چه قرصی برای سوزاک خوب است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

درمان دارویی گنوره آ، شامل استفاده از آنتی بیوتیک های دوگانه می شود که برای مقابله با بیماری نایسریا گنوره آ، اثربخشی بالایی دارند. تا چندین سال پیش، درمان انتخابی گنوره آ، مصرف آنتی بیوتیک خوراکی به مدت ۱۰ روز یا تزریق داروی تک دوز بود؛ گرچه، به دلایل مختلف، بیماران سازگاری ضعیفی با دارو ها داشتند و در دسترس بودن دارو های جدیدتر باعث شد که برای اطمینان از سازگاری دارو ها، تزریق عضلانی داروی تک دوز سفتریاکسون در مطب انجام شود و در کنار آن داروی خوراکی آزیترومایسین مصرف شود. بسیاری از پزشکان پس از انجام نمونه برداری برای تشخیص، به دلیل احتمال ایجاد عوارض و انتقال بیماری به سایر شرکای جنسی، درمان بیماران را بر اساس شرح حال و معاینه ی فیزیکی آغاز کردند.

علاوه بر این، از آنجایی که بیماری گنوره آ معمولاً به طور همزمان با بیماری کلامیدیا تشخیص داده می شود، بسیاری از پزشکان با شروع هر یک از بیماری ها، هر دو بیماری را درمان می کنند. عفونت های پراکنده یا پیجیده (مانند اندوکاردیت، مننژیت) به درمان طولانی مدت یا بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند. در این موارد، بیمار باید به پزشک بیماری های عفونی ارجاع داده شود. در ایالات متحده، بیماری نایسریا گنوره آ در برابر پنی سیلین ها، فلوروکینولون ها یا اریترومایسن ها مقاوم نیست، به همین دلیل این داروهای ضد میکروبی برای درمان گنوره آ تجویز می شوند. در ادامه مطلب انواع قرص برای سوزاک را شرح خواهیم داد.

درمان سوزاک

مطلب مرتبط با لیزر زگیل تناسلی

انواع قرص برای سوزاک

سفتریاکسون (روسفین)

از انواع قرص برای سوزاک می توان سفتریاکسون را نام برد که به دلیل اثر ضد باکتری خود، بخشی از دستور دارویی دوگانه (همراه با آزیترومایسن) برای درمان گنوره آ می باشد. سفتریاکسون به پروتئین های پنی سیلین متصل می شود و از رشد دیواره سلولی باکتری جلوگیری می کند.

آزیترومایسین (زیترومکس، زیمکس)

آزیترومایسین از مهارکردن تفکیک ریبونوکلئیک اسید انتقال دهنده (tRNA) از ریبوزوم ها، از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و سنتز پروتئین وابسته به  RNA را متوقف می کند. آزیترومایسین، همراه با سفتریاکسون (به صورت تزریق عضلانی) به عنوان درمان خط اول برای عفونت های گونوکی تجویز می شود.

سفکسیم (سوپراکس)

سفکسیم، که از خانواده ی آنتی بیوتیک های سفالوسپورین است، با اتصال به یک یا چند پروتئین متصل به پنی سیلین، از رشد دیواره سلولی باکتری جلوگیری می کند. از سفکسیم به عنوان داروی خط اول جهت درمان بیماری گنوره آ استفاده نمی شود و فقط در صورتی که سفتریاکسون موجود نباشد، به عنوان یک داروی جایگزین برای درمان گنوره آی غیر پیچیده استفاده می شود. برای درمان این شرایط، یک دوز سفکسیم خوراکی ۴۰۰ میلی گرمی همراه با یک دوز آزیترمایسین یک گرمی خوراکی، برای بیمار تجویز می شود.

داکسی سایکلین (ویبرامایسین، داکسی)

داکسی سایکلین، با اتصال به زیر واحدهای ریبوموزی  ۳۰S و احتمالاً ۵۰S  از سنتز پروتئین و در نتیجه رشد باکتری جلوگیری می کند. برای درمان بیماری التهابی لگن یا اپیدیدیمیت گونوکی، از داروی داکسی سایکلین ۱۰۰ میلی گرمی خوراکی به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز و تزریق عضلانی سفتریاکسون ۲۵۰ میلی گرمی به صورت تک دوز استفاده می شود.

اریترومایسین اپتالمیک (لوتیسین چشمی)

اریترومایسین، تنها پماد چشمی آنتی بیوتیکی است که برای پیشگیری از بیماری چشمی گونوکی در نوزادان استفاده می شود. پماد نیترات نقره و پماد چشمی تتراسایکلین دیگر در آمریکا تولید نمی شوند، باسیتراسین، اثربخشی لازم را ندارد و مطالعات کافی روی داروی پوویدون آیودین انجام نشده است. پماد چشمی جنتامیسین موجب واکنش های چشمی شدید در نوزادان می شود و نباید برای پیشگیری از بیماریهای چشمی استفاده شود.


دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (72 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرجان شنبه ۲۴ شهریور ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام به آقاي دكتر
    در خصوص زيگيل تناسلي خدمتتون عرض كنم كه دوتا سوال داشتم
    ١- اگر همسر زگيل هاي متعددي داشته باشد روي بدن ولي بعد از رابطه زن دچار زگيل تناسلي شود كه به صورت كم در بيرون دهانه واژن زده بشه و سريع توسط پزشك كرايو شده و اثر از آن وجود ندارد
    آزمايش پاپ اسمير نيز داده شده البته هنوز جواب ان رو نگرفته
    بعد روي قسمت بالاي آلت و بيضه مرد زگيل مشاهدع شود
    چطور ميشود ثابت كرد كه ابن ويروس از كي به كي رسيده؟
    مرد به زن يا زن به مرد
    البته زن در مدت زمان كوتاه افت وزن پيدا كرده و سيتيم ايميني بسيار ضعيف شده
    چون مسكل در رابطه زناشويي پيش اومده كه دنبال مقصر هستند و اينكه اين رابطه كه نشه رابطه جنسي داشت چه فايده يي داره اين نظر مرده؟
    لطفا راهنمايي كنيد درمان اگر شدن و دونفر زگيلها كامل خوب شد ميتوانند رابطه داشته باشند و به چه صورت و به نظر شما اين معظل چگونه حل سود چون منجر به بحث و دعوا شايد جدايي شود

    ٢- حالا اگر زن اين مشكل را پيدا كند و همسرش نداشته باشد
    و زن درمان شده باسد و زگيلي نداسته باشد
    آيا ميتوانند رابطه جنسي داشته باشند و به چه صورت محافظت شده باشه و يا اگر همسر سخص از اين موضوع خبر نداشته باشه و زن درمان كرده و بخواد رابطه داشته باشه به چه نكاتي بايد توجه داشته باشه

    راههاي رابطه در هر دو صورت و مشكلات روحي و روانيشو چطور ميتونن برطرف كنن
    ممنون ميسم از راهنماييتون ايا ميشه با واكسن تحت كنترل در اورد و راهنمايي كلي در مورد اين موضوع بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۴ شهریور ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      بعد روي قسمت بالاي آلت و بيضه مرد زگيل مشاهدع شود چطور ميشود ثابت كرد كه ابن ويروس از كي به كي رسيده؟..........................نمیشه ثابت کرد
      میشه با پوشش کامل رابطه داشت یعنی استفاده از کاندوم تا لاالقل محافظت نسبی ایجاد کند
      برخی داشتن شورت چسبان که سوراخ شده و آلت مرد ازآن خارج شده باشد همراه با کاندوم را نیز توصیه می کنند
  • تصویر کاربر رزيتا یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    وقتتون بخير؛
    روز جمعه سوالم را مطرح كردم،
    از اينكه وقت گذاشتيد و سوال من را پاسخ داديد، سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      👍🏻🌷🌷
  • تصویر کاربر زهره یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ب زیگیل تناسلی دچار شدم متاسفانه رابطه دهانی هم داشتم دهانم ضایعه های مشکوکی هست ک حدود یک ماهه میشه با توجه ب تصویر من بگید اینا گوشه زبانم و روی زبانم زیگیل هستن یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      خیر زگیل نیستند.
  • تصویر کاربر ریحانه پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    نمونه برداری از بافت مشکوک به زگیل در زنان به چه صورت انجام میشود و ایا دردناک میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      با بیحسی موضعی و بصورت سرپایی در مطب انجام می شود و درد ی ندارد
  • تصویر کاربر Fa.a دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    باسلام من دختر متاهل 22 ساله هستم که حدودا سه سال پیش دونه هاییو اطراف لب داخلی بدنم مشاهده کردم(اون موقع مجرد بودم) به دکتر زنان مراجعه کردم گفتن بنظرم این برجستگی ها مال بدن خودته ولی بعد از معاینه مجدد گفتن برات پدوفیلین مینویسم اگه رشد کردن مصرف کن ولی چون رشد نداشتن من مصرف نکردم و کلا فراموش کردم. الان باردارم چون میخوام زایمان طبیعی داشته باشم یاد اون دونه ها افتادم بررسیشون کردم بنظرم یکم زیاد شدن و دو تاشون بزرگتر بنظر میرسند خیلی استرس گرفتم.تو سایتتون مطلبی درباره ی پاپیلومای وستیبولار خوندم و هم از سرکه سیب و هم از سرکه سفید استفاده کردم ولی دونه ها اصلا تغییر رنگ ندادند.بنظرتون این دونه ها زگیل هستند یا وستیبولار؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      البته بدون معاینه و رویت دونه ها نمی توان نظر قطعی داد ولی با توجه به اینکه از دوران مجردی بوده بحث زگیل تقریبا منتفی است و احتمالا وستیبولاز پاپیلوماتوز هستند
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر