اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

علائم، تشخیص و درمان واریکوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم واریکوسل در اغلب بیماران مراجعه کننده با واریکوسل یک طرفه مشهود نمی باشد. درد مبهم ناشی از واریکوسل علامت ناشایعی است که فقط در ۲ تا ۱۰ درصد بیماران مشاهده می شود.

در گذشته واریکوسل، به عنوان یک بیماری پیشرونده معرفی شده بود ولی در بعضی مطالعات اخیر در سال ۲۰۰۹ نشان داده شد که بین گذشت زمان و بدتر شدن کیفیت اسپرم بیماران ارتباطی وجود ندارد. با توجه به شیوع حدود ۱۵ درصدی واریکوسل در زمان بلوغ و میزان ۸۵ درصد باروری در بالغین مبتلا به واریکوسل، می توان نتیجه گیری کرد که تحت نظر گرفتن این بیماران یک انتخاب معقول در برخورد با اغلب موارد واریکوسل در سنین نوجوانی می باشد.

واریکوسل چیست؟

واریکوسل یعنی گشاد شدن ورودی های (سیاهرگ ها) بیضه به دلیل برگشت خون وریدی که از بیضه به سمت قلب پیش می رود. واریکوسل شایع ترین عمل جراحی انجام شده برای اصلاح ناباروری مردان است.

علائم بیماری واریکوسل در آقایان

بیمار ممکن است با شکایت بزرگی یا عدم تقارن بیضه‌ها، یا درد بیضه، و یا پس از ازدواج با ناباروری مراجعه کند. ولی شایعترین فرم آن بدون علامت، و بطور اتفاقی حین معاینه متوجه آن می‌گردند. درمعاینه، بزرگی و تورم عروق بیضه، بخصوص در سمت چپ مشهود است و درحالت ایستاده و یا افزایش فشار شکمی ‌تشدید می‌یابد و در حالت خوابیده از بین می‌رود (درصورتیکه تورم عروق درحالت خوابیده از بین نرفت، بایستی به نوع ثانویه آن شک کرد.)

علل واریکوسل گرید 3

علائم واریکوسل خفیف و شدید

شدت واریکوسل بر اساس معاینه فیزیکی به سه گرید (درجه) تقسیم می‌شود که علائم هر کدام متفاوت است:

۱. واریکوسل خفیف (گرید ۱):

در این مرحله، بیماری با چشم دیده نمی‌شود و حتی در حالت عادی با دست هم لمس نمی‌شود.

معمولاً بدون درد است. ممکن است تنها در آزمایش اسپرم، کاهش جزئی در حرکت یا تعداد اسپرم مشاهده شود. بسیاری از افراد سال‌ها با گرید ۱ زندگی می‌کنند بدون اینکه متوجه آن شوند.

۲. واریکوسل متوسط (گرید ۲):

در این مرحله، رگ‌ها در حالت عادی (بدون نیاز به زور زدن) توسط پزشک قابل لمس هستند، اما هنوز با چشم دیده نمی‌شوند.

احساس سنگینی در بیضه پس از یک روز کاری طولانی. ممکن است بیضه درگیر، کمی نرم‌تر از بیضه سالم به نظر برسد.

۳. واریکوسل شدید (گرید ۳):

این مرحله به وضوح قابل تشخیص است و رگ‌های متسع از روی پوست کیسه بیضه دیده می‌شوند.

  • علائم ظاهری: کیسه بیضه ظاهری شبیه به «کیسه پر از کرم» پیدا می‌کند.

علت بیماری واریکوسل

بیضه‌ها از طریق اتصال به طناب منوی در جای خود نگه داشته شده‌اند. طناب نگهدارنده هر بیضه، همچنین حامل سیاهرگ‌ها، سرخرگ‌ها و اعصاب متعلق به هر غده بیضه می‌باشد. در سیاهرگ‌های سالم در داخل کیسه بیضه، یک سری دریچه‌های یک طرفه وجود دارد که خون را از داخل بیضه به کیسه بیضه می‌برند و از آنجا آن را به طرف قلب بر می‌گردانند. گاهی اوقات خون به راحتی در داخل این سیاهرگ‌ها حرکت نمی‌کند و در آنجا انباشته شده و باعث بزرگ شدن سیاهرگ می‌شود.

اصولاً هیچ عامل خطر شناخته شده‌ای برای تشکیل واریکوسل وجود ندارد و علت دقیق به وجود آمدن آن نیز ناشناخته است. واریکوسل به آرامی و در طی یک دوره زمانی طولانی تشکیل می‌شود. اغلب مردانی که به این عارضه دچار می‌شوند در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال هستند.

بیماری پیرونی

درد واریکوسل کجاست؟ 

بسیاری از بیماران در توصیف محل درد دچار تردید می‌شوند، زیرا درد واریکوسل همیشه در یک نقطه متمرکز نیست.

  • کیسه بیضه (Scrotum): اصلی‌ترین محل احساس درد، مستقیماً در داخل کیسه بیضه و معمولاً در سمت چپ است (حدود ۹۰٪ موارد واریکوسل در سمت چپ رخ می‌دهد). این درد به صورت یک حس کشیدگی یا سنگینی توصیف می‌شود.

  • کشاله ران و ناحیه اینگوینال: به دلیل اشتراک مسیرهای عصبی، درد واریکوسل می‌تواند به سمت کشاله ران تیر بکشد.

  • درد شکمی و زیر شکم: در برخی موارد، تجمع خون در سیاهرگ‌های متسع باعث ایجاد دردی مبهم در ناحیه زیر شکم می‌شود.

  • ویژگی‌های درد: این درد معمولاً با ایستادن طولانی‌مدت یا فعالیت بدنی افزایش می‌یابد و با دراز کشیدن به پشت (به دلیل تخلیه خون از رگ‌ها با کمک نیروی گرانش) به سرعت فروکش می‌کند. همچنین، درد در هوای گرم به دلیل گشاد شدن بیشتر رگ‌ها، شدت می‌یابد.

تشخیص واریکوسل

واریکوسل معمولا با معاینه ی بالینی تشخیص داده می شود. معاینه بایستی در یک اتاق گرم انجام گیرد. معاینه هم در حالت عادی و هم در حال انجام مانور زورزدن توسط بیمار انجام می شود. در ضمن حین معاینه، بیضه ها بایستی از لحاظ اندازه و قوام نیز ارزیابی شوند.

برای تعیین اندازه ی بیضه از روش های مختلفی مثل خط کش و یا سونوگرافی استفاده می شود. دقیق ترین روش اندازه گیری استفاده از سونوگرافی است. از مزایای دیگر سونوگرافی تشخیص توده های احتمالی بیضه است و همچنین می تواند موارد ناشایع واریکوسل داخل بیضه ای را که در کمتر از ۲ درصد بیماران رخ می دهد به دقت نشان دهد.

در صورت امکان بایستی از بیمار آزمایش منی انجام شود زیرا این آزمایش معرف مناسبی برای عملکرد بیضه در بالغین می باشد ولی باید در نظر داشت که انجام این آزمایش در نوجوانان و دوره ی بلوغ یعنی در سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی به دلیل ملاحظات اخلاقی از محدودیت هایی برخوردار است. بعلاوه پارامترهای منی در این سن ممکن است با بالغین تفاوت هایی داشته باشدکه ناشی از عدم تکامل جنسی کامل این گروه سنی است.

بنابراین اغلب پزشکان از انجام آزمایش منی در این گروه سنی از بیماران صرف نظر می کنند. از دیگر آزمایش ها می توان به اندازه گیری هورمون FSH اشاره کرد ولی این تست با پارامترهای غیر طبیعی در مایع منی و یا میزان باروری افراد ارتباط مشخصی نداشته و در نتیجه امروزه از این تست به عنوان معیاری در درمان جراحی واریکوسل استفاده نمی شود.

روش سونوگرافی رنگی داپلر قادر به تشخیص موارد خفیف که درمعاینه ی بیمار قابل تشخیص نیست می باشد. به این نوع واریکوسل اصطلاحا واریکوسل تحت بالینی یا Subclinical می گویند. از آنجایی که واریکوسل Subclinical در ۶۰ درصد بیماران مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری و همچنین در حدود ۴۰ درصد مردان بارور وجود دارد لذا اهمیت بالینی این تشخیص تا حد زیادی زیر سوال می باشد.

