سینکاتچینز بهترین پماد برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان

در این مقاله مطالعه می کنید:

سینکاتچینز یک ماده طبیعی است که در برگ های چای سبز یافت می شود و به نظر می­رسد که بخش فعال آن کونکاتچین­ها (که مخلوطی از کاتچین­ها و دیگر ترکیبات چای هستند)، باشد. نحوه عملکرد این دارو هنوز به طور دقیق مشخص نیست. در سال ۲۰۰۴ پماد سینکاتچینز ۱۵% (Sinecatechins 15% Ointment) به عنوان یک روش درمانی توانست تأییدیه ی سازمان غذا و داروی آمریکا را برای زگیل تناسلی خارجی دریافت کند و به این ترتیب، نخستین داروی گیاهی بود که تا آن زمان، مجوز تجویز در آمریکا را دریافت کرد.

اگر چه طرز کار دقیق آن­ها هم­چنان ناشناخته است، گمان می­رود که کاتچین­ها خواص آنتی­اکسیدان­ها، ضد ویروس­ها و ضد تومور ها را فرآوری کنند. در ادامه مطلب بهترین پماد برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان را توضیح خواهیم داد.

علت زگیل تناسلی در مردان

بهترین پماد برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان

بهترین پماد برای زگیل تناسلی چه نام دارد؟ سینکاتچینز ۱۵% برای درمان زگیل تناسلی استفاده می شود. این زگیل ها توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. اگر در چند هفته آغازین مصرف، بهبودی حاصل نشد، باید درمان زگیل تناسلی جایگزین در نظر گرفته شود. مطالعات متعدد دارونما – کنترل تصادفی، نشان داده ­اند که سینکاتچینز در درمان زگیل تناسلی خارجی، بسیار مؤثرتر از دارونماها است و در ۵۸% بیماران موفق به حذف کامل درمان زگیل تناسلی  شده است.

میزان عود پس از ۱۲ ماه معادل ۱۰% بوده که نسبتاً کم می باشد. استفاده از پماد سینکاتچینز، ویروس HPV را از بین نمی برد، بلکه فقط به درمان و برطرف شدن زگیل ها کمک می کند. همچنین، این دارو از به وجود آمدن زگیل های تناسلی جلوگیری نمی کند. بنابراین ممکن است در طول دوره درمان و یا بعد از آن، زگیل های تناسلی جدیدی ظاهر شود.

طریقه مصرف پماد سینکاتچینز

بهتر است قبل از شروع مصرف این دارو، بروشور اطلاعات دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کرده و دستورالعمل های آن را دنبال کنید. اگر سوالی در رابطه با طریقه مصرف این دارو دارید، از پزشک خود و یا دکتر داروساز بپرسید. قبل و بعد از استفاده از این دارو، دست های خود را بشویید. پماد را بر روی تمام زگیل ‌های تناسلی بمالید. این دارو را دقیقا همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده استفاده کنید. معمولا پزشک این پماد را ۳ بار در روز تجویز می کند. مقدار کمی از پماد را با انگشت خود بر روی ناحیه مورد نظر قرار داده و زگیل ها را به طور کامل با یک لایه نازک پماد بپوشانید.

لازم نیست در هر بار استفاده، پماد باقی مانده از سری قبل را پاک کنید. بعد از حمام، پماد را دوباره بر روی زگیل ها بزنید. بر روی ناحیه تحت درمان، باند یا سایر پانسمان های ضد آب را قرار ندهید، اما می توانید آن را با گاز نخی یا لباس زیر نخی بپوشانید. پماد سینکاتچینز را درون واژن یا مقعد و یا بر روی زخم های باز استفاده نکنید. این دارو فقط برای استعمال خارجی است. اگر دست شما آغشته به پماد است، از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خودداری کنید. اگر این دارو به طور تصادفی با نواحی سالم پوست شما برخورد کرد، پوست خود را با آب فراوان بشویید.

در استفاده از این پماد، دقت کنید و در صورت بروز تحریک، فوراً به پزشک مراجعه نمایید، چرا که می تواند خطرناک باشد. پماد سینکاتچینز را به طور منظم استفاده نمایید تا نتیجه بهتری بگیرید. دوره درمان را کامل کنید و تا زمان برطرف شدن کامل زگیل ها، استفاده از این پماد را ادامه دهید، اما بیشتر از زمان تجویز شده از آن استفاده نکنید. اگر طی ۱۶ هفته مصرف این دارو، وضعیت شما بهبود نیافت و یا زگیل های جدید ظاهر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

پماد برای زگیل تناسلی

 

عوارض جانبی پماد سینکاتچینز

بهترین پماد برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان هم ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. برخی عوارض جانبی این دارو، شامل واکنش‌ های خفیف پوستی مانند خارش، سوزش، درد، تورم و قرمزی ناحیه تحت درمان می باشد. در صورت بروز این عوارض و بر طرف نشدن و یا بدتر شدن آن ها، با شستن محل با آب و صابون، پماد را پاک کرده و استفاده از آن را متوقف کنید و بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

این دارو ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، اما فواید آن بیشتر است و به همین دلیل تجویز می شود. هرچند احتمال بروز عوارض آن کم است و بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند، عوارض جانبی خاصی ندارند. در صورت بروز هر یک از این عوارض، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

بروز واکنش های آلرژیک شدید نسبت به این دارو، بسیار نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش های آلرژیک، فورا به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم انجام شود. این علائم عبارت اند از:

  • راش های پوستی
  • خارش و تورم به ویژه در صورت، زبان و گلو
  • سرگیجه شدید
  • تنگی نفس

در صورت بروز علائم دیگری غیر از موارد بالا، فورا به پزشک مراجعه کنید.

عوارض مصرف بیش از حد پماد سینکاتچینز

پماد سینکاتچینز را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید. خوردن این دارو نیز ممکن است خطرناک باشد. اگر فردی به دلیل مصرف بیش از حد آن دچار علائمی مانند از حال رفتن و تنگی نفس شود، فورا با اورژانس تماس بگیرید.

درمان مشکل نعوظ بعد از جراحی پروستات

موارد احتیاط و هشدار های مصرف پماد سینکاتچینز

برخی از دارو ها را نمی توان در شرایط خاصی مصرف نمود. این دارو نیز ممکن است حاوی موادی باشد که باعث واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگر شود. بهتر است قبل از مصرف، پزشک خود را از موارد زیر مطلع کنید:

این محصول ممکن است باعث لکه دار شدن لباس و ملافه ها شود. قرار گرفتن ناحیه تحت درمان در معرض نور خورشید، اتاقک های برنزه (سولاریوم) و یا لامپ های آفتابی، ممکن است باعث حساسیت بیشتر پوست شود. در صورت تماس با نواحی آلوده به ویروس HPV، ممکن است این بیماری به شریک جنسی منتقل شود.

برای کاهش خطر انتقال HPV، هنگام برقراری هر گونه رابطه‌ جنسی (واژینال، مقعدی یا دهانی)، از روش های محافظتی موثر مانند کاندوم‌ یا دنتال دم استفاده کنید. قبل از برقراری رابطه جنسی، پماد را از روی پوست خود پاک کنید. این دارو می تواند مانع از عملکرد صحیح کاندوم، دنتال دم و دیافراگم شود. بنابراین، ممکن است در جلوگیری از بارداری و انتقال HPV یا سایر بیماری های مقاربتی (مانند HIV) به شریک جنسی، موثر واقع نشوند.

مصرف پماد سینکاتچینز در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارو را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک مصرف کنید. ممکن است مصرف این دارو، جنین و یا شیر مادر را تحت تاثیر قرار دهد. بهتر است در رابطه با خطرات و فواید مصرف دارو در این دوران، با پزشک خود مشورت نمایید.

تداخلات دارویی پماد سینکاتچینز

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد دارو ها را تغییر داده و یا احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهد. یک لیست از تمام دارو هایی که استفاده می کنید (از جمله دارو های با نسخه و یا بدون نسخه، دارو های گیاهی و مکمل ها) تهیه کرده و آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. دوز مصرفی دارو های خود را بدون مشورت با پزشک تغییر نداده و یا قطع نکنید.

برخی از دارو هایی که ممکن است با پماد سینکاتچینز تداخل داشته باشند، ممکن است بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارند (از جمله دارو های شیمی درمانی و کورتیکواستروئید ها مانند هیدروکورتیزون و پردنیزون)

روش انجام سیستواورتروگرام

نکات قابل توجه در رابطه با مصرف پماد سینکاتچینز

پماد سینکاتچینز فقط برای شما تجویز شده است. آن را با دیگران به اشتراک نگذارید. همچنین، در نظر داشته باشید که این دارو برای شرایط فعلی شما تجویز شده است و نباید بعداً برای درمان عفونت دیگری از آن استفاده کنید. مگر اینکه پزشک این امر را توصیه کند. ابتلا به ویروس HPV می تواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. بنابراین، زنانی که در معرض ابتلا به HPV قرار دارند می بایست به طور منظم آزمایشات پاپ اسمیر (PAP) را برای بررسی ابتلا به سرطان انجام دهند.

دوز فراموش شده پماد سینکاتچینز

اگر یک دوز دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. در صورت نزدیک بودن زمان مصرف دوز بعدی، دوز فراموش شده را استفاده نکنید. برای جبران دوز فراموش شده، از مصرف دوز اضافی و یا دوز دو برابر خودداری کنید.

شرایط نگهداری پماد سینکاتچینز

این محصول را در یخچال و یا در دمای اتاق (۲۵ درجه سانتی گراد) و در جایی خشک و دور از رطوبت، گرما و تابش نور مستقیم نگهداری کنید. شرایط نگهداری برند های تجاری مختلف این دارو ممکن است متفاوت باشد. دستورالعمل های نگهداری هر محصول که درون بسته آن قرار دارد را مطالعه کنید. بعد از هر بار استفاده از محصول، درب آن را محکم ببندید. از یخ زدن دارو جلوگیری کنید. تمام دارو ها، از جمله این پماد را دور از دسترس کودکان نگه دارید. داروی استفاده نشده را پس از اتمام تاریخ انقضای آن دور بیندازید.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه  و مجاری ادراری تناسلی و  متخصص زگیل تناسلی در تهران

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (49 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نیما جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من آزماش دادم..زیگیل تناسلی دارم..حدودا 1 ماهه..
    دکتر هم رفتم و میدونم باید سیستم ایمنی بدنم رو تقویت کنم..21 سالمه..
    فقط یکی 2 تا دونه زیگیل هم داخل دهانم دراومده..کنار زبان قسمت عقب..
    خیلی میترسم..باید چیکار کنم..با همون تقویت سیستم ایمنی اینا هم غیب میشن؟ یا دارویی نیازه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اینا زگیل نیستند

    2. تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      یعنی هیچی نیستن؟ طبیعی هستن؟
    3. تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      خطرناک نیست یعنی؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      طبیعی هستند

    5. تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      واقعا مرسی آقای دکتر..
      آقای دکتر من تایپ ۱۸ و ۳ تایپ های ریسک دیگه دارم..
      دختری که باهاش سکس مقعدی داشتم حتما سرطان مقعد میگیره؟
      یا با توجه به اینکه سنش ۲۱ ساله میتونه ویروس رو دفع کنه؟
      من یه دکتر رفتم گفت اون دختر حتما سرطان میگیره..
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتمی نیست ولی احتمالش هست گرچه با سنش احتمالش خیلی ضعیفه

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    دکتر من 30 سالمه و نزدیک به 6ماهه با یه خانوم رابطه دارم که ارتجاعی هست و خیلیی تنگه یعنی من اولین بار بعد رایطه دیدم التم رخم شده هم دور سرش هم دور خطنه گاه که پوسته پوسته میشد و خارش شدید داشت و بعد اون دیگه هر بار سکس کنیم اینجوری میشه که جدیدن التم پوست یجوری شده نمیدونم قارچه زیگیله و روی التم یه لکی افتاده تو عکس کاملا معلومه لطفا راهنمایم کنید
    ممنون دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام عکس بطور صحیح بارگذاری و ارسال نشده است

  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین من دو ماهی هست ک دچار زگیل تناسلی شدم و دو دفعه فریز کردم از بین رفت ولی باز جاهای دیگه میزنه خیلی عصبیم کرده چیکار کنم کامل از بین بره ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود: شعار ما: مراقب باشید، پیگیری کنید ولی نگران نباشید • برای زدودن موهای ناحیه تناسلی به هیچ عنوان از تیغ و مواد موبر استفاده نکنید. بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود. • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی • کاهش دفعات رابطه ی جنسی با همسر تا حذف کامل ضایعات • قطع رابطه ی جنسی غیر ایمن • استفاده از کاندوم در روابط جنسی • درمان همزمان هر دو شریک جنسی • معاینه ی دوره ای توسط خود بیمار و نیز پزشک با درشت نمایی و نور مناسب • درمان زودهنگام ضایعات جدید با روش های سریع الاثر مثل لیزر • تقویت سیستم ایمنی از طریق o عدم استعمال دخانیات o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند. o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس o ورزش o کاهش استرس • تزریق واکسن گارداسیل برای افراد بین 9 تا 45 سال

  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۷ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر ایا این زگیل تناسلی هستش
    لطفا جواب بدین خیلی نگرانم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      توی عکس مشکوکه بهتره معاینه شوید

  • تصویر کاربر azx2007 چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر جباری عزیز
    من مدت چند ماهه روی آلت م و نزدیک کلاهک ، چندین ضایعه پوستی به رنگ سفید ایجاد شده که نگرانم کرده
    لطفا عکسارو ببسنید و راهنمایی و اگه میشه بگید چطور ازبین ببرم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات لیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوستی است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. لیکن پلان یک بیماری مزمن است اما در بسیاری از موارد طی دو سال کاملاً از بین می‌رود. در درمان این بیماری معمولاً از پمادهای موضعی کورتونی مثل کرم فلوئوسینولون استفاده می‌شود. هر شب به مدت یک ماه کرم را فقط روی نواحی مبتلا بزنید و اگر کامل برطرف نشد ماه دوم بصورت یک شب درمیان از کرم استفاده کنید. در حد امکان سعی کنید کرم به پوست سالم اطراف ضایعات برخورد نکند.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر