بی اختیاری ادراری بعد از عمل پروستات ( پرسش و پاسخ)

در این مقاله مطالعه می کنید:

گاهی اوقات برای خارج کردن پروستات به دلیل سرطان، عمل پروستاتکتومی انجام می شود و انجام آن برای بیمار می تواند سخت باشد. همچنین، بی اختیاری ادرار بعد از جراحی برای بسیاری از مردان، می تواند مثل یک شوک عمل کند. اما به این بیماران اطمینان داده می شود که درمان های زیادی برای کنترل بی اختیاری ادرار بعد از جراحی وجود دارد. در ادامه به رایج ترین سؤالات در مورد بی اختیاری ادراری بعد از عمل پروستات پاسخ داده می شود.

چه چیزی موجب بی اختیاری ادراری بعد از عمل پروستات می شود؟

بی اختیاری ادرار، یکی از عوارض احتمالی جراحی برداشتن پروستات می باشد. پروستات درست در زیر مثانه و اطراف مجرای ادرار قرار گرفته است. گاهی اوقات برداشتن پروستات یا استفاده از اشعه برای درمان آن، می تواند باعث آسیب رساندن به عصب ها و عضلات مثانه، مجرای ادرار یا اسفنکتر شود. اسفنکتر، وظیفه ی کنترل جریان ادرار از مثانه را بر عهده دارد. این مشکلات می توانند منجر به بی اختیاری ادرار شوند.

بی اختیاری ادراری بعد از عمل پروستات

آیا بی اختیاری ادرار بعد از جراحی پروستات، طبیعی است؟

حدود ۶ تا ۸ درصد مردانی که تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته اند، دچار بی اختیاری ادرار می شوند. خبر خوب این است که اکثر مردان به مرور زمان کنترل مثانه خود را دوباره به دست می آورند.

شدت بی اختیاری ادرار بعد از عمل پروستات چقدر است؟

درجه ی بی اختیاری ادرار از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از بی اختیاری ادرار کامل گرفته تا نشت جزئی باشد و به احتمال زیاد با ادامه روند بهبودی بعد از جراحی و انجام تمرینات کف لگن، مقدار نشت بعد از جراحی کاهش پیدا می کند.

بی اختیاری ادرار بعد از جراحی پروستات چقدر طول می کشد؟

اکثر مردانی که از دست دادن کنترل مثانه را تجربه می کنند، به مدت ۶ ماه تا ۱ سال بعد از عمل پروستات، علائم بی اختیاری ادرار دارند. گرچه، درصد کمی از مردان ممکن است بعد از گذشت یک سال هنوز مشکلاتی داشته باشند.

آیا بی اختیاری ادرار بعد از عمل پروستات خود به خود رفع می شود؟

بی اختیاری ادرار در برخی از مردان، ظرف مدت ۱ سال از بین می رود. انجام تمرینات لگن که به کگل نیز معروف است، به تقویت عضلات پایه لگن کمک می کند و در عین حال فرایند بهبودی را سرعت می بخشد.

هفت علت خارش بیضه

اگر درمان سرطان پروستات با پرتودرمانی انجام شود، آیا باز هم بی اختیاری ادرار رخ می دهد؟

برخی از مردان ممکن است بعد از برداشتن پروستات، به پرتودرمانی نیاز داشته باشند. در طول پرتودرمانی، مقداری از بافت های طبیعی اطراف اسفنکتر ادراری، مجرای ادراری و مثانه، ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند و منجر به بی اختیاری ادراری بعد از درمان شود. این مشکل معمولاً در عرض چند ماه بعد از پرتودرمانی کاهش پیدا می کند اما در صورت ادامه، ممکن است به درمان های دیگری نیز نیاز باشد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

چگونه می توانم بی اختیاری ادرار بعد از جراحی پروستات را درمان کنم؟

آیا می خواهید بی اختیاری ادرار بعد از جراحی پروستات را متوقف کنید؟ انجام تمرینات کگل می تواند به شما کمک کند. همانطور که در بالا اشاره شد، تمرینات کگل، درمان رایج برای بی اختیاری ادرار بعد از جراحی پروستات هستند. عضلات کف لگن به کنترل عملکرد مثانه و روده کمک می کنند و مانند دیگر عضلات بدن در صورت ضعیف شدن، دیگر نمی توانند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهند. برای بهبود عملکرد عضلات، تمرینات کگل باید به طور منظم انجام شوند.

خبر خوب این است که این تمرینات را می توان در هر زمان، مکان و با وضعیت های بدنی مختلف (مانند نشسته، ایستاده، دراز کشیده و غیره) انجام داد. گاهی اوقات می توان از بیوفیدبک برای تشخیص صحیح انجام دادن تمرینات کگل استفاده کرد و همچنین ممکن است به تحریک الکتریکی برای کمک به انقباض مثانه نیاز باشد.

اگر بی اختیاری ادرار بعد از یک سال رفع نشود، چه درمان هایی می توان انجام داد؟

با اینکه تمرینات کگل و رفتار درمانی برای اکثر مردان مبتلا به نشت ادرار ضعیف تا متوسط، مؤثر هستند ولی ممکن است مشکل برخی دیگر را به طور کامل حل نکند. خوشبختانه، هنوز روش های دیگری برای درمان نشت مثانه بعد از جراحی پروستات وجود دارد. گاهی اوقات زمانی که نشت مثانه به مدت یک سال بعد از جراحی ادامه پیدا می کند، ممکن است به جراحی دیگری نیاز باشد.

این جراحی شامل استفاده از اسلینگ مجرای ادرار و اسفنکتر ادرار مصنوعی می شود. با عمل اسلینگ مجرای ادرار، یک نوار مش مصنوعی برای پشتیبانی از مجرای ادرار کاشته می شود. با این روش، حدود ۸۰% بهبودی به دست می آید و در برخی از مردان نشت به طور کامل متوقف می شود. در بیمارانی که بی اختیاری ادرار شدیدتری دارند و یا برای افرادی که بعد از جراحی دچار آسیب زیادی به عضله اسفنکتر شده اند، از اسفنکتر ادرار مصنوعی استفاده می شود.  اسفنکتر ادرار مصنوعی، یک حلقه مکانیکی است که به بسته شدن خروجی مثانه کمک می کند. این روش مانند تمام جراحی های دیگر، مزایا، معایب و عوارض احتمالی را به همراه دارد. در مورد این روش ها با پزشک خود صحبت کنید.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4/5 - (25 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر معراج چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    چند سالی هست تکرر ادرار دارم آزمایش قند دیابت خون کلیه مسانه دادم همه چی نرماله فقط اینکه تا کمترین ادرار رو احساس میکنم باید تخلیه کنم درد خون ریزی ندارم فقط مکمل غذای استفاده کردنی و هوای سرد شدید میشه هراز گاهی ادرارم باید فشار بیارم تا ادرارم بیاد و صبح به صبح که بیدار میشم تخلیه میکنم همه چی عالی میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      اطلاعات تان خیلی ناقص هست نمیتونم کمک تان کنم

  • تصویر کاربر Sam_kia شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشیدماجرا از انجا شروع شد که خیلی وقت پیشتحریک شدن جنسی توسط عکس یا هر چیزیبه صورت ناخودآگاه یاخودآگاه و دوستنداشتن اقدام به استمنا که موجب درد زیادزیر شکم به خاطر عدم تکمیل فرایند جنسی می شداین قضیه چندین بار یادمه اون موقع تکرارمی شد که بعد نمی دونم می خوابیدم جنوبمی شدم حل می شد یا هر چی یادم نمیادبعد ها اگر مثلا تصویرتحریک امیزی یا چیزیکوچیکی می دیدم یه مایع چسبانکی که حالانمی دونم مال پروستات بود مال غدد پیازیمیزراهی بود می اومد که بی رنگ بود ولی منینبود که بعدش هم انگار بدن مرحله برانگیختیجنسی رد می کرد می خواست وارد مراحلدیگه بشه که من ادامه نمی دادم و با درد زیرشکم همراه بودبعضی وقت ها هم نیاز به دفع اضطراری ادراردارم که هر چند مقدار ادرارکمهالان ها جدیدا هنگام دفع ادرار بعضی وقت هامایع شیری رنگی هم هنگام ادارار دفع میشهبدون هیچ حسی بعدش که زیر شکمم یکم درد می گیرهیه چیز کلی اینکه من یبوست هم کلا از بچگیدارم و زمانی که استرس می گیرم درد ناحیهزیر شکم می گیرم در ضمن فکر می کنم زودانزالی هم دارم و بعضی وقت ها انزالم دردناک هستقبلا بعضی وقت ها مثل زمانی که استرس همزیاد داشتم ترشحات منی زرد رنگ هم بود کهالبته بعضی وقت ها این جوری می شدو کلا بعضی وقت ها که برای سینوزیت امسفکسیم می خورم احساس می کنم درد ناحیهزیر شکمم اون مدتی که قرص می خورم خوب یا بهتر میشهالان لطف بفرمائید چه راهکار و آزمایشی تجویز می کنید؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم توسط متخصص ارولوژی معاینه شوید و آزمایش کشت و کامل ادرار و سونوگرافی از سیستم ادراری تناسلی انجام دهید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام متاسفانه پدر بنده به سرطان پروستات مبتلا شده وبه پاهای ان سرایت کرده ودکتر گفته باید سریع شیمی درمانی کنه ایا شیمی درمانی جواب میدهد خواهشن رک بگوید امیدی هست یانه سن پدرم 59
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      شیمی درمانی تا حد قابل توجهی بیماری را کنترل می کند
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر