سیالیس (تادالافیل) تنها دارویی است که می تواند برای درمان هر دو مورد اختلال نعوظ و علائم پروستات بزرگ شده استفاده شود. شما همچنین می توانید این دارو را به طور منظم (روزانه) مصرف کنید تا دائماً تحت تأثیر آن باشید.
برند رایج: سیالیس
کلاس دارویی: مهار کننده ی PDE-5
دسته بندی کنترل مواد: داروی کنترل نشده
دسترسی: تنها با نسخه
نحوه عملکرد سیالیس (تادالافیل) چگونه است؟
سیالیس یک مهارکننده ی آنزیم فسفودی استراز-۵ (PDE-5) می باشد. به این معنا که جلوی PDE-5 را می گیرد. این امر سبب شل شدن برخی از عضلات و رگ های خونی شده و در نهایت، منجر به افزایش جریان خون به آلت تناسلی، به منظور کمک به نعوظ می شود. سیالیس در برخی موارد برای درمان پروستات بزرگ شده نیز تجویز می شود.
موارد مصرف سیالیس
- اختلال نعوظ
- پروستات بزرگ شده (BPH)
دوز مصرفی عادی برای سیالیس
- معمولاً ۳۰ دقیقه قبل از شروع رابطه جنسی، از دوز ۱۰ میلی گرم سیالیس استفاده می شود. این دوز در بازه ی ۵ تا ۲۰ میلی گرم متغیر می باشد. مصرف بیش از یک بار در روز از هیچ دوزی توصیه نمی شود.
- برای افرادی که به طور روزانه از سیالیس استفاده می کنند، دوز ۵/۲ تا ۵ میلی گرم پیشنهاد می شود. نیازی به هماهنگ بودن زمان مصرف دارو با رابطه ی جنسی نیست.
سؤالات رایج درباره ی سیالیس
چقدر طول می کشد تا سیالیس اثر کند؟
تأثیر سیالیس ۳۰ دقیقه پس از مصرف آن خود را نشان می دهد. تأثیر کامل این دارو به طور میانگین بعد از ۲ ساعت خواهد بود.
آیا داروی تادالافیل به خوبی سیالیس است؟
هر دوی اینها از ترکیبات یکسان ساخته شده اند. هر دوی این موارد برای درمان اختلال نعوظ استفاده می شوند. تنها تفاوت این دو شرکت سازنده ی آنهاست.
چه مقدار سیالیس می توانم مصرف کنیم؟
مصرف بیش از یک دوز سیالیس در روز توصیه نمی شود. درباره ی دوز دقیق مصرفی با پزشک مشورت کنید.
میزان تأثیر گذاری سیالیس چقدر است؟
میزان تأثیر گذاری سیالیس تا ۳۶ ساعت هم گزارش شده است. این دارو می تواند بعد از ارضا شدن هم آلت تناسلی را در حالت نعوظ نگه دارد. اما در صورتی که حالت نعوظ شما بیش از ۴ ساعت طول کشید، باید برای پیشگیری از آسیب های دائمی آلت تناسلی، به اورژانس مراجعه کنید.
مصرف سیالیس در صورت عدم نیاز ممکن است؟
در صورتی که پزشک اختلال نعوظ را در شما تشخیص نداده، نباید بدون مشورت با پزشک از سیالیس استفاده کنید.
مزایا و معایب سیالیس
مزایا:
- اولین انتخاب برای درمان اختلال نعوظ
- سیالیس را می توان به دو صورت مصرف کرد: به صورت روزانه یا در صورت نیاز. یعنی شما در زمان رابطه ی جنسی مشکلی نخواهید داشت.
- مدت اثر بیشتر از ویاگرا (سیلدنافیل)
معایب:
- اگر در ۳ ماه گذشته حمله قلبی را تجربه کرده اید، یا در ۶ ماه گذشته دچار نارسایی قلبی یا سکته مغزی شده اید، نمی توانید سیالیس مصرف کنید.
- با داروهای حاوی نیترات مثل ایزوردیل، ایمدور یا نیتروگلیسیرین و (نیترو-BID، نیترو-Dur، نیتروستات) تداخل دارویی شدید دارد.
- افراد بالای ۶۵ سال باید با احتیاط این دارو را مصرف کنند. زیرا عوارض جانبی دارو در این افراد ممکن است بیشتر باشد.
نکات دارویی درباره ی سیالیس
- سیالیس را به دو صورت می توان مصرف کرد: ۱. مصرف روزانه، ۲. در زمان نیاز. در صورتی که در حال مصرف منظم (روزانه) سیالیس هستید، هر روز دارو را در ساعت معین مصرف کنید.
- در صورت بروز کمر درد، یا درد های ماهیچه ای در زمان مصرف سیالیس، این درد ها معمولاً خود به خود بعد از ۲ روز از بین می رود. در صورت از بین نرفتن درد با پزشک خود تماس بگیرید.
- در صورتی که برای بیش از ۴ ساعت دچار نعوظ شده اید، فوراً به اورژانس مراجعه کرده یا با پزشک تماس بگیرید. علت این امر احتمال آسیب های دائمی به آلت تناسلی می باشد.
- سیالیس از انتقال بیماری های مقاربتی (STD) مثل HIV، هرپس (تبخال تناسلی) پیشگیری نمی کند. بنابراین، از رعایت نکات بهداشتی در زمان رابطه ی جنسی اطمینان حاصل کنید.
عوارض جانبی سیالیس چیست؟
مصرف هر دارویی علاوه بر مزایا، یک سری خطرات احتمالی را نیز شامل می شود. به عبارت دیگر، حتی در زمانی که دارو کار خود را به درستی انجام دهد، باز هم احتمال بروز عوارض جانبی آزار دهنده وجود دارد. در صورت مشاهده ی هر یک از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:
- نعوظ طولانی تر از ۴ ساعت
- از دست دادن بینایی
- از دست دادن شنوایی
عوارض جانبی بعدی با مرور زمان و عادت کردن بدن به دارو، بهبود می یابد. تنها در صورت عدم بهبود بلند مدت این علائم یا وخامت آن، به پزشک مراجعه کنید:
عوارض جانبی رایج:
- کمر درد (۳ تا ۶ درصد)
- گوارشی (۴ تا ۱۰ درصد)
- سر درد (۱۱ تا ۱۵ درصد)
سایر عوارض جانبی:
- درد عضلانی (۱ تا ۳ درصد)
- گرفتگی بینی (۲ تا ۳ درصد)
- گر گرفتگی (۲ تا ۳ درصد)
- دست یا پا درد (۱ تا ۳ درصد)
خطرات و هشدار های مصرف سیالیس چیست؟
سیالیس می تواند سبب بروز مشکلات جدی برای سلامتی شود. این خطر برای گروه های خاص بیشتر می باشد. اگر این موضوع باعث نگرانی شما شده، برای گزینه های جایگزین با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید:
خطر حمله قلبی یا سکته مغزی
- عوامل خطر زا: مشکلات قلبی زمینه ای، سابقه ی حمله قلبی یا سکته مغزی در ۶ ماه گذشته، بالا یا پایین بودن فشار خون
مصرف سیالیس در مردانی که در ۶ ماه گذشته سابقه ی حمله قلبی، سکته مغزی یا علائم نارسایی قلبی را داشته اند، افراد دارای فشار خون غیر عادی یا افراد مبتلا به دردهای قفسه سینه (آنژین) به هیچ وجه توصیه نمی شود. بی خطر بودن مصرف سیالیس در این شرایط مورد بررسی قرار نگرفته است. در صورتی که دچار هر یک از این مشکلات هستید، پزشک را در جریان بگذارید.
فشار خون پایین
- عوامل خطر زا: مصرف مسدود کننده های آلفا، دارو های فشار خون بالا یا داروهای آنژین (درد قفسه سینه)، مصرف الکل
در صورت مصرف مسدود کننده های آلفا یا دارو های فشار خون بالا در کنار سیالیس، احتمال افت شدید فشار خون وجود دارد. در صورت مصرف همزمان و منظم این دارو ها به همراه سیالیس، سطح فشار خون خود را تحت نظر داشته باشید. در زمان ایستادن یا نشستن (از حالت دراز کشیده) مراقب باشید. زیرا ممکن است احساس سرگیجه کرده و تعادل خود را از دست دهید. مصرف نوشیدنی های الکلی در کنار سیالیس نیز می تواند باعث افت فشار خون شود. بنابراین، از مصرف نوشیدنی های الکلی بپرهیزید یا مصرف آن را محدود کنید. به یاد داشته باشید که به هیچ وجه نباید سیالیس در کنار دارو های نیترات (دارو های درمان درد قفسه سینه) مصرف شود. علت این امر افت خطرناک و ناگهانی فشار خون به مقادیر بسیار پایین می باشد.
نعوظ طولانی مدت
- عوامل خطر زا: بیماری پیرونی، فیبروز کاورنوزال، کم خونی سلول داسی شکل
گزارشات در مورد موارد نعوظ طولانی مدت (بیشتر از ۴ ساعت) در زمان مصرف سیالیس، ثبت شده است. این مشکل نادر بوده، اما در صورت عدم درمان می تواند سبب آسیب دائمی (مثل ناتوانی جنسی) به آلت تناسلی شود. در صورت بروز این مشکل، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.
از دست دادن بینایی
در صورت مشاهده ی تغییرات بینایی در یک یا دو چشم، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. با وجود اینکه احتمال بروز این مورد پایین است اما سیالیس می تواند سبب آسیب های دائمی به چشم شود.
از دست دادن شنوایی
گزارشاتی در مورد از دست دادن دائمی شنوایی در زمان مصرف سیالیس ثبت شده است. این مورد معمولاً همزمان با سوت کشیدن گوش و سرگیجه می باشد. در صورت بروز این علائم فوراً به اورژانس مراجعه کنید.
شدت گرفتن عوارض جانبی با سایر دارو ها
- عوامل خطر زا: سن بالاتر از ۶۵ سال، بیماری کبد، بیماری کلیه، استفاده از دارو هایی مثل مسدود کننده های آلفا، نیترات ها، دارو های ضد فشار خون بالا، کتوکونازول یا ریتوناویر.
در صورت مصرف همزمان سیالیس در کنار دارو هایی مثل نیترات (برای آنژین)، دارو های فشار خون بالا، برخی از دارو های HIV، یا در صورت داشتن کهولت سن، بیماری های کبدی و بیماری های کلیوی، عوارض جانبی دارو شدیدتر خواهد بود. در صورتی که هر یک از این موارد را تجربه می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.
تداخل دارویی سیالیس
سیالیس با برخی از دارو ها یا مکمل های غذایی تداخل دارد. همیشه درباره ی دارو ها یا مکمل هایی که در حال حاضر استفاده می کنید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. این موارد می تواند شامل دارو های گیاهی، لبنیات، ویتامین ها، دارو های بدون نسخه و با نسخه شود. نمونه ای از برخی دارو ها در زیر آمده است. لیست زیر شامل تمامی دارو ها نمی شود:
- آمیل نیتریت
- بوسپرویر
- اریتریتیل تترانیترات
- ایزوسورباید دی نیترات
- ایزوسورباید مونونیترات
- آلفوزوسین
- آتازاناویر
- بونازوسین
- کلاریترومایسین
- داروناویر
- اریترومایسین
- فوزامپرناویر
- ایندیناویر