بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2271 مشاهده پرسش
    اقای دکتر ببخشید کد رهگیری رو فراموش گردم مجبور شدم‌ بار دیگر بنویسم در کل جمع بندی میکنم‌سوالاتم را!۱.ایا شستن بیضه با اب خیلی سرد باعث تحلیل بیضه ها میشود.۲.ایا شستن بیضه با اب سرد برای واریکوسل مضرر با مفید.۳.ایا بیضه سمت راست در کل بزرگتر از بیضه سمت چپ است.۴.ایا بیضه سمت راست به تنهایی قادر به باروری است.۵.در کل شستن بیضه با اب خیلی سرد مفیده یا مضر برای بیضه ها. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      ۱.ایا شستن بیضه با اب خیلی سرد باعث تحلیل بیضه ها میشود...............................خیر
      ۲.ایا شستن بیضه با اب سرد برای واریکوسل مضرر با مفید................................مفید
      ۳.ایا بیضه سمت راست در کل بزرگتر از بیضه سمت چپ است........................................نه الزاما می تواند هم اندازه یا کمی بزرگ تر یا گوچکتر باشد
      ۴.ایا بیضه سمت راست به تنهایی قادر به باروری است.........................................بله
      ۵.در کل شستن بیضه با اب خیلی سرد مفیده یا مضر برای بیضه ها................................مفیده
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    4. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      اقای دکتر ببخشید یه چیز فراموش کردم بپرسم واریکوسل از چند سالگی و تا چه سنی شایع است و بروی بیضه ها ایجاد میشه !
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      از زمان بلوغ ممکن است رخ دهد تا هر سنی
    6. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      مچکر آقای دکتر من ۳۶ سال دارم تا حالا دردی را زیاد احساس نکردم بروی بیضه حتی اگر ۲۰ کیلومتر هم پیاده روی کنم درد نیست بروی بیضه چند درصد انهای که واریکوسل دارند درد دارند بروی بیضه من که درد ندارم احتمال دارد واریکوسل نباشد یا احتمال بودن بدون درد هست!
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      داشتن یا نداشتن درد ملاک واریکوسل نیست و اهمیتی هم در این قضیه برای تشخیص ندارد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدتی هست که انتهای پوست الت تناسلی بنده بالای بیضه زخم ایجاد شده و پس از دو ماه پوست سفید رنگ و زخم نیز خوب نگردید و چون الت به پوست بیضه تماس دارد این تغییر رنگ به الت نیز سرایت کرده و زخم نیز شده...
    احساس خارش زیاد نیز دارد...
    ممنون میشم اگه کمک کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      این هم می تواند عفونت قارچی باشد و هم اگزما. صبح و شب بمدت یک ماه لوسیون کلوتریمازول بزنید و نیم ساعت بعدش کرم فلوئوسینولون البته به مقدار خیلی کم
  • تصویر کاربر شکیبا چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    من در عمرم سمت دخانیات نرفتم و متنفرم از دخانیات.واکسن هم 4 تایپ 6.11.16.18 رو پوشش میده در حالی که جواب آزمایش داخل مجرای من تایپ 51 رو نشون داد و آزمایش پی سی آر به روش پوست تایپ 39 رو نشون داد که هیچکدوم از این تایپها در واکسن تعریف نشده!!!
    و بعدشم احتمالا همسر من سنش بالای 30 سال هست چون من 37 سالمه و واکسن برای شن زیر 28 توصیه شده.
    حالا شما دقیقا متوجه شدید که چرا دنبال ریشه کن کردنش هستم و چرا انقدر واسم مهمه ؟؟
    من نمیتونم با واکسن جمعش کنم به دلایلی که در بالا عرض کردم.پس مجبورم خوش بین به ریشه کن کردنش باشم.اما واقعا ویروس داخل مجرا ریشه کن میشه؟یا فقط ضعیف میشه و تا اخر عمر میمونه.و اگه ازمایشو تکرار کنم و مثبت بشه یعنی این ویروس یه سورس و منبعی داره که از بین نرفته و ضایعه هم وجود داره و وجود ضایعه احتنال ریشه کنی رو بسیار ضعیف میکنه.
    من فکر میکنم شما دقیق دقیق الان میدونین در ذهن من چی میگذره و چرا اینهنه استرس و نگرانی دارم.
    ممنونم.فدای شما بابت مهربونیات و دم شما گرم که در این اوضاع و وقت کمی که داری همراه من هستی.خدا حفظت کنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      خانم ها تا سن 45 سال می توانند واکسن بزنند
      معمولا با مرور زمان ویروس از بدن پاکسازی میشه ولی نه دقیق می توان زمانش را مشخص کرد و نه دقیق می توان گفت که شامل چه کسانی می شود بذیهی است هرچه بیشتر سیستم دفاعی تقویت شود احتمال پاکسازی ویروس هم بیشتر می شود. وجود ویروس دال بر وجود ضایعه و زگیل بر روی پوست و یا داخل مجرا نیست و خیلی اوقات بصورت نهفته هستند.
      استرس مشکلی را حل نمی کند.
    2. تصویر کاربر شکیبا دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنونم.منظورتون از پاکسازی ریشه کن شدن ویروس هست؟یعنی اگه ریشه کن بشه دیگه عود و انتقالی وجود نخواهد داشت؟
      احتمال ریشه کنی حدود چند درصد هست و معمولا بعد از چند سال اتفاق میفته؟(حدودا بگین)
      ایرادی داره من ahcc رو تا یکسال ادامه بدم؟و اینکه اگه میشه چند تا چیز مهمی که به تقویت ایمنی کمک میکنه رو بگین و اینکه چه چیزیو مصرف نکنم و پرهیز کنم رو هم بگید.
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      نظورتون از پاکسازی ریشه کن شدن ویروس هست؟................بله
      یعنی اگه ریشه کن بشه دیگه عود و انتقالی وجود نخواهد داشت؟..................خیر
      احتمال ریشه کنی حدود چند درصد هست و معمولا بعد از چند سال اتفاق میفته؟(حدودا بگین).............90 درصد ظرف ۲ سال
      ایرادی داره من ahcc رو تا یکسال ادامه بدم؟...............خیر
      و اینکه اگه میشه چند تا چیز مهمی که به تقویت ایمنی کمک میکنه رو بگین و اینکه چه چیزیو مصرف نکنم و پرهیز کنم رو هم بگید........چای سبز، سیر تازه، لیمو ترش مصرف کنید منع مصرف ندارید
    4. تصویر کاربر شکیبا سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      باشه.ممنون.مچکرم.پس احتمال ریشه کن شدنش در من زیاده.چون من دادم همه کار میکنم.خدا کنه منم در اون 90 درصد قرار بگیرم.صبر میکنم تا 2 سال.و با شما در ارتباطم.خدایی دوستون دادم.هم بعنوان پزشک هم یه دوست.
      شب و روزگار خوش
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر میخواستم بدونم مردی که هیچ مشکلی نداشته باشه وسالم سالم باشه با معاشقه از روی لباس بایدارضا بشه یا نه از روی لباسش برام مهمه منظورم اینکه با لباس راحتی خانه اگر همسرتو بغل کنی وببوسی بدون اینکه آلت همدیگرو با دست تحریک کنند وفقط با گرما بدن ارضا بشه مشکل زود انزالی داره واگر باید ارضا بشه بعداز چه زمانی باشه چن دقیقه باشه طبیعی وآیا زن هم ارصا میشه ممنون میشم جوابمو بدین چون هر کسی یه چیزی میگه طبیعیش چطوریه باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      با این شرایطی که شما می فرمائید بله به اینحالت زودانزالی گفته می شود. در کل باید بگونه ای باشد که همسرت ابراز رضایت داشته باشد ولی در کل اینحالاتی که شما می فرمائید بیشتر یک معاشقه هست تا یک سکس کامل و در معاشقه معمولا ارضا و ارگاسم برای زن رخ نمی دهد و بیشتر یک لذت جنس موقت در حد معاشقه هست.
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنون دکتر که جواب دادین پس شما میگید کسی از روی لباس ارضا بشه زود انزالی داره حتی اگه 5تا10دقیقه هم طول بکشه دکتر پس در دوران عقد میگن با معاشقه ارضا بشید وسکس کامل نداشته باشیدچون ممکن به ازدواج ختم نشه چی ؟باتشکر ازاینکه وقت میزارید.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      در این مورد نظری ندارم چون حتی اگر زود انزالی هم داشته باشید با دارو قابل کنترل است
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنون که جواب دادین میدونم درمان میشه آقای دکتر منظورتان اینکه با معاشقه هیچکدام ارضا نمیشن درسته واگرمردحتی اگر 10 دقیقه هم طول بکشه وبعدا ارصا بشه زود انزالی داره دکتر جواب این سوال زحمت بکشید بدید دیگه مزاحمتان نمیشم باتشکر.
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      اگر کل۱۰ دقیقه مالش و تحریک روی الت زیاد باشه ممکنه باعث تحریک بشه ولی با اینحال به احتمال زیاد زودانزالی است چون در سکس کامل و دخول آلت معمولا تحریکات خیلی بیشتر و شدیدتر است
    6. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    اقای دکتر ببخشید شستن دو بار بیضه با اب خیلی سرد باعث تحلیل بیضه میشود ایا اب خیلی سرد کلن باعث تحلیل بیضه میشود!!
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      ایا اب سرد باعث واریکوسل میشه!
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      و یه سوال دیگه ایا کلن بیضه سمت راست بزرگتر از بیضه سمت چپ میشه! و یه سوال دیگه ایا بیضه راست قادر به بارور کردن است!
    3. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      فراموش کردم یه سوال دیگه ایا اب سرد برای واریکوسل مفیده یا مضرر!!
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      ۱.ایا شستن بیضه با اب خیلی سرد باعث تحلیل بیضه ها میشود...............................خیر
      ۲.ایا شستن بیضه با اب سرد برای واریکوسل مضرر با مفید................................مفید
      ۳.ایا بیضه سمت راست در کل بزرگتر از بیضه سمت چپ است........................................نه الزاما می تواند هم اندازه یا کمی بزرگ تر یا گوچکتر باشد
      ۴.ایا بیضه سمت راست به تنهایی قادر به باروری است.........................................بله
      ۵.در کل شستن بیضه با اب خیلی سرد مفیده یا مضر برای بیضه ها................................مفیده
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط