چه قرصی برای سوزاک خوب است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

درمان دارویی گنوره آ، شامل استفاده از آنتی بیوتیک های دوگانه می شود که برای مقابله با بیماری نایسریا گنوره آ، اثربخشی بالایی دارند. تا چندین سال پیش، درمان انتخابی گنوره آ، مصرف آنتی بیوتیک خوراکی به مدت ۱۰ روز یا تزریق داروی تک دوز بود؛ گرچه، به دلایل مختلف، بیماران سازگاری ضعیفی با دارو ها داشتند و در دسترس بودن دارو های جدیدتر باعث شد که برای اطمینان از سازگاری دارو ها، تزریق عضلانی داروی تک دوز سفتریاکسون در مطب انجام شود و در کنار آن داروی خوراکی آزیترومایسین مصرف شود. بسیاری از پزشکان پس از انجام نمونه برداری برای تشخیص، به دلیل احتمال ایجاد عوارض و انتقال بیماری به سایر شرکای جنسی، درمان بیماران را بر اساس شرح حال و معاینه ی فیزیکی آغاز کردند.

علاوه بر این، از آنجایی که بیماری گنوره آ معمولاً به طور همزمان با بیماری کلامیدیا تشخیص داده می شود، بسیاری از پزشکان با شروع هر یک از بیماری ها، هر دو بیماری را درمان می کنند. عفونت های پراکنده یا پیجیده (مانند اندوکاردیت، مننژیت) به درمان طولانی مدت یا بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند. در این موارد، بیمار باید به پزشک بیماری های عفونی ارجاع داده شود. در ایالات متحده، بیماری نایسریا گنوره آ در برابر پنی سیلین ها، فلوروکینولون ها یا اریترومایسن ها مقاوم نیست، به همین دلیل این داروهای ضد میکروبی برای درمان گنوره آ تجویز می شوند. در ادامه مطلب انواع قرص برای سوزاک را شرح خواهیم داد.

درمان سوزاک

مطلب مرتبط با لیزر زگیل تناسلی

انواع قرص برای سوزاک

سفتریاکسون (روسفین)

از انواع قرص برای سوزاک می توان سفتریاکسون را نام برد که به دلیل اثر ضد باکتری خود، بخشی از دستور دارویی دوگانه (همراه با آزیترومایسن) برای درمان گنوره آ می باشد. سفتریاکسون به پروتئین های پنی سیلین متصل می شود و از رشد دیواره سلولی باکتری جلوگیری می کند.

آزیترومایسین (زیترومکس، زیمکس)

آزیترومایسین از مهارکردن تفکیک ریبونوکلئیک اسید انتقال دهنده (tRNA) از ریبوزوم ها، از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و سنتز پروتئین وابسته به  RNA را متوقف می کند. آزیترومایسین، همراه با سفتریاکسون (به صورت تزریق عضلانی) به عنوان درمان خط اول برای عفونت های گونوکی تجویز می شود.

سفکسیم (سوپراکس)

سفکسیم، که از خانواده ی آنتی بیوتیک های سفالوسپورین است، با اتصال به یک یا چند پروتئین متصل به پنی سیلین، از رشد دیواره سلولی باکتری جلوگیری می کند. از سفکسیم به عنوان داروی خط اول جهت درمان بیماری گنوره آ استفاده نمی شود و فقط در صورتی که سفتریاکسون موجود نباشد، به عنوان یک داروی جایگزین برای درمان گنوره آی غیر پیچیده استفاده می شود. برای درمان این شرایط، یک دوز سفکسیم خوراکی ۴۰۰ میلی گرمی همراه با یک دوز آزیترمایسین یک گرمی خوراکی، برای بیمار تجویز می شود.

داکسی سایکلین (ویبرامایسین، داکسی)

داکسی سایکلین، با اتصال به زیر واحدهای ریبوموزی  30S و احتمالاً 50S  از سنتز پروتئین و در نتیجه رشد باکتری جلوگیری می کند. برای درمان بیماری التهابی لگن یا اپیدیدیمیت گونوکی، از داروی داکسی سایکلین ۱۰۰ میلی گرمی خوراکی به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز و تزریق عضلانی سفتریاکسون ۲۵۰ میلی گرمی به صورت تک دوز استفاده می شود.

اریترومایسین اپتالمیک (لوتیسین چشمی)

اریترومایسین، تنها پماد چشمی آنتی بیوتیکی است که برای پیشگیری از بیماری چشمی گونوکی در نوزادان استفاده می شود. پماد نیترات نقره و پماد چشمی تتراسایکلین دیگر در آمریکا تولید نمی شوند، باسیتراسین، اثربخشی لازم را ندارد و مطالعات کافی روی داروی پوویدون آیودین انجام نشده است. پماد چشمی جنتامیسین موجب واکنش های چشمی شدید در نوزادان می شود و نباید برای پیشگیری از بیماریهای چشمی استفاده شود.


دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (72 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Fa.a دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    باسلام من دختر متاهل 22 ساله هستم که حدودا سه سال پیش دونه هاییو اطراف لب داخلی بدنم مشاهده کردم(اون موقع مجرد بودم) به دکتر زنان مراجعه کردم گفتن بنظرم این برجستگی ها مال بدن خودته ولی بعد از معاینه مجدد گفتن برات پدوفیلین مینویسم اگه رشد کردن مصرف کن ولی چون رشد نداشتن من مصرف نکردم و کلا فراموش کردم. الان باردارم چون میخوام زایمان طبیعی داشته باشم یاد اون دونه ها افتادم بررسیشون کردم بنظرم یکم زیاد شدن و دو تاشون بزرگتر بنظر میرسند خیلی استرس گرفتم.تو سایتتون مطلبی درباره ی پاپیلومای وستیبولار خوندم و هم از سرکه سیب و هم از سرکه سفید استفاده کردم ولی دونه ها اصلا تغییر رنگ ندادند.بنظرتون این دونه ها زگیل هستند یا وستیبولار؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      البته بدون معاینه و رویت دونه ها نمی توان نظر قطعی داد ولی با توجه به اینکه از دوران مجردی بوده بحث زگیل تقریبا منتفی است و احتمالا وستیبولاز پاپیلوماتوز هستند
  • تصویر کاربر پویا یکشنبه ۲۹ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    آقای دکتر بنده هیپوسپادیاس خفیف دارم و خواستگاری رفتم و مشکل رو ک عرض کردم طرف جا خورد. یک بار در کودکی جراحی صورت گرفته ولی موفقیت آمیز نبوده و الان 23یالمه و میخوام دوباره جراحی کنم.بعد جراحی اولی موهای زائدی اطراف محل بخیه ها بوجود آورده و شکل ظاهری هم زیاد رضایت بخش نیست.مشکل دیگه ای ندارم.انحنای بطرف پایین و انحراف به سمت راست هم دارم در حدود 30درجه.
    میخواستم بدونم آیا جراح این توانایی رو داره که جراحی رو طوری انجام بده که موهای زائد از بین بره و شکل نرمالی حاصل بشه؟بدون زائده ی محل بخیه ها و...؟
    بسیار ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      این چیزهایی که شما می خواهید کار خداست نه جراح. بالاخره در هیپوسپادیاس مشلات و ظاهر غیر طبیعی وجود دارد که همه اش قابل برطرف شدن با جراحی نیست و انتظارات شما بایستی منطقی و واقع بینانه باشد
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۹ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر.من یه مدتی هست که روی آلتم قسمت ختنه گاه تا سر آلت جوشهایی زیر پوستی زده قبلا کم بود یه مدتی هست که زیاد شده میخواستم بدونم این زیگیله ,خارش و دردیم ندارم نگرانم ممنون میشم جواب بدید.
    شرایطی هست که بتونم عکس بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۹ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بله از همین طریق عکس upload کنید
  • تصویر کاربر مهرداد یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام
    جوانی ۲۵ ساله هستم،گرم مزاج و نعوظم هم خوب بوده،به دلایلی مجبور به استفاده از قرص سرتریالن شدم و باعث شده میل جنسی ام کاهش پیدا کرده و در طول روز هیچ نعوظی نداشته باشم بجز از طریق مالش و تحریک،میخواستم بپرسم بعد از اتمام قرصها میل جنسی و نعوظم به حالت قبل بر میگردد؟؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام
      بله بحالت قبل بر می گردد
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.روی کلاهک آلت من چند روزی هست یه لکه قرمز رنگ وجود داره..قبلا کوچیکتر بود احساس میکنم بزرگتر مشه ..سوزش و خارش هم نداره..لطفا راهنمایی کنید..ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر