اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

علائم، تشخیص و درمان واریکوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم واریکوسل در اغلب بیماران مراجعه کننده با واریکوسل یک طرفه مشهود نمی باشد. درد مبهم ناشی از واریکوسل علامت ناشایعی است که فقط در ۲ تا ۱۰ درصد بیماران مشاهده می شود.

در گذشته واریکوسل، به عنوان یک بیماری پیشرونده معرفی شده بود ولی در بعضی مطالعات اخیر در سال ۲۰۰۹ نشان داده شد که بین گذشت زمان و بدتر شدن کیفیت اسپرم بیماران ارتباطی وجود ندارد. با توجه به شیوع حدود ۱۵ درصدی واریکوسل در زمان بلوغ و میزان ۸۵ درصد باروری در بالغین مبتلا به واریکوسل، می توان نتیجه گیری کرد که تحت نظر گرفتن این بیماران یک انتخاب معقول در برخورد با اغلب موارد واریکوسل در سنین نوجوانی می باشد.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل یعنی گشاد شدن ورودی های (سیاهرگ ها) بیضه به دلیل برگشت خون وریدی که از بیضه به سمت قلب پیش می رود. واریکوسل شایع ترین عمل جراحی انجام شده برای اصلاح ناباروری مردان است.

علائم بیماری واریکوسل در آقایان

بیمار ممکن است با شکایت بزرگی یا عدم تقارن بیضه‌ها، یا درد بیضه، و یا پس از ازدواج با ناباروری مراجعه کند. ولی شایعترین فرم آن بدون علامت، و بطور اتفاقی حین معاینه متوجه آن می‌گردند. درمعاینه، بزرگی و تورم عروق بیضه، بخصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ایستاده و یا افزایش فشار شکمی ‌تشدید می‌یابد و در حالت خوابیده از بین می‌رود (درصورتیکه تورم عروق درحالت خوابیده از بین نرفت، بایستی به نوع ثانویه آن شک کرد.)

علل واریکوسل گرید 3

علائم واریکوسل خفیف و شدید

شدت واریکوسل بر اساس معاینه فیزیکی به سه گرید (درجه) تقسیم می‌شود که علائم هر کدام متفاوت است:

۱. واریکوسل خفیف (گرید ۱):

در این مرحله، بیماری با چشم دیده نمی‌شود و حتی در حالت عادی با دست هم لمس نمی‌شود.

معمولاً بدون درد است. ممکن است تنها در آزمایش اسپرم، کاهش جزئی در حرکت یا تعداد اسپرم مشاهده شود. بسیاری از افراد سال‌ها با گرید ۱ زندگی می‌کنند بدون اینکه متوجه آن شوند.

۲. واریکوسل متوسط (گرید ۲):

در این مرحله، رگ‌ها در حالت عادی (بدون نیاز به زور زدن) توسط پزشک قابل لمس هستند، اما هنوز با چشم دیده نمی‌شوند.

احساس سنگینی در بیضه پس از یک روز کاری طولانی. ممکن است بیضه درگیر، کمی نرم‌تر از بیضه سالم به نظر برسد.

۳. واریکوسل شدید (گرید ۳):

این مرحله به وضوح قابل تشخیص است و رگ‌های متسع از روی پوست کیسه بیضه دیده می‌شوند.

  • علائم ظاهری: کیسه بیضه ظاهری شبیه به «کیسه پر از کرم» پیدا می‌کند.

علت بیماری واریکوسل

بیضه‌ها از طریق اتصال به طناب منوی در جای خود نگه داشته شده‌اند. طناب نگهدارنده هر بیضه، همچنین حامل سیاهرگ‌ها، سرخرگ‌ها و اعصاب متعلق به هر غده بیضه می‌باشد. در سیاهرگ‌های سالم در داخل کیسه بیضه، یک سری دریچه‌های یک طرفه وجود دارد که خون را از داخل بیضه به کیسه بیضه می‌برند و از آنجا آن را به طرف قلب بر می‌گردانند. گاهی اوقات خون به راحتی در داخل این سیاهرگ‌ها حرکت نمی‌کند و در آنجا انباشته شده و باعث بزرگ شدن سیاهرگ می‌شود.

اصولاً هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای برای تشکیل واریکوسل وجود ندارد و علت دقیق به وجود آمدن آن نیز ناشناخته است. واریکوسل به آرامی و در طی یک دوره زمانی طولانی تشکیل می‌شود. اغلب مردانی که به این عارضه دچار می‌شوند در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال هستند.

بیماری پیرونی

درد واریکوسل کجاست؟ 

بسیاری از بیماران در توصیف محل درد دچار تردید می‌شوند، زیرا درد واریکوسل همیشه در یک نقطه متمرکز نیست.

  • کیسه بیضه (Scrotum): اصلی‌ترین محل احساس درد، مستقیماً در داخل کیسه بیضه و معمولاً در سمت چپ است (حدود ۹۰٪ موارد واریکوسل در سمت چپ رخ می‌دهد). این درد به صورت یک حس کشیدگی یا سنگینی توصیف می‌شود.

  • کشاله ران و ناحیه اینگوینال: به دلیل اشتراک مسیرهای عصبی، درد واریکوسل می‌تواند به سمت کشاله ران تیر بکشد.

  • درد شکمی و زیر شکم: در برخی موارد، تجمع خون در سیاهرگ‌های متسع باعث ایجاد دردی مبهم در ناحیه زیر شکم می‌شود.

  • ویژگی‌های درد: این درد معمولاً با ایستادن طولانی‌مدت یا فعالیت بدنی افزایش می‌یابد و با دراز کشیدن به پشت (به دلیل تخلیه خون از رگ‌ها با کمک نیروی گرانش) به سرعت فروکش می‌کند. همچنین، درد در هوای گرم به دلیل گشاد شدن بیشتر رگ‌ها، شدت می‌یابد.

تشخیص واریکوسل

واریکوسل معمولا با معاینه ی بالینی تشخیص داده می شود. معاینه بایستی در یک اتاق گرم انجام گیرد. معاینه هم در حالت عادی و هم در حال انجام مانور زورزدن توسط بیمار انجام می شود. در ضمن حین معاینه، بیضه ها بایستی از لحاظ اندازه و قوام نیز ارزیابی شوند.

برای تعیین اندازه ی بیضه از روش های مختلفی مثل خط کش و یا سونوگرافی استفاده می شود. دقیق ترین روش اندازه گیری استفاده از سونوگرافی است. از مزایای دیگر سونوگرافی تشخیص توده های احتمالی بیضه است و همچنین می تواند موارد ناشایع واریکوسل داخل بیضه ای را که در کمتر از ۲ درصد بیماران رخ می دهد به دقت نشان دهد.

در صورت امکان بایستی از بیمار آزمایش منی انجام شود زیرا این آزمایش معرف مناسبی برای عملکرد بیضه در بالغین می باشد ولی باید در نظر داشت که انجام این آزمایش در نوجوانان و دوره ی بلوغ یعنی در سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی به دلیل ملاحظات اخلاقی از محدودیت هایی برخوردار است. بعلاوه پارامترهای منی در این سن ممکن است با بالغین تفاوت هایی داشته باشدکه ناشی از عدم تکامل جنسی کامل این گروه سنی است.

بنابراین اغلب پزشکان از انجام آزمایش منی در این گروه سنی از بیماران صرف نظر می کنند. از دیگر آزمایش ها می توان به اندازه گیری هورمون FSH اشاره کرد ولی این تست با پارامترهای غیر طبیعی در مایع منی و یا میزان باروری افراد ارتباط مشخصی نداشته و در نتیجه امروزه از این تست به عنوان معیاری در درمان جراحی واریکوسل استفاده نمی شود.

روش سونوگرافی رنگی داپلر قادر به تشخیص موارد خفیف که درمعاینه ی بیمار قابل تشخیص نیست می باشد. به این نوع واریکوسل اصطلاحا واریکوسل تحت بالینی یا Subclinical می گویند. از آنجایی که واریکوسل Subclinical در ۶۰ درصد بیماران مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری و همچنین در حدود ۴۰ درصد مردان بارور وجود دارد لذا اهمیت بالینی این تشخیص تا حد زیادی زیر سوال می باشد.

تصاویر واریکوسل

درد واریکوسل چگونه است؟

در اینجا ویژگی های بارز دردهای اسکروتومی مرتبط با واریکوسل را بیان می کنیم:

✅ معمولاً درد موضعی و خفیف است که پس از بلوغ شروع می شود (وقتی اولین واریکوسل ایجاد می شود).
✅ تقریباً همیشه در سمت چپ و نه در سمت راست قرار دارد ، زیرا ۹۵٪ واریکوسل ها فقط در سمت چپ اتفاق می افتند.
✅ این درد معمولاً در “مفصل” اطراف آن یا بالای آن است. پوست اسکروت آسیب نمی زند. معمولاً در ناحیه کشاله ران، که نشانه درد فتق است، درد وجود ندارد.
✅ درد واریکوسل خفیف یا “احتقانی” است، همچنین ممکن است فرد به تدریج احساس “سنگینی” یا افزایش درد کند. درد واریکوسل شدید نیست.
✅ درد با فعالیت بدنی (یعنی ورزش، رابطه جنسی)، ایستادن و حتی نشستن بدتر می شود. غالباً فقط در پایان روز وجود دارد.
✅ از آنجایی که درد در اثر افزایش فشار وارد بر ناحیه بیشتر می شود، اگر دراز بکشید درد واریکوسل کاملاً برطرف می شود. این امر آن را از نظر اپیدیدیمیت که یک درد التهابی ثابت تر است، متفاوت می کند.
✅ به همین ترتیب ، ممکن است در طول روز یا عصر شبانه احساس درد کنید، اما هرگز صبح بعد از خواب طولانی در تمام شب احساس درد نمی کنید که این یک ویژگی مشخص است.
✅ قرص های مسکن واقعاً کمکی نمی کنند زیرا درد در طبیعت التهاب ندارد.

نکاتی در مورد درمان واریکوسل

در حال حاضر مواردی که توصیه به درمان واریکوسل به روش جراحی می شود شامل موارد زیر است:

۱) عقیمی در زمینه ی واریکوسل تایید شده با آزمایش منی

۲) کاهش قابل توجه رشد بیضه ی مبتلا به واریکوسل

۳) کاهش رشد هر دو بیضه

۴) درد مرتبط با واریکوسل(در اینگونه موارد بهبودی درد در ۷۰ تا ۹۰ درصد موارد پس از جراحی اتفاق می افتد).

۵) غیر طبیعی بودن آزمایش اسپرم ( فقط در بیماران بالای ۱۸ سال)

روش انتخابی برای جراحی واریکوسل بر اساس تجربه و ترجیح جراح و همچنین میزان عوارض تعیین می شود. میزان موفقیت جراحی معمولا بر اساس میزان عود واریکوسل و احتمال بروز هیدروسل سنجیده می شود. زمان دقیقی برای بروز عوارض فوق الذکر تعیین نشده است ولی میانگین زمان لازم برای بروز هیدروسل بعد ازجراحی واریکوسل بین ۶ ماه تا ۲ سال در نظر گرفته می شود. اگر چه بسیاری از موارد هیدروسل با گذشت زمان بهبود خودبخودی می یابند ولی در حدود نیمی از موارد نیاز به اقدام جراحی جهت درمان هیدروسل وجود دارد.

یکی از روش های جراحی واریکوسل که در آن میزان عود و دیگر عوارض مانند هیدروسل نسبت به دیگر روش های جراحی خیلی کم تر می باشد جراحی با استفاده از میکروسکوپ و به عبارتی دیگر میکروسرجری است.

مراقبت پیش و پس از عمل واریکوسل

پس از تصمیم گیری برای عمل و انجام آزمایشات روتین خون و بررسی اسپرم موهای ناحیه عمل شب قبل یا صبح عمل تراشیده می شوند. ازساعت ۱۲ شب قبل از عمل بیمار دیگر چیزی نمی خورد. عمل با بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر(نخاعی) بسته به شرایط بیمار و صلاحدید متخصص بیهوشی انجام می گردد.

مدت زمان عمل بستگی به فاکتورهای گوناگون دارد و متوسط ۳۰ تا ۴۰ دقیقه می باشد. بیمار همان روز یا فردا صبح مرخص میشود و به مدت حداقل ۷تا ۱۴ روز استراحت پزشکی خواهد داشت. بهتر است نزدیکی از روز هفتم به بعدانجام گردد.

تاثیر پیاده‌روی بر واریکوسل

رابطه بین پیاده‌روی و واریکوسل یک رابطه دوگانه است که بستگی به شدت فعالیت و تجهیزات بیمار دارد:

جنبه منفی (فشار گرانشی):

از آنجا که واریکوسل نتیجه نارسایی دریچه‌های سیاهرگی است، ایستادن و پیاده‌روی طولانی‌مدت باعث می‌شود ستونی از خون تحت تأثیر گرانش به سمت بیضه‌ها فشار وارد کند. این موضوع باعث:

  • اتساع بیشتر رگ‌ها.

  • افزایش دمای بیضه.

  • تشدید درد و احساس سنگینی می‌شود.

جنبه مثبت (بهبود گردش خون عمومی):

پیاده‌روی ملایم و اصولی، به بهبود گردش خون کل بدن کمک می‌کند و از یبوست (که یکی از عوامل تشدیدکننده واریکوسل به دلیل فشار شکمی است) جلوگیری می‌کند.

توصیه‌های مهم برای پیاده‌روی با واریکوسل:

۱. استفاده از شورت‌های مناسب: پوشیدن شورت‌های حمایت‌کننده (مانند شورت‌های اسلیپ یا بیضه‌بندهای ورزشی) در هنگام پیاده‌روی بسیار حیاتی است. این لباس‌ها با بالا نگه داشتن بیضه‌ها، از کشش رگ‌ها و تجمع خون جلوگیری کرده و درد را به شدت کاهش می‌دهند.

پیاده روی با واریکوسل

۲. زمان‌بندی: به جای یک ساعت پیاده‌روی مداوم، آن را به بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای تقسیم کنید و در بین آن کمی استراحت کنید (ترجیحاً در وضعیتی که پاها کمی بالاتر از سطح بدن قرار گیرند).

۳. پرهیز از سطوح شیب‌دار: پیاده‌روی در سربالایی فشار داخل شکمی را افزایش داده و می‌تواند علائم واریکوسل را بدتر کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (87 امتیاز)
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 69771 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده 30 سالمه،الان حدود 3 ماه هست که بیضه سمت چپم به بالا رفته وبا سمت راستم میزان نیست،و صبحا هم که از خواب بیدار میشم بیضه چپم تورم داره،همچنین دردی در کشاله ران و بیضه سمت چپم ایجاد شده که با سوزش همراه هست،به طوری که دردش تا پای چپم ادامه داره،و با نزدیکی کردن (سکس) و راه رفتن تشدید میشه و وقتی استراحت میکنم پای سمت چپم تا حدودی بی حس و سرد و گرم میشه،در حال خوابیده هم که پای چپمو تکون میدم کشاله رانم خیلی درد میگیره،به دکتر مراجعه کردم و رفتم سونو گفت که کلیه و سنگ مستانه و ...همه سالم هستن،و فتقم ندارم،و فقط مقدار کمی عفونت در بیضه سمت چپم وجود داره و بیضه چپم هم از نوع واریکوسل گرید 1 هست واحتیاج به عمل نیست،آزمایش اسپرم هم دادم خوب بود،دکتر فقط یک نوبت آزیترو و سفکسیم تجویز کردکه خوردم ولی هم اکنون اون دردو دارم،از شما خواهشمندم بندرو راهنمایی بفرمایین که چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      براساس گزارش سونوگرافی شما فتق کشاله ران سمت چپ دارید و احتمالا دردتان مربوط به این قضیه هست. البته فشار به عصب های بیضه و پا در کمر هم می تواند یکی از علل آن باشد . در هر صورت بعید می دانم ربطی به بیضه تان داشته باشد.
    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام و عرض خسته نباشيد،ممنون از راهنماييتون،فقط بنده اون فتقي كه دارم خفيفه و احتياج به جراحي نداره پس درمانش جيه؟؟
      و اون عصبي كه فرمايش دادين رو بيضه و پا فشار مياره و مربوط به كمره اون درمانش چيه؟؟
      اگه روزي ٢ بار هر بار ربع ساعت داخل آب گرم بشينم خوبه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      اون فتقي كه دارم خفيفه و احتياج به جراحي نداره پس درمانش جيه؟؟..................ملاحظه، یعنی پرهیز از کار هایی که با زور زدن همراه هست از بلند کردن اجسان سنگین گرفته تا یبوست های طولانی مدت و زور زدن در هنگام دفع مدفوع و سرفه های مزمن و طولانی مدت.
      گاه بستن گن کشی در مواردی که مجبور به کار سنگین هستید به جلوگیری از پیشرفت و کاهش درد کمک می کند.
      و اون عصبي كه فرمايش دادين رو بيضه و پا فشار مياره و مربوط به كمره اون درمانش چيه؟؟ اگه روزي ٢ بار هر بار ربع ساعت داخل آب گرم بشينم خوبه؟........................در این مورد بهتر است با متخصص جراح مغز و اعصاب مشورت کنید ولی راه رفتن در استخر کمک می کند.
    4. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام،باز هم تشكر فراوان از راهنمايي و جوابتون،
      در نهايت براي جلوگيري از پيشرفت واريكوسل نوع ١ به ٢ بايستي چيكار كرد؟؟
      ناگفته نماند بنده ٢ دوره ٦٠ تايي كپسول ويگركس ا،((افزايش طول آلت و جلوگيري از انزال زود))استفاده كردم،درد و گرفتن واريكوسل بنده بخاطر استفاده اين كپسول نيست؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      در نهايت براي جلوگيري از پيشرفت واريكوسل نوع ١ به ٢ بايستي چيكار كرد؟؟...............همان کارهایی که در مورد فتق گفته شد
      ناگفته نماند بنده ٢ دوره ٦٠ تايي كپسول ويگركس ا،((افزايش طول آلت و جلوگيري از انزال زود))استفاده كردم،درد و گرفتن واريكوسل بنده بخاطر استفاده اين كپسول نيست؟........................بعید می دانم با اینحال این دارو تجاری است و عوارض آن چندان پیش بینی نشده است
    6. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      مرسي جناب دكتر،يك دنيا ممنون،الان متوجه شدم كه واقعأ دردِ كشاله رانم و بي حس شدنه پاي چپم از بيضم نيست و از كمرم هست،دكتر خودمم نظريه اش همين بود ولي الان كه شما هم تاييد كردين مطمعنه مطمعن شدم
      بهرحال تشكر فراوان???
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۴ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      موفق باشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر داود یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر خسته نباشید من یکی از بیمارهای شما هستم که چند وقت پیش پیشتون اومدم مشگل من جوش های بود که در ناحیه تناسالی ام زده بود وشما گفتید چیزی نیست وازمایش نوشتید سوال از شما اینکه این ازمایش تبخال چند درصد معتبر است حدود 6ماه میشد که نزدیکی با کسی نداشتم . اقای دکتر من عکسای اون جوش ها را براتون میفرستم یک بار دیگه ببینید چون خیلی باعث نگرانی من شده وچقدر طول میکشه کلا جاش از بین بره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      تصور می کنم مجددا حضورا در مطب در این مورد با هم صحبت کردیم و من توضیحات لازم را دادم
  • تصویر کاربر Sbagheri یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    ممنون میشم دقیق راهنماییم کنید
    دختری20ساله هستم ومجرد واصلارابطه جنسی هم نداشتم
    از دی 95یک شب که رفتم دستشویی نتونستم ادارکنم از اون شب تا به امروز مشکل دارم،ادارام خیلی منحرف میشه به چپ وراست وبه کشاله رانم میریزه،خیلی وسواسی هستم و به دلیل اینکه نمازمیخونم خیلی اذیت میشم
    شاید تویک ماه5بارش عادی باشه
    مخصوصانزدیک دوره پریودی خیلی خیلی بدمیشه
    این موضوع اذیتم میکنه ودلم نمیخوادازدواج کنم..
    یه جورایی افسرده شدم
    دکتر رفتم کلیه هام سالم بودوحتی مثانم هم سالم بود طبق سونو ک انجام دادم
    وخانوم دکتر فرمودن عادیه خیلی خیلی ناراحت شدم که اینقدر راحت گفتن عادی هستش،
    واقعا این عادی نیست من دارم رنج میبرم ازاین موضوع
    هیچکس درکم نمیکنه
    توروخدابگین مشکل من چجوری حل میشه؟میخوام خوب بشم،دخترمجرد رو معاینه نمیکنن من بایدتاکی عذاب بکشم؟
    ازنظرنظافت هم روزی 2بارلباس زیرموعوض میکنم قبلاهم انجام میدادم
    توآب و بتادین مینشستم که گفتن خطرناکه
    ازدستمال توالت زیاداستفاده میکنم و دوسال پیش یعنی تاقبل همین مشکلم حتمادستمال باید داخل لباس زیرم میذاشتم یه جور عادت کرده بودم
    امکانش هست تنگی مجرا نباشه عفونت باشه؟؟
    گاهی اوقات سوزش هم دارم وترشح سفیدرنگ بدون بو گاهی
    التماس میکنم ازتون دقیق جوابموبدین بخدا دیگه بریدم دلم میخوادسرطان بگیرم و بمیرم..دلم مرگ میخواد زندگی برام جهنمه
    خواهش میکنم جوابمو دقیق بدین..
    بایدبه چه دکتری مراجعه کنم؟؟خواهش میکنم کمکم کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظر من بحث سرطان اصلا برای شما مطرح نیست شاید در محل خروجی ادرار مشکلی داشته باشید مثل غده چربی یا کیست یا زائده ای یا التهاب یا تنگی مختصر. لذا بایستی توسط ارولوژیست معاینه و سیستوسکپی برایتان انجام شود. این موضوع ربطی به دختر و مجرد بودن شما ندارد
  • تصویر کاربر پردیس یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام من پزشک عمومی هستم.یکی از دوستان یکسال قبل رابطه غیر ایمن داشته که تازگی ضایعاتی روی لوب بزرگ دیده شده که طبق عکسش ما تشخیص زگیل گذاشتیم و با مشورت متخصص محلول tca 70%استفاده کرد و حین استفاده پوست سفید میشه. الان خیلی استرس داره چون رابطه اورال و انال داشته وحاضر نیست متخصص مراجعه کنه.ضایعات پوستیش همرنگ پوست و کمی برجسته بود بعد از استفاده محلول یه مدت کوتاه ازبین رفت و باز با تعداد بیشتر دوطرفه داره. علائم دیگه ای هم نداره.ممکنه که  وستیبولار پاپیلوماتوزیس ببوده باشه!!!! درصورتی که با محلول سفید شد؟ واکسنارو هم زده و ویرجین هست.اگه ضایعات پوستی از بین بره میتونه رابطه داشته باشه؟؟
    ممنون از راهنماییتوت
    1. تصویر کاربر پردیس جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      واکسن زده ولبیا ماژور الان با محلول علائمی نداره اما نمیخواد که به پارترنش بگه این نوضوع رو و رابطه اورال داره واقعا راهی هست برای تشخیص زگیل های دهانی؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      تست با محلول False Positive زیادی داشته و قابل استناد نیست.
      برای تشخیص وستیبولار پاپیلوماتوزیس می توانید عکس واضح بفرستند.
      برای تشخیص دهان می توان با سواب نمونه برداری و تست و HPV PCR کرد.
      نداشتن زگیل الزاما به معنی آلوده نبوده نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام
    وقتتون بخیر
    بنده قبلا سوالاتی رو با کد رهگیری 175ws738631 خدمتتون مطرح کردم.
    حالا چند تا سوال داشتم:
    1-از اونجایی که شهرستان هستم، می خواستم بدونم برای اومدن به تهران جهت انجام عمل اصلاحی که فرمودید، از زمان ویزیت در مطب تا انجام آزمایشات و انجام عمل و دوره ی بستری در بیمارستان چند روز زمان نیاز هست؟ همه ی مراحل در یک مقطع زمانی انجام میشه یا در چند نوبت باید بیام تهران؟ (چون نیاز هست که مرخصی بگیرم)
    2-دوره ی نقاهت بعد از عمل حدودا چند روزه؟
    3-این عمل عوارضی رو به همراه داره؟
    4-عمل در چه بیمارستانی انجام میشه و کل هزینه های اون حدودا چقدر میشه؟
    5-از اونجایی که امکان اینکه کسی رو همراه داشته باشم مقدور نیست، این مساله مانعی نداره؟
    6-درمورد انجام لیزر، زمان و هزینه به چه صورته؟
    1. تصویر کاربر امیر شنبه ۱ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سوال:
      با سلام
      من 30 سال سن دارم، از حدود 5،6 سال پيش خودارضايي انجام مي دادم(معمولا به صورت مکرر و با زمان طولاني) که مدتيه ديگه انجام نمي دم. چندتا سؤال از خدمتتون دارم:
      1-از حدود 1 سال قبل بعد از خودارضايي زائده اي در قسمت بالا سمت راست ختنه گاه بوجود اومد که نرم و بدون درده و تا بحال نه رشد کرده و نه از بين رفته. اين زائده چي هست و راه از بين بردنش چيه؟ آيا پماد يا دارويي براش هست؟ يا با روش هايي مثل ليزر يا جراحي از بين ميره؟
      2-زايده ي کوچک ديگه اي کنار قبلي هست که خيلي وقت قبل ايجاد شده و شبيه به جوش يا زگيل کوچيکه ، چي هست و راه از بين بردنش چيه؟
      3-در قسمت چپ و تقريبا نيمه ي پايين آلت تودها يي برآمده شبيه به رگ ايجاد شده که با فشار دادن مقدار کمي درد داره، مشکل خاصي هست يا به تدريج بهبود پيدا ميکنه؟ در جلوي همين قسمت در ختنه گاه برآمدگي کوچکي ايجاد شده که بيشتر در حالت نعوذ بيرون مياد و تقريبا شبيه به رگه به رنگ پوست و مقداري هم سفته، چي هست و راه علاج چيه؟
      4-شکاف هاي زير پوستي هم در دو قسمت پايين ختنه گاه ايجاد شده که در هنگام نعوذ به صورت فرو رفته ميشن(در تصاوير مشخصه). راه درمان اينها به چه صورته؟
      5- در کل اطراف ختنه گاه، پوست زمخت، چروکيده و تيره شده و برآمدگي هايي نرم(مثل گوشت اضافه) در پشت کلاهک ايجاد شده که آلت رو بدشکل کرده(به خصوص در حالت خوابيده).راه درمان و زيبايي آلت چي هست؟ آيا پماد خاصي براي بهبود وجود داره يا ليزر درماني و يا جراحي کارساز هست؟ خال روي قسمت سر آلت رو چطور ميشه برداشت؟

      جواب:
      سلام
      غالب مواردی که فرمودید و در عکس ها مشاهده می شود مربوط به ختنه ی نامناسب هست که برخی با جراحی قابل برطرف کردن هست. اگر چه به نظر من موارد جدی نیست و مشکلی در رابطه ی جنسی ایجاد نمی کند ولی تا حدی می شود با جراحی برطرف کرد.
      این ها زگیل نیستند غالبا گوشت اضافه ختنه گاه هستند در مورد ضایعه ای که فرمودید با لمس درد می گیرد نیز نیاز به معاینه هست.
      بهترین کار اصلاح در اطاق عمل و زیر بیهوشی است
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام
      اگرچه در شهرستان تشریف دارید ولی چون کار شما جراحی است و از حساسیت خاصی برخوردار هست بایستی حضورا به مطب مراجعه کنید تا ضمن معاینه دقیق و ارزیابی شرایط تان و توضیح درباره ی نحوه ی جراحی و شفاف سازی انتظارات شما در قبل و بعد از عمل، برای جراحی تصمیم گیری شود.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من دو هفته بعداز عمل واريكوسل آزمايش اسپرم دادم و 18 سال دارم و اين نتايج آزمايشه؟گريد 3 داشتم.وضعيتم چطوره؟
    volume....... 3
    color...... milky
    PH....... 8
    viscosity...... normal
    liquefaction time........ 30 min
    sperm count........ 60.1
    normal form....... 70%
    abnormal form...... 30%
    motil after1 hrs...... 65%
    motil after 2 hrs...... 60%
    WBC....... 12-15
    RBC...... 0-1
    EP cell....... 0-1
    gread0........ 35%
    gread1....... 25%
    gread2........ 25%
    gread3....... 10%
    gread4...... 5%
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      ممنون از عکس دسته گلی که فرستادید. در این آزمایش شکل و تعداد اسپرم نرمال هست. بایستی ملاک Grading آزمایشگاه معلوم شود تا در مورد حرکت اسپرم ها مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط