآزمایی بیضه کمک می کند.

خستگی در رابطه جنسی

-ناباروری

به عنوان یک گروه، مردانی که بیضه نزول نکرده داشته اند کاهش تعداد اسپرم، اسپرم با کیفیت پائین تر و میزان باروری پایین تری نسبت به مردان با بیضه ها نزول کرده نرمال داشته اند. احتمال ناباروری با نهان بیضگی دو طرفه و بالا بودن سن در زمان orchiopexy،(پائین آوردن بیضه با جراحی) افزایش می یابد. اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) ممکن است تا حدی به علت زمینه ی ناهنجاری های ژنتیکی ایجاد شود که خطر ابتلا به سرطان بیضه را نیز می تواند افزایش دهد. به همین دلیل، ممکن است اختلال در تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) از طریق مداخله جراحی و پائین آوردن بیضه به طور کامل برگشت پذیر نباشد.

بر خلاف خطر ابتلا به سرطان بیضه، به نظر می رسد مزیت  orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) زود هنگام، حفظ باروری می باشد. از طریق بیوپسی بیضه در زمان orchiopexy ، نشان داده شده است که تراکم سلول های تولید کننده اسپرم(ژرم سل) با گذشت زمان کاهش می یابد، و این اتفاق از اوایل یک سالگی شروع می شود. به همین دلیل، درمان بیضه نزول نکرده از اوایل شش ماهگی توصیه می شود و بایستی قبل از سن دو سالگی حتما انجام شده باشد.

-پیچ خوردگی بیضه و فتق مغبنی

اگرچه شواهد کمی وجود دارد، ولی تصور می شود میزان بروز چرخش بیضه در بیضه های نزول نکرده بالاتر از بیضه های نزول کرده به داخل کیسه بیضه (اسکروتوم) می باشد. پیچ خوردگی بیضه نزول نکرده اغلب با بروز تومور بیضه همراه است، که احتمالا به دلیل افزایش وزن بیضه  و بهم ریختگی ابعاد آن می باشد. پیچ خوردگی بیضه داخل شکمی ممکن است به صورت درد حاد شکم  تظاهر کند.بیضه غیر قابل لمس در معاینه فیزیکی سرنخی برای تشخیص در این حالت است، اما اغلب چرخش بیضه تنها در زمان باز کردن و اکتشاف شکم تشخیص داده می شود. در صورت وجود فتق مغبنی همراه با بیضه نزول نکرده ، ترمیم فتق همزمان با orchiopexy (پائین آوردن بیضه با جراحی) ضروری است.

بیضه های نزول نکرده چه زمانی بروز می کنند؟

اکثر بیضه های نزول نکرده در حال حاضر در بدو تولد بروز می کند. تا یک سوم نوزادان پسر زودرس و 3 تا 5 درصد از نوزادان پسر ترم (نوزادانی که به هنگام به دنیا آمده اند) با بیضه نزول نکرده متولد می شوند. در سه ماهگی، میزان بروز به 0.8 درصد کاهش می یابد، بین سه ماهگی و بزرگسالی، میزان بروز نهان بیضگی تغییر نمی کند. انتظار و عدم اقدام درمانی گزینه مناسبی نیست چرا که عدم نزول بیضه واقعی به ندرت خود به خود پس از سه ماهگی نزول می یابد. گهگاه، بیضه ها که در اوایل دوران کودکی در موقعیت کیسه بیضه (اسکروتوم) مشاهده شده است “صعود” کرده و در واقع به بیضه نزول نکرده تبدیل می شوند.

در حالی که پزشکان در گذشته بر این باور بودند که این یافته ها نشان دهنده خطا در معاینه فیزیکی اولیه بوده است، ولی در حال حاضر صعود بیضه  پدیده ای است که به خوبی به اثبات رسیده است. این پدیده در کودکان بزرگتر رخ می دهد. صعود بیضه در کودکان بزرگتر احتمالا نشان دهنده بیضه نابجا است.

نهان بیضگی را بر اساس یافته های فیزیکی و یافته های حین عمل می توان طبقه بندی کرد: (1) عدم نزول بیضه واقعی (شامل داخل شکمی، در ناحیه حلقه داخلی کانال مغبنی و بیضه داخل کانال مغبنی)، که در طول مسیر طبیعی نزول وجود دارد و یک gubernaculum نرمال؛ (2) بیضه نابجا، که یک gubernacular غیر طبیعی دارد؛ و (3) بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles، که در واقع بیضه نزول کرده است ولی به دلیل تحریک پذیری و انقباض عضلات طناب بیضه، بیضه مرتبا بالا می رود.

مهم ترین دسته ای که هنگام معاینه فیزیکی بیضه بایستی تشخیص داده شد  بیضه تحریک پذیر یا انقباض پذیر  retractile testicles است، زیرا هیچ درمان هورمونی یا درمان جراحی برای این بیماری مورد نیاز نیست. در حال حاضر حدود 20 درصد از نوزادانی که با نهان بیضگی مراجعه می کنندحداقل یک بیضه غیر قابل لمس دارند. از طریق معاینه حین جراحی، در حدود نیمی از بیضه های غیر قابل لمس داخل شکمی بوده، در حالی که بقیه موارد بیضه غیر قابل لمس محو و ناپدید شده و یا تحلیل رفته اند. تصور می شود بیضه محو شده به دلیل چرخش داخل رحمی بیضه ایجاد می شود.

عکس بیضه نزول نکرده

درد بیضه چگونه است؟

درد بیضه ممکن است در هر دو بیضه یا یکی از آنها احساس شود و بسته به دوره زمانی، می‌تواند شدید، نیمه‌شدید یا مزمن باشد.

عوارض جدی عدم درمان بیضه پنهان

اگر این عارضه در زمان مناسب (معمولاً قبل از ۱۸ ماهگی) درمان نشود، خطرات زیر فرد را تهدید می‌کند:

  • ناباروری: بیضه‌ها برای تولید اسپرم به دمایی کمتر از دمای بدن نیاز دارند.
  • سرطان بیضه: خطر ابتلا به تومورهای بیضه در افرادی که سابقه بیضه نزول نکرده دارند، بیشتر است.
  • فتق کشاله ران: معمولاً با این وضعیت همراه است.
  • پیچ خوردگی بیضه: به دلیل عدم استقرار درست، احتمال چرخش و قطع خون‌رسانی وجود دارد.

جراحی ارکیدوپکسی یک عمل ایمن با نرخ موفقیت بالای ۹۵ درصد است. انجام این عمل در سنین پایین خطر ابتلا به سرطان بیضه در بزرگسالی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و شانس باروری طبیعی را حفظ می‌کند. به نقل از: Urology Care Foundation

تفاوت بیضه نزول نکرده با بیضه بالارونده

بسیاری از والدین این دو مورد را اشتباه می‌گیرند. در بیضه بالارونده، بیضه ابتدا در جای خود قرار دارد اما به دلیل رفلکس‌های عضلانی قوی به سمت بالا کشیده می‌شود. اما در بیضه نزول نکرده، بیضه از ابتدا در مسیر شکم یا کانال کشاله ران متوقف شده است.

بیشتر موارد بیضه نزول نکرده به صورت خودبه‌خودی تا سن سه ماهگی اصلاح می‌شوند. اگر این اتفاق نیفتد، مداخله جراحی برای حفظ سلامت سلول‌های تولیدکننده اسپرم ضروری است، زیرا دمای بالای داخل بدن می‌تواند به بافت بیضه آسیب بزند. به نقل از: Mayo Clinic

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

عکس بیضه نزول نکرده نوزاد

درمان بیضه نزول نکرده

درمان قطعی باید ترجیحاً بین ۶ تا ۱۸ ماهگی انجام شود. جراحی ارکیدوپکسی معمولاً به صورت سرپایی انجام شده و کودک همان روز ترخیص می‌شود.

  • مراحل درمان: ابتدا محل دقیق بیضه با معاینه یا سونوگرافی مشخص می‌شود. سپس از طریق یک برش کوچک در کشاله ران، جراح بیضه را آزاد کرده و در جایگاه اصلی مستقر می‌کند.

  • مراقبت‌های بعد از عمل: طبق داده‌های سرچ کنسول شما، سوالات زیادی درباره «تورم بعد از عمل» وجود دارد؛ این تورم طبیعی بوده و ظرف چند هفته از بین می‌رود.

انجام عمل جراحی پیش از دوسالگی به شدت توصیه می‌شود، زیرا مطالعات طولانی‌مدت ثابت کرده‌اند که حفظ بیضه در دمای پایین‌تر کیسه بیضه، شانس تولید اسپرم با کیفیت در بزرگسالی را به شکل چشم‌گیری افزایش می‌دهد. به نقل از: American Urological Association

تشخیص و درمان زود هنگام بیضه نزول نکرده به حفظ باروری و بهبود تشخیص زودهنگام بدخیمی بیضه کمک می کند. معاینه فیزیکی بیضه می تواند مشکل باشد، لذا در صورتی که نتوان بیضه را در کیسه بیضه لمس کرد حتما بایستی با ارولوژیست مشاوره شود. عدم اقدام درمانی فراتر از یک سال اول عمر توصیه نمی شود زیرا تاخیر در درمان، میزان موفقیت جراحی را کاهش می دهد و احتمالا باعث اختلال در روند تولید اسپرم (اسپرماتوژنز) می شود. در شش ماهگی، بیماران مبتلا به بیضه نزول نکرده(Undescended testes or Cryptorchidism)باید توسط یک اورولوژیست برای تشخیص و درمان مورد بررسی قرار گیرد. ارجاع زود هنگام به ارولوژیست برای بیضه های غیر قابل لمس دو طرفه در نوزاد یا برای هر کودک با بیماری هیپوسپادیاس (پائین بودن سوراخ خروج ادرار از محل طبیعی خود) و عدم نزول بیضه ها به صورت همزمان ضروری می باشد. درمان بیضه نزول نکرده بایستی بین سن شش ماه تا دو سال انجام شود که درمان شامل هورمون درمانی و یا درمان جراحی می باشد.

موفقیت درمان در هر دو نوع درمان بستگی به موقعیت بیضه ها در هنگام تشخیص دارد. اگرچه جراحی و orchiopexy (پائین آوردن بیضه) بیماران از ابتلا به بدخیمی بیضه محافظت نمی کند، اما این کار به تشخیص زود هنگام بدخیمی بیضه از طریق خودآزمایی بیضه (معاینه بیضه توسط خود) کمک می کند. نهان بیضگی، یا عدم نزول بیضه، معمولا در طی معاینه نوزاد تشخیص داده می شود. تشخیص این بیماری، شناسایی سندرم های همراه، ارزیابی تشخیصی مناسب و ارجاع به موقع برای درمان جراحی توسط اورولوژیست گام های مهمی در جلوگیری از عواقب نامطلوب است.

مقایسه درمان‌های جراحی و غیرجراحی برای بیضه نزول نکرده

انتخاب روش درمان بر اساس سن نوزاد و موقعیت بیضه انجام می‌شود:

  1. درمان غیرجراحی (هورمون‌درمانی): در گذشته استفاده از تزریق هورمون برای تحریک نزول بیضه رایج بود. اما امروزه مشخص شده که این روش نرخ موفقیت پایینی دارد و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

  2. درمان جراحی (ارکیدوپکسی): این روش استاندارد طلایی درمان است. در این عمل، بیضه به آرامی به داخل کیسه هدایت و فیکس می‌شود.

    • مزیت جراحی: موفقیت بالای ۹۵ درصد، امکان معاینه مستقیم بیضه و پیشگیری قطعی از پیچ‌خوردگی.

معاینه بیضه

سوالات متداول

۱. آیا درمان دارویی یا هورمونی موثر است؟ تزریق هورمون در موارد بسیار محدودی ممکن است کمک کند، اما امروزه جراحی به عنوان روش قطعی و اولویت اول شناخته می‌شود.

۲. اگر فقط یک بیضه نزول نکرده باشد، فرد نابارور می‌شود؟ خیر، معمولاً یک بیضه سالم برای باروری کافی است، اما ریسک‌های دیگر مانند سرطان همچنان برای بیضه پنهان وجود دارد.

۳. هزینه عمل بیضه نزول نکرده چقدر است؟ هزینه بسته به یک‌طرفه یا دوطرفه بودن و مرکز جراحی متفاوت است.

  1. 4. مدت استراحت بعد از عمل در کودکان چقدر است؟

معمولاً کودک پس از یک هفته می‌تواند به فعالیت‌های عادی بازگردد.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (36 امتیاز)
  • تصویر کاربر آرمان سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام قربان
    سنگ حالبم را عمل کردم یه "سوند" را به مجرام وصل کردند باید همون روز برداشته شود ولی پرستارها بهم نگفتن بردارم،تا یه هفته بهم وصل بود الان برداشتم به نظرم عفونت کردم دکتر گفت قرص زاکسیم را 3روز بخور و قطع کن آیا اگه زاکسیم200را ادامه بدم تا تموم میشه اشکال نداره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      نه اشکال ندارد البته زاکسیم 200 را روزی دوتا بایستی بخورید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با عرض سلام -من حسین توفیق نیا 37 ساله و مجرد هستم . حدود 10سال است که مبتلا به التهاب پروستات میباشم. بارها به پزشک متخصص مراجعه کرده ام و دارو به مدت طولانی مصرف کرده ام ، اما تاثیر خاصی نداشته است و همچنان دچار تکرر ادرار هستم بطوریکه شبها باید چندین بار از خواب بیدار شوم.ازمایشهای زیادی مانند چهار لیوان و همچنین سیستوسکپی نیز انجام داده ام ولی باز هم مصرف دارو به من تجویز شده است و عمل جرحی را مقبول نمیدانند.
    خواهشمندم من را راهنمایی کنید ، ایا راهی هست که بنده به ان امیدوار باشم. ایا استفاده از روش میکروویو میتواند مفید باشد.؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      در التهاب پروستات عوامل متعددی دخیل هستند و درمان های متعددی را هم برای آن ذکر کرده اند ازجمله میکروویو. با توجه به اینکه اطلاعاتی که از شما دارم خیلی ناقص است بیش از این نمی توانم توصیه ای داشته باش. من هم با جراحی شما در این سن موافق نیستم
  • تصویر کاربر Erfan سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من نمیتونم موضوع آلتم را با خانواده ام در میون بزارم چون آلتم خیلی کوچیک هست لطفا بگید من خودم باید چیکار کنم. 17 سالم هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اول بایستی معاینه شوید تا توسط پزشک متخصص ارولوژیست مشخص شود کوچک است یا خیر بعد هم اگر کوچک بود سپس باید آزمایش هورمونی بدهید لذا از دست خودتان کاری بر نمیاد
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1302 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب

    بنده 3ماه پیش عمل ارکیدکتومی را انجام دادم(دوطرفه) ولی متاسفانه همچنان نعوض آلت دارم. برای پیشگیری از نعوض هر تلاشی میکنم نتیجه نمیدهد:( به هر دکتر اورولوژی هم مراجعه داشتم جوابی به من ندادند جز واژینوپلاستی! . آیا با اعمال جراحی میتوانم نعوض نداشته باشم؟

    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به منظور تغییر جنسیت ارکیدکتومی کرده اید؟
      الان چه داروهایی مصرف می کنید؟
    2. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      درود

      تشکر بابت پاسخدهی

      بله به نوعی میشه گفت به منظور تغییر جنسیت ارکیدکتومی انجام دادم. اما بنا ب دلایلی قصد چینج کامل ندارم! . البته درخواست بنده Castration بوده که انجام ندادند! اکنون با ارکیدکتومی هم خیالم راحت نیست بنا ب ترشحات جنسی(که کم شده ولی هنوزم هست ) و نعوض آلت و..............


      داروهایی که مصرف داشتم و دارم استروژن های خوراکی بوده و تزریقی(دکاپپتیل-دیفرلین) و خوراکی هاهم شامل مدروفم -سیپروترون و یک سری استرادیول ها که هیچ کدام نتیجه نداد :( آزمایش هورمونی هم که میدهم در کمال تعجبم LH م بیشتر و بیشتر میشود هر مرتبه.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      LH که در ارکیدکتومی طبیعی است که بالا برود بعد از ارکیدکتومی تنها منبع تولید تستوسترون آندروژن تولیده شده توسط غدد آدرنال ی باشد و در این موارد شاید کتوکونازول موثر باشد. البته اگر مشکل در نعوظ باشد با جراحی به عنوان آخرین راه هم میشه اقدام کرد البته کار راحتی نیست و بایستی شریان ها را بست ولی من چنین پیشنهادی ندارم
    4. تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بازهم تشکر بابت پاسخدهی

      این بین FSH م هم کاهش داشته

      جسارتا این افزایش LH تاکی ادامه خواهد داشت؟ آزاردهنده ست برام! اثرات آزاردهنده ش همانند رویش سریع ریش و سبیل و....کاملا آشکاره!

      اتفاقا کتوکونازول هم بنا به پشنهاد دکتر غدد مصرف داشتم ولی جوابی جز خشکی پوست نگرفتم!

      خوب بنده باید بین بستن شریان و واژینوپلاستی یکی رو انتخاب کنم این بین که انتخاب بنده بستن شریان هاست

      واژینوپلاستی که بنا ب دلایلی امکانش نیست برام . میماند بستن شریان اگر Castration هم درکنارش باشد برام خوش آیند بود . جنابعالی هم که میفرمایید پیشنهاد نمیکنم این بین بنده باید چه کنم به عنوان آخرین سئوال . ؟

      تشکر.
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      از آنجایی که هدف و انگیزه ات برای من روشن نیست و نمی دانم دنبال چی هستی ؟ عدم نعوظ؟ تغییر جنسیت؟ و یا .............؟ لذا بیش از این نمی توانم راهنمایی بیشتری کنم
    6. تصویر کاربر فرهاد شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بازهم تشکر بابت پاسخدهی

      از همان ابتدا هم عرض کردم که به دنبال عدم نعوظ و تخلیه کامل بیضه(Castration ) هستم . ولی اینکه میفرمایید راهی نیست و یا پیشنهاد نمیکنید کمی برای بنده آزار دهنده ست .
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      راه که داره اما راهش جراحی است و طبیعی است بایستی عوارض احتمالی آن را هم بپذیرید یا اینکه آنژیوآمبولیزاسیون شریان های آلت را انجام دهید
    8. تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشکر

      چه عوارضی در بر دارد؟ منظورتون از جراحی طبیعی را متوجه نشدم .

      اطلاعاتی هم درمورد آنژیوآمبولیزاسیون ندارم .

      نهایتا قصدم این است که این عمل یا این اعمال را انجام دهم تا هم بیضه ها کامل تخلیه شوند و هم نعوض نداشته باشم . اگر برای شما امکان پذیر هست بنده حضورا تشریف فرما بشم یک ویزیتی بشوم.
    9. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما در اولین نوشته تان فرمودید که 3 ماه قبل ارکیدکتومی کرده اید و الان می گوئید که قصد دارید بیضه ها را تخلیه کنید؟!!!!!!!!..............
      در نهایت من این عمل را انجام نمی دهم
    10. تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بزرگوار منظور بنده از تخلیه همان کستریشن بوده . آن هم به این دلیل که در ارکیدکتومی فقط بافت های هورمونی بیضه بنده تخلیه شده و اکنون با گذشت 3ماه بیضه ها حالت رها شده دارند و همراه با درد مخصوصا هنگام نعوظ !

      نهایتا ممنون بابت پاسخدهی
    11. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    12. نمایش سایر 10 پاسخ
  • تصویر کاربر ERFAN سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من عرفان هستم 17 سالمه آلت من خیلی کوچیکه و روم نمیشه به خانواده بگم باید چیکار کنم و خیلی زود هم ارضا میشوم لطفا راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتر در این موارد خجالت را کنار بگذارید و با خانواده مطرح و به ارولوزیست مراجعه کنید. زودارضایی هم برای سن شما مطرح نمی باشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من 41 سالم هست و تقریبا از جوانی بیضه هام کوچک بود و فکر میکنم به خاطر همین مسله تعداد اسپرم کم بود که برای بچه دار شدن مجبور به شدم به رویان مراجعه کنم و از طریق ivf این کار انجام شد و خدا رو شکر این مشکل حل شد.
    اما جدیدا احساس میکنم بیضه سمت راستم کاملا کوچکتر از قبل شده و با ضربه های خیلی کوچک یا جابه جای دچار درد میشه تقریبا تمایلات جنسیم هم کمتر شده.
    میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.
    ضمنا من از نوجوانی اضافه وزن هم داشتم
    ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      میخواستم بدونم واقعا امکان کوچکتر شدن بیضه به مرور زمان هست؟.............در موارد نادری بله

      و این مشکل با شرایط سن من خطرناک هست و نیاز به چکاپ دارد.............خطرناک نیست ولی نیاز به چکاپ دارد

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چند روزی بیضه سمت راستم همراه یا کشاله ران کمر دردخفیفی دارم و همچنین در ناحیه مثانه درضمن ورزش فوتسال انجام میدم سنم 46 ساله یه حالت سنگینی در بیضهام دارم ممنون میشم راهنمایی کنید از رشت
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ مهر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام
    درخصوص سندرم کالمن تا سن 41 سالگی تستوسترن مصرف می کردم الان به مدت 6 ماه hmg+hcgهر هفته دو بار تزریق عضلانی دارم که در آزمایش میزان تستوسترن و fsh در رنج نرمال است اما lh کم است ودر آزمایش سمن اسپرم تولید نمی شود نظردکتر این است که بیضه تکامل نیافته وقادر به تولید اسپرم نیست چون دیر اقدام به درمان برای ناباروری نموده ام آیا به درمان با hcg+ hmg ادامه دهم یا روش دیگری هم وجود دارد
    کلومفین سیترات آیا موثر است
    اگر بیضه تکامل نیافته چرا تستوسترن تولید می کند امکان دارد با ادامه درمان اسپرم هم تولید کند
    در صورت امکان مفصل توضیح دهید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظر من درمان را می توان ۱۲ تا۱۸ ماه ادامه داد

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر...۲۲ سالمه در بیضه سمت راست گاهی اوقات درد شدیدی داشتم در حدی که نمیشد اصلا لمس کردشون.سونوگرافی و آزمایش اسپرم هم دادم.در کشاله ران نیز یک برامدگی سفتی پدید اومده و
    دکتر احساس میکنم بیضه های کوچیکی دارم که از بعد روانی اذیتم میکنه.
    ممنون میشم ک نظری بدین.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بیضه ها سایز مناسبی دارد ولی واریکوسل دارید و کمی شکل نرمال اسپرم  ها پایین تر از حد نرمال هست. بهتر است برای درمان به ارولوژیست مراجعه کنید شاید نیاز به جراحی باشد

درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط