انحنای مادرزادی آلت تناسلی

در این مقاله مطالعه می کنید:

این عارضه، یک گسترش نامتقارن albuginea (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies) در طول رشد جنینی است که منجر به انحنای آلت تناسلی می شود. توجه زیادی به این بیماری نمی شود؛ زیرا بسیاری از مردان از مراجعه به پزشک گریزانند یا فکر می کنند هیچ راهی برای درمان ناتوانی جنسی آن ها وجود ندارد. تا کنون هیچ دلیل واضح و ریسک فاکتوری برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی یافت نشده است.

انحنای مادرزادی آلت، بیماری نادری است و در یک مطالعه میزان وقوع آن را کمتر از ۱% ذکر کرده اند. در حالی که در مطالعه دیگری آن را شایع تر دانسته و میزان شیوع آن را در غیاب هیپوسپادیاس 4 تا ۱۰ درصد بیان کرده اند. 

آیا داشتن آلت تناسلی خمیده طبیعی است؟

علت مشخصی برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. در بیماران با انحنای مادرزادی آلت، انحنای آلت می تواند به سمت پائین، طرفین ( که غالبا به سمت چپ آست)، یا به طور غیر معمولی به سمت بالا باشد. این بیماران اکثرا مردان جوان بین ۱۸ تا ۳۰ سال می باشند که از دیگر جهات سالم هستند. غالب این بیماران قبل از شروع بلوغ، متوجه انحنای آلت خود می شوند اما ابتدا فکر می کنند که نرمال است ولیکن بعد از بلوغ و یا زمانی که فعالیت جنسی شان شروع شد، متوجه می شوند که این انحنا غیر طبیعی است و مانع مقاربت می شود.

انحراف آلت

 

اگر آلت تناسلی کمی خمیدگی داشته باشد و این خمیدگی سبب ایجاد ناراحتی نشود، یعنی بیمار احساس درد نکند، دچار عواقب روانی نگردد یا در زندگی جنسی خود مشکلی نداشته باشد، آن وقت انحنای موجود، یک بیماری در نظر گرفته نمی شود، بلکه یک وضعیت فیزیولوژیک است و نیازی به نگرانی در مورد ابتلا به بیماری Peyronie نیست. انحنا یا تغییر شکل آلت تناسلی در موارد دیگر، می تواند نشانه یک ناهنجاری یا بیماری باشد و “تاثیر روانی و اجتماعی قابل توجهی بر فرد باقی بگذارد. در این زمان بهتر است که به یک متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. دو نوع بیماری وجود دارد که می تواند عامل انحنای آلت تناسلی باشد:

دلایل ایجاد انحنا در آلت تناسلی

هیچ دلیل واضحی برای ایجاد انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. مکانیسم‌ های خاصی برای این عارضه ذکر شده‌اند که غالبا شامل رشد جنینی آلت تناسلی و تستوسترون می گردند. در مورد بیماری Peyronie، فرضیه ریزتروما های مکرر (ضربه های کوچک تکرار شونده) که در حین رابطه جنسی ایجاد می شوند، نقش مهمی در بروز آن دارند.

چه زمانی باید نگران انحنای آلت تناسلی باشیم؟

هنگامی که انحنای آلت تناسلی سبب ایجاد یک نقص جنسی گردد و منجر به از دست دادن اعتماد به نفس، به دلیل تغییر تصویر بدن شود، و نیز، زمانی که این انحنا می‌تواند سبب ایجاد اضطراب در عملکرد جنسی و ترس از عدم رضایت شریک جنسی گردد، نگران کننده است.

چه اتفاقی بعد از رابطه جنسی برای مردان و زنان رخ می دهد؟

چه زمانی باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم؟

بیماری Peyronie، می تواند در هر سنی بروز یابد و طبق گفته انجمن اورولوژی فرانسه، ۳.۴ تا ۹ درصد از جمعیت مردان بالغ را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه، با ایجاد یک پلاک فیبری سفت و سخت بر روی albuginea شناسایی می شود (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies). در موارد زیر باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم:

  • تغییر شکل اکتسابی آلت تناسلی که ممکن است شامل انحنا باشد.
  • انقباض آلت تناسلی که ظاهری شبیه به ساعت شنی دارد.
  • باریک شدن قطر یا کوتاه شدن طول آلت تناسلی: این پدیده به دلیل از دست دادن قابلیت ارتجاعی بافت آلت تناسلی رخ می دهد.

این تغییر شکل، در ماه های اول اغلب با درد آلت تناسلی همراه است و می تواند سبب ناتوانی جنسی گردد.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کنیم؟

مردانی که دارای انحنای مادرزادی آلت تناسلی هستند، باید زمانی که می‌خواهند فعالیت جنسی (معمولاً در سنین نوجوانی) خود را آغاز کنند، یا هنگامی که متوجه تأثیر روانی قابل‌ توجه این عارضه می شوند، با پزشک خود در این رابطه مشورت کنند.

تشخیص انحنای مادرزادی آلت

گرفتن شرح حال وتاریخچه پزشکی و فعالیت جنسی بیمار معمولا برای تشخیص انحنای مادرزادی آلت تناسلی کافی است. معاینه آلت تناسلی حین نعوظ و رد دیگر بیماری های احتمالی برای اثبات انحنا لازم است البته عکس از آلت در حالت نعوظ هم به تشخیص کمک می کند. عملکرد نعوظی آلت در این بیماران طبیعی است اما در انحناهای شدید ممکن است دچار مشکل شود.

در صورت وجود انحنا در آلت تناسلی، چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

برای بررسی این عارضه، می توان معاینات مختلفی را انجام داد:

  • عکس‌ برداری نعوظ آلت تناسلی، از جلو، پهلو و بالا. این عکس ها، امکان تشخیص و ارزیابی میزان انحنا و شدت آن را فراهم می‌کنند.
  • سونوگرافی آلت تناسلی با تزریق دارویی که باعث ایجاد نعوظ می شود. این امر، در برخی موارد، به یافتن یک اختلال نعوظ مرتبط کمک می کند.
مراجعه به پزشک برای مشکل انحنای آلت تناسلی

درمان کجی آلات تناسلی

روش های مختلفی برای درمان عوارض ناشی از انحنای آلت تناسلی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

اگر درمان های قبلی در بهبود این شرایط موثر نباشند، می توان در موارد مختلف، جراحی را نیز برای بهبود این عارضه در نظر گرفت:

  • اگر انحنای آلت تناسلی بر دخول تأثیر داشته باشد.
  • اگر انحنا به اندازه کافی بزرگ باشد (بیشتر از ۳۰ درجه).
  • اگر اختلال نعوظ مرتبط با درمان دارویی و مقاوم به آن وجود داشته باشد.
  • سه نوع جراحی برای بهبود این عارضه وجود دارد:
  • برداشتن albuginea (بافتی که cavernous bodies را می‌پوشاند، مخازن نعوظ آلت تناسلی) برای انحنای نسبتاً ضعیف، که جراح زاویه آلت تناسلی را مجددا تنظیم می‌کند.
  • بریدن صفحه فیبری و سفتی که باعث ایجاد انحنا می شود، و سپس قرار دادن بافت پیوندی برای انحناهای قابل توجه، یعنی بیشتر از ۶۰ درجه.
  • ایمپلنت آلت تناسلی، در مواردی که اختلال نعوظ مرتبط و مقاوم به درمان وجود داشته باشد، ایمپلنت در داخل corpora cavernosa قرار می گیرد که می تواند سفتی آن را در حین نعوظ و دخول، ایجاد نماید.

برای درمان این بیماری  صرفا از تکنیک های Plication یا همان تا زدن (چین زدن) برای تصحیح انحنا استفاده می شود که میزان تصحیح انحنا بالا و در مطالعات مختلف بین ۶۷ تا ۹۷ درصد ذکر شده است. نتایج استفاده از بافت های پیوندی برای اصلاح انحنای مادرزادی آلت تناسلی جداگانه آنقدر محدود است که نمی توان از آن نتیجه گیری معنی داری کرد.

جراحی پروستات

تمرینات مناسب برای صاف شدن آلت تناسلی

تمریناتی برای این منظور وجود دارد که بیمار می تواند با استفاده از ابزارهای خاص و در منزل انجام دهد:

کشش آلت تناسلی:

بیماری پیرونی با کجی آلت مادرزادی چه تفاوتی دارد؟

بیماری پیرونی که با کجی الت همراه می باشد، به علت ناشناخته با ایجاد نسج یا بافت غیرطبیعی در یکی از لایه های پوشاننده آلت، باعث کجی آلت می گردد. این بیماری بعد از سن ۴۰ سالگی بعلت نامعلومی که تاکنون مشخص نشده بوجود می آید، اکثر اوقات آلت به طرف پایین کج و خمیده می گردد. این بیماری با گذشت زمان روند پیشرونده ای دارد و در معاینه بالینی بیمار یک نسج سفت (SCAR TISSUE) در یک قسمت از آلت قابل لمس می باشد. در کجی مادرزادی آلت هرگز پلاک غیر طبیعی وجود ندارد و نیز روند پیشرونده هم ندارد و آلت معمولا به طرف پایین و گاهی به طرف چپ و راست ممکن است کج شود.

بیماری بیضه

آیا می توان از انحنای آلت تناسلی جلوگیری کرد؟

هیچ روش شناخته شده ای برای پیشگیری از انحنای آلت تناسلی وجود ندارد؛ این موضوع هم در مورد انحنای مادرزادی و هم در مورد بیماری Peyronie صادق است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.4/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 3روز از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    در ناحیه زیر آلت تناسلی من مدتهاس چیزی شبیه غده وجود داره.اصلا درد نداشت و اذیتم نمی کرد.یکبار به متخصص مراجعه کردم و بهم گفتن غده چربیه و چیز خاصی نیست.اگر بخوای می تونید با جراحی برش دارید.جدیدا بعد از رابطه با همسرم احساس درد از اون ناحیه کردم .مشاهده کردم بخشی از پوستش باز شده و انگار چربی یا عفونت به رنگ سفید کم و بیش ازش خارج میشه.الانم بزرگتر شده و کمی دردناک .نظر شما چیه؟ایا با جراح این مورد حل میشه؟اگه پاسخ بله هست چقدر جراحیش طول میکشه و هزینشم بفرمایید.سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      البته عکس ها تار هست و خوب مشخص نیست ولی احتمالا با لیزر بصورت سرپایی میشه برطرفش کرد فعلا به نظر میاد عفونت کرده که می توانید روش پماد موپیروسین صبح و شب برای 10 روز بزنید تا عفونت رفع شود بعد برای درمان و از بین بردن ضایعه حضورا مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      ممنون از شما . دقیقا روز بعد از این پرسش به دلیل عفونت خیلی زیاد بعد از یک روز قسمتی از پوست پاره شد و یکی از این ضایعه ها که به اندازه عدس بود از اون قسمت خارج شد و بعد عفونت بعد یک روز کم کم رفع شد. درد هم ساکت شد.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      خدارو شکر آرزوی سلامتی دارم
    4. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      ممنونم. فقط احساس می کنم یه تیکه کوچیک دیگه باقی مونده. که اون رو باید حضوری خدمت برسم تا ضایعه برداشته بشه که بعدا مشکل ساز نشه. چون اون قسمتی که شکافته شده در حال جوش خوردنه و هرچیم سعی کردم این شتیعه دوم مثل اولی بیرون نیومد. انشالله حضوری خدمت میرسم تا معاینه بفرمایید
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      درخدمتم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضایی سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام،من15ساله که ازدواج کردم و هیچ مشکل جنسی نداشتم،مدتی بود که احساس میکردم نعوظ کامل نیست،ی بار هم بعد از امیزش احساس درد در الت کردم،بعد از درد ادامه داشت و من به یک متخصص مجاری ادار مراجعه کردم و ایشان بعد از سونگرافی کلیه و پروستات و ازمایش،داروی لووفلوکستاتین،ناپروکسین و ترازوسین تجویز کردن،در زمانی که از این دارو ها استفاده میکردم درد نداشتم ولی نعوظ حین رابطه خودبخود از بین میرفت،الان که داروها تمام شده احساس میکنم بیخ التم(زیر بیضه)دارای درد کمی هست ولی موقع نعوظ درد خیلی زیاد میشه و باز خود بخود نعوظ از بین میرود،وقتی که با دست به بیخ التم سمت چپ دست میزنم درد کمی دارم که این درد موقع نعوظ زیاد میشود،بعدا به توصیه شما ی بار هم از بیضه و التم سونوگرافی انجام دادم که همه موارد طبیعی بود بجز( هیدروسل خفیف حاوی دبری های ریز دو طرفه)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای یک ماه ویتامین E با دوز ۴۰۰ و کپسول سلکسیب ۱۰۰ میلی هر ۱۲ ساعت استفاده کنید.
    2. تصویر کاربر رضایی سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      میشه بفرمایید تشخیص شما در مورد بیماری چیه?و اگه بعد یک ماه خوب نشد چه بکنم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      تشخیص احتمالی من التهاب هست (التهاب ناشی از بافت خود آلت یا پروستات) و با احتمال کمتر منشا عصبی دارد.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نازنین شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 12646 مشاهده پرسش
    سلام من دختر24 ساله ای هستم که 3ماهه مولوسکوم ناحیه تناسلی گرفتم 1بار کرایو کردم بعد 2هفته دراومد الان الدرا استفاده میکنم اکثرا خوب شدن بعد 20 روز من رابطه داشتم ولی سطحی بوده یعنی انال و وازینال نبوده میگن این ویروس افراد سالم رو درگیر نمیکنه پس من چرا گرفتم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اینکه "مولوسکوم افراد سالم را درگیر نمی کنه" صحیح نمی باشد و در تماس های پوستی و مالشی جنسی هم رخ می دهد ولی درکل بیماری خطرناک و نگران کننده ای نیست
    2. تصویر کاربر نازنین شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      با درمان چقد طول میکشه خوب شه؟من االان الدرا میزنم ترتینویین هم میزنم سایمتیدین هم میخورم
      ولی میبینم
      جدید درمیاد
      تقریبا 1ماهه اینارو شروع کردم
      26اذر هم کرایو کردم
    3. تصویر کاربر نازنین شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      اول به الدرا 1کم حساسیت نشون دادم ولی بعد بهتر شدم الدرا رو هرشب میزنم
      ترتینویین هم روزی 2-3بار میزنم
      خیلیاشون خوب شدن الان 3-4تا هست
      من همش نگرانم که جدید دربیاد
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      دوره ی نهایی این بیمار بین ۶ تا ۱۲ ماه می باشد
      توصیه هایی که برای کنترل مولوسکوم و کاهش میزان عود و ریشه کنی هر چه سریعتر آن می شود:
      • عدم اصلاح موهای ناحیه تناسلی با تیغ وترجیحا استفاده از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان پائین
      • نخاراندن ناحیه تناسلی
      • عدم خشک کردن ناحیه تناسلی با حوله بصورت مالشی
      • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      • عدم ارتباط جنسی
      • تقویت سیستم ایمنی از طریق:
      o عدم استفاده از دخانیات و الکل
      o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه ، چای سبز و لیموترش
      o استفاده از مکمل ها و آنتی اکسیدان ها
      o ورزش
    5. تصویر کاربر نازنین شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      تزریق ایننترفرون یا پمادسیدوفویر میتونه کمک کنه؟البته من خوندم که اینا واسه کساییه که ایمونودفیشنسی هستند
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      بیماری شما اینقدر شدید و گسترده نیست که نیاز به این داروهای پرعارضه باشد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سروربرانمه شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    عکس ارسال می کنم میخواستم ببینم چیه سه روز هست که پیدا شده کمی خارش داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      احتمالا نوعی التهاب پوستی و حساسیت هست و با پماد هیدروکورتیزون شب ها بمدت یک هفته برطرف می شود ولی اگر سکس داشته اید ممکن است علل عفونی هم داشته باشد.
  • تصویر کاربر ياسر جمعه ۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    عدم نعوظ دارم
    بى ميلى جنسى
    عدم جهش منى
    زود انزالى
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر