انحنای مادرزادی آلت تناسلی

در این مقاله مطالعه می کنید:

این عارضه، یک گسترش نامتقارن albuginea (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies) در طول رشد جنینی است که منجر به انحنای آلت تناسلی می شود. توجه زیادی به این بیماری نمی شود؛ زیرا بسیاری از مردان از مراجعه به پزشک گریزانند یا فکر می کنند هیچ راهی برای درمان ناتوانی جنسی آن ها وجود ندارد. تا کنون هیچ دلیل واضح و ریسک فاکتوری برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی یافت نشده است.

انحنای مادرزادی آلت، بیماری نادری است و در یک مطالعه میزان وقوع آن را کمتر از ۱% ذکر کرده اند. در حالی که در مطالعه دیگری آن را شایع تر دانسته و میزان شیوع آن را در غیاب هیپوسپادیاس 4 تا ۱۰ درصد بیان کرده اند. 

آیا داشتن آلت تناسلی خمیده طبیعی است؟

علت مشخصی برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. در بیماران با انحنای مادرزادی آلت، انحنای آلت می تواند به سمت پائین، طرفین ( که غالبا به سمت چپ آست)، یا به طور غیر معمولی به سمت بالا باشد. این بیماران اکثرا مردان جوان بین ۱۸ تا ۳۰ سال می باشند که از دیگر جهات سالم هستند. غالب این بیماران قبل از شروع بلوغ، متوجه انحنای آلت خود می شوند اما ابتدا فکر می کنند که نرمال است ولیکن بعد از بلوغ و یا زمانی که فعالیت جنسی شان شروع شد، متوجه می شوند که این انحنا غیر طبیعی است و مانع مقاربت می شود.

انحراف آلت

 

اگر آلت تناسلی کمی خمیدگی داشته باشد و این خمیدگی سبب ایجاد ناراحتی نشود، یعنی بیمار احساس درد نکند، دچار عواقب روانی نگردد یا در زندگی جنسی خود مشکلی نداشته باشد، آن وقت انحنای موجود، یک بیماری در نظر گرفته نمی شود، بلکه یک وضعیت فیزیولوژیک است و نیازی به نگرانی در مورد ابتلا به بیماری Peyronie نیست. انحنا یا تغییر شکل آلت تناسلی در موارد دیگر، می تواند نشانه یک ناهنجاری یا بیماری باشد و “تاثیر روانی و اجتماعی قابل توجهی بر فرد باقی بگذارد. در این زمان بهتر است که به یک متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. دو نوع بیماری وجود دارد که می تواند عامل انحنای آلت تناسلی باشد:

دلایل ایجاد انحنا در آلت تناسلی

هیچ دلیل واضحی برای ایجاد انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. مکانیسم‌ های خاصی برای این عارضه ذکر شده‌اند که غالبا شامل رشد جنینی آلت تناسلی و تستوسترون می گردند. در مورد بیماری Peyronie، فرضیه ریزتروما های مکرر (ضربه های کوچک تکرار شونده) که در حین رابطه جنسی ایجاد می شوند، نقش مهمی در بروز آن دارند.

چه زمانی باید نگران انحنای آلت تناسلی باشیم؟

هنگامی که انحنای آلت تناسلی سبب ایجاد یک نقص جنسی گردد و منجر به از دست دادن اعتماد به نفس، به دلیل تغییر تصویر بدن شود، و نیز، زمانی که این انحنا می‌تواند سبب ایجاد اضطراب در عملکرد جنسی و ترس از عدم رضایت شریک جنسی گردد، نگران کننده است.

چه اتفاقی بعد از رابطه جنسی برای مردان و زنان رخ می دهد؟

چه زمانی باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم؟

بیماری Peyronie، می تواند در هر سنی بروز یابد و طبق گفته انجمن اورولوژی فرانسه، ۳.۴ تا ۹ درصد از جمعیت مردان بالغ را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه، با ایجاد یک پلاک فیبری سفت و سخت بر روی albuginea شناسایی می شود (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies). در موارد زیر باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم:

  • تغییر شکل اکتسابی آلت تناسلی که ممکن است شامل انحنا باشد.
  • انقباض آلت تناسلی که ظاهری شبیه به ساعت شنی دارد.
  • باریک شدن قطر یا کوتاه شدن طول آلت تناسلی: این پدیده به دلیل از دست دادن قابلیت ارتجاعی بافت آلت تناسلی رخ می دهد.

این تغییر شکل، در ماه های اول اغلب با درد آلت تناسلی همراه است و می تواند سبب ناتوانی جنسی گردد.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کنیم؟

مردانی که دارای انحنای مادرزادی آلت تناسلی هستند، باید زمانی که می‌خواهند فعالیت جنسی (معمولاً در سنین نوجوانی) خود را آغاز کنند، یا هنگامی که متوجه تأثیر روانی قابل‌ توجه این عارضه می شوند، با پزشک خود در این رابطه مشورت کنند.

تشخیص انحنای مادرزادی آلت

گرفتن شرح حال وتاریخچه پزشکی و فعالیت جنسی بیمار معمولا برای تشخیص انحنای مادرزادی آلت تناسلی کافی است. معاینه آلت تناسلی حین نعوظ و رد دیگر بیماری های احتمالی برای اثبات انحنا لازم است البته عکس از آلت در حالت نعوظ هم به تشخیص کمک می کند. عملکرد نعوظی آلت در این بیماران طبیعی است اما در انحناهای شدید ممکن است دچار مشکل شود.

در صورت وجود انحنا در آلت تناسلی، چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

برای بررسی این عارضه، می توان معاینات مختلفی را انجام داد:

  • عکس‌ برداری نعوظ آلت تناسلی، از جلو، پهلو و بالا. این عکس ها، امکان تشخیص و ارزیابی میزان انحنا و شدت آن را فراهم می‌کنند.
  • سونوگرافی آلت تناسلی با تزریق دارویی که باعث ایجاد نعوظ می شود. این امر، در برخی موارد، به یافتن یک اختلال نعوظ مرتبط کمک می کند.
مراجعه به پزشک برای مشکل انحنای آلت تناسلی

درمان کجی آلات تناسلی

روش های مختلفی برای درمان عوارض ناشی از انحنای آلت تناسلی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

اگر درمان های قبلی در بهبود این شرایط موثر نباشند، می توان در موارد مختلف، جراحی را نیز برای بهبود این عارضه در نظر گرفت:

  • اگر انحنای آلت تناسلی بر دخول تأثیر داشته باشد.
  • اگر انحنا به اندازه کافی بزرگ باشد (بیشتر از ۳۰ درجه).
  • اگر اختلال نعوظ مرتبط با درمان دارویی و مقاوم به آن وجود داشته باشد.
  • سه نوع جراحی برای بهبود این عارضه وجود دارد:
  • برداشتن albuginea (بافتی که cavernous bodies را می‌پوشاند، مخازن نعوظ آلت تناسلی) برای انحنای نسبتاً ضعیف، که جراح زاویه آلت تناسلی را مجددا تنظیم می‌کند.
  • بریدن صفحه فیبری و سفتی که باعث ایجاد انحنا می شود، و سپس قرار دادن بافت پیوندی برای انحناهای قابل توجه، یعنی بیشتر از ۶۰ درجه.
  • ایمپلنت آلت تناسلی، در مواردی که اختلال نعوظ مرتبط و مقاوم به درمان وجود داشته باشد، ایمپلنت در داخل corpora cavernosa قرار می گیرد که می تواند سفتی آن را در حین نعوظ و دخول، ایجاد نماید.

برای درمان این بیماری  صرفا از تکنیک های Plication یا همان تا زدن (چین زدن) برای تصحیح انحنا استفاده می شود که میزان تصحیح انحنا بالا و در مطالعات مختلف بین ۶۷ تا ۹۷ درصد ذکر شده است. نتایج استفاده از بافت های پیوندی برای اصلاح انحنای مادرزادی آلت تناسلی جداگانه آنقدر محدود است که نمی توان از آن نتیجه گیری معنی داری کرد.

جراحی پروستات

تمرینات مناسب برای صاف شدن آلت تناسلی

تمریناتی برای این منظور وجود دارد که بیمار می تواند با استفاده از ابزارهای خاص و در منزل انجام دهد:

کشش آلت تناسلی:

بیماری پیرونی با کجی آلت مادرزادی چه تفاوتی دارد؟

بیماری پیرونی که با کجی الت همراه می باشد، به علت ناشناخته با ایجاد نسج یا بافت غیرطبیعی در یکی از لایه های پوشاننده آلت، باعث کجی آلت می گردد. این بیماری بعد از سن ۴۰ سالگی بعلت نامعلومی که تاکنون مشخص نشده بوجود می آید، اکثر اوقات آلت به طرف پایین کج و خمیده می گردد. این بیماری با گذشت زمان روند پیشرونده ای دارد و در معاینه بالینی بیمار یک نسج سفت (SCAR TISSUE) در یک قسمت از آلت قابل لمس می باشد. در کجی مادرزادی آلت هرگز پلاک غیر طبیعی وجود ندارد و نیز روند پیشرونده هم ندارد و آلت معمولا به طرف پایین و گاهی به طرف چپ و راست ممکن است کج شود.

بیماری بیضه

آیا می توان از انحنای آلت تناسلی جلوگیری کرد؟

هیچ روش شناخته شده ای برای پیشگیری از انحنای آلت تناسلی وجود ندارد؛ این موضوع هم در مورد انحنای مادرزادی و هم در مورد بیماری Peyronie صادق است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.4/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر دلیر چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 643 مشاهده پرسش
    بیماری بنده به احتمال فراوان مرتبط با تخصص مجاری ادرار است. بنده مردی 34 ساله مدتی در ناحیه کلاهک آلت تناسلی و زیر آن دچار برجستگیهای بدون رنگ پیشرونده ای شده ام. در اطرف کلاهک 3 خال قهوه ای غیر برجسته وجود دارد و بدنه آلت کمی سفیدک زده. خارش ندارد ( به ندرت) . خیلی نگرانم لطفا راهنمایی بفرمایید. در صورت لزوم میتونم عکس بگیرم و بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات لیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوست و مخاط است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست، مخاط، مو و یا ناخن خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. قابل ذکر است که این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. لیکن پلان یک بیماری مزمن است اما در بسیاری از موارد طی دو سال کاملاً از بین می‌رود. در درمان این بیماری معمولاً از پمادهای موضعی کورتونی و گاهی استرویید خوراکی استفاده می‌شود، و برای درمان خارش می توان از آنتی هیستامین ها استفاده کرد.
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 125 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین ..دوسه روز پیش ا طریق ربات پیام دادم بهتون در رابطه با اینکه قطر آلتم کمه و دخول برام امکان پذیر نیس فرمودین ژل و چربی تاثیر آنچنانی ندارن و به کمک دست دخول کنین خاستم یه راهکار و درمان دائمی بهم بدین
    چکار کنم به مراتب بهترشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۳ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      سایز آلت شما بخشی از ویژگی های فیزیکی بدن شما هست مثل قد شما، رنگ مو، چشم و خیلی چیزهای دیگر که تغییر پذیر نیستند. اگر خیلی اصرار به این کار دارید همان تزریق تنها راه هست . وکیوم هم کمی موثر می تواند واقع شود ولی نه خیلی زیاد
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    زیر ونوک التم احساس سوزش یا درد دارم البته در حالت عادی نه فقط وقتی که به شرط یا لباس برخورد می کندنوک آلتم هم قسمتیش فکر می کنم زرد شده سوزش ادرار هم ندارم یه کمی فقط بعد از پایان ادرار که یه کمی داخل مجرا ونوک می مونه.بعد از هر بار ادرار هم بعد از استبرا چند دقیقه بعد از ان هر از چند دقیقه ای یه مقدار اب ازم خارج میشه البته چند سال پیش قسمت زیرنوک یه کم دستکاری وبه دیوار مالیده بودم که یه کمی از داخل فکر کنم زخم شده بود می خواستم علت سوزش زیر ونوک آلت که یه کمی نوک ان زرد شده را بدونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      البته بدون معاینه امکان نظر دادن دقیق وجود ندارد ولی با توجه به اطلاعاتی که دادید احتمالا نوعی التهاب پوست هست که به آن درماتیت تماسی می گویند و شاید با مصرف یک دوره ی ۲ تا ۳ هفته ای پماد هیدروکوتیزون چشمی به محل سوزش در شب هنگام بتدریج بهتر شود.
    2. تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      اقای دکتر توضیح بیشتر قبلا زیر نوک التم با تماس شلوار درد یاسوزش پیدا می کرد الان هم نوک الت اطراف سوراخ خروجی ادراروقتی به شلوار یا شرط برخورد میکند درد می گیرد یه مقداری هم سوزش و تکرر ادرار بعضی مواقع نوک الت حس میکنم وهمان جور که دفعه اول گفتم ترشحاتی هم چند بار بعد از پایان هر بار ادرا ر دارم نوک الت هم فکر می کنم یه مقداری زرد شده است
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      همین درمانی را که گفتم انجام دهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر
    بنده پسری هستم ۳۸ ساله که ۷ ساله ازدواج کردم .از کودکی برروی آلت تناسلی ام یک رگ بزرگ بوده که درانتها حالت حلزونی داره.ضمنا از زمان بلوغ بسیار بسیار دچار زودانزالی هستم تمامی پرسش های دوستان رو مطالعه کردم اما نتونستم به جواب سوالم برسم واون اینه که آیا ممکنه این رگ موجب این ناراحتی من شده زندگیم دچار مشکل شده.احساس می کنم که شریک زندگیم سر مسله زودانزالی خیلی ناراحته ولی برروی خودش نمی یاره .خواهشا راهنماییم کنید که آیا می تونم این مشکل رو با حل کنم یا خیر.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      وجود این رگ ارتباطی با زودانزالی شما ندارد. اصولا زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با دارو براحتی قابل کنترل هست. اگر پاسخ های قبلی را مطالعه کرده اید حتما درمان ها را هم متوجه شده اید.
  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر من چند روزی متوجه ورم سر آلت تناسلی دقیقا در قسمت پشت حلقه ختنه گاه شدم درما آن چیست لطف کنید زود تر جوابم را بدهید ممنون می شوم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      ورم آلت تناسلی معمولا بدلیل خودارضایی یا سکس شدید و طولانی بروز می کند. البته حساسیت به مواد شوینده، ژل، ترشحات واژن و ... نیز از علل دیگر می تواند باشد. در موارد نادر عفونت هم می تواند از علل آن باشد. اگر درد و سوزش و خارش و قرمزی قابل توجهی ندارید نیاز به درمانی نیست و بتدریج طی روزهای آینده برطرف می شود
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر