نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک برای زگیل

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا از اسید سالیسیلیک برای زگیل استفاده می شود؟ ترکیبات اسید سالیسیلیک به دلیل ماهیت ارزان قیمت و سهولت در استفاده از آن به عنوان یک روش درمان خانگی زگیل تناسلی بسیار محبوب هستند. آنها می توانند به شکل مایع و به صورت مستقیم بر روی زگیل مالیده شوند یا به صورت یک چسب آغشته به اسید بر روی زگیل قرار گیرند. اسید سالیسیلیک اگرچه بیشتر در درمان زگیل ها ی کف دست و بویژه کف پا کاربرد دارد، ولی برای درمان زگیل های تناسلی خفیف هم می تواند موثر باشد. هر چه درصد غلظت اسید بیشتر باشد اثربخشی آن نیز بیشتر است والبته عوارض احتمالی  آن نظیر التهاب و سوختگی و بعضا سوزش پوست نیز بیشتر می شود.

مکانیسم علمی اثر اسید سالیسیلیک از طریق فرآیند کراتولیز می باشد. در این فرآیند لایه های پوستی که توسط ویروس HPV بصورت زگیل بوجود آمده است نازک شده و ریزش می کند بعبارتی اسید سالیسیلیک بتدریج باعث لایه برداری از روی زگیل می شود. در ادامه نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک برای زگیل را توضیح خواهیم داد.

محلول tca

نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک برای زگیل

هنگام استفاده از اسید سالیسیلک برای درمان زگیل تناسلی در زنان و مردان بایستی نکات زیر را مد نظر داشت:

  • برای کمک به فرآیند لایه برداری و افزایش اثربخشی بعد از هر بار استفاده از اسید، بایستی بافت های مرده از روی سطح پوست به آرامی برداشته شوند.
  • کار دیگری که برای اثربخشی بیشتر اسید سالیسیلیک توصیه می شود شستن نواحی آلوده قبل از بکارگیری دارو است.
  • مراقب باشید تا اسید با پوست سالم تماس حاصل نکند چراکه ممکن است باعث التهاب و زخم پوست سالم بشود. لذا پوست اطراف زگیل را قبل از استفاده از اسید با وازلین یا کرم زینک اکساید بپوشانید.
  • اسید را شب بر روی زگیل ها زده و صبح بافت های مرده را بشورید و این کار را هر شب تا حذف زگیل ها انجام دهید.
  • بهتر است ابتدا فقط روی یک زگیل برای چند شب استفاده کنید و اگر دچار عارضه ای نشده و نتایج مطلوب و رضایت بخش بود سپس برای دیگر زگیل ها هم بصورت تدریجی استفاده کنید.
  • هیچگاه از اسید برای درمان همزمان تعداد زیاد زگیل و نیز زگیل های بزرگ و زگیل در نواحی حساس مثل مجرای ادراری استفاده نکنید.
  • بعد از آغشته کردن زگیل به اسید سالیسیلیک، روی زگیل را با چسب زخم بپوشانید.
  • این روش درمانی برای زگیل های کوچک زیر ۵ میلی متر با تعداد محدود توصیه می شود.
  • با توجه به حساس بودن پوست آلت و دهانه ی واژن و لبیا مینور و مجرای ادراری، استفاده از اسید سالیسیلیک برای این نواحی توصیه نمی شود.
  • اسید سالیسیلیک ویروس HPV را از بین نمی برد بلکه فقط زگیل را محو می کند لذا برای از بین بردن ویروس بایستی بصورت همزمان سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کرد.

درمان با اسید سالیسیلیک همیشه اثربخش و موفقیت آمیز نیست و در صورت عدم پاسخ به درمان بایستی از دیگر روش ها مانند درمان زگیل تناسلی با لیزر استفاده کرد.

پیشنهاد مطالعه: فیلم برداشتن زگیل با لیزر

درمان زگیل تناسلی با تری کلرو استیک اسید (TCA)

درمان صد در صد زگیل تناسلی با محلول 80 تا 90 درصد اسید تری کلرواستیک اسید (TCA) تا حد زیادی در درمان زگیل های کوچک با تعداد محدود و نیز در نواحی مرطوب موثر است، اگر چه TCA برای ضایعات واژینال یا مقعد نیز می تواند استفاده شود.

درمان زگیل تناسلی با محلول

محلول TCA باید توسط پزشک برای بیمار استفاده شود. از بکار بردن آن توسط خودتان پرهیز کنید و اجازه ندهید فردی غیر از پزشک آن را برای شما استفاده کند. زیرا این محلول یک اسید قوی می باشد و استفاده نادرست از آن می تواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

احساس درد، گرما و ناراحتی به هنگام استفاده از TCA قابل پیش بینی است. برای کاهش درد ممکن است پزشک محل زگیل را با یک لایه ژل لوبریکانت بپوشاند. در صورت درد شدید می توان با استفاده از پودر بیکربنات سدیم (جوش شیرین) یا تالک اسید را خنثی کرد.

اگر بیش از سی دقیقه پس از درمان با TCA هنوز احساس درد شدید داشتید، منطقه را به شدت با محلول آب صابون شستشو دهید و با پزشک خود تماس بگیرید. برخی از بیماران تغییر رنگ پوست در ناحیه ای که در آن TCA استفاده می شود یا اطراف آن را تجربه می کنند. اگر در منطقه ای که TCA استفاده شده است ترشح داشتید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بدانید:

هیچ درمانی برای ریشه کنی ویروس HPV وجود ندارد. درمان ممکن است زگیل های شما را برای همیشه از بین ببرد، اما ممکن است مجددا زگیل های جدید را در همان ناحیه یا کنار آن مشاهده کنید. همچنین ممکن است زگیل های جدید را در مناطقی که هرگز زگیل ندیده اید مشاهده کنید. در حالی که میزان پاکسازی  زگیل تناسلی مردان بوسیله ی TCA در حدود 75 درصد است، متاسفانه، میزان عود در درمان با TCA حدود 36 درصد است.

برای درمان با TCA بایستی هرهفته به پزشک مراجعه کنید. دوره ی درمان معمولا 6 تا 10 هفته طول می کشد. در حالی که اکثر منابع توصیه می کنند که اگر زگیل ها در عرض شش هفته از بین نرفتند، باید سایر روش های درمانی استفاده کنید، ولی بعضی توصیه می کنند TCA را ادامه دهید تا زگیل ها از بین بروند.

اگر پوست منحصر به فردی دارید احتمال دارد که به درمان TCA حساسیت بیشتری داشته باشید و برنامه درمان شما باید یک یا دو هفته طول بکشد.

با این حال برای درمان زگیل تناسلی بهترین روش لیزر co2 هست که توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز تاکید و سفارش شده است. 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.7/5 - (193 امتیاز)
  • تصویر کاربر Nadia یکشنبه ۲۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2231 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر محترم ۲۵ روز پیش بعد از یک نزدیکی دو روز بعدمن دچار تکرر و درد مثانه هنگام ادرار و سوزش شدید و ادرارم تا شب رنگ خون شد و لخته های خونی دفع میشد همراه بادرد شدید مثانه و زیر شکم و احساس کشیدگی با درد در مثانه داشتم و احساس پری و فشار در مثانه داشتم رفتم اورژانس انالیز ادرار و ازمایش خون و سونو انجام دادم سونو که گفتن چیزی نشون نداد ازمایش خون طبیعی بود میفرستم واستون فایلشو و ازمایش ادرار رنگ قهوه ای نیترویید مثبت..۵ تا پروتین دفع داشتم ..دوتا مثبت باکتری..کتونوری ۱.۵ مثبت..خون ۲۵۰ مثبت..اربی سی زیاد..وی بی سی ۸تا ۱۰موکوس یکی مثبت به من لووفلوکساسین ۵۰۰ دادن روزی یکی تا ده روز که من از ترسم ۱۴ روز خوردم از روز سوم رنگ ادرارم طبیعی بود و کم کم علا عمم بهتر شد الان گاهی در طول روز مثانم تیرهایی میکشه و موقع دفع خیلی کم گاهی احساس کشیدگی دارم که البته مثانه تحریک پذیر دارم چند ساله ولی الان یک کمی بیشتر دفعات درد از قبل از عفونت و من اب کم میخوردم به خاطر ریفلاکس شدید معده که داشتم الان کمی بیشتر میخورم و بر خلاف گذشته که ادرارم خیلی میتونستم نگهدارم الان نمیتونم نگه دارم و باید حتما برم من چون ایران زندگی نمیکنم و هزینه های درمانی بسیار بالاست و بیمه هم نیستم از شما راهنمایی میخواستم من باید بعد دو هفته که از انتیبیوتیکم بگدره دوباره انالیز ادرار بدم برا احتیاط که کامل پاک شده باشه ..فقط اینجا ویزیت دکترها به پول ما۱۴۰ هزارتومان هستش و برام کمی مشکله خواستم ببینم اگه انالیز کامل ادرار کافیه بدون نسخه پزشک میشه انجام بدم ولی اگر به نظر شما کشت ادرار هم ضروری هستش و باید برم دکتر اورولوژ نسخه بنویسه برای کشت ادرار که این کارو انجام بدم لطفا راهنماییم بفرمایید خیلی متشکرم از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      ملاک اصلی کشت ادرار هست و منفی شدن آن ارزشمند هست ولی اگر بدلیل شرایط مالی امکانش نیست همان آزمایش کامل ادرار بدهید.
      اگر مثانه تحریک پذیر دارید می توانید از قرص vesicare 1mg روزانه یک عدد استفاده کنید.
    2. تصویر کاربر Nadia دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خیلی ممنونم اقای دکتر از محبتتون
    3. تصویر کاربر Nadia شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      افای دکتر محترم و عزیز سلام عرض میکنم خدمتتون شرمندم که مزاحم وقتتون میشم یک سوالی برام پیش اومده از اخرین رابطه جنسی با همسرم که دچار عفونت شدید و علاعم حاد شدم و انتیبیوتیک استفاده کردم حدود ۲۵ روزه دبگه رابطه جنسی نداشتیم ولی من نگرانیم از اینه که ممکنه من این عفونت از قبلتر داشتم و یکدفعه شدید شده البته قبلش علاعم خاصی نداشتم ولی از این میترسم که قبل تر هم داشتم که شوهرم هم الوده شده باشه البته چیزی ناراحتی ابراز نمیکنه و میدونید که مردا اکثرا از دارو و ازمایش متنفرن و شوهر منم همینطوره ولی من میخواستم بدونم اگه احتمال داره که مرد عفونت ادرار از زن بگیره و علاعمی در بدن مرد نداشته باشه برای سوهرم ازمایش بدم چون هم برای سلامتیش نگرانم هم اینکه من بعد از اینکه کاملا خوب شدنم و ازمایش دادم پاک بودم ممکنه دوباره عفونت بگیرم خواهشم از شما این هستش که چقدر احتمال داره از رابطه جنسی مرد عفونت ادرار از زن بگیره البته اینم بابد بگم من موقع اورگاسم انزال میشم و یک مدت بود این اواخر که مایه انزالم داری یک بویی شده بود البته بوی بدی نبود ولی قبلا همون بو رو هم نداشت حالا بیشتر نگرانم که شوهرم عفونت ادرار از قبل از اینکه شدید بشه در بدنم گرفته باشه ولی علاعمی نداشته باشه، به نظرتون چه کار کنم ازمایش واجبه براش یا نه ؟
    4. تصویر کاربر Nadia شنبه ۲۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      من تو اینترنت سرچ کردم چیزی در مورد انتقال عفونت ادراری از زن به مرد ندیدم به همین خاطر مزاحم وقت شما شدم که راهنماییم کنید شوهرم میتونه از من گرفته باشه چه کار کنم مجبورش کنم ازمایش ادرار بده یا لازم نیست چون ناراحتی خاصی نداره میخواستم بدونم ممکنه از من گرفته باشه ولی بدون علاعم باشه
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۹ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      انتقال عفونت ادراری از زن به مرد چندان معمول و شایع نیست و اگر همسرتان علائم ادراری بویژه سوزش ادرار ندارند نیازی به آزمایش ادراری نیست.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر منصور دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    من مدت دو سال است که تبخال تناسلی دارم ، و با عود بیش از حد آن مواجه هستم در حالیکه یکی خوب می شود و قبل از اتمام بهبودی یکی دیگر که اغلب کوچکترو با دوره کمتر هستند شروع به فعالیت می کند ، گاها هر ماه دو بار حتی سه بار با این مشکل مواجه هستم ، کلافه شده ام ، احساس می کنم سیستم ایمنی من ضعیف است ، آزمایش ایدز را هم دادم که منفی بوده از پماد اسکلویر هم استفاده کردم ، اما فایده ندارد ، لطفا چاره ای برایم پیدا کنید ممنون .
    مشکل دیگری هم در سر آلت تناسلی دارم که از سال 1383 یعنی سیزده سال است که اون را مشاهده کردم ، لکه کوچکی که ابتدا بسیار کوچک بود و پوست اندازی می کند ، چندین بار به پزشک مراجعه کردم که فایده ای نداشته ، الان هم لکه بزرگتر شده و پوست اندازی می کند ، ناگفته نماند که درد و خارش و ... ندارد ( عکس آن پیوست است ) آیا ممکن است سرطان آلت باشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      برای کاهش عود بایستی از استرس و فشار کاری بکاهید، ورزش کنید سیر تازه و چای سبز و لیمو ترش کمک کننده هستند و قرص آسیکلوویر ۴۰۰ میلی روزی یک عدد بمدت ۶ ماه استفاده کنید.
      برای ناحیه پوست اندازی هم پماد هیدروکورتیزون بمدت ۲ تا ۳ هفته شب ها بر روی آن ناحیه بزنید. این پماد برای تبخال مناسب نیست و در ان نواحی مالیده نشود.
  • تصویر کاربر آرش دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    حدود 6ماه است که به تدریج دچار اختلال عدم سفت شدن آلت تناسلی شده ام، البته چون همزمان با بارداری همسرم اتفاق افتاد، پیگیر نشدم اما با گذشت دو ماه از زایمان همسرم عملا سفتی آلت رخ نمیدهد و علاوه بر آن تمایل جنسی ام به مراتب کاهش پیدا کرده.
    دوره کامل آزمایشات قلب از جمله سیتی آنژیو و ... نزد متخصص قلب انجام شده و پزشک سلامت کامل قلبی ام رو تایید کرده...
    سوالم دقیقا اینجاست، به طور مشروح چه فرایندی رو جهت درمان انجام بدم؟
    سنم 33 سال و 7 ساله ازدواج کردم و اخیرا صاحب یک فرزند شدم.
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم توسط ارولوژیست معاینه شوید و تست های هورمونی را انجام دهید. اگر نرمال باشد مشکل شما جنبه ی روانی دارد که یکی از علل آن بارداری و زایمان همسر و حضور فرزندی است که طبیعتا بخش قابل ملاحظه ای از توجه و انرژی همسر را به سمت خود معطوف می سازد در این موارد داروهای می توانند روی توان شما تاثیر مثبت بگذارند تا بتدریج شرایط شما به حالت نرمال بر گردد.
  • تصویر کاربر مينا یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    من خانمي ٢٩ساله هستم و مدت دوماهه كه متوجه سه يا چهار عدد زگيل ريز اطراف مقعدم شدم.و حدود ٣هفتست كه با مراجعه به دكتر زنان اين زگيلهارو از بين بردم .و ازمايش hpvدادم ومتوجه شدم درگير نوع١6و5٣ شدم.
    و قرار هست كه كولپوسكوپي بشم.
    از مدتي كه متوجه شدم رژيم غذاييمو تغيير دادم،سير و چاي سبز مصرف و ويتامين و مايعات فراوان مصرف ميكنم و ورزش ميكنم و رابطه جنسيم رو هم قطع كردم
    بسيار نگران ايندم هستم و همينطور انتقال اين بيماري به طرف مقابلم.
    طي مطالعاتي كه توي اين مدت انجام دادم تعدادي از هماكارانتون نظر بر اين دارند كه اين ويروس بين ٨-٢4 ماه با سيستم اميني بدن دفع خواهد شد.
    حتي با مواردي برخورد كردم كه جواب ازمايششون بعد از يكسال منفي شده بود.
    اگر سيستم ايمني بدن موفق بشه و جواب منفي به ايا ديگر به كسي منتقل نميشه؟
    و اينكه با توجه به تيپ ويروس هاي من من واكسن گاردازيل استفاده كنم؟
    و سوالي كه خيلي برام عجيبه اينه كه تعدادي از دوستان مثلا 5سال پيش با اين ويروس درگير بودند و خوب شدند و دوباره بعد از 5سال درگير شدند .آيا همون ويروس مجددا عود كرده يا دوباره به همون ويروس يا نوع ديگري از اين ويروس مبتلا شدند؟
    من تو اين مدت به لحاظ رواني بسيار اشفته شدم و از همه بدتر اينكه توي مطالعاتي كه انجام ميدم به جواب مشخصي نميرسم
    متشكرم از لطف و حمايتتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر سيستم ايمني بدن موفق بشه و جواب منفي به ايا ديگر به كسي منتقل نميشه؟...............................خیر منتقل نمیشه
      و اينكه با توجه به تيپ ويروس هاي من من واكسن گاردازيل استفاده كنم؟.............................اگر مجرد هستید بله واکسن بزنید
      و سوالي كه خيلي برام عجيبه اينه كه تعدادي از دوستان مثلا 5سال پيش با اين ويروس درگير بودند و خوب شدند و دوباره بعد از 5سال درگير شدند .آيا همون ويروس مجددا عود كرده يا دوباره به همون ويروس يا نوع ديگري از اين ويروس مبتلا شدند؟......................همه چیز ممکن است یعنی هم احتمال ابتلا به ویروس جدید و یا همان ویروس قبلی
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    روش طبیعی ای برای درمانه رو به پایین بودن آلت وجود نداره؟
    میخام آلتم رو ب بالا انحنا داشته باشه حتما باید جراحی کرد؟
    اگر آره لطفا هزینه ی عمل جراحی رو بگید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      تنها راه جراحی است و هزینه هم ۴ میلیون می باشد
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      عوارض جراحی چی هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      کوتاهی آلت شایعترین عارضه هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر هومن شنبه ۱۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . وقت بخیر. اول تشکر میکنم از سایت و اطلاعات خوبی که ارایه میدین.
    دوم این که من ساکن اصفهانم و دو الی سه بار زگیل های تناسلی رو پیش متخصص پوست با لیزر برداشتم. پس از مدتی باز زگیل ها در منطقه دیگری رشد می کنند قبلا در اطراف آلت بود و الان روی خود آلت هم زده. می شه راهنماییم کنین؟ برای بعد از عید یک وقت بهم بدین که برسم خدمتتون.
    آیا برداشتن زگیلها که روی آلت هست سرپایی انجام میشه و میتونم برم سرکار؟
    پیشاپیش بینهایت از وقتی که گذاشتین تشکر میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله زگیل ها بصورت سرپایی انجام می شود. مطب از 16 فروردین باز است
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 681 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر.دکتر دوسوال دارم.1-در بیضه بعده یک سال از عمل واریکوسل ایا نشانه بد هستش یا عادیه؟ 2- چن مدته زیر الاتم چن تا زیگل یا گوشت زاید هستش ایا داروی برا از بین بردنشون هستش؟؟ اسم دارو چیه؟ممنون میشم که راهنمایم کنین.نکرانم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      1- می تواند عادی باشد
      2- ابتدا بایستی تشخیص داده شود که زگیل هست یا گوشت اضافه. اگر زگیل باشد با محلول پودوفیلین می توان بتدریج درمانش کرد
  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر..
    اقای دکتر من مبتلا به زگیل تناسلی هستم..از پدوفلین اسید و الدرا استفاده کردم...قسمت داخلی واژنم اصلا بهبود پیدا نمیکنه و بطور مداوم عود میکنه جز لیزر راه دیگری برای درمانش نیست؟
    و اینکه کسی که مبتلا به این بیماری هست ایا واکسن گارداسیل میتونه از سرطان جلوگیری کنه؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      از فریز هم می توانید استفاده کنید و همچنین کوتر گرچه لیزر از بقیه بهتر هست. در صورت ابتلا به ویروس واکسن از بروز احتمالی سرطان جلوگیری نمی کند
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط