بسیاری از مردان ممکن است به دلیل انزال دردناک، احساس خجالت داشته باشند. اما این یک مشکل بسیار شایع بوده و تا حد زیادی قابل درمان است، که می تواند زمینه ساز مشکلات و بیماری های دیگری مانند تورم پروستات باشد. برخی از مطالعات نشان می دهد که تقریبا ۱ تا ۱۰ درصد از مردان، این علامت را تجربه می کنند. همچنین، حدودا ۳۰ تا ۷۵ درصد از مردان مبتلا به پروستاتیت نیز، دچار این مشکل می شوند. در این مقاله، دلایل انزال دردناک و همچنین راه حل هایی برای درمان آن ذکر شده است.
دلایل انزال دردناک
پروستاتیت یا التهاب غده پروستات
مردان زیر ۵۰ سال بیشتر در معرض ابتلا به پروستاتیت (التهاب یا عفونت غده پروستات) قرار دارند. از آنجایی که این بیماری می تواند باعث احساس درد هنگام دفع ادرار و یا تکرر ادرار شود، اغلب با عفونت دستگاه ادراری (UTI) اشتباه گرفته می شود. پروستاتیت می تواند شامل علائم دیگری از جمله اشکال در نعوظ و درد شکم نیز باشد.
سرطان پروستات
اگرچه سرطان پروستات اغلب بدون علائم است، اما می تواند باعث انزال دردناک، مشکلات ادراری، اختلال نعوظ و همچنین وجود خون در ادرار یا مایع منی شود.
سنگ یا کیست
ممکن است در مجرای انزال کیست و یا سنگ تشکیل شود. این اتفاق می تواند جریان انزال را مسدود کرده و منجر به ناباروری و ترشحات دردناک شود.
عمل های جراحی
برخی از عمل های جراحی می توانند عوارضی همچون انزال دردناک، به دنبال داشته باشند. یکی از این عمل ها، رادیکال پروستاتکتومی است که یک روش جراحی برای درمان سرطان پروستات می باشد. این عمل شامل برداشتن یک قسمت و یا کل غده پروستات و برخی از بافت های اطراف آن است. این روش می تواند چندین خطر از جمله اختلال نعوظ و درد آلت تناسلی و بیضه ها را به همراه داشته باشد. عمل جراحی ترمیم فتق روده (فتق اینگوینال) نیز می تواند منجر به انزال دردناک شود.
تریکومونیازیس
تریکومونیازیس یک عفونت مقاربتی شایع است، که می تواند باعث سوزش ادرار یا درد هنگام دفع ادرار نیز شود.
عفونت های مقاربتی
عفونت های ناشی از بیماری های مقاربتی (STIs) می تواند منجر به انزال دردناک شود. کلامیدیا و تریکومونیازیس از شایع ترین موارد هستند.
انزال دردناک یا احساس سوزش بعد از انزال چگونه درمان می شود؟
درمان این بیماری با توجه به علت آن متفاوت است. در ادامه به برخی از درمان های رایج اشاره می شود.
- زمانی که انزال دردناک یکی از عوارض عمل جراحی است
برطرف شدن عوارض موقت جراحی ممکن است زمان زیادی طول بکشد. پزشک با توجه به شرایط خاص بیمار تشخیص می دهد که آیا راه حلی وجود دارد یا خیر. ممکن است بیمار به مصرف برخی از داروها و یا یک عمل جراحی دیگر نیاز داشته باشد.
- درمان عفونت باکتریایی
برای درمان عفونت های باکتریایی، معمولا باید به مدت طولانی از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده شود. مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا داروهای مسکن به کاهش تورم و تسکین درد کمک می کند. برای درمان عفونت های شدید، احتمالا باید از آنتی بیوتیک های تزریقی استفاده شود. در برخی موارد حتی ممکن است فرد به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد.
- کیست یا سنگ
انسداد مجرای انزال، با استفاده از نوعی عمل جراحی به نام برداشتن مجرای انزال از طریق میزراه، بر طرف می شود.
- درمان سرطان پروستات
گزینه های درمانی با توجه به نوع، مرحله و شدت تهاجم سرطان تعیین می شوند. برخی از انواع سرطان پروستات بسیار آهسته رشد می کنند و تنها به درمان و مراقبت کمی نیاز دارند. رادیوتراپی یا پرتو درمانی، هورمون درمانی، واکسن ها و شیمی درمانی همگی روش هایی برای درمان سرطان پروستات هستند. در برخی موارد نیز ممکن است یک عمل جراحی برای برداشتن کامل پروستات لازم باشد.
سخن آخر
احساس درد یا سوزش هنگام انزال ممکن است نشان دهنده یک مشکل یا بیماری جدی تر باشد که نیاز به درمان دارد. این مشکلات می تواند شامل پروستاتیت یا التهاب غده پروستات، عوارض عمل جراحی، کیست یا سنگ و یا داروهای ضد افسردگی باشد. مراجعه به پزشک برای جلوگیری از بروز مشکلات و عوارض جدی تر و همچنین داشتن یک زندگی جنسی سالم اهمیت زیادی دارد.