بیماری واریکوسل چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه‌ها است. به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند.

خون رسانی به بیضه از طریق سه سرخ رگ عروقی مستقل صورت میگیرد و تخلیه خون کثیف از بیضه توسط شبکه سیاهرگی (شبکه ی پمپینیفرم ) انجام می شود که این سیاهرگ ها در ادامه ی مسیر خود به سیاهرگ کلیه در سمت چپ و سیاهرگ اجوف تحتانی در سمت راست تخلیه می شوند. این بیماری به علت گشاد شدن غیر طبیعی شبکه ی سیاهرگی بیضه و سیاهرگ طناب بیضه ایجاد می شود.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل (Varicocele) به زبان ساده همان «واریس بیضه» است. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ‌های درون کیسه بیضه (اسکروتوم) که وظیفه انتقال خون از بیضه به سمت قلب را دارند، دچار اتساع و پیچ‌خوردگی می‌شوند. این شبکه سیاهرگی که به آن شبکه پامپینی‌فرم گفته می‌شود، در حالت عادی به خنک نگه داشتن بیضه‌ها کمک می‌کند؛ اما در صورت بروز واریکوسل، دریچه‌های لانه کبوتری در این رگ‌ها به درستی عمل نکرده و باعث تجمع خون و افزایش دمای بافت بیضه می‌شوند.

واریکوسل 3

علت واریکوسل چیست؟

به طورکلی علل بروز واریکوسل را به سه دسته ی ژنتیکی، اختلالات داخلی رگ ها وعوامل مربوط به ساختار فیزیکی بدن (Body habitus) تقسیم می کنند. در یک مطالعه ریسک بروز واریکوسل در اقوام درجه یک بیماران مبتلا به این بیماری به خصوص در برادران بیمار را 4 تا 8 برابر جمعیت عمومی گزارش کردند.

فقدان دریچه ی سیاهرگی یا نارسایی در عملکرد دریچه ای سیاهرگ های طناب بیضه ی چپ می تواند باعث برگشت خون به شبکه ی سیاهرگی بیضه و در نتیجه اتساع آن شود.

تاثیرات مخرب ناشی از این بیماری بر روی بیضه ها قابل توجه بوده و به اثبات رسیده است. نمونه برداری از بیضه های بیماران مبتلا به این بیماری یک طرفه نشان دهنده ی توقف در بلوغ اسپرم ها و کاهش تولید اسپرم و همچنین کاهش ضخامت و قطر لوله های اسپرم ساز است.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی در واریکوسل یک طرفه، تغییرات مخرب در هر دو بیضه دیده می شود البته شدت آن در بیضه ی مبتلا به این بیماری بیشتر است. از دیگر تغییرات مشاهده شده در نمونه برداری بیضه ی این بیماران می توان به اختلال در سلول های تولید کننده ی تستوسترون و سلولهای موثر در اسپرم سازی و همچنین اختلال در مویرگ های بیضه اشاره کرد.

علائم واریکوسل

بسیاری از مبتلایان علائم خاصی ندارند، اما در موارد پیشرفته‌تر نشانه‌های زیر بروز می‌کند:

  • درد مبهم و مزمن: دردی که با ایستادن طولانی یا فعالیت بدنی شدید افزایش یافته و با دراز کشیدن بهبود می‌یابد.

  • تورم یا برجستگی: مشاهده رگ‌های پیچ‌خورده در کیسه بیضه که ظاهری شبیه به “کیسه کرم” پیدا می‌کنند.

  • آتروفی بیضه: کوچک شدن بیضه در سمتی که درگیر واریکوسل است (معمولاً سمت چپ).

  • احساس سنگینی: ایجاد حس فشار و سنگینی مداوم در کیسه بیضه.

ترمیم واریکوسل

تشخیص واریکوسل

پزشک متخصص ارولوژی از روش‌های زیر برای تشخیص استفاده می‌کند:

  • معاینه فیزیکی: در حالت ایستاده و با استفاده از مانور والسالوا (زور زدن شبیه دفع مدفوع) پزشک رگ‌های متسع را لمس می‌کند.

  • سونوگرافی داپلر رنگی: دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری قطر رگ‌ها و مشاهده بازگشت خون (رفلاکس) به داخل بیضه است.

  • آزمایش اسپرم (Semen Analysis): برای بررسی تعداد، شکل و حرکت اسپرم‌ها تجویز می‌شود.

روش‌های درمان واریکوسل

همه موارد واریکوسل نیاز به درمان ندارند. درمان تنها زمانی توصیه می‌شود که فرد دچار درد شدید، آتروفی بیضه یا ناباروری باشد.

  • جراحی میکروسکوپی (گلد استاندارد): بهترین و دقیق‌ترین روش است که با استفاده از میکروسکوپ، رگ‌های خراب بسته شده و به رگ‌های سالم و لنفاوی آسیبی نمی‌رسد.

  • جراحی لاپاراسکوپی: از طریق سوراخ‌های کوچک در شکم انجام می‌شود.

  • آمبولیزاسیون: روشی غیرجراحی که توسط رادیولوژیست مداخله‌ای انجام شده و در آن با فنر یا چسب مخصوص، رگ مسدود می‌شود.

خطرات عمل واریکوسل

مانند هر جراحی دیگری، این عمل نیز خطرات احتمالی دارد که البته در روش میکروسکوپی بسیار نادر هستند:

  • هیدروسل: تجمع مایع اطراف بیضه (شایع‌ترین عارضه در روش‌های قدیمی).

  • عود مجدد: احتمال بازگشت بیماری (در روش میکروسکوپی کمتر از ۱ درصد است).

  • آسیب به شریان بیضه: که می‌تواند منجر به از بین رفتن بیضه شود (در جراحی میکروسکوپی به ندرت رخ می‌دهد).

سن ابتلا به واریکوسل

این بیماری به ندرت در سن پایین تر از ده سال دیده می شود و بروز آن بین 10 تا 15 سالگی به شدت افزایش می یابد که می تواند نشان دهنده ی ارتباط آن با بلوغ فرد باشد. شیوع این بیماری در بزرگسالان برابر با 8 تا 16 درصد می باشد. اگر چه اغلب موارد این بیماری در طرف چپ گزارش شده ولی در گزارشات جدید تر شیوع موارد دو طرفه افزایش یافته و در 15 تا 50 درصد موارد واریکوسل به صورت دو طرفه مشاهده می شود. به طور کلی بروز جداگانه ی واریکوسل در سمت راست شایع نبوده و دراین صورت باید به وجود یک توده که بر روی سیاهرگ ها فشار می آورد و مانع بازگشت خون می شود مشکوک شد.

واریکوسل

شدت و درجه واریکوسل

تقسیم بندی شدت واریکوسل به هنگام معاینه به صورت زیر است:

واریکوسل درجه 1: فقط در زمان افزایش فشار داخل شکم در هنگام زور زدن قابل لمس است.

واریکوسل درجه 2 : به راحتی و بدون نیاز به زور زدن قابل لمس است ولی قابل رویت نیست.

واریکوسل درجه 3: سیاهرگ های متسع و گشاد شده بدون نیاز به زور زدن از ورای پوست کیسه بیضه به راحتی قابل رویت است.

اگر میزان شیوع این بیمار را به طور کلی 15 درصد درنظر بگیریم، 9% موارد درجه 1، 4% موارد درجه 2 و 2% آن درجه 3 است.

واریکوسل، با تغییرات بیوشیمیایی خاصی نیز همراه است. کاهش غلظت تستوسترون داخل بیضه و در موارد واریکوسل درجه ی 3 حتی کاهش غلظت تستوسترون در خون نیز دیده شده است. از اثرات منفی ثابت شده واریکوسل بر بیضه، کاهش رشد بیضه است که ارتباط معکوس با کیفیت بیضه دارد.

بزرگ تر شدن بیضه پس از عمل جراحی واریکوسل اگرچه نشانه ی موفقیت در درمان محسوب می شود ولی الزاما به معنای بهبود کیفیت اسپرم بیمار نیست.

تاثیر واریکوسل بر روی کیفیت اسپرم نیز قابل مشاهده است و شامل تغییراتی مانند کاهش حرکت اسپرم ها، افزایش اسپرم های نابالغ واسپرم های با اشکال غیر طبیعی می باشد.

علل مختلفی برای تغییرات ذکر شده به دنبال این بیماری مطرح شده است از این علل می توان به افزایش فشار سیاهرگی و جریان معکوس مواد سمی از غدد فوق کلیوی به بیضه اشاره کرد.

از منطقی ترین علل می توان به آسیب حرارتی ناشی از این بیماری به بیضه ها اشاره نمود. دمای داخل بیضه به طور طبیعی بین 33 تا 34 درجه ی سانتیگراد بوده و این دما جهت تولید اسپرم طبیعی الزامی است ولی با بروز واریکوسل دمای بیضه ها بالاتر رفته و منجر به بروز اختلال در فرآیند اسپرم سازی بیضه ها می شود.

درمان واریکوسل

آیا واریکوسل بر باروری تاثیر می‌گذارد؟

پاسخ کوتاه: بله. واریکوسل شایع‌ترین علت قابل درمان ناباروری در مردان است. این بیماری از سه طریق بر کیفیت اسپرم اثر می‌گذارد:

  1. افزایش دما: بیضه‌ها برای اسپرم‌سازی به دمایی حدود ۲ تا ۳ درجه کمتر از دمای بدن نیاز دارند. خون جمع شده در رگ‌ها دما را بالا برده و تولید اسپرم را مختل می‌کند.

  2. استرس اکسیداتیو: تجمع خون باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد شده که به دی‌ان‌ای (DNA) اسپرم آسیب می‌زند.

  3. کاهش هورمون‌ها: در موارد شدید، تولید تستوسترون ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری اولیه و ۸۰ درصد مردان مبتلا به ناباروری ثانویه دچار واریکوسل هستند.


بیشتر بدانید…

عوارض عمل واریکوسل


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر پ پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با سلام و وقتتون بخیر و عذر خواهی بخاطر اینکه مجبورم یک سری چیزها رو توضیح بدم.
    من و همسرم حدود 10 سال هست ازدواج کردیم و الان تو این 10 سال ما 10 بار رابطه جنسی بیشتر نداشتیم. از اینکه همسرم با کسه دیگه نیست و ازدواج ما با عشق و علاقه بوده. مطمئن هستم و میدونم که توانایی رو نداره چون تو همون 10 بار هم ارضا نشده و این آخری هم وسطه سکس کوچیک شد، آلتش طولش بنظرم 10 سانت باید باشه و اینکه نمیدونم چیکار کنم بهش چندبار گفتم بره دکتر میگه مشکل ندارم چند وقت پیش متوجه شدم مادرش بچه بود میبردش پیشه دکتر گویا بخاطر سایز کوچک بیضه هاش. آیا درمانی وجود داره؟ اگر هست من چجوری ترغیبش کنم بره دکتر و حالا که همه اسرار میکنن ما بچه دار بشیم میخوام بدونم اصلا امکانش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
      برای بچه دار شدن حتما نیاز به مراجعه به پزشک و معاینه و انجام تست های لازم هست.
  • تصویر کاربر هستی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 10950 مشاهده پرسش
    باسلام .خانمی 34 ساله که سابقه عفونت مکرر ادراری داشتم که نزدیک 2سال با نصف قرص تاوانکس بعداز هر نزدیکی مشکلم برطرف شد ولی الان حدود 1سال است که دچار سوزش ادرار مخصوصا بعداز اتمام ادرار و درد زیر وسط شکم میشم و وقتی ازمایش کشت ادار میدهم منفی هست و بیشتر اوقات فقط خون در ادارم دیده شده و این درد بعد از چند روز از بین میرود و ازمایش سیتولوژی 3نوبته ادرار هم دارم که جوابش رو براتون میفرستم .علت این درد و سوزش بدون عفونت چیست ؟ایا وجود خون در ادرار طبیعه؟واقعا از این درد خسته شدم و چون در اقدام به بارداری هستم میترسم برام مشکلی بوجود بیاره.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      سیتولوژی ادرار که خدارو شکر منفی است
      علت این درد و سوزش بدون عفونت چیست ؟...................شاید التهاب مجرا یا زخمی در مجرا یا ضایعه ای مثل کیست در ابتدا یا در طول مسیر مجرا باشد به نظرم سیستوسکپی می تواند به تشخیص کمک کند و اگر سیستوسکپی طبیعی بود منعی برای بارداری ندارید
      ایا وجود خون در ادرار طبیعه؟...............................خیر
    2. تصویر کاربر هستی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      باسلام .چون من از عوارض و خود سیستوسکوپی خیلیییییییییی میترسم.با فرض وجودیکی از این عوامل راه درمان چیست .؟یعنی نمیشه بدون اینکه سیستوسکپی بشم فرض کنیم من زخم یا التهاب یا کیست دارم و دارو تجویز بشه؟ایا مگه بجز تجویز انتی بیوتیک برای این مشکلات راه دیگری وجود دارد؟

      چون من دکتری که برای این مشکل رفتم بهم سفالکسین دادن و گفتن اگه التهاب یا عفونت مخفی هم باشه درمان میشه و چون در اقدام به بارداری هستم هم مشکل نداره؟ایا اینکار رو شما تایید میکنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      اگر کشت منفی باشد شاید سفالکسین کمک چندانی نکند البته نظرات متفاوت است و این به معنی اشتباه بودن تجویز پزشک معالج تان نیست.
      برخی علل با جراحی قابل رفع می باشد مثل کیست یا احیانا تنگی و درمانش دارویی نیست
      سیستوکپی عمل راحتی است و مشکل جدی برای فرد ایجاد نمی کند.
    4. تصویر کاربر هستی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      بببخشید که دوباره سوال میپرسم .و واقعا ممنون از پاسخگویتون.ایا زخم و التهاب با اتنی بیوتیک برطرف میشه چون خودم بیشتر احسایس همون زخم رو دارم و اینکه گاهی اوقات در ادارام ذرات ریز سفید رنگ وجود دارد .نشانه خاصی هست؟ایا موادغذایی ترش و اسیدی مانند گوجه سبز رو زخم مجاری ادرار اثر داره که باعث تشدیدش بشه چون یکبار من علایمم بعداز مصرف زیاد گوجه سبز به وجود امد؟و اینکه اگه کیست یا تنگی درمجاری وجود داشت نباید علایمش دایمی باشه چون من علایم ممکنه 3ماه نباشه یا 1ماه بعدش باشه.
      در مورد سیستوسکپی عوارض مثل سوراخی مجاری ادرار و مثانه و عفونت های شدید و ایجاد تنگی بعداز اون ذکر شده.
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      رژیم های غذایی و آلرژی به مواد غذایی می توانند علت التهاب باشند در اینصورت پرهیز از مواد غذایی که برای هر فرد می تواند متغییر باشد سودمند است و قرص ستریزین هم می تواند کمک کننده باشد همراه با مصرف زیاد آب . آنتی بیوتیک صرفا در صورت وجود عفونت اثربخش هست.
      در مورد تنگی و کیست با شما هم نظر هستم ولی این ها هم احتمالات هست گرچه احتمالش ضعیف هست.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من رو ناحیه بالای کلیتوریسم دو تا برامدگی شبیه جوش خیلی خیلی ریز دیدم که اول فکر کردم جوشه اما وقتی فشارشون دادم خون زیادی ازشون اومد،هم چنین اطراف دهانه واژنم یه سری التهابات و ضایعات سفید رنگ و به هم پیوسته میبینم که اصلا شبیه جوش نیستن، هیچ درد و سوزشی هم ندارم فقط به ندرت یه ذره خارش دارم، میخواستم بدونم اینا زگیل هستن یا ممکنه عفونت یا چیز دیگه ای‌باشه؟
    من حدود دو ماهه که تجربه رابطه جنسی دارم و نامزدم هم یک ماه قبل از رابطه جنسیمون آزمایش hpv داد که منفی‌ بود،امکان داره از قبل‌این ویروسو داشته و به من منتقل‌کرده باشه؟ یا چون جواب آزمایش منفی بوده نشون دهنده اینه که موقع ارتباطش با من ۱۰۰ درصد این ویروسو نداشته؟
    1. تصویر کاربر اکبری چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      البته نامزد من الان داره واکسن hpv میزنه و دو دوره شو زده
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      هر زائده ای بر روی ناحیه تناسلی الزاما زگیل تناسلی نیست لذا برای تشخیص نیاز به معاینه و بعضا در موارد مشکوک نمونه برداری است.
      آزمایشی وجود ندارد که بتواند بطور قطعی بگوید فرذی مبتلا به ویروس HPV هست یا خیر.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب اقای دکتر عزیز و گرامی
    به خدا زندگیمو نمیفهمم.خیلی استرس دارم.
    یک بار کنار کشاله ران پا سمت چپ یک زیگیل بود که در دوران عقدم دقیقا واسه همسرمم همونجا یک زیگیل مثل خودم دراومد که رفتم پیش متخصص مشاهده کرد و گفت زیگیل گوشتیه.و با لیزر میتونم بر دارم .
    الان باز یک زیگیل کنار التم به صورت ریز دراومده .عکس میفرستم لطفا کمکم کنین و خیالمو راحت کنین و بگید این از چه مدل زیگیلی هستش ؟ با تشکر از لطف و محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      ریزتر از آن است که بتوان گفت زگیل تناسلی است یا خیر . به نظر من بهتر است نمونه برداری شده برای تست HPV PCR به آزمایشگاه ارسال شود.
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر .. اقای دکتر بنده چند وقتی هست که یکسری جوش تو ناحیه تناسلیم ایجاد شده و هی داره زیاد میشه .... بعضیاشون رنگ پوسته بعضی دیگه یکم به سفیدی میزنه .... میخواستم ببینم به غیر از لیزر درمان دیگه ای هم هست مثل محلول یا پماد ؟ چون هی داره زیاد میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بله پماد و محلول هم هست ولی اول باید دید که این جوش ها چی هستند و چه درمانی مناسب تر ات لذا ابتدا بایستی تشخیص بیماری مشخص شود.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب حضور جناب دكتر جباري عزيز
    ازمايشات از قبيل ميزان اسپرم و سرعت حركت انجام شده.
    هردو كمي پايين تر از ميزان نرمال نشان ميدهند.( ويتامين C , E در حال مصرف )
    اندوسكوپي ، واريكوسل گريد 2 نشان داده است
    حقيقتا" از عوارض احتمالي جراحي كمي نگران هستم براي همين به دنبال درمان بدون ريسك يا با حداقل ريسك هستم.
    با توجه به استفاده از ويتامين هاي مذكور آيا ميتوان بدون نياز به جراحي واريكوسل ، صاحب فرزند شد.
    از شما جناب دكتر قبلا" كمال تشكر و امتنان را دارم.
    با تشكر برزگر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      امکان باروری هست ولی با اینحال بازهم جراحی را توصیه می کنم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و خسته نباشید خدمت دکتر جباری
    من 31 سال دارم.
    در 14 سالگی بیضه راستم رو از دست دادم.
    پارسال دردی در بیضه چپ حس کردم. بعد سونوگرافی( یک سال و نیم قبل):
    ابعاد بیضه چپ 26*43
    کالیبرهای وریدی اطراف بیضه چپ در حالت ایستاده و با مانور السالوا بیش از حد طبیعی بوده و به 2.8 میلی متر می رسد.
    نظریه واریکوسل سمت چپ.

    دیروز هم آزمایش اسپرم دادم بعد دو و نیم روز از آخرین انزال. تو خونه نمونه گرفتم و تو یربع رسوندم ازمایشگاه. نمونه رو هم روی شکم گذاشته بودم. البته چون استرس داشتم نتونستم خودمو خوب تحریک کنم و التم نعوظ پیدا نکرد زیاد و خیلی کم انزال داشتم که نمیدونم در نتایج اثر میذاره یا نه.
    نتیجه آزمایش:
    volume: 1.2 ml
    appearance: milky
    viscosity: normal
    liquefaction: 20 minutes
    PH:7.6
    WBC: 0-1
    epithelial cell : --
    bacteria: --
    RBC:--
    agglutination: yes(+) .
    immature germcell: 1-2
    sperm count: 68.2 milion/ml
    quick(a):14.8
    slow(b): 25.2
    none(c):19.8
    immotile(d): 40.2
    normal:72.3

    نظرتون چیه؟ < چیکار کنم بنظرتون
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدین؟
      در اس ام اس گفته بودن ظرف 24 ساعت جواب داده خواهد شد.
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در کل خوبه حرکتش کمی ضعیفه اما قابل چشم پوشی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط