انحنای مادرزادی آلت تناسلی

در این مقاله مطالعه می کنید:

این عارضه، یک گسترش نامتقارن albuginea (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies) در طول رشد جنینی است که منجر به انحنای آلت تناسلی می شود. توجه زیادی به این بیماری نمی شود؛ زیرا بسیاری از مردان از مراجعه به پزشک گریزانند یا فکر می کنند هیچ راهی برای درمان ناتوانی جنسی آن ها وجود ندارد. تا کنون هیچ دلیل واضح و ریسک فاکتوری برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی یافت نشده است.

انحنای مادرزادی آلت، بیماری نادری است و در یک مطالعه میزان وقوع آن را کمتر از ۱% ذکر کرده اند. در حالی که در مطالعه دیگری آن را شایع تر دانسته و میزان شیوع آن را در غیاب هیپوسپادیاس 4 تا ۱۰ درصد بیان کرده اند. 

آیا داشتن آلت تناسلی خمیده طبیعی است؟

علت مشخصی برای انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. در بیماران با انحنای مادرزادی آلت، انحنای آلت می تواند به سمت پائین، طرفین ( که غالبا به سمت چپ آست)، یا به طور غیر معمولی به سمت بالا باشد. این بیماران اکثرا مردان جوان بین ۱۸ تا ۳۰ سال می باشند که از دیگر جهات سالم هستند. غالب این بیماران قبل از شروع بلوغ، متوجه انحنای آلت خود می شوند اما ابتدا فکر می کنند که نرمال است ولیکن بعد از بلوغ و یا زمانی که فعالیت جنسی شان شروع شد، متوجه می شوند که این انحنا غیر طبیعی است و مانع مقاربت می شود.

انحراف آلت

 

اگر آلت تناسلی کمی خمیدگی داشته باشد و این خمیدگی سبب ایجاد ناراحتی نشود، یعنی بیمار احساس درد نکند، دچار عواقب روانی نگردد یا در زندگی جنسی خود مشکلی نداشته باشد، آن وقت انحنای موجود، یک بیماری در نظر گرفته نمی شود، بلکه یک وضعیت فیزیولوژیک است و نیازی به نگرانی در مورد ابتلا به بیماری Peyronie نیست. انحنا یا تغییر شکل آلت تناسلی در موارد دیگر، می تواند نشانه یک ناهنجاری یا بیماری باشد و “تاثیر روانی و اجتماعی قابل توجهی بر فرد باقی بگذارد. در این زمان بهتر است که به یک متخصص اورولوژی مراجعه نمایید. دو نوع بیماری وجود دارد که می تواند عامل انحنای آلت تناسلی باشد:

دلایل ایجاد انحنا در آلت تناسلی

هیچ دلیل واضحی برای ایجاد انحنای مادرزادی آلت تناسلی وجود ندارد. مکانیسم‌ های خاصی برای این عارضه ذکر شده‌اند که غالبا شامل رشد جنینی آلت تناسلی و تستوسترون می گردند. در مورد بیماری Peyronie، فرضیه ریزتروما های مکرر (ضربه های کوچک تکرار شونده) که در حین رابطه جنسی ایجاد می شوند، نقش مهمی در بروز آن دارند.

چه زمانی باید نگران انحنای آلت تناسلی باشیم؟

هنگامی که انحنای آلت تناسلی سبب ایجاد یک نقص جنسی گردد و منجر به از دست دادن اعتماد به نفس، به دلیل تغییر تصویر بدن شود، و نیز، زمانی که این انحنا می‌تواند سبب ایجاد اضطراب در عملکرد جنسی و ترس از عدم رضایت شریک جنسی گردد، نگران کننده است.

چه اتفاقی بعد از رابطه جنسی برای مردان و زنان رخ می دهد؟

چه زمانی باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم؟

بیماری Peyronie، می تواند در هر سنی بروز یابد و طبق گفته انجمن اورولوژی فرانسه، ۳.۴ تا ۹ درصد از جمعیت مردان بالغ را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه، با ایجاد یک پلاک فیبری سفت و سخت بر روی albuginea شناسایی می شود (پوشش اطراف اطراف cavernous bodies). در موارد زیر باید به بیماری Peyronie مشکوک باشیم:

  • تغییر شکل اکتسابی آلت تناسلی که ممکن است شامل انحنا باشد.
  • انقباض آلت تناسلی که ظاهری شبیه به ساعت شنی دارد.
  • باریک شدن قطر یا کوتاه شدن طول آلت تناسلی: این پدیده به دلیل از دست دادن قابلیت ارتجاعی بافت آلت تناسلی رخ می دهد.

این تغییر شکل، در ماه های اول اغلب با درد آلت تناسلی همراه است و می تواند سبب ناتوانی جنسی گردد.

چه زمانی باید با پزشک مشورت کنیم؟

مردانی که دارای انحنای مادرزادی آلت تناسلی هستند، باید زمانی که می‌خواهند فعالیت جنسی (معمولاً در سنین نوجوانی) خود را آغاز کنند، یا هنگامی که متوجه تأثیر روانی قابل‌ توجه این عارضه می شوند، با پزشک خود در این رابطه مشورت کنند.

تشخیص انحنای مادرزادی آلت

گرفتن شرح حال وتاریخچه پزشکی و فعالیت جنسی بیمار معمولا برای تشخیص انحنای مادرزادی آلت تناسلی کافی است. معاینه آلت تناسلی حین نعوظ و رد دیگر بیماری های احتمالی برای اثبات انحنا لازم است البته عکس از آلت در حالت نعوظ هم به تشخیص کمک می کند. عملکرد نعوظی آلت در این بیماران طبیعی است اما در انحناهای شدید ممکن است دچار مشکل شود.

در صورت وجود انحنا در آلت تناسلی، چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

برای بررسی این عارضه، می توان معاینات مختلفی را انجام داد:

  • عکس‌ برداری نعوظ آلت تناسلی، از جلو، پهلو و بالا. این عکس ها، امکان تشخیص و ارزیابی میزان انحنا و شدت آن را فراهم می‌کنند.
  • سونوگرافی آلت تناسلی با تزریق دارویی که باعث ایجاد نعوظ می شود. این امر، در برخی موارد، به یافتن یک اختلال نعوظ مرتبط کمک می کند.
مراجعه به پزشک برای مشکل انحنای آلت تناسلی

درمان کجی آلات تناسلی

روش های مختلفی برای درمان عوارض ناشی از انحنای آلت تناسلی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

اگر درمان های قبلی در بهبود این شرایط موثر نباشند، می توان در موارد مختلف، جراحی را نیز برای بهبود این عارضه در نظر گرفت:

  • اگر انحنای آلت تناسلی بر دخول تأثیر داشته باشد.
  • اگر انحنا به اندازه کافی بزرگ باشد (بیشتر از ۳۰ درجه).
  • اگر اختلال نعوظ مرتبط با درمان دارویی و مقاوم به آن وجود داشته باشد.
  • سه نوع جراحی برای بهبود این عارضه وجود دارد:
  • برداشتن albuginea (بافتی که cavernous bodies را می‌پوشاند، مخازن نعوظ آلت تناسلی) برای انحنای نسبتاً ضعیف، که جراح زاویه آلت تناسلی را مجددا تنظیم می‌کند.
  • بریدن صفحه فیبری و سفتی که باعث ایجاد انحنا می شود، و سپس قرار دادن بافت پیوندی برای انحناهای قابل توجه، یعنی بیشتر از ۶۰ درجه.
  • ایمپلنت آلت تناسلی، در مواردی که اختلال نعوظ مرتبط و مقاوم به درمان وجود داشته باشد، ایمپلنت در داخل corpora cavernosa قرار می گیرد که می تواند سفتی آن را در حین نعوظ و دخول، ایجاد نماید.

برای درمان این بیماری  صرفا از تکنیک های Plication یا همان تا زدن (چین زدن) برای تصحیح انحنا استفاده می شود که میزان تصحیح انحنا بالا و در مطالعات مختلف بین ۶۷ تا ۹۷ درصد ذکر شده است. نتایج استفاده از بافت های پیوندی برای اصلاح انحنای مادرزادی آلت تناسلی جداگانه آنقدر محدود است که نمی توان از آن نتیجه گیری معنی داری کرد.

جراحی پروستات

تمرینات مناسب برای صاف شدن آلت تناسلی

تمریناتی برای این منظور وجود دارد که بیمار می تواند با استفاده از ابزارهای خاص و در منزل انجام دهد:

کشش آلت تناسلی:

بیماری پیرونی با کجی آلت مادرزادی چه تفاوتی دارد؟

بیماری پیرونی که با کجی الت همراه می باشد، به علت ناشناخته با ایجاد نسج یا بافت غیرطبیعی در یکی از لایه های پوشاننده آلت، باعث کجی آلت می گردد. این بیماری بعد از سن ۴۰ سالگی بعلت نامعلومی که تاکنون مشخص نشده بوجود می آید، اکثر اوقات آلت به طرف پایین کج و خمیده می گردد. این بیماری با گذشت زمان روند پیشرونده ای دارد و در معاینه بالینی بیمار یک نسج سفت (SCAR TISSUE) در یک قسمت از آلت قابل لمس می باشد. در کجی مادرزادی آلت هرگز پلاک غیر طبیعی وجود ندارد و نیز روند پیشرونده هم ندارد و آلت معمولا به طرف پایین و گاهی به طرف چپ و راست ممکن است کج شود.

بیماری بیضه

آیا می توان از انحنای آلت تناسلی جلوگیری کرد؟

هیچ روش شناخته شده ای برای پیشگیری از انحنای آلت تناسلی وجود ندارد؛ این موضوع هم در مورد انحنای مادرزادی و هم در مورد بیماری Peyronie صادق است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.4/5 - (20 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ابوذر یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    پنج سال هست مشکل نعوظ کامل دارم.عکس فرستادم گفتید آزمایش هورمونی جنسی و تیروعیدوچربی وقند باید انجام دهید بی زحمت دقیق اسم انگلیسی اینها رومیفرستید که به دکتر بدم تودفترچه بنویسه ازمایشارو انجام بدیم.خداخیرتون بده.توروخدا کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      پزشکان خودشان می دونند چی بنویسند نیازی به گفتن من نیست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2285 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید من جوون بیست ساله هستم و به زودی میخوام ازدواج کنم و متاسفانه از پاپول مرواریدی رنج میبرم و شکل ظاهری التم متاسفانه خیلی ناجوره و زائده هایی روی کلاهک التم وجود داره. میخواستم بدونم هیچ درمانی هست ک بشه کاری کرد هر چند طولانی مدت ک مثلا بعد یه سال ک قراره ازدواج کنم دیگه مشکلم حل بشه مثلا دارویی یا اینکه مثلا اب لیمو بذارم روش بمونه یا هر چیزی...میخواستم بدونم هیچ راهی هست ک بشه درمانش کرد؟
    1. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      در صورت لیزر کردن هزینه ی درمانش چقدره و ایا با لیزر بهبودی کامل پیدا میشه و راه کاملا مطمینه؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      بله با لیزر قابل برطرف کردن هست هزینه ی از بین بردن ضایعات حدود یک میلیون می باشد. روش هایی که شما فرمودید تاثیری ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ج شنبه ۱۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر فراوان به خاطر فرصتی که برای پاسخگویی به سوالات میگذارید
    مرد 30 ساله هستم و الان حدود دو سالی هست که ازدواج کرده ام.به خاطر کوتاه بودن طول آلت (کمتر از 4 اینچ) در نزدیکی با همسرم دچار مشکل هستم.مدت زیادی هست که دنبال راهی برای درمان آن می گردم ولی به سایت ها و وبلاگها و تبلیغات اینترنتی نمیتوانم اطمینان کنم.آقای دکتر مرا راهنمایی کنید.آیا دارویی ،روش مطمئنی برای افزایش سایز آلت پیشنهاد میکنید؟این موضوع برای من بسیار اهمیت دارد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      هیچ دارویی روی افزایش سایز آلت تاثیر ندارد ضمن اینکه راه مطلوب و رضایت بخش و قطعی و همچنین بدون عارضه ای برای افزایش سایز آلت وجود ندارد روش های کششی مثل وکیوم و روش های جراحی وجود دارند اما هر کدام معایب و بعضا عوارضی دارند و در نهایت رضایت فرد را جلب نمی کنند. لذا این روش ها برا ی افرادی که سایز نرمالی دارند توصیه نمی شود
    2. تصویر کاربر ج شنبه ۱۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام و خسته نباشید بنده پسر ده ساله ای دارم که چاقه ووطبق تحیقاتی که کردم باید در حالت کشیده اندازه الت ایشون ۴و نیم سانت باشه و حدود ۵ سانت است ولی در ظاهر اندازه نوزاد میباشد ایا طبیعه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      در افراد چاق معمولا بخشی از آلت بصورت نهفته در چربی های اطراف آن در زیر شکم می باشد و به همین خاطر کوچک تر از سایز واقعی دیده می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام بنده دو سال است که ازدواج کردم ولی متاسفانه به دلیل اینکه قطر آلت تناسلی بنده زیاد است و واژن خانمم کوچک است نتوانسته ام دخول داشته باشم. آیا راهی برای کوچک کردن قطر آلت تناسلی یا افزایش سایز واژن وجود دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      مي توانيد عكس در حالت نعوظ بفرستيد.
  • تصویر کاربر س جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2648 مشاهده پرسش
    با سلام،31 ساله و مجرد هستم، حدود یک ماه پیش با درد بیضه راست مواجه شدم، پس از مراجعه به متخصص و انجام سونو گرافی تشخیص به عفونت و انتی بیوتیک تجویز نمودن، ولی باز مشکل برطرف نشد، جمعا 4 بار پیش،متخصص رفتم، و انتی بیوتیک تجویز کردن، آزمایش اسپرم ، و خون و ادرار نیز دادم ولی تورم و درد همچنان باقیست،سری پیش وقتی روی زمین سرد نشستم درد و تورم بیشتر شد ، در پرسش از متخصص ارولوژی فرمودن التهاب مزمن پروستات دارم، واقعا نمی دونم چیکار کنم، تاوانکس و داکسی سایکلین ، دیلوفناک، افلوکسین، ملوکسیکام، کوتریموکسازول ، مصرف کردم ولی باز بهتر نشدم، خواهش می کنم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      جالب هست كه در سونوگرافي اشاره اي به تورم بيضه نكرده است. نمي دانم متخصصيني كه رفتي هم متوجه تورم شده اند يا خير. در هر حال اگر منشا درد عفونت بود با آنتي بيوتيك بايستي رفع ميشد. گاه درد بيضه منشاش از خود بيضه نيست مثلا مي تونه منشاش از كمر باشه. خيلي مهمه كه بدوني درد با چه چيزايي شروع يا بدتر و با چه چيزايي بهتر مي شود.
    2. تصویر کاربر س پنجشنبه ۱۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام، تاریخ سونو گرافی مربوط به 5 اسفند ه، تورم رفته رفته زیاد شد، همه متخصص ها در معاینه متوجه تورم شده اند، خواهش می کنم راهنمایی کنید ،
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      تشخيص متخصصين براي تورم چه بوده است؟
      الان هم هنوز تورم داريد؟
      سوالات ديگر را هم لطفا پاسخ دهيد.
    4. تصویر کاربر س جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام ، تشخیص همه متخصص ها اپیدمیت و عفونت مجاری منی بوده ولی در مورد منشا عفونت چیزی نگفتن در آزمایش خون و ادرار هم چیزی مشخص نیست ولی درآزمایش اسپرم حرکت کم بود که حتی فرمودن بخاطر عفونته و قرار شد پس ازدو ماه دوباره آزمایش دهم.
      الان تورم در بیضه و لوله های فوقانی متصل به آن دارم ، یه هفته پیش بهتر بودم که حتی کوهنوردی هم رفتم و مشکلی نداشتم ولی بعد به محض نشستن روی زمین سرد باز تورم زیاد شد .
      الان دو روزه تو وان آبگرم میشینم یه خورده بهتر شده ام ولی کامل بهتر نشدم .
      ولی در هر صورت من یه ماهه انواع انتی بیوتیک ها را مصرف کرده ام الان هم تاوانکس با داکسی سایکلین استفاده می کنم البته تاوانکس تموم شده دکتر کتریموکسازول داده بودن .
      با تشکر از راهنمایی های جنابعالی
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      در عفونت هاي بيضه و اپيديديم استراحت و تحرك كمتر از اصول درماني است لذا كوهنوردي مي تواند از عوامل تشديد يا عدم بهبود باشد. ضمن اينكه استفاده از يك ضد التهاب مثل ديكلوفناك در كاهش تورم و نيز درد موثر است و حتما بايد بخشي از درمان باشد.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر