بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر آرین دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    بیضه چپ بین 1 تا 2 سانت پایین تر از بیضه راست می باشد و زاویه 2 بیضه نسبت به بدن در بیشتر مواقع متفاوت است. سن 21. مصرف هیچگونه مخدری ندارم . سیگار و الکل به میزان کم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      ایرادی نداره و مشکلی نیست
  • تصویر کاربر غلامرضا دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت شما بخیر.
    جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم.
    سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم.
    سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم.آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟ و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟
    چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟ آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم................این سایز نرماله و مشکلی نخواهید داشت
      سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم..............بدلیل اسپاسم طناب بیضه هست و مشکل و خطری ندارد
      سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ....................خیلی با هم متفاوت هستند. در رابطهی جنسی خیلی چیزها هست که در خودارضایی نیست
      ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم...............خودارضایی عادت ارضای جنسی شما را تغییر می دهد
      آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟..............خودارضایی
      و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟ ......................بله
      چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟............غذاهایی که طبع گرم دارد
      آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟............نشنیدم
  • تصویر کاربر کتی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    باسلام
    من الان حدود 1ساله که با یه جوش ریز در ناحیه بغل ران مواجه شدم که به مرور بزرگتر و الان تبدیل به زگیل شده است اسفند 95 به دکتر زنان مراجعه کردم تست پاپسمیر انجام دادم که گفت مشکلی نداری ولی الان قشنگ شبیه زگیل شده
    من الان باید چیکار کنم ؟ با لیزر می شه در مانش کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      عکس بفرست ببینم
  • تصویر کاربر نریمان‌ پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 821 مشاهده پرسش
    به علت محدودیت در تعداد پاسخ (سایت به من اجازه درج پاسخ جدید را نداد)، در سوال قبلی مجبور به درج دوباره سوال شدم: من هرگز در مقامی نیستم که بخوام به شما مطلب جدیدی یاد بدم و اگر از نوشته‌های من اینطور برداشت شده، پوزش می‌خواهم. اصرار من فقط بر این بود که صرفا به ادعای سازنده دارو بسنده نشود و باور کنید که من دچار توهم نشده‌ام. با توجه به اینکه مطالبی که یافت کرده‌ام، به زبان آلمانی (و نه انگلیسی) می‌باشند، سعی می‌کنم که تا 24 ساعت آینده بخشی از آنها را با ذکر منبع اینترنتی و هایلایت و ترجمه بخش‌های مهم برای شما به صورت فایل برای شما بفرستم. البته در این مطالب به صورت مستقیم (و اسما) به مورد نشت وریدی اشاره نشده، بلکه همانطور که عرض کردم به اختلال در نعوظ و ناتوانی جنسی مردان (و افسردگی و عدم توان تمرکز) به طور دائم و یا دراز‌مدت در مردانی که از این دارو استفاده کرده‌اند و بعد آن را قطع کرده‌اند، اشاره شده. آیا لازم است قبل ازآزمایش هورمنی، درخواست کنم که هورمنهای خاصی مورد آزمایش قرار بگیرند؟ اجازه دارم نتیجه آن آزمایش را برای شما بفرستم و از نظر شما نیز بهره‌مند شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      هورمون های جنسی که مهم ترین ان تستوسترون و پرولاکتین هست
    2. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد. من امشب دو تا از مطالبی را که قبلا عرض کرده بودم ترجمه کردم و همراه منبع و متن اصلی برای شما می فرستم. البته مطالب فراوانی در اینترنت در این زمینه یافت می شوند، اما بنده به علت سرعت کم در امر ترجمه به دو مطلب بسنده کردم. خوشحال میشم اگر نظر تخصصی شما را در این زمینه بدونم.
      به طور کل سوال من این است که آیا امید به بهبود مشکلی که بیش از 7 سال است با آن دست و پنجه نرم میکنم هست یا خیر (چون اگر قرار بود اثرات جانبی از بین بروند، تا حالا از بین رفته بودند). اگر ایمیلی در اختیار من قرار بدید، می توانم تا چند روز آینده نتیجه آزمایش هورمنم را برای شما بفرستم.
      با سپاس
    3. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ظاهرا فایل ها در سایت آپلود نمی شوند.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون از زحمتی که کشیدید ولی در هیچکدام از این مقالات این رابطه ی علت و معلولی و مکانیسم ماندگاری اثرات فیناستراید مشخص نشده لذا به نظر من بعنوان پزشک قابل استناد نیست البته این یه بحث علمی است و و من تعصبی روی این قضیه ندارم ولی قاعدتا بایستی مکانیسم ماندگاریش مشخص شود وگرنه شاید عوامل دیگری در بروز این مشکل دخیل باشند ولی به اشتباه به فیناسرتاید نسبت داده می شود.
      از طریق همین سایت می توانید از طریق همین سایت می توانید نتیجه ی آزمایشات را ارسال کنید در ضمن dihydrotestosterone را نیز اندازه گیری کنید
    5. تصویر کاربر نریمان‌ چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام مجدد. من دامنه جستجوهای خود را برای علت و درمان مشکل خود جستو دادم و به مفهوم پست فیناستیراید سیندروم که فکر کنم ترجمه فارسی آن سندرم پس از فیناستراید باشد این مفهوم برای اثرات فیناستیراید بر روی بیمارانی که بعداز قطع این دارو دچار آن شده اند استفاده میشود. با توجه به اینکه این سندروم فقط چند سال است که شناخته شده، علم پزشکی هنوز جواب قطعی برای دلیل ماندگاری جوانب جانبی آن ندارد اما نظریه هایی وجود دارد که من سعی می کنم مقدار کوتاهی از آن را ترجمه کنم (البته با توجه به اینکه اصطلاحات پزشکی زیادی به کار رفته، برای من کار سختی است):
      از آنجایی که بیماران مبتلا به این مریضی اندازه هورمون تستوسترون آنها عادی و یا بیشتر از میانگین است و مقدار استروژن آنها عادی و یا کمتر از میانگین می باشد، اما هیپوگنادیسم در آنها دیده می شود، باعث می شود حدس زده شود که این بیماران به عدم حساسیت به آندروژن مبتلا شده اند. دلیل این وضعیت اینگونه می تواند باشد که کاهش هورمون دی اچ دی به 32 تا 94 درصد کمتر از حد عادی، در زمان استفاده از این دارو باعث می شود که حساسیت بیش از حد به گیرنده آندروژن اتفاق بی افتد. بعداز قطع این دارو مقدار دی اچ دی دوباره به حد عادی برمی گردد. این افزایش سریع هورمون دی اچ دی در عرض چند روز و همچنین حساسیت همزمان و بیش از حد به گیرنده آندروژن باعث می شود که تولید پروتئین بیش از اندازه سیگنال گیرنده آندروژن به وجود بیاید. این اتفاقا باعث به ودجود آمدن یک مکانیسم خود تنظیمی می شوند که تولید پروتئین سیگنال گیرنده آندروژن قطع می شود. از آنجایی که این قطع تولید دائمی است تغییر اپی ژنتیک احتمال میرود.

      منبع:
      https://de.wikipedia.org/wiki/Post-Finasteride_Syndrome

      تا امروز هیچ راهی برای درمان این بیماری یاقت نشده است. و من در فورومهای اینترنتی با پست افرادی برخود می کنم که بین 1 تا 14 سال است که از این بیماری رنج می برند.
      با جستوجوی این کلمه در اینترنت می تواند مطالب زیادی یافت کنید: post finasterid syndrom
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام مجدد
      ممنون از مطالبی که ارسال کردید نمی دونم چی بگم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehdi دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،
    یکی دو روزه بیضه سمت چپم درد گرفته و دست که می زنم یه برجستگی خیلی کوچیک حس می کنم که الان کوچیک تر شده ولی با دست زدن مجددا درد می گیره. 31 سالمه و می خواستم بدونم به دکتر مراجعه کنم یا با استراحت خوب می شه و یا دلیلش چی می تونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر درد رو به افزایش بوده بهتره معاینه و سونوگرافی انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط