در اورولوژی مردان به چه چیزی توجه می شود؟
در اورولوژی مردان، به بررسی و درمان بیماری های دستگاه تناسلی مردان پرداخته می شود. دستگاه تناسلی مردان عبارت است از:
- بیضه ها
- اپی دیدیم (لولههایی در پشت و چسبیده به بیضهها که محل بلوغ و ذخیره اسپرم میباشند)
- واز دفران (لوله ای که اسپرم را از بیضه به میزراه منتقل می کند)
- کیسه های منی
- پروستات
- آلت تناسلی
دستگاه ادراری و باروری ارتباط نزدیکی با هم دارند و اختلال در یکی، بر دیگری نیز تاثیر می گذارد. بخش قابل توجهی از بیماری هایی که در ارولوژی درمان می شوند، تحت عنوان بیماری های ادراری – تناسلی نامگذاری می شوند.

اورولوژی چیست؟ اورولوژی یک تخصص جراحی است که بیماری های دستگاه ادراری و ارگان های تولید مثل را درمان می کند. این تخصص همچنین با تشخیص و درمان زگیل تناسلی و همچنین مراقبت های جراحی غدد فوق کلیه مرتبط است.
دکتر اورولوژی کیست؟
دکتر یا متخصص اورولوژی کیست؟ به افرادی که در ارولوژی تخصص گرفته و در حیطه تشخیص، درمان و کنترل بیماریها (با اختلالات ارولوژی) فعالیت می کنند، ارولوژیست گفته می شود.
بیماری های اورولوژی
بخش هایی از بدن که به تخصص دکتر ارولوژی مربوط می شوند شامل:
-کلیه ها
-غدد آدرنال
-حالب ها (لوله ای که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کند)
-مثانه
-میزراه (مجرای دفع ادرار)
-دستگاه باروری آقایان
-زگیل تناسلی در مردان
برای گرفتن مشاوره در زمینه بیماری های اورولوژی روی باکس زیر کلیک کنید:
وحیدکریمی سه شنبه ۲۲ خرداد ۹۷( ۷ سال پیش) تعداد بازدید: ۲۷۵ مشاهده پرسش
سلام دکتر در معاینه به صورت ایستاده با زور زدن متوجه واریس خفیف(واریکوسل) من شد وگفت باید سونو بدی که گریدش مشخص بشه. سونو دادم سمت چپ گرید ۲ و سمت چپ گرید ۱ . 1_ آیا باید عمل کنم ؟( اسپرمم هم ۳ تا فاکتورش ضعیف هست) ۲- آیا این گرید ذکر شده پیشرفت میکنه؟ 3_ درصورت انجام عمل آیا روشی هست که جایش اصلا پیدا نشه؟ چون میخوام برم جهت استخدامی ناجا می ترسم به جاش گیر بدن. تشکر.خواهشن جوابم بدید ممنونم خواهشن فراموشم نکنید وجواب کامل بهم بدید . اگر لازم هست تا جواب سونو و جواب آزمایش اسپرم رو براتون بفرستم- با سلام و خسته نباشید خدمت شما.
جوانی ۳۲ ساله؛مجرد با وزن ۱۲۵ کیلو.
چند وقت(حدود ۶تا۷ ماه پیش) احساس کردم که اندازه ی بیضه ی سمت چپم در حال کوچک شدن است؛اوئل به این موضوع اهمیتی ندادم تا این که متوجه شدم بله واقعا کوچک شده تا جایی که نیاز به معاینه هم ندارد.نگران شدم و در فضای مجازی جست و جو کردم و بیش تر علائمی که دارم مربوط به واریکوسل میشه.
هیچ دردی توی بیضه هام احساس نمی کنم؛حتی درد شکمی هم ندارم؛بیضه ی چپم نسبت به راست خیلی کوچیک شده؛در حالت عادی کیسه های طنابی بیضه هام به نظر مشکلی ندارن اما وقتی آویزون میشن کیسه ها قابل لمس و مشهود میشن ؛البته حالت رگ های جدا ندارن و بیش تر به شکل رگ های در هم تنیده و به شکل کیسه احساس میشن؛هیچ گونه دردی ندارن؛روی پوست بیضه هام هم رگ های تیره داره.
خیلی نگرانم؛تو رو خدا کمکم کنید؛بیش تر به خاطر کم رویی به دکتر مراجعه نکردم؛اما با توجه به مطالب فضای مجازی که نگرانم کردند بعد ماه رمضان به دکتر مراجعه خواهم کرد؛اما قبل از اون خواستم از شما بپرسم که چیه و چکار باید کرد؟آیا راه حلی داره؟آیا با درمان حالت بیضه به شکل قبل میشن؟ - :
باکره هستم.یک هفته بعداز یه مقاربت دهانی وآمیزشی و بدون دخول بانامزدم احساس سوزش و خارش توآلت تناسلی داشتم که متوجه شدم زگیل تناسلی گرفتم.که نامزدم بهم انتقال داده ولی اون هیچ علائمی نداره زگیل ها بصورت التهابات عفونی وچرکی اطراف مهبل ومقعدم هستن وبسیار دردناک سوزش ادرار شدید هم دارم.ماهنوز عقدنکردیم و طبعا آزمایشات قبل از عقدرو هم انجام ندادیم آیا لازمه الان آزمایش خون برای بررسی ایدزو هپاتیت بدیم؟اگه لازمه کجاباید انجام بشه؟هزینش چقدره؟نتایج محرمانست یا اطلاعات فردی درج میشه؟لازمه که دکتر این آزمایش رو بنویسه یا تو مراکز خاصی انجام میشه؟
آیااحتمال ابتلا به ایدز هست؟خیلی ممنون میشم جواب بدید-
دکتر محمد جباری
سه شنبه ۲۲ خرداد ۹۷( ۷ سال پیش)
سلام
این ضایعات زگیل تناسلی نیستند ولی شاید تبخال تناسلی باشند لذا آزمایش خون برای تبخال تناسلی در آزمایشگاه مرکزی تهران در خ ولی عصر(عج) بالاتر از چهار راه پارک وی کوچه ی قرنی بدهید. بابت هپاتیت هم بهتر است آزمایش بدهید ولی برای ایدز نیازی نیست. اطلاعات فردی در معرض عموم قرار نمی گیرد و فقط متن سوال بصورت عمومی دیده می شود بدون عکس و نام فرد.
-
- من ۲ بار عمل واریکوسل انجام دادم هر دوبار عود کرده که سری دوم سرعت اسپرم هم پایین امده بود الن بازم بعد ۲ماه عود کرده پزشکان دیگه لاپاراسکوپی پیشنهد می کنن
ایا روش مطمئن تری هست که دیگه بعد عمل عود نکنه - سلاام اقای دکتر . چندین سال پیش بیضه سمت چپم ضربه خورد . و با یخ گذاشتن ودارو از بیمارستان مرخص شدم . و پس از مدتی تنگی مجرا و دو بار سیستوسکوپی و مجرا رو باز کردن و دیگه خوب نشدم . در حا ل حاضر تنگی مجرا و درد در بیضه و بیضه چپم یک چهارم سمت راست شده . و همیشه عفونت مثانه دارم . و باید سوند بزنم . چکار باید بکنم . با سپاس
-
دکتر محمد جباری
جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( ۷ سال پیش)
سلام
تنگی های مجرا متاسفانه معمولا عود کننده هستند و با سوند زدن منجر به باز ماندن مسیر می شود. شما می توانید از همین طرق آخرین عکس رنگی از مجرا را بندازید تا بتوانم نظر دقیق تری بدهم -
حسن جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( ۷ سال پیش)
سلام آقای دکتر
وقتتون بخیر. من عاجزانه و ملتمسانه تقاضا دارم سوال من رو جواب بدید. دچار مشکلات جد شدم و جوونیم از بین رفته و دارم از همسرم جدا میشم. شب و روزم گریه است. چند بار قصد خودکشی کردم.
آقای دکتر. من ۳۲ سالمه. حدود ۱ ساله واریکوسل دارم (سونو هم دادم و واریکوسل تأیید شد) از همون اولش درد بسیار شدیدی دارم. توی این یک سال بیضه هام کاملا کوچک شده و رگهای واریسی کاملا توش مشاهده میشه. آلتم هم واریسی شده و کاملا کوچک و تو رفته شده و رگهای آلتم هم متورم شده.
پیش چند تا دکتر اورولوژ رفتم گفتن اشتباه می کنی آلت اصلا کوچیک نمیشه. اما من که خودم دقیقا دارم می بینم چقدر آلتم توی این یکسال کوچک شده و سرش به سمت داخل فرو میره و رگهاش متورم شده.
مشخصه که خونرسانی به بیضه ها و آلتم خوب صورت نمی گیره.
حتی یکی از دکترها گفت که واریکوسل درد نداره و تو فقط بیضه هات عفونت کرده و احتمالا از همسرت گرفتی. ولی آیا عفونت باعث کوچکی بیضه و درد به این شدیدی و مزمنی میشه؟
سوالی که دارم اینه که با عمل کردن اوضاع من خوب میشه؟
انقدر دردم زیاده که به بچه فعلا فکر نمی کنم. فقط اینکه بتونم به درستی راه برم و دردم از بین بره کافیه.
و اینکه آیا آلتم هم بعد عمل به حالت عادی بر می گرده یا نه؟ -
دکتر محمد جباری
جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( ۷ سال پیش)
برای پاسخ به این سوال ها نیاز به معاینه سونوگرافی از بیضه ها و عکس رنگی از مجرای ادراری بنا RUG هست. بدون این ها نمی توانم جواب دقیق و درستی بدهم. - نمایش سایر ۲ پاسخ
-
برخی شرایط مشترک که تحت درمان با اورولوژیست ها قرار می گیرند عبارتند از:
-عفونت ادراری
-بررسی و درمان بیماری های منتقله از راه جنسی مانند درمان و یافتن علت زگیل تناسلی در مردان و زنان
-آسیب به اندام های ارولوژی
بخش های بزرگ اورولوژی عبارتند از:
– انسداد دستگاه ادرارى
-بزرگ شدن پروستات
– اختلال نعوظ
– بی اختیاری ادرار
– بیماری تخریب مجاری ادرار (سنگ)
– سرطان پروستات
– بیضه
– کلیه
گرچه اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی طبقه بندی شده است، اما با علم پزشکی داخلی، اطفال، زنان و سایر تخصص ها به دلیل طیف وسیعی از مشکلات بالینی مواجه است. به علت وجود دامنه ى وسیعی از اورولوژی، انجمن ارولوژی آمریکا هفت زیرمجموعه براى اورولوژی مشخص کرده است که عبارتند از:
سنگ ها یا همان سنگ های دستگاه ادراری
- اورولوژی اطفال
- انکولوژی اورولوژی
- پیوند کلیه
- ناباروری مردانه
- بزرگی پروستات
- اورولوژی جنسی
برای دیدن عکس زگیل تناسلی مردان بر روی آلت وبیضه کلیک کنید"
سوالات اورولوژی
ما در این سایت، پاسخ پر تکرارترین سؤالات شما را در زمینه اورولوژی داده ایم.
نکات کلیدی و بیماری های اصلی رشته ارولوژی را در مقالات زیر دنبال کنید.
اندازه آلت تناسلی مردان بر حسب سن
دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