تصاویر واریکوسل

درد واریکوسل چگونه است؟

در اینجا ویژگی های بارز دردهای اسکروتومی مرتبط با واریکوسل را بیان می کنیم:

✅ معمولاً درد موضعی و خفیف است که پس از بلوغ شروع می شود (وقتی اولین واریکوسل ایجاد می شود).
✅ تقریباً همیشه در سمت چپ و نه در سمت راست قرار دارد ، زیرا ۹۵٪ واریکوسل ها فقط در سمت چپ اتفاق می افتند.
✅ این درد معمولاً در “مفصل” اطراف آن یا بالای آن است. پوست اسکروت آسیب نمی زند. معمولاً در ناحیه کشاله ران، که نشانه درد فتق است، درد وجود ندارد.
✅ درد واریکوسل خفیف یا “احتقانی” است، همچنین ممکن است فرد به تدریج احساس “سنگینی” یا افزایش درد کند. درد واریکوسل شدید نیست.
✅ درد با فعالیت بدنی (یعنی ورزش، رابطه جنسی)، ایستادن و حتی نشستن بدتر می شود. غالباً فقط در پایان روز وجود دارد.
✅ از آنجایی که درد در اثر افزایش فشار وارد بر ناحیه بیشتر می شود، اگر دراز بکشید درد واریکوسل کاملاً برطرف می شود. این امر آن را از نظر اپیدیدیمیت که یک درد التهابی ثابت تر است، متفاوت می کند.
✅ به همین ترتیب ، ممکن است در طول روز یا عصر شبانه احساس درد کنید، اما هرگز صبح بعد از خواب طولانی در تمام شب احساس درد نمی کنید که این یک ویژگی مشخص است.
✅ قرص های مسکن واقعاً کمکی نمی کنند زیرا درد در طبیعت التهاب ندارد.

نکاتی در مورد درمان واریکوسل

در حال حاضر مواردی که توصیه به درمان واریکوسل به روش جراحی می شود شامل موارد زیر است:

۱) عقیمی در زمینه ی واریکوسل تایید شده با آزمایش منی

۲) کاهش قابل توجه رشد بیضه ی مبتلا به واریکوسل

۳) کاهش رشد هر دو بیضه

۴) درد مرتبط با واریکوسل(در اینگونه موارد بهبودی درد در ۷۰ تا ۹۰ درصد موارد پس از جراحی اتفاق می افتد).

۵) غیر طبیعی بودن آزمایش اسپرم ( فقط در بیماران بالای ۱۸ سال)

روش انتخابی برای جراحی واریکوسل بر اساس تجربه و ترجیح جراح و همچنین میزان عوارض تعیین می شود. میزان موفقیت جراحی معمولا بر اساس میزان عود واریکوسل و احتمال بروز هیدروسل سنجیده می شود. زمان دقیقی برای بروز عوارض فوق الذکر تعیین نشده است ولی میانگین زمان لازم برای بروز هیدروسل بعد ازجراحی واریکوسل بین ۶ ماه تا ۲ سال در نظر گرفته می شود. اگر چه بسیاری از موارد هیدروسل با گذشت زمان بهبود خودبخودی می یابند ولی در حدود نیمی از موارد نیاز به اقدام جراحی جهت درمان هیدروسل وجود دارد.

یکی از روش های جراحی واریکوسل که در آن میزان عود و دیگر عوارض مانند هیدروسل نسبت به دیگر روش های جراحی خیلی کم تر می باشد جراحی با استفاده از میکروسکوپ و به عبارتی دیگر میکروسرجری است.

مراقبت پیش و پس از عمل واریکوسل

پس از تصمیم گیری برای عمل و انجام آزمایشات روتین خون و بررسی اسپرم موهای ناحیه عمل شب قبل یا صبح عمل تراشیده می شوند. ازساعت ۱۲ شب قبل از عمل بیمار دیگر چیزی نمی خورد. عمل با بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر(نخاعی) بسته به شرایط بیمار و صلاحدید متخصص بیهوشی انجام می گردد.

مدت زمان عمل بستگی به فاکتورهای گوناگون دارد و متوسط ۳۰ تا ۴۰ دقیقه می باشد. بیمار همان روز یا فردا صبح مرخص میشود و به مدت حداقل ۷تا ۱۴ روز استراحت پزشکی خواهد داشت. بهتر است نزدیکی از روز هفتم به بعدانجام گردد.

تاثیر پیاده‌روی بر واریکوسل

رابطه بین پیاده‌روی و واریکوسل یک رابطه دوگانه است که بستگی به شدت فعالیت و تجهیزات بیمار دارد:

جنبه منفی (فشار گرانشی):

از آنجا که واریکوسل نتیجه نارسایی دریچه‌های سیاهرگی است، ایستادن و پیاده‌روی طولانی‌مدت باعث می‌شود ستونی از خون تحت تأثیر گرانش به سمت بیضه‌ها فشار وارد کند. این موضوع باعث:

  • اتساع بیشتر رگ‌ها.

  • افزایش دمای بیضه.

  • تشدید درد و احساس سنگینی می‌شود.

جنبه مثبت (بهبود گردش خون عمومی):

پیاده‌روی ملایم و اصولی، به بهبود گردش خون کل بدن کمک می‌کند و از یبوست (که یکی از عوامل تشدیدکننده واریکوسل به دلیل فشار شکمی است) جلوگیری می‌کند.

توصیه‌های مهم برای پیاده‌روی با واریکوسل:

۱. استفاده از شورت‌های مناسب: پوشیدن شورت‌های حمایت‌کننده (مانند شورت‌های اسلیپ یا بیضه‌بندهای ورزشی) در هنگام پیاده‌روی بسیار حیاتی است. این لباس‌ها با بالا نگه داشتن بیضه‌ها، از کشش رگ‌ها و تجمع خون جلوگیری کرده و درد را به شدت کاهش می‌دهند.

پیاده روی با واریکوسل

۲. زمان‌بندی: به جای یک ساعت پیاده‌روی مداوم، آن را به بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای تقسیم کنید و در بین آن کمی استراحت کنید (ترجیحاً در وضعیتی که پاها کمی بالاتر از سطح بدن قرار گیرند).

۳. پرهیز از سطوح شیب‌دار: پیاده‌روی در سربالایی فشار داخل شکمی را افزایش داده و می‌تواند علائم واریکوسل را بدتر کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (87 امتیاز)
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت
    من قبلش عرض کنم که بیماری فیبرومیالوژیا دارم واین بیماری درد مزمن پخش میکنه ولی دوسه روز هست که احساس تیر درد کشیدن بین بیضه ها ولگن هم احساس میشه وزیر شکم احساس درد میکنم میخوام نسبت به شرایط موجود وعدم دسترسی ایا مشکل جدی است خودم همش فکر میکنم پرستات،یا فتق،...
    سنم ۳۶سالمه،ایا امکان دارد مال فیبرومیالوژیا باشد یا عفونت ویا،،،
    ممنون از توجه و عشق شما نسبت به مردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      بعیده مشکل جدی باشد ولی هم درد می تواند ناشی از بیماری زمینه ای فیبرومیاژیا باشد و هم اینکه از مواردی که فرمودید مثل التهاب پروستات. اگر درد جدی و آزار دهنده نیست فعلا نیاز به اقدام تشخیصی نیست ولی اگر درد پیشرونده و ازار دهنده هست و با علائم دیگری همراه هست نیاز به ارزیابی و بررسی با سونوگرافی و آزمایش هست.

  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    ببخشید با عرض معذرت سوال داشتم خدمتتون
    من چند وقته دور مقعدم گوشت هایی در میومد
    رفتم دکتر گفتن زگیل تناسلیه
    ازدواج نکردم
    ولی نمیدونم مشکل چیه
    خیلی نگرانم واسه ازدواج مانعی داره؟؟
    از تبریز هستم لطفا راهنماییم کنین
    یه متخصص پوست از تبریز واسم معرفی کنین
    کارش مثل خودتون باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      متاسفانه در تبریز فردی را نمی شناسم ولی در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    2. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ببخشید این مدلیه
    3. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      حدود ۱۰تا گوشت خیلی ریزه
    4. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از اینجا عکس میشه فرستاد
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      بله این ضایعات زگیل تناسلی هستند و ابتدا بایستی درمان و بعد ازدواج کنید. توصیه هایی که برای کنترل زگیل تناسلی و کاهش میزان عود و بعضا ریشه کنی آن می شود پرهیز از اصلاح موهای ناحیه تناسلی باتیغ و مواد موبر، بجای ان از ماشین های اصلاح سر با شماره نه چندان کم استفاده شود. • پرهیز از خاراندن ناحیه تناسلی • پرهیز از خشک کردن ناحیه تناسلی بصورت مالشی • عدم استفاده از لیف در ناحیه تناسلی
      تقویت سیستم ایمنی از طریق o عدم استعمال دخانیات o استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه بویژه سیر تازه، چای سبز، لیموترش و میوه هایی که رنگدانه ی قرمز دارند. o استفاده از مکمل ها، ویتامین و آنتی اکسیدان ها مثل کپسول های پاور فیت و ایمیونس o ورزش o کاهش استرس •
      حتما واکسن گارداسیل تزریق کنید

      بهترین درمان لیزر هست ولی کرایو هم می توانید بکنید

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر m.p سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    مدتیع این ضایعات روی ناحیه تناسلی همسرم هست. و جدیدا در قسمت های بالا تر هم ایجاد شده.
    آیا زگیل تناسلی هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      بله زگیل تناسلی هستند

    2. تصویر کاربر m.p سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      دکتر راهی وجود داره ک‌کلا ویروس تو‌بدن از بین بره؟ یا فقط درمانش محدود ب ضایعات هست؟

      و اینکه قطعا الان من هم میتلا شدم؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      از بین بردن ضایعات و تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند به دفع ویروس کمک کند

      بله شما هم مبتلا شده اید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هانی چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام.‌خسته نباشید. من ۳۳سال دارم و مجردم. رابطه و تماس جنسی نداشتم. متوجه یه زائده ی خیلی ریز در مرکز واژن شدم، رفتم دکتر و آزمایش دادم، گفتن hpv هست.اینکه تا الان دو دوره آمپول گارداسیل زدم، و قرص ایمونوسنس و پاورفیت مصرف میکنم. ۳سوال دارم؛ اول اینکه ممکنه از طریق لیزر مبتلا شده باشم؟ دوم اینکه امکان دفع کامل ویروس از بدنم وجود داره؟ سوم اینکه گارداسیل بعدا برام عوارضی ایجاد نمیکنه؟
    ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      خسته نباشید. من ۳۳سال دارم و مجردم. رابطه و تماس جنسی نداشتم. متوجه یه زائده ی خیلی ریز در مرکز واژن شدم، رفتم دکتر و آزمایش دادم، گفتن hpv هست.اینکه تا الان دو دوره آمپول گارداسیل زدم، و قرص ایمونوسنس و پاورفیت مصرف میکنم. ۳سوال دارم؛

      اول اینکه ممکنه از طریق لیزر مبتلا شده باشم؟................................بعید می دونم چون اون نواحی که شما می فرمایید لیزر نمیشود و در تماس نیست

      دوم اینکه امکان دفع کامل ویروس از بدنم وجود داره؟........................بله

      سوم اینکه گارداسیل بعدا برام عوارضی ایجاد نمیکنه؟.......................خیر

      البته اگر سکس نداشته اید احتمال خطا در آزمایش و نداشتن این بیماری هست

    2. تصویر کاربر هانی سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من ۳۳سال دارم و مجردم. رابطه و تماس جنسی نداشتم. متوجه یه زائده ی خیلی ریز در مرکز واژن شدم، رفتم دکتر و آزمایش دادم، گفتن hpv هست.اینکه تا الان دو دوره آمپول گارداسیل زدم، و قرص ایمونوسنس و پاورفیت مصرف میکنم. ۳سوال دارم؛
      اول اینکه ممکنه از طریق لیزر مبتلا شده باشم؟................................بعید می دونم چون اون نواحی که شما می فرمایید لیزر نمیشود و در تماس نیست
      دوم اینکه امکان دفع کامل ویروس از بدنم وجود داره؟........................بله
      سوم اینکه گارداسیل بعدا برام عوارضی ایجاد نمیکنه؟.......................خیر
      البته اگر سکس نداشته اید احتمال خطا در آزمایش و نداشتن این بیماری هست
      .................................................

      ببخشید با توجه به چیزی که شما جواب دادید، برام سواله که من وقتی رابطه ای نداشتم از کجا Hpvگرفتم؟
      استخر میتونه باعث بشه؟؟!!!
      اینکه میگید آزمایش ممکنه اشتباه کنه، پس اون زائده چیه؟؟؟
      البته من فقط یه بار آزمایش دادم اما پیش دوتا دکتر متخصص برای معاینه رفتم که گفتن Hpv هست.
      زائده بدون لیزر از بین میره؟
      گفتید امکان دفع کامل ویروس از بدنم هست، چقدر زمان میبره و چکار باید انجام بدم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      ببخشید با توجه به چیزی که شما جواب دادید، برام سواله که من وقتی رابطه ای نداشتم از کجا Hpvگرفتم؟.........................برای همینه که می گم شاید نباشه
      استخر میتونه باعث بشه؟؟!!!......................خیر
      اینکه میگید آزمایش ممکنه اشتباه کنه، پس اون زائده چیه؟؟؟.........................نمی دونم
      البته من فقط یه بار آزمایش دادم اما پیش دوتا دکتر متخصص برای معاینه رفتم که گفتن Hpv هست.
      زائده بدون لیزر از بین میره؟............................خیر
      گفتید امکان دفع کامل ویروس از بدنم هست، چقدر زمان میبره و چکار باید انجام بدم؟.....................اگر زگیل باشه بین 1 تا 2 سال طول می کشه

      میتونید عکس واضح بفرستید تا بهتر بتونم کمک تان کنم

    4. تصویر کاربر هانی سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من ۳۳سال دارم و مجردم. رابطه و تماس جنسی نداشتم. متوجه یه زائده ی خیلی ریز در مرکز واژن شدم، رفتم دکتر و آزمایش دادم، گفتن hpv هست.اینکه تا الان دو دوره آمپول گارداسیل زدم، و قرص ایمونوسنس و پاورفیت مصرف میکنم. ۳سوال دارم؛
      اول اینکه ممکنه از طریق لیزر مبتلا شده باشم؟................................بعید می دونم چون اون نواحی که شما می فرمایید لیزر نمیشود و در تماس نیست
      دوم اینکه امکان دفع کامل ویروس از بدنم وجود داره؟........................بله
      سوم اینکه گارداسیل بعدا برام عوارضی ایجاد نمیکنه؟.......................خیر
      البته اگر سکس نداشته اید احتمال خطا در آزمایش و نداشتن این بیماری هست
      .................................................

      ببخشید با توجه به چیزی که شما جواب دادید، برام سواله که من وقتی رابطه ای نداشتم از کجا Hpvگرفتم؟
      استخر میتونه باعث بشه؟؟!!!
      اینکه میگید آزمایش ممکنه اشتباه کنه، پس اون زائده چیه؟؟؟
      البته من فقط یه بار آزمایش دادم اما پیش دوتا دکتر متخصص برای معاینه رفتم که گفتن Hpv هست.
      زائده بدون لیزر از بین میره؟
      گفتید امکان دفع کامل ویروس از بدنم هست، چقدر زمان میبره و چکار باید انجام بدم؟
    5. تصویر کاربر هانی سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      این زائده گوشت اضافه هست و قطعا زگیل نیست

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    ۴۶ سال دارم و چند سال هست که دچار التهاب پروستات شدم و علائم پروستاتیت رو دارم.در سالهای اول چند بار آزمایش خون ادرار و ترشحات پروستات دادم و عفونتی مشاهده نشد در عین حال دکتر اورولوژ بهم انتی بیوتیک افلوکساسین و ... تجویز میکرد.بیماری در این سالها تحت کنترل بود ولی بیماری مدتی بعلت قطع ورزش تو شرایط حال تشدید شده و درد در ناحیه پروستات و اطراف مثانه زیاد شده و اختلال.... هم اضافه شده دکتر چکار کنم؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      توصیه میکنم قرص سپروفلوکساسین 500 هر 12 ساعت و کپسول سلکسیب 100 هر 12 ساعت استفاده کنید برای 3 هفته

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من دو هفته بعداز عمل واريكوسل آزمايش اسپرم دادم و 18 سال دارم و اين نتايج آزمايشه؟گريد 3 داشتم.وضعيتم چطوره؟
    volume....... 3
    color...... milky
    PH....... 8
    viscosity...... normal
    liquefaction time........ 30 min
    sperm count........ 60.1
    normal form....... 70%
    abnormal form...... 30%
    motil after1 hrs...... 65%
    motil after 2 hrs...... 60%
    WBC....... 12-15
    RBC...... 0-1
    EP cell....... 0-1
    gread0........ 35%
    gread1....... 25%
    gread2........ 25%
    gread3....... 10%
    gread4...... 5%
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      ممنون از عکس دسته گلی که فرستادید. در این آزمایش شکل و تعداد اسپرم نرمال هست. بایستی ملاک Grading آزمایشگاه معلوم شود تا در مورد حرکت اسپرم ها مشخص شود
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط