جراحی پروستات به روش پروستاتکتومی

در این مقاله مطالعه می کنید:

جراحی پروستات که به آن اصطلاحا رادیکال پروستاتکتومی می گویند یکی از مشکل ترین اعمال جراحی در حیطه ی ارولوژی است. به باور بسیاری از صاحب نظران روش جراحی باز رادیکال پروستاتکتومی، روش استاندارد طلایی برای درمان سرطان پروستات می باشد به شرط آنکه هنوز سرطان از بافت پروستات خارج و منتشر نشده باشد. مطالعات بالینی متعددی نشان دادند که این عمل میزان انتشار و مرگ ناشی از سرطان را کاهش می دهد. به وسیله این جراحی تمامی بافت پروستات در حد فاصل گردن مثانه و مجرای ادراری همراه با کیسه های منی و بخش انتهایی مجاری انتقال منی (وازدفران) از بدن خارج می شود. همزمان غدد لنفاوی اطراف پروستات نیز خارج می شود.

در مرحله ی بعد با ترمیم گردن مثانه و اتصال آن به مجرای ادراری امکان تخلیه طبیعی ادرار با حداقل صدمه رسانی به عملکرد طبیعی پرشدن مثانه و کنترل ادرار و توانایی نعوظ فراهم می شود. امروزه به مدد بهتر شدن تکنیک جراحی و افزایش تجربه جراحان میزان خونریزی حین عمل کاهش یافته و وضعیت کنترل ادراری و حفظ توانایی جنسی بیماران بهبود قابل ملاحظه ای داشته است.

جراحی پروستات

اهداف رادیکال پروستاتکتومی

پزشک معالج از انجام عمل جراحی مذکور سه هدف را دنبال می کند که به ترتیب اولویت عبارتند از :

  • خارج سازی بافت سرطانی و کنترل بیماری
  • حفظ کنترل ادراری
  • حفظ عملکرد جنسی

برای رسیدن به این اهداف آشنایی جراح با آناتومی منطقه و تبحر و تجربه ی وی، اصلی غیر قابل انکار است. باید در نظر داشت که کنترل بیماری هدف اولیه و اصلی جراحی است و هرگز نباید به امید رسیدن به اهداف دیگر هدف اصلی از انجام عمل جراحی را از نظر دور داشت. در مورد حفظ کنترل ادراری اگر چه قابل مقایسه با هدف خارج سازی بافت سرطانی نیست ولی باید بدانیم که بیماران، بی اختیاری ادراری را نوعی سرطان اجتماعی دانسته و درجامعه ما که انجام فرایض دینی و مناسک مربوطه دارای جایگاه خاصی است اجتناب از این عارضه ضروری می باشد. در مورد هدف سوم یعنی حفظ توانایی جنسی نیز در بیماران جوان تر دارای اهمیت بیشتری است.

پروستاتکتومی چیست؟

در عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی که از طریق برش طولی بر روی بخش تحتانی شکم انجام می شود حفظ دسته های عصبی – عروقی که به سمت دریچه ی ارادی ادرار و بافت های اسفنجی نعوظی می روند اصلی ضروری است تا به وسیله ی آن بتوان اهداف ذکر شده در بالا را تامین کرد. با استفاده از این روش، جراح به بافت خونریزی دهنده کنترل کامل داشته وبا حداقل نیاز به تزریق خون امکان جراحی ایمن را ایجاد خواهد کرد. در اوایل دهه ۱۹۹۰ با ورود لاپاروسکوپی به عرصه ی جراحی های ارولوژی عمل رادیکال پروستاتکتومی نیز به این روش امکان پذیر است. اکثر گزارشات در توصیف روش لاپاروسکوپی حکایت از زمان طولانی تر عمل و میزان خونریزی و نیاز به تزریق خون کمتر آن دارد. به هر صورت در حال حاضر درمان استاندارد جراحی برای بیماری سرطان پروستات رادیکال پروستاتکتومی روش باز از طریق شکم با تلاش در جهت حفظ دسته های عصبی عروقی مربوطه می باشد.

در حال حاضر جراحی رادیکال پروستاتکتومی برای مردانی پیشنهاد می شود که مبتلا به سرطان پروستات محدود به بافت پروستات و با احتمال کم انتشار بیماری به غدد لنفاوی و دیگر بافت های بدن بوده و همچنین امید به زندگی بیشتر از ده سال داشته باشند. به طور ضمنی مشهود است که این افراد نباید دچار بیماری زمینه ای عمده و غیر قابل کنترل که بر طول عمر آنان اثر جدی می گذارد باشند. معمولا این عمل برای بیماران بالای ۷۵ سال توصیه نمی شود. البته آن چه که مهم است سن فیزیولوژیک و احتمال بقای طولانی مدت بیمار است لذا سن تقویمی به خودی خود از اهمیت کمتری برخودار است.

آیا عمل پروستات خطرناک است؟

عمل پروستاتکتومی رادیکال عوارض بسیار کمی دارد. مرگ یا ناتوانی های جدی که متعاقب عمل پروستاتکتومی ایجاد شود بسیار نادر هستند. عصب های مهمی از طریق پروستات به آلت تناسلی می رسد. جراحان ماهر و مجرب می توانند از این اعصاب در خلال عمل جراحی مراقبت کنند.

آمادگی قبل از عمل جراحی پروستات

پیش از آنکه بیمار کاندید عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی شود باید از نظر سلامتی سایر دستگاههای بدن مورد ارزیابی و تحت معاینه ی فیزیکی قرار گیرد. وجود هر گونه بیماری شدید که احتمال خطر ناشی از عواقب جراحی را افزایش دهد باید مورد توجه قرار گیرد. شرح حال بالینی از گذشته پزشکی بیمار بایستی در دسترس پزشک معالج باشد. سابقه ی جراحی های قبلی ، بیهوشی و داروهای مصرفی پرسیده شود. به طور معمول عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی ۶ تا ۸ هفته پس از نمونه برداری از پروستات انجام می شود هدف از این فاصله زمانی فروکش کردن التهاب و خونریزی موضعی و چسبندگی های ناشی از بافت های التهابی است تا آناتومی منطقه ی مورد عمل واضح شده و انجام عمل با عوارض کمتری صورت پذیرد. برای انجام عمل بیمار شب قبل و یا روز عمل بستری می شود. علیرغم باز شدن سیستم ادراری احتمال بروز عفونت پس از عمل بسیار کم و برابر یک درصد است. بر اساس توصیه ی انجمن ارولوژی آمریکا تجویز آنتی بیوتیک قبل از عمل برای پیشگیری از عفونت استفاده می شود. دو واحد خون نیز قبل از عمل برای بیمار ذخیره سازی می شود.

از یک هفته قبل از عمل جراحی داروهایی از قبیل آسپرین، دیپریدامول، ویتامین E ، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مثل بروفن ، دیکلوفناک، ایندومتاسین) و امگا ۳ به دلیل تاثیراتی که بر روی انعقاد خون و افزایش ریسک خونریزی حین عمل دارند از رژیم دارویی بیمار حذف می شوند. از روز قبل از عمل به بیمار رژیم مایعات صاف شده داده می شود. نصف شیشه روغن کرچک و یا شربت منیزیم هیدروکسید عصر روز قبل از عمل تجویز می شود. برخی از همکاران صبح روز عمل نیز تنقیه انجام می دهند. از نیمه شب قبل از عمل نیز بیمار از خوردن و آشامیدن منع می شود.

روش بیهوشی

به طور معمول رادیکال پروستاتکتومی با بی حسی موضعی از ناحیه کمر( بی حسی اپیدورال و یا اسپاینال ) انجام می شود این روش بی حسی سبب کاهش خونریزی و کاهش ریسک ایجاد لخته در اندام تحتانی ( ترومبوفلبیت) می شود. البته بعضی از جراحان این عمل را با بیهوشی عمومی نیز انجام می دهند.

دلیل سرطان پروستات

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

عود سرطان پروستات به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم ترین آن مرحله (stage) بیماری و درجه بدخیمی سلول های سرطانی (grade) دارد. اصولا هر چه بخش سرطانی شده پروستات کمتر باشد و احتمال پیشرفت سرطان به بافت های مجاور پروستات یا دوردست پایین تر باشد و از طرفی درجه بدخیمی سلول های سرطانی کمتر باشد احتمال عود سرطان بعد از عمل کمتر است.

عوارض عمل رادیکال پروستات

عمل رادیکال پروستات علاوه بر خطرات رایج مرتبط با جراحی با خطر ابتلا به عوارض زیر نیز همراه است:

  • خونریزی
  • عفونت مجاری ادرار
  • بی اختیاری ادراری
  • اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی)
  • آسیب به رکتوم یا راست روده (نادر)
  • تنگی میزراه یا گردن مثانه
  • تشکیل کیست های حاوی لنفوسیت

خونریزی بعد از عمل پروستات

خونریزی مجرای ادرار بعد از عمل پروستاتکتومی رادیکال یک عارضه نادر است و به دلیل حفره های ادراری دورتر از محل عمل اتفاق می افتد و ارتباطی به رگ های آلت تناسلی ندارد. در صورت بروز این مشکل، سی تی آنژیوگرافی و امبولیزاسیون می توانند به عنوان روش های درمانی انتخاب شوند و برای جلوگیری از بروز عوارض بیشتر باید از جراحی باز خودداری شود.

باروری بعد از عمل پروستات

در طول عمل پروستاتکتومی، هر دو پروستات و کیسه های منی نزدیک به آن خارج می شوند. کیسه های منی و پروستات مسئول فراهم کردن منی هستند که حامل اسپرم از مجرای ادرار و آلت تناسلی در خلال عمل انزال می باشند. کمبود منی بعد از عمل جراحی، انزال را غیر ممکن کرده و اسپرم از لحاظ فیزیکی نمی تواند از بدن خارج شود. رادیوتراپی تقریباً همیشه باروری را مختل می کند. پروستات و کیسه های منی که تحت رادیوتراپی قرار گرفته اند مایع منی را به صورتی تولید می کنند که نمی تواند اسپرم را به خوبی انتقال دهد. همچنین اسپرم ها نیز ممکن است آسیب ببینند.

راه حل:

برای کسانی که می خواهند بعد از عمل جراحی پروستات همچنان قدرت باروری داشته باشند بهترین گزینه استفاده از بانک اسپرم است. به این صورت اسپرم فرد در نیتروژن مایع فریز می شود. بعد از ذوب شدن تقریباً ۵۰ درصد از اسپرم قدرت باروری داشته و می تواند برای لقاح مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.

میزان psa بعد از عمل رادیکال پروستات

در صورتی که پروستات فرد در اثر سرطان پروستات برداشته شده باشد انجام آزمایش PSA هنوز هم اهمیت دارد. با اینکه مقادیر PSA در غربالگری عمومی سرطان پروستات چندان معتبر نیست اما نشانگر موثری از بازگشت سرطان می باشند. مقادیر زیاد یا فزاینده PSA می تواند بیانگر گردش سلول های سرطانی در بدن باشد. تفسیر نتایج آزمایش PSA می تواند دشوار باشد. همچنین، نتایج آزمایش ها می توانند از یک آزمایشگاه تا آزمایشگاه دیگر متفاوت باشند. جهت اطمینان از مقایسه دقیق باید نتایج تمامی آزمایش های خود را در یک آزمایشگاه انجام داد. میزان PSA در هفته ۶ تا ۸ پس از جراحی باید به قدری کاهش یابد که مقدار آن به کمتر از ۰.۱ نانوگرم در میلی لیتر رسیده و تشخیص آن ممکن نباشد.

این کاهش نیز به دلیل برداشته شدن پروستات است. افزایش مقدار PSA می تواند بیانگر وجود سلول های سرطانی پروستات در بدن باشد. در صورتی که پس از آزمایش های مکرر مقادیر PSA پایین بوده و افزایش نمی یابد، احتمالا عود سرطان پروستات رخ نداده است. این مقادیر اندک به دلیل وجود سلول های دیگری در بدن است که توانایی تولید PSA را دارند. در صورتی که نتیجه آزمایش PSA در ۲ آزمایش مجزا با دو هفته فاصله ۰.۲ نانوگرم در میلی لیتر یا بیشتر باشد احتمال عود سرطان وجود دارد.

زمان عمل پروستات به روش رادیکال پروستاتکتومی

به طور متوسط این عمل بین نود دقیقه تا سه ساعت به طول می انجامد. البته عواملی از قبیل شکل و اندازه ی پروستات ، شکل و طرز قرارگیری گردن مثانه ، چاقی بیمار ، سابقه ی عمل قبلی و یا اشعه درمانی در محوطه ی لگن نیز در تعیین مدت زمان عمل جراحی موثر هستند.

دوره ی نقاهت پس از عمل

دوره ی نقاهت پس از عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی غالبا بدون مشکل خاصی طی می شود. معمولا روز اول پس از عمل به بیمار توصیه می شود تا از تخت پایین آمده و حرکت را آغاز کند و تغذیه دهانی را ابتدا با مایعات صاف شده و سپس با رژیم غذایی عادی شروع کند. روز سوم یا چهارم بیمار با حفظ سوند و با آنتی بیوتیک خوراکی و مسکن از بیمارستان مرخص می شود. در بیمارانی که از اسپاسم های مکرر مثانه رنج می برند دارویی به منظور کنترل اسپاسم به مثانه تجویز می شود.

تغذیه بعد از عمل پروستات

روزهای ابتدایی بعد از عمل، باید غذاهای سبک بخورید (ماست، سوپ، مایعات) تا زمانی که شکم شما کار کند. از مصرف غذاهایی که می تواند گاز معده را افزایش دهد، مانند حبوبات، بروکلی، پیاز، کلم و گل کلم خودداری کنید. زمانی که برای اولین بار بعد از عمل شکم شما کار کرد می تواند به رژیم غذایی عادی خود برگردید. مایعات به مقدار زیاد بنوشید. سوپ ها و آب گوشت (گوشت قرمز یا گوشت سفید) گزینه های مناسبی برای شما هستند تا زمانی که بتوانید به رژیم غذایی عادی خود بازگردید.


📜👨‍⚕️ شاید دوست داشته باشید بخوانید: پروستات چیست


دکتر محمد جباری جراح و متخصص ارولوژی و مجاری ادراری تناسلی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (147 امتیاز)
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 13788 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر َوقت بخیر
    با توچه به اینکه در مورد امکان دفع سنگ به قطر 8میل در کالیس تحتانی فرمودید تنها از طریق جراحی ویا صرف آب فراوان و تحرک امکان دفع سنگ هست ولی دکتر معالج من در شهرستان دستور سنگ شکن ESWL داده و رادیو گرفی Kub هم انجام شده لیکن ترجیح داده شد انجام آن به بعد از مشورت با جنابعالی موکول گردد.
    لذا لطفا" بفرمایید آیا امکان دارد در مواردی خاص برای دفع سنگ در کالیس تحتانی دستور انجام سنگ شکن ازطرف دکتر معالج داده شود؟
    ضمنا" آقای دکتر اگر چه شرایط فیزیکی اینجانب در هفتادسالگی برای تحرک وورزش روزانه مناسب بوده و هیچ مشکلی ندارم آیا اين سنگ بدون کوچک شدن ازمجرای ادرار قابل دفع خواهدبود؟
    باامتنان فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      از نظر علمی و آکادمی ، تجویز همکارم کاملا درست می باشد و اگر چه با ESWL امکان خرد شدن و دفع سنگ وجود دارد ولی درصد دفع سنگ با توجه به جایگاه سنگ در کلیه و تبعیت از قانون جاذبه که باعث نشست سنگ در بخش تحتانی کلیه می شود خیلی بالا نیست. ولی خوب خرد کردن سنگ و بعد هم فعالیت هایی که گفتم میتونه دفع سنگ را با قطعات ریزتر ممکن تر کند. اینجا بیشتر اختلاف سلیقه و نظر مطرح هست و اینکه نظر کدام پزشک برای شما مقبول تر باشد، چون به نظر من سنگ 8 میلی در یک فرد 70 ساله اگر با مشکلاتی چون درد، انسداد و عفونت همراه نباشد اصولا نیازی به درمان ندارد.

    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      از نظر علمی و آکادمی ، تجویز همکارم کاملا درست می باشد و اگر چه با ESWL امکان خرد شدن و دفع سنگ وجود دارد ولی درصد دفع سنگ با توجه به جایگاه سنگ در کلیه و تبعیت از قانون جاذبه که باعث نشست سنگ در بخش تحتانی کلیه می شود خیلی بالا نیست. ولی خوب خرد کردن سنگ و بعد هم فعالیت هایی که گفتم میتونه دفع سنگ را با قطعات ریزتر ممکن تر کند. اینجا بیشتر اختلاف سلیقه و نظر مطرح هست و اینکه نظر کدام پزشک برای شما مقبول تر باشد، چون به نظر من سنگ 8 میلی در یک فرد 70 ساله اگر با مشکلاتی چون درد، انسداد و عفونت همراه نباشد اصولا نیازی به درمان ندارد.

    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      از نظر علمی و آکادمی ، تجویز همکارم کاملا درست می باشد و اگر چه با ESWL امکان خرد شدن و دفع سنگ وجود دارد ولی درصد دفع سنگ با توجه به جایگاه سنگ در کلیه و تبعیت از قانون جاذبه که باعث نشست سنگ در بخش تحتانی کلیه می شود خیلی بالا نیست. ولی خوب خرد کردن سنگ و بعد هم فعالیت هایی که گفتم میتونه دفع سنگ را با قطعات ریزتر ممکن تر کند. اینجا بیشتر اختلاف سلیقه و نظر مطرح هست و اینکه نظر کدام پزشک برای شما مقبول تر باشد، چون به نظر من سنگ 8 میلی در یک فرد 70 ساله اگر با مشکلاتی چون درد، انسداد و عفونت همراه نباشد اصولا نیازی به درمان ندارد.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسر ۲۲ ساله ای هستم که رابطه جنسی ندارم و مدت زیادی هس که دونه های بسیار ریز که صورتی و قرمز هستند زیر کلاهک التم مشاهده کردم جدیدا حس کردم تعدادشون زیاد شده و قبلا سه تا بود الان دو تا دیگه هم اضافه شده خارش و سوزش و هیچ چیزی نداره قابل ترکوندن هم نیست وقتی اطرافش رو با دست میکشم انگار سفید هست ولی وقتی همینطوری میبینم قرمز رنگ هست و‌خیلی ریز طوری که خیلی معلوم نیس داخلش یه چیزی شبیه به دونه های روی سر تا سر کلاهک الت هس لطفا راهنمایی کنید و اینکه ایا اگر رابطه جنسی برقرار کنم مشکل زا میشه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      این پاپول ها طبیعی هستند و در همه مردان کم و بیش وجود دارد و مشکلی برای رابطه جنسی ایجاد نمی کند.

    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      این پاپول ها طبیعی هستند و در همه مردان کم و بیش وجود دارد و مشکلی برای رابطه جنسی ایجاد نمی کند.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم اگر یکی از زوجین مبتلا به کرونا باشند میتوان فقط رابطه فقط به صورت انگشت در مقعد صورت بگیرد ممنون میشم زودتر جوابمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      بله 

    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      بله البته دستکش دست تان بکنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده ۶۱ سالمه حدود چندین ساله که هر چند وقت سوزش مختصر نوک آلت ناشی از احتمالا التهاب پروستات ، که بدون اقدام خاصی ظرف چند روز خوب شدم اخیرا دچار این حالت شدم که زمان آن طولانی شده تقریبا یکماه ،کلیه آزمایشات و PSA نرمال و متعاقب انجام سو نو گرافی هشتم بهمن نزد اورولوژ رفتم برام تامسولوسین ودیکلو فناک وپروستادین تجویز کرد آلان شش روزی است که مصرف میکنم ولی هنوز سوزش نوک آلت خفیف را دارم احساس دستشوئی دارم علیرغم اینکه مثانه پر نیست دکتر فرمودن که تند تند باید نزدیکی کنم ولی برام مقدور نیست میشه خود ارضایی بکنم سو نو را خدمتتان ارسال میکنم سپاس و تشکر از جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      نزدیکی و خودارضایی تاثیری در بهبود ندارند. به نظر من یک دوره ی 3 هفته ای هم قرص سیپروفلوکساسین 500 هر 12 ساعت بخورید و پماد هیدروکورتیزون چشمی هرشب قبل از خواب بداخل مجرای ادراری وارد کنید و با دست 15 دقیقه نگه دارید برای 2 هفته

  • تصویر کاربر کیان جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    باسلام. من قبل عمل واریکسول فقط یکی از مقدار ها به نام Agglutination متوسط بود. ولی در ازمایش چهار ماه بعد از عمل واریکوسل، تمامی اعداد و پارامتر ها پایین آمده و few شده است. قرص و آمپول هم زیر نظر پزشک مصرف کرده ام. لطفا راهنمایی بفرمایید آقای دکتر. باتشکر از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      عکس آزمایشات قبل و بعد رو بفرستید

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ممنون پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام باعرض عذرخواهی مدتی است دچار تکرر ادرارشدم یک ساعت به یک ساعتدر مواقع بیداری و کمی هم نسبت به قبل فشار ادرارم کاهش یافته وبعد از ادرارهم اگه کمی اب داغ روی التم بگیرم باعث خروج ادرار میشود و اگراین کار را مدتی بیشترمثلا 5دقیقه یا مواقعی که در حمام هستم باز مقداری بین 3 الی 30قطره میشود.
    واگر هم مدت طولانی مثلا چند ساعت ادرارم رانگه دارم باعث کمی رنگ قرمز در خون میشود ودر بعضی موقع هم کمی میسوزد. ای مشکلی هست؟بی زحمت مرا راهنمائی کنید که چکار کنم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بهتره با مراجعه حضوری به ارلوژیست معاینه و بررسی شوید
  • تصویر کاربر mahdiar شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    Salam,khaste nabashin,man chand mahe az vojude y tude Dar ghesmate balayie beyze samte rastam bakhabar shodam.hala mitarsam beram Dr bege saratane,mikhastam beporsam chie in tude,vaghti Kami fesharesh midam,dardi mesle darde feshar dadane beyze dare
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم حتما به ارولوژزیست مراجعه کنید. بدون معاینه نمی توان نظری داد
  • تصویر کاربر ami دوشنبه ۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر. بسیار ممنون از پاسخ و سایت فعالتان
    پس از بیوپسی پروستات دجار تکرر و بی اختیاری ادرار شده که پزشک قرص های پوریناسین و فنازوپیریدین را تجویز کردند. الان یک هفته هست که می گذرد ولی همچنان تکرر ادرار ( هر 10 دقیقه و حتی کمتر) قطع نشده و واقعا مشکل زا شده. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      تکرر ادرار می تواند علل گوناگوی داشته باشد مثل عفونت ادرار لذا بایستی آزمایش و سونگرافی شوند
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام من یه هفته ی که بیضه چپم حدود دو سانتی آمده بالا تر از بیضه راستم و یه مقداری هم درد زیر شکمم احساس میکنم میخواستم علتش رو بدونم و درمانش رو لصفا توضیح بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      اسپاسم عضلات طناب بیضه ناشی از التهاب یا عفونت یکی از علل آن می تواند باشد در صورت آزار دهنده بودن درد بهتره به ارولوژیست مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی