ارولوژی چیست و معاینه ارولوژی شامل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اورولوژی چیست؟ | دکتر جباری فوق‌تخصص اورولوژی برای آقایان در تهران

🔬 اورولوژی چیست؟

اورولوژی یک تخصص جراحی است که بیماری‌های دستگاه ادراری مرد و زن و ارگان‌های تولید مثل مردانه را تشخیص و درمان می‌کند. این تخصص همچنین با تشخیص و درمان زگیل تناسلی در مردان و زنان، و نیز مراقبت‌های جراحی غدد فوق کلیه مرتبط است.

دستگاه ادراری و باروری ارتباط نزدیکی با هم دارند و اختلالات یکی بر روی دیگری تأثیر می‌گذارد. بخش قابل توجهی از بیماری‌هایی که در ارولوژی درمان می‌شوند، تحت عنوان بیماری‌های ادراری–تناسلی نامگذاری می‌شوند.

گرچه اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی طبقه‌بندی شده است، اما با علم پزشکی داخلی، اطفال، زنان و سایر تخصص‌ها به دلیل طیف وسیعی از مشکلات بالینی در ارتباط است.

👨‍⚕️ دکتر یا متخصص اورولوژی کیست؟

به افرادی که در ارولوژی تخصص گرفته و در حیطه تشخیص، درمان و کنترل بیماری‌ها با اختلالات ارولوژی فعالیت می‌کنند، ارولوژیست گفته می‌شود.

اورولوژیست‌ها پس از دوره پزشکی عمومی، دوره تخصص ارولوژی را که معمولاً ۵ تا ۶ سال است، می‌گذرانند. برخی از آن‌ها علاوه بر این، دوره‌های فوق‌تخصصی (فلوشیپ) در زیرشاخه‌های تخصصی مثل ارولوژی ترمیمی، انکولوژی ارولوژیک، یا ارولوژی اطفال می‌گذرانند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی، همچنین دارای فلوشیپ فوق‌تخصصی ارولوژی ترمیمی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران است.

🏥 بخش‌های تخصصی ارولوژی

ارولوژی حوزه‌ای گسترده است که زیرشاخه‌های تخصصی مختلفی دارد:

🔧
ارولوژی ترمیمی
بازسازی مجرا، درمان تنگی و آسیب‌های ادراری
🎗️
انکولوژی ارولوژیک
سرطان کلیه، مثانه، پروستات و بیضه
👶
ارولوژی اطفال
بیماری‌های ادراری در کودکان و نوجوانان
🌱
ارولوژی باروری
ناباروری مردانه، واریکوسل، آزواسپرمی
نوروارولوژی
اختلالات عصبی مؤثر بر دستگاه ادراری
🪨
اندوارولوژی
سنگ کلیه و مثانه، جراحی‌های حداقل تهاجمی

📋 بیماری‌های قابل درمان توسط اورولوژیست

برخی شرایط مشترکی که تحت درمان اورولوژیست‌ها قرار می‌گیرند عبارتند از:

بیماریتوضیح مختصر
زگیل تناسلی (HPV)بیماری منتقله از راه جنسی در زنان و مردان
تنگی مجرای ادرارباریک شدن مجرا ناشی از اسکار یا التهاب
واریکوسلاتساع وریدهای کیسه بیضه — عامل ناباروری
کجی آلت (پیرونی)انحنای آلت ناشی از پلاک فیبروزی
سنگ کلیه و مثانهرسوب مواد معدنی در دستگاه ادراری
سرطان پروستاتشایع‌ترین سرطان مردانه بعد از ۵۰ سال
ناتوانی جنسیاختلال نعوظ با علل عروقی، عصبی یا هورمونی
عفونت‌های ادراری مکررUTI‌های مقاوم یا عود کننده
آسیب به اندام‌های ارولوژیناشی از ضربه، تصادف یا عوارض جراحی

🫁 اندام‌های مرتبط با تخصص ارولوژی

بخش‌هایی از بدن که به تخصص دکتر ارولوژی مربوط می‌شوند شامل:

در مردان و زنان (مشترک):

  • کلیه‌ها — تولید ادرار و فیلتر خون
  • حالب‌ها — انتقال ادرار از کلیه به مثانه
  • مثانه — ذخیره ادرار
  • مجرای ادرار (پیشابراه)
  • غدد فوق کلیه

مختص آقایان:

  • آلت تناسلی
  • بیضه‌ها و اپیدیدیم
  • پروستات
  • وزیکول‌های منوی
  • مجاری دفران

گرچه اورولوژی یک تخصص جراحی است، اما بسیاری از بیماری‌های ارولوژی با درمان دارویی کنترل می‌شوند و نیازی به جراحی ندارند. اورولوژیست ابتدا درمان‌های غیرجراحی را توصیه می‌کند.

چه زمانی به دکتر اورولوژی مراجعه کنیم؟

اگر هر یک از علائم زیر را دارید، مراجعه به اورولوژیست توصیه می‌شود:

  • ضعیف شدن یا قطع جریان ادرار
  • سوزش یا درد هنگام ادرار کردن
  • خون در ادرار (حتی یک‌بار)
  • درد در ناحیه کمر، پهلو یا پایین شکم
  • مشکلات نعوظ یا زودانزالی
  • توده یا تغییر در اندازه بیضه
  • ناباروری بعد از یک سال تلاش بدون نتیجه
  • مشاهده زگیل یا ضایعه در ناحیه تناسلی
  • تکرر ادرار، به‌ویژه در شب
  • بی‌اختیاری ادرار

بسیاری از آقایان مراجعه به اورولوژیست را به تأخیر می‌اندازند. این تأخیر می‌تواند بیماری‌های قابل درمان را به مرحله‌ای پیچیده‌تر برساند. اگر علائمی دارید، هر چه زودتر مراجعه کنید.

تعیین وقت و خدمات دکتر جباری
یکشنبه تا سه‌شنبه
روزهای کاری
۱۴:۰۰ تا ۱۹:۰۰
ساعت ویزیت
۰۲۱-۹۱۳۰۱۷۸۲
تلفن مطب
بیمارستان خاتم‌الانبیا
محل عمل‌های جراحی
تهران — خیابان میرزای شیرازی، نرسیده به خیابان شهید بهشتی، کوچه شهدا، پلاک ۲۲، طبقه چهارم، واحد ۲۰
مشاهده روی نقشه گوگل
تأمین اجتماعی
خدمات درمانی
نیروهای مسلح
بیمه آزاد

سوالات متداول

تفاوت ارولوژی و نفرولوژی چیست؟
نفرولوژیست متخصص داخلی کلیه است و بیماری‌هایی مثل نارسایی کلیه، گلومرولونفریت و فشار خون کلیوی را با دارو درمان می‌کند. اورولوژیست جراح است و علاوه بر کلیه، تمام دستگاه ادراری و تناسلی را درمان می‌کند.
آیا زنان هم می‌توانند به اورولوژیست مراجعه کنند؟
بله. اورولوژیست متخصص دستگاه ادراری در هر دو جنس است. مشکلاتی مثل سنگ کلیه، عفونت ادراری مکرر، بی‌اختیاری ادرار و تنگی مجرا در زنان هم توسط اورولوژیست درمان می‌شوند.
در اولین ویزیت اورولوژیست چه اتفاقی می‌افتد؟
پزشک ابتدا شرح حال کامل می‌گیرد، سپس در صورت نیاز معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. ممکن است آزمایش ادرار، سونوگرافی یا اورودینامیک تجویز شود. نگران نباشید — اورولوژیست‌ها با انواع مشکلات مواجهند و قضاوتی در کار نیست.
ارولوژی ترمیمی چیست؟
ارولوژی ترمیمی یک فوق‌تخصص در ارولوژی است که بر بازسازی مجاری ادراری آسیب‌دیده تمرکز دارد. مواردی مثل تنگی مجرا، آسیب‌های ناشی از ضربه، فیستول‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی در این حوزه درمان می‌شوند. دکتر جباری دارای فلوشیپ فوق‌تخصصی در این زمینه است.
آیا مشکلات جنسی آقایان هم در حوزه ارولوژی است؟
بله. مشکلاتی مثل اختلال نعوظ، زودانزالی، کجی آلت، واریکوسل و ناباروری مردانه در حوزه تخصص اورولوژیست است. ناتوانی جنسی اغلب با بیماری قلبی عروقی همراه است، پس بررسی جامع ضروری است.
💬
سوالی دارید؟ مستقیم از دکتر جباری بپرسید
هزاران سوال ارولوژی از متخصص پاسخ داده شده — سوال خود را ثبت کنید
پرسش از دکتر
👨‍⚕️

دکتر محمد جباری

جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی — فلوشیپ فوق‌تخصصی ارولوژی ترمیمی — عضو هیئت علمی وزارت بهداشت — عضو انجمن علمی ارولوژی ایران

برای مشاوره و تعیین وقت با دکتر جباری تماس بگیرید

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.6/5 - (409 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    برای درمان شلی آلت حین رابطه جنسی باید چه اقداماتی انجام بشه؟نیاز هست دارو مصرف بشه؟حدودا یه ماهی هستش که در همه رابطه ها آلت شل میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۶ شهریور ۲( 2 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. ورزش های هوازی، وزن مناسب، رژیم غذایی سالم و کم چربی، پرهیز از استرس، برقراری ارتباط عاطفی صحیح با پارتنر، آموزش همسر به منظور یادگیری روش های برانگیختن هیجانات جنسی مرد که معمولا نیازمند مشاوره با سکس تراپ است، و مواردی از این دست همگی به بهبود توان جنسی شما کمک می کند.در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر حاجی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 649 مشاهده پرسش
    سلام و درود. بنده مدتهاست که بر روی آلتم زخم هایی هست که گاها با خشکی پوست بیشتر می‌شود و ترک هایی بر می دارد و بعضی وقتها خون ریزی خیلی کمی هم می کند. البته با استفاده پماد تتراسایکلین و کرم های مرطوب کننده تقریبا خوب میشه. اما در حال حاضر زخمی زیر کلاهک الت ایجاد شده که در حالت عادی درد ندارد ولی برای نزدیکی و شستشو دردی مختصر ایجاد میشه. ضمن اینکه خونریزی و علایم دیگه ای ندارم. خواستم آقای دکتر راهنمایی بفرمایید علت چیست و درمانی چجوری میشه ؟تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ شهریور ۲( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    دوتا سوال از خدمتتون داشتم
    1.من حدود 12 ماه پیش ازمایش اسپرم دادم و در ازمایش گلبول سفید و قرمز وجود داشت با خوردن یه دور یک هفته ای انتی بیوتیک مقدار کمتر شد
    و بعد دوباره ه دوره یک ماه انتی بیوتیک خوردم که بازهم مقدارش کمتر شد
    الان میگن دیگه نمیشه انتی بیوتیک بهت داد و همینجوری بزار بمونه نظر شما چیست؟
    و خدمتتون بگم که گاهی مایع منی زرد هست و بعد از انزال سوزش یا خارش دارم
    2.سوال دوم خدمتتون عرض کنم fsh من خیلی پایین هست حدود یک دهم و به تشخیص دکتر غدد امپول های هورمونی hmg و hcg به صورت یک هفته درمیان استفاده میکنم ولی ظاهرا جواب نداده(البته قبل از استفاده تو بعضی ازمایش ها تعداد اسپرم صفر بود)
    برای این چیه نظر شما
    و مجرد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش)

      سلام

      1- به نظر من هم بیش از 2 دوره آنتی بیوتیک جایگاهی ندارد بویژه اگر علایمی نداشته باشید و فقط بر اساس آزمایش دارو تجویز شده باشد.

      2- میزان پاسخگویی به هورمون FSH به شرایط بافت بیضه شما بستگی دارد و اگر بی اثر باشد کار بیشتری نمیشه کرد و بایستی به سراغ اهدای اسپرم یا جنین بروید.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

  • تصویر کاربر منصوره سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر،ببخشید تقریبا یک سال پیش متوجه یک زائده روی بیضه همسرم شدیم و فکر کردیم بر اثر کشیدن ژیلت اینطور شده ولی جدیدا متوجه شدیم که بزرگتر شده،بنظر شما آیا زگیل هست،و اگر زیگیل هست پمادی چیزی هست برای برطرف کردنش به غیر از کوتر و لیزر؟؟عکس عم میفرستم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است. لطفا در همین بخش با حجم مناسب مجدد ارسال کنید.

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    زیر ختنه گاه بنده بعد از رابطه جنسی حالت رگه سفت پیدا کرده و اطرافش متورم شده
    فکر میکنم به خاطر خشک بودن واژن کمی فشار وارد شد
    دو سه بار تا به حال اینطور شد که زودتر رفع میشد
    الان دیروز تا حالا هست هنوز رفع نشده
    از چه پمادی برای جذب شدن تورم باید استفاده کرد ؟ راه حلی هم برای جلوگیری مجدد دارید بفرمایید.
    درد و سوزش ندارد
    فقط حالت رگه شدن و سفت بودن و تورم اطرافش
    جسارت نباشه عکس میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ شهریور ۲( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر mehrdad دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام من پسری هستم ۱۶ساله از وقتی که عمل ختنه صورت گرفته الت من رشد نکرده و سایز الت ۵سانت میباشد دلیل این موضوع چی میتونه باشه و تابحال این موضوع رو با خوانواده در میان نگذاشته ام واین موضوع خیلی مشکلات برایم پیش امده که به صورتی جاهایی مثل استخر اینا نمیتونم برم چون خجالت میکشم ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر
    همانطور ک فرمودید رفتم نوار مثانه گرفتم طبق تشخیص گفتن مثانه تان عصبی ست و مشکل مجرا ندارید دکتری ک رفته بودم پیش آش برام قرص اکسی بوتینین نوشت میخواستم بهاتون مشورت کنم چ کنم یا درسته مصرفش کنم ی خیر؟واقعا خسته شدم کمک ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      بله استفاده کنید

  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    ببخشید اقایه دکتر من چند ساعت قبل پرسیدم از شما گفتم خود ارضایی میکنم وپس از مایع منی مایعی دیگر به اسم وذی . من بیستر نگران اینم . این ماده همینجوری تا من بزرگ بسم همراه من است . راهی برای حل این مشکل نیست یا خوب نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      بعد از ازدواج کمتر میشه
      با قطع خودارضایی هم بهتر میشه
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    برجستگی دربیضه راست بدون دردنشانه چیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      اسپرماتوسل یا واریکوسل یا....
      بهتره سونوگرافی کنید
  • تصویر کاربر پویان جمعه ۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با سلام من 26 سالمه چند وقت پیش که برای چک کردن کلیه سونوگرافی انجام دادم دکترش گفت پروستات کمی بزرگه که منو کمی نگران کرده این قضیه ایا نیاز به پیگیری دارد ممکن است اختلال هورمونی باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      در سن شما نیازی به پیگیری نیست نگران نباشید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط