ارولوژی چیست و معاینه ارولوژی شامل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

اورولوژی چیست؟ | دکتر جباری فوق‌تخصص اورولوژی برای آقایان در تهران

🔬 اورولوژی چیست؟

اورولوژی یک تخصص جراحی است که بیماری‌های دستگاه ادراری مرد و زن و ارگان‌های تولید مثل مردانه را تشخیص و درمان می‌کند. این تخصص همچنین با تشخیص و درمان زگیل تناسلی در مردان و زنان، و نیز مراقبت‌های جراحی غدد فوق کلیه مرتبط است.

دستگاه ادراری و باروری ارتباط نزدیکی با هم دارند و اختلالات یکی بر روی دیگری تأثیر می‌گذارد. بخش قابل توجهی از بیماری‌هایی که در ارولوژی درمان می‌شوند، تحت عنوان بیماری‌های ادراری–تناسلی نامگذاری می‌شوند.

گرچه اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی طبقه‌بندی شده است، اما با علم پزشکی داخلی، اطفال، زنان و سایر تخصص‌ها به دلیل طیف وسیعی از مشکلات بالینی در ارتباط است.

👨‍⚕️ دکتر یا متخصص اورولوژی کیست؟

به افرادی که در ارولوژی تخصص گرفته و در حیطه تشخیص، درمان و کنترل بیماری‌ها با اختلالات ارولوژی فعالیت می‌کنند، ارولوژیست گفته می‌شود.

اورولوژیست‌ها پس از دوره پزشکی عمومی، دوره تخصص ارولوژی را که معمولاً ۵ تا ۶ سال است، می‌گذرانند. برخی از آن‌ها علاوه بر این، دوره‌های فوق‌تخصصی (فلوشیپ) در زیرشاخه‌های تخصصی مثل ارولوژی ترمیمی، انکولوژی ارولوژیک، یا ارولوژی اطفال می‌گذرانند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی، همچنین دارای فلوشیپ فوق‌تخصصی ارولوژی ترمیمی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران است.

🏥 بخش‌های تخصصی ارولوژی

ارولوژی حوزه‌ای گسترده است که زیرشاخه‌های تخصصی مختلفی دارد:

🔧
ارولوژی ترمیمی
بازسازی مجرا، درمان تنگی و آسیب‌های ادراری
🎗️
انکولوژی ارولوژیک
سرطان کلیه، مثانه، پروستات و بیضه
👶
ارولوژی اطفال
بیماری‌های ادراری در کودکان و نوجوانان
🌱
ارولوژی باروری
ناباروری مردانه، واریکوسل، آزواسپرمی
نوروارولوژی
اختلالات عصبی مؤثر بر دستگاه ادراری
🪨
اندوارولوژی
سنگ کلیه و مثانه، جراحی‌های حداقل تهاجمی

📋 بیماری‌های قابل درمان توسط اورولوژیست

برخی شرایط مشترکی که تحت درمان اورولوژیست‌ها قرار می‌گیرند عبارتند از:

بیماریتوضیح مختصر
زگیل تناسلی (HPV)بیماری منتقله از راه جنسی در زنان و مردان
تنگی مجرای ادرارباریک شدن مجرا ناشی از اسکار یا التهاب
واریکوسلاتساع وریدهای کیسه بیضه — عامل ناباروری
کجی آلت (پیرونی)انحنای آلت ناشی از پلاک فیبروزی
سنگ کلیه و مثانهرسوب مواد معدنی در دستگاه ادراری
سرطان پروستاتشایع‌ترین سرطان مردانه بعد از ۵۰ سال
ناتوانی جنسیاختلال نعوظ با علل عروقی، عصبی یا هورمونی
عفونت‌های ادراری مکررUTI‌های مقاوم یا عود کننده
آسیب به اندام‌های ارولوژیناشی از ضربه، تصادف یا عوارض جراحی

🫁 اندام‌های مرتبط با تخصص ارولوژی

بخش‌هایی از بدن که به تخصص دکتر ارولوژی مربوط می‌شوند شامل:

در مردان و زنان (مشترک):

  • کلیه‌ها — تولید ادرار و فیلتر خون
  • حالب‌ها — انتقال ادرار از کلیه به مثانه
  • مثانه — ذخیره ادرار
  • مجرای ادرار (پیشابراه)
  • غدد فوق کلیه

مختص آقایان:

  • آلت تناسلی
  • بیضه‌ها و اپیدیدیم
  • پروستات
  • وزیکول‌های منوی
  • مجاری دفران

گرچه اورولوژی یک تخصص جراحی است، اما بسیاری از بیماری‌های ارولوژی با درمان دارویی کنترل می‌شوند و نیازی به جراحی ندارند. اورولوژیست ابتدا درمان‌های غیرجراحی را توصیه می‌کند.

چه زمانی به دکتر اورولوژی مراجعه کنیم؟

اگر هر یک از علائم زیر را دارید، مراجعه به اورولوژیست توصیه می‌شود:

  • ضعیف شدن یا قطع جریان ادرار
  • سوزش یا درد هنگام ادرار کردن
  • خون در ادرار (حتی یک‌بار)
  • درد در ناحیه کمر، پهلو یا پایین شکم
  • مشکلات نعوظ یا زودانزالی
  • توده یا تغییر در اندازه بیضه
  • ناباروری بعد از یک سال تلاش بدون نتیجه
  • مشاهده زگیل یا ضایعه در ناحیه تناسلی
  • تکرر ادرار، به‌ویژه در شب
  • بی‌اختیاری ادرار

بسیاری از آقایان مراجعه به اورولوژیست را به تأخیر می‌اندازند. این تأخیر می‌تواند بیماری‌های قابل درمان را به مرحله‌ای پیچیده‌تر برساند. اگر علائمی دارید، هر چه زودتر مراجعه کنید.

تعیین وقت و خدمات دکتر جباری
یکشنبه تا سه‌شنبه
روزهای کاری
۱۴:۰۰ تا ۱۹:۰۰
ساعت ویزیت
۰۲۱-۹۱۳۰۱۷۸۲
تلفن مطب
بیمارستان خاتم‌الانبیا
محل عمل‌های جراحی
تهران — خیابان میرزای شیرازی، نرسیده به خیابان شهید بهشتی، کوچه شهدا، پلاک ۲۲، طبقه چهارم، واحد ۲۰
مشاهده روی نقشه گوگل
تأمین اجتماعی
خدمات درمانی
نیروهای مسلح
بیمه آزاد

سوالات متداول

تفاوت ارولوژی و نفرولوژی چیست؟
نفرولوژیست متخصص داخلی کلیه است و بیماری‌هایی مثل نارسایی کلیه، گلومرولونفریت و فشار خون کلیوی را با دارو درمان می‌کند. اورولوژیست جراح است و علاوه بر کلیه، تمام دستگاه ادراری و تناسلی را درمان می‌کند.
آیا زنان هم می‌توانند به اورولوژیست مراجعه کنند؟
بله. اورولوژیست متخصص دستگاه ادراری در هر دو جنس است. مشکلاتی مثل سنگ کلیه، عفونت ادراری مکرر، بی‌اختیاری ادرار و تنگی مجرا در زنان هم توسط اورولوژیست درمان می‌شوند.
در اولین ویزیت اورولوژیست چه اتفاقی می‌افتد؟
پزشک ابتدا شرح حال کامل می‌گیرد، سپس در صورت نیاز معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. ممکن است آزمایش ادرار، سونوگرافی یا اورودینامیک تجویز شود. نگران نباشید — اورولوژیست‌ها با انواع مشکلات مواجهند و قضاوتی در کار نیست.
ارولوژی ترمیمی چیست؟
ارولوژی ترمیمی یک فوق‌تخصص در ارولوژی است که بر بازسازی مجاری ادراری آسیب‌دیده تمرکز دارد. مواردی مثل تنگی مجرا، آسیب‌های ناشی از ضربه، فیستول‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی در این حوزه درمان می‌شوند. دکتر جباری دارای فلوشیپ فوق‌تخصصی در این زمینه است.
آیا مشکلات جنسی آقایان هم در حوزه ارولوژی است؟
بله. مشکلاتی مثل اختلال نعوظ، زودانزالی، کجی آلت، واریکوسل و ناباروری مردانه در حوزه تخصص اورولوژیست است. ناتوانی جنسی اغلب با بیماری قلبی عروقی همراه است، پس بررسی جامع ضروری است.
💬
سوالی دارید؟ مستقیم از دکتر جباری بپرسید
هزاران سوال ارولوژی از متخصص پاسخ داده شده — سوال خود را ثبت کنید
پرسش از دکتر
👨‍⚕️

دکتر محمد جباری

جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی — فلوشیپ فوق‌تخصصی ارولوژی ترمیمی — عضو هیئت علمی وزارت بهداشت — عضو انجمن علمی ارولوژی ایران

برای مشاوره و تعیین وقت با دکتر جباری تماس بگیرید

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.6/5 - (409 امتیاز)
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 12055 مشاهده پرسش
    سلام. من پسر 26 ساله مجرد با قد 177 وزن 89 کیلو هستم. تا به حال رابطه جنسی نداشتم.سایز طولی آلت تناسلی من در حالت نعوظ کامل و بدون استفاده از هیج دارویی 15 سانتی متره و از نظر قطری هم راضی هستم چون فکر کنم مناسب باشه. البته مقداری اضافه وزن دارم و بین ران هایم چربی اضافی هست. چند وقتی هست که بحث ازدواج پیش آمده و من تا حدودی نگران هستم. چون خیلی صحبت ها در مورد سایز آلت شنیدم. مثلا اینکه زن ها هر چه سایز آلت بزرگتر باشد راضی تر هستند یا اینکه زن هایی جنوبی حتما باید آلت همسرشان بزرگ باشد ویا اینکه زنی با اندام درشت تر نیازمند آلت بزرگتری هست و ... میخواستم بدونم آیا این صحبت ها واقعیت داره و میتونه تاثیر گذار باشه؟ اصلا واژن یک دختر باکره چقدر گنجایش داره و تا چه میزان دخول باعث ارگاسم میشود؟ آیا من سایز مناسبی دارم و میتونم هر دختری را راضی کنم؟ اصلا سایز طولی چقدر برای خانم ها اهمیت داره و آیا بزرگی آن تاثیری در کیفیت رابطه داره؟ اینترنت هم سایزهای استاندارد مختلفی زده و اون هم بصورت میانگین. ممنون میشم جواب من رو بدید چون خیلی خیلی فکرم رو درگیر کرده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      به نظر من متاسفانه تجمل گرایی در همه ی امورات زندگی ما از جمله سکس رسوخ کرده است ۱۵ سانت کاملا نرمال هست و براحتی می تواند باعث لذت و ارگاسم در یک زن بشود گرچه هر چه آلت بزرگ تر باشد می تواند میزان لذت را بیشتر کند ولی بدین معنا نیست که ۱۵ سانت مشکلی دارد این سایز در عموم مردان ایران حدودا همین میزان هست و اصلا جای نگرانی ندارد. گرچه چاقی زیاد در زن ها می تواند در سکس مشکل ساز باشد و هر پوزیشنی برای شان امکانپذیر و یا لذت بخش از نقطه نظر سایز آلت نباشد
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    آلت تناسلی بسیار شل می باشد میل جنسی دارم ولی لی آلتی بسیار شل دارم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با سلام
    ۳ ماهیه تحریک جنسی نمیشم شاید هفتگی بتونم ۱ مرتبه سکس داشته باشم
    و الت تناسلیم هم مثل قبلا کارایی نداره...پیشاپیش ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون از پاسخ خوب و تکمیلتون
      اطلاعات تکمیلی بدنسازی کار میکنم
      ۳۴ سالمه
      پروتیین و یه سری ویتامین استفاده میکنم
      و کارمم تحرک دارم
      بعضی موقعها احساس میکنم بدنم بعد از سکس ریکاوری سریع نمیکنه و بعضی مواقع بین سکس التم سفتی کافی نداره و
      چند روزی طول میکشه اسپرم سازی
      بیضه های بزرگی هم ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      بعضا می توانید از قرص ویزارسین ۵۰ میلی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید و زمان هایی سکس کنید که آمادگی جسمی و روانی مناسبی داشته باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با عرض سلام

    آقای دکتر کیسه بیضه بنده بسیار کوچکه به طوریکه دائما به بدنه آلت چسبیده
    آیا عمل وجود داره که بتونم یک کیسه بیضه عادی داشته باشم؟؟ و بتونم کیسه بیضه رو بزرگ کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خیر عملی وجود ندارد البته پیوند پوست در موارد نادری انجام میشه ولی ظاهر کیسه بیضه را زشت می کند و معمولا در برخی موارد که پوست بیضه در اثر حادثه ای مثل سوختگی آسیب دیده باشد این کار را می کنند و برای شما توصیه نمی کنم
  • تصویر کاربر سامان دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد گرامی بنده روی کلاهک الت تناسلی خود دو زائده برجسته کوچک بدون درد و ترشحات مشاهده نموده ام که من رو نگرام کرده میخواستم بدونم باید چکار کنم ایا مساله مشکلساز و خطرناکی است یا خیر؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      خیر این زائده های خطرناک و مشکل ساز نیستند و جای نگرانی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر sasan دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 645 مشاهده پرسش
    سلام مجدد اقای دکتر من قبلا سوال کردم که با توجه به جراهی چند روز قبل(واریکوسل هر2 طرف و فتق هر2 طرف مش گذاشتم) تا کی نمیتوانم ورزش کنم فرمودید 6 ماه خواهش من اینه با توجه به اینکه بنده به تور حرفه ای ورزش فیتنس و گاهی هم فوتبال انجام میدم عملا باید خدافظی کنم؟ 2 ایا در اینده میتوانم سنگین ورزش کنم؟ 3 ایا ورزش سنگین در گذشته باعث واریکوسل بنده شده؟ 4 ایا در اینده نمیتوانم از سونا و جکوزی استفاده کنم؟ 5 ایا در اینده ورزش باعث اود کردن واریکوسل من میشه؟ ببخشید زیاد سوال پرسیدم نگرانم ممنون میشم همه سوال هایم رو بدید ضمنا ازمایش اسپرمم نرمال بود قبل جراحی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- اگر د5- ر ورزش بدنسازی و زور زدن نداشته باشد مشکلی نیست
      2- همان جواب بالا
      3- الزاما خیر
      4- سونا جکوزی مانعی ندارد
      5- خیر
  • تصویر کاربر قاسم دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 675 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود 31 سال سن دارم و دارای یک دختر 6 ساله نیز میباشم اما الان حدود یک ال است که بچه دار نمیشویم البته قبلا من در ایران زندگی میکردم اما الان ساکن المان هستم ممکن است که به دلیل اب و هوا باشد_متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعیده به دلیل اب و هوا باشد توصیه می کنم آزمایش اسپرم انجام دهید و توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر a. دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 701 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر

    پسری هستم ۱۷ ساله چن روز پیش پس از خود ارضایی درد کمی در بیضه راستم احساس کردم و از همان روز این درد ادامه دارد.البته کم است .ایا از خود ارضاییست ؟ با ترک ان مشکل برطرف میشود؟
    تکرر ادرار یا درد شکم و حالت استفراغ هم (ندارم)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      می تواند از خود ارضایی باشد و با ترک آن بتدریج برطرف خواهد شد در صورت تداوم درد بهتره معاینه شوید و سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط