علائم سنگ مثانه و شن | سنگ کلیه که در مثانه گیر کرده

در این مقاله مطالعه می کنید:

سنگ مثانه حدود ۵% سنگ های ادراری را تشکیل می دهد. سنگ مثانه معمولا در مردان مسن تر از ۵۰ سال رخ می دهد و در اثر انسداد نسبی در خروجی مثانه مانند بزرگی پروستات و تنگی مجرای ادراری و مثانه های با اختلال عصبی بوجود می آید. گاهی سنگ مثانه به دلیل وجود جسم خارجی در مثانه ایجاد می شود. بر خلاف سنگ های کلیوی، جنس سنگ های مثانه در موارد ادرار غیر عفونی اسید اوریک و در موارد ادرار عفونی سنگ های فسفات آمونیوم منیزیوم می باشد.

سنگ در مثانه

علائم سنگ مثانه

بعضی از افرادی که در مثانه آنها سنگ وجود دارد، هیچ‌گونه مشکلی ندارند، حتی زمانیکه سنگ‌های آنها بزرگ است. اما اگر سنگ، دیواره مثانه را خراش داده آن را آزرده کند یا مسیر جریان ادرار را مسدود نماید، می‌تواند موجب ایجاد علائم و نشانه‌های این بیماری گردد. نشانه های سنگ مثانه عبارتند از:

•    درد ناحیه پایین شکم
•    ادرار دردناک یا سوزش ادرار
•    تکرر ادرار
•    مشکل در دفع ادرار یا قطع شدن و ایجاد وقفه در جریان ادرار
•    وجود خون در ادرار
•    ادرار تیره‌ رنگ یا ادرار با رنگ تیره غیرطبیعی

در آمریکا تقریبا ۵۰% موارد سنگ های مثانه از جنس اسید اوریک می باشند. این بیماران غالبا به دلیل انسداد نسبی خروجی مثانه، مایعات کمتر مصرف کرده که منجر به غلیظ شدن و اسیدی شدن ادرار می شود. سنگ های مثانه که جنس آن اگزالات کلسیم یا سیستین می باشد منشا کلیوی داشته که از حالب عبور کرده و در مثانه گیر افتاده اند. سنگ های مثانه معمولا منفرد هستند اما در مواردی که ادرار در مثانه می ماند و به طور کامل تخلیه نمی شود ممکن است متعدد و بزرگ هم باشند. نشانه های بارز سنگ مثانه شامل ادرار کردن همراه با درد و منقطع و تکه تکه ادرار کردن و ادرار خونی در انتهای ادرار می باشد.

گاه درد تیز یا مبهم با ورزش یا حرکات ناگهانی ایجاد می شود. درد شدید معمولا در انتهای ادرار یعنی زمانی که سنگ در گردن مثانه قرار می گیرد رخ می دهد. درد ممکن است با خوابیدن در حالت دراز کشیدن به پشت برطرف شود. درد ممکن است به نوک آلت تناسلی، کیسه بیضه، نشیمنگاه (پرینه) و گاه به کمر یا ران تیر بکشد.

علت بوجود آمدن سنگ مثانه

سنگ مثانه هنگامی تشکیل می شود که ادرار در مثانه باقی مانده باشد. این امر همچنین می تواند به علت مصرف داروهایی که از تخلیه کامل ادرار جلوگیری می کنند به وجود آید.

عواملی که می توانند مانع تخلیه کامل ادرار شوند عبارتند از:

  • مثانه نوروژنیک: در صورتی که عصب هایی که به مثانه منتهی می شوند و سیستم عصبی دچار آسیب شده باشند، ادرار موجود در مثانه کاملاً تخلیه نمی شود.
  • بزرگ شدن پروستات: در صورتی که پروستات بزرگ شود، به مثانه فشار وارد می آورد و در جریان ادرار اختلال ایجاد می کند و مقداری ادرار در مثانه باقی می ماند.
  • وسایل پزشکی: سنگ مثانه می تواند به علت کاتتر و سایر وسایل پزشکی که ممکن است به مثانه برخورد کرده باشند ایجاد شود.
  • التهاب مثانه: عفونت مجاری ادراری یا رادیو تراپی می تواند باعث التهاب مثانه شود.
  • سنگ کلیه: سنگ مثانه می تواند به پایین مجرای ادرار حرکت کرده و اگر به اندازه ای بزرگ باشد که نتواند خود به خود دفع شود، در مثانه باقی مانده و جریان ادرار را مسدود می کند. سنگ های کلیوی بسیار رایج تر از سنگ های مثانه هستند.
  • دیورتیکول مثانه: کیست ها می توانند درون مثانه تشکیل شوند. اگر کیست ها به اندازه زیادی رشد کنند ، می توانند ادرار را نگه داشته و از تخلیه کامل مثانه جلوگیری کنند.
  • سیستوسل: در زنان، دیواره مثانه ضعیف شده و به سمت واژن می رود. این می تواند بر جریان ادرار از مثانه تأثیر بگذارد.

اندازه سنگ مثانه

اندازه سنگ های مثانه ، غالباً ۲ تا ۲۰ میلی متر قطر دارند ولی سنگ های بزرگتر از این اندازه هم دیده شده است. آقایان ۳ برابر بیشتر از خانم ها مبتلا به سنگ مثانه می شوند و این سنگ ها در افراد بالای ۴۵ سال شایع تر هستند.

سنگ مثانه در کودکان

در بعضی مناطق دنیا سنگ مثانه بصورت بومی و آندمیک در بچه ها رخ می دهد که در این مناطق، علت بروز سنگ مثانه، نامناسب بودن رژیم های غذایی و فاکتورهای اجتماعی اقتصادی می باشد. این مناطق بومی بصورت کمربندی در آفریقای جنوبی، خاورمیانه و منطقه بالکان، هند، ژاپن، تایلند و اندونزی واقع شده اند. این سنگ ها در بچه های زیر ۱۰ سال بویژه در سن ۲ تا ۴ سال دیده می شود. در پسرها شایع تر از دختر ها می باشد.

این سنگ ها معمولا منفرد بوده و بعد از برداشتن سنگ ندرتا عود می کند. جنس سنگ مثانه در بچه ها غالبا اورات اسید آمونیوم، اگزالات کلسیم، اسید اوریک و فسفات کلسیم می باشد. علت تشکیل سنگ در بچه ها در این مناطق نوع رژیم های غذایی است که غالبا از غلات تشکیل شده و فاقد پروتئین حیوانی بوده و حاوی فسفات کمی می باشند. از آنجایی که جنس سنگ معمولا اسید اوریکی می باشد لذا خیلی اوقات در عکس های ساده رادیولوژی دیده نمی شوند. ولی در عکس های رنگی بصورت نقص پرشدگی دیده می شوند. سونوگرافی در تشخیص این سنگ ها مفید است. مطمئن ترین روش تشخیص سنگ مثانه سیستوسکوپی است.

سنگ های مثانه

تشخیص سنگ مثانه

مراحل تشخیصی سنگ‌های مثانه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

معاینه بدنی

پزشکتان احتمالاً ناحیه پایین شکم شما را معاینه خواهدکرد، تا ببیند آیا مثانه شما بزرگ شده یا خیر(ورم مثانه) و در بعضی موارد آزمایش مربوط به مقعد نیز انجام خواهد داد. برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا پروستات در شما بزرگ شده است یا خیر. همچنین باید هرگونه علائم و نشانه‌های ادراری که دارید را مطرح نمایید.

آنالیز ادرار(تجزیه شیمیایی ادرار)

ممکن است یک نمونه از ادرار شما جهت شمارش مقادیر میکروسکوپی خون، باکتری و املاح بلوری شده، جمع‌آوری گردد و مورد آزمایش قرار گیرد. همچنین تجزیه شیمیایی ادرار به تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا عفونت دستگاه ادراری دارید کمک می‌کند، که می‌تواند در نتیجه ایجاد  سنگ‌های ادراری باشد.

سی‌تی‌اسکن کامپیوتر اسپیرال (چرخشی)

انجام یک سی‌تی‌اسکن مرسوم و متداول، همراه با پرتونگاری‌های متعدد، با دانش و تکنولوژی کامپیوتری، برای ایجاد و خلق تصاویر بدن در یک مقطع زمانی. انجام یک سی‌تی‌اسکن اسپیرال(چرخشی) به فرایند کار سرعت می‌بخشد، اسکنی سریعتر با دقت بالاتر و مشخصات بیشتری از ساختار داخلی بدن. سی‌تی‌اسکن اسپیرال(چرخشی) می‌تواند حتی کوچکترین سنگ‌ها را نمایان کند و به عنوان یکی از حساس‌ترین آزمایش‌ها  جهت تشخیص انواع سنگ‌های ادراری در نظر گرفته می‌شود.

امواج اولتراسوند(ماوراء صوت)

روش اولتراسوند، روشی است که امواج صوتی را به سمت اندام‌ها و ساختار داخلی بدن شما پرتاب می‌کند تا تصاویری را ایجاد کند، که این روش نیز به پزشک در شناسایی سنگ‌های ادراری کمک می‌کند.

عکسبرداری به روش اشعه ایکس

عکسبرداری به روش اشعه ایکس از کلیه‌ها، حالب‌ها و مثانه شما، به پزشک در تشخیص وجود سنگ ‌در سیستم ادراری کمک می‌کند. اما بعضی از انواع سنگ‌ها با این  روش‌های متداول قابل رویت نیستند.

 تصویربرداری اختصاصی از دستگاه ادراری (پیلوگرام درون وریدی)

 پیلوگرام درون‌وریدی آزمایشی است که در آن از یک ماده حاجب جهت پررنگ کردن و مشخص نمودن اندام‌ها و اعضاء دستگاه ادراری به کار می‌رود. یک ماده حاجب به داخل سیاهرگی از بازو تزریق می‌شود و به سمت کلیه‌ها، حالب‌ها و مثانه شما جریان پیدا می‌کند و هرکدام از این اندام‌ها را مشخص می‌نماید. با عکسبرداری به روش اشعه ایکس، در طول انجام فرایند تصاویری در زمانهای مشخص و جهت بررسی وجود سنگ‌ها گرفته می‌شود.عموماً سی‌تی‌اسکن‌های چرخشی به جای پیلوگرام درون‌وریدی، انجام می‌شود.

درمان سنگ مثانه

درمان سنگ مثانه

درمان سنگ مثانه غالبا کم عارضه و بی خطر است و معمولا یک شب نیاز به بستری داردو با بی حسی موضعی از کمر قابل انجام است زیرا اکثر سنگ های مثانه را می توان به روش های بسته و از داخل مجرای ادراری یا سوراخی کوچک بر روی شکم (روش های آندوسکوپیک) خارج کرد.اصلی ترین راه برای پیشگیری از عود سنگ مثانه برطرف کردن انسداد خروجی مثانه مثل جراحی پروستات یا رفع تنگی مجرای ادراری و در بچه ها تغییر رژیم غذایی می باشد.

عموماً سنگ‌های مثانه باید بیرون آورده شده و از بین بروند. اگرسنگ کوچک باشد، ممکن است پزشک به شما توصیه کند هر روز مقادیر زیادی آب، جهت کمک به دفع سنگ از بدن بنوشید. هرچند، چون اغلب سنگ‌های مثانه به علت عدم توانایی مثانه در تخلیه کامل ادرار به وجود می‌آیند، عبور و دفع خود به خودی سنگ‌ها بعید به نظر می‌رسد. تقریباً در تمامی موارد نیاز به خارج کردن سنگ‌ها از بدن می‌باشد.

خرد کردن و شکستن سنگ‌ها

سنگ‌های مثانه اغلب در طول فرایندی و روشی که سیستو‌لایتو‌‌‌ لاپاکسی‌ نامیده می‌شود، بیرون آورده می‌شوند. لوله کوچکی به همراه دوربینی در انتهای آن(سیستوسکوپ)، برای دیدن سنگ، از میان مجرای ادراری وارد مثانه می‌شود، پزشک سپس از لیزر، اولتراسوند، یا یک وسیله مکانیکی برای خرد کردن سنگ به قطعات کوچکتر استفاده می‌کند و آنها را از مثانه شما شستشو می‌دهد. قبل از انجام این روش، احتمالاً به شما داروی بیهوشی، جهت بی‌حس کردن قسمت پایینی بدن( بیهوشی ناحیه‌ای و موضعی) تزریق می‌کنند یا دارویی که شما را بیهوش سازد و قادر به احساس درد نباشید(بیهوشی عمومی). عوارض ناشی از سیستولایتولاپاکسی، شایع نمی‌باشد، اما ممکن است عفونت‌های دستگاه ادراری، تب، پارگی مثانه و خونریزی رخ دهد.

ممکن است پزشک برای کاهش احتمال خطر انواع عفونت،‌ قبل از انجام عمل، برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز نماید. پس از گذشت یک ماه از انجام سیستولایتولاپاکسی، احتمالاً پزشک برای اینکه اطمینان پیدا کند هیچ خرده سنگی در مثانه شما باقی نمانده باشد، بررسی های لازم را انجام خواهد داد.

برداشت سنگ از طریق انجام عمل جراحی

بعضی از اوقات، سنگ‌های مثانه‌ای که بزرگ هستند یا آنقدر سخت هستند که نمی‌توان آنها را خرد کرد، از طریق انجام عمل جراحی باز خارج می‌گردند. در این چنین مواردی، پزشک شکاف و بریدگی در مثانه شما ایجاد می‌کند و سنگ‌ها را مستقیماً خارج می‌نماید. ممکن است هر عاملی که علت به‌وجود آورنده سنگ‌ها بوده، در همین زمان اصلاح گردد.

شن مثانه

شن مثانه رسوباتی از مواد شیمیایی (معمولاً نمک های معدنی) هستند که اگر چه معمولاً در ادرار حل می شوند، اما می توانند در مثانه تجمع یافته و باعث ایجاد آنچه ما به عنوان شن می شناسیم، باعث مشکل شوند. این شن ها به طور طبیعی از طریق ادرار دفع می شوند، اما اگر اندازه آنها افزایش یابد، تشکیل شن مثانه می دهند. دو راه مهم برای، جلوگیری از تشکیل شن مثانه، رعایت رژیم غذایی متعادل و افزایش مصرف آب و دفع مایعات است. دفع حجم بیشتری از ادرار در روز باعث کاهش غلظت نمک و اطمینان از دفع شن می شود.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.3/5 - (168 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۲ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    با سلام مجددخدمت شما بسیارممنونم که جواب سوال حقیر را در کمترین زمان پاسخ گفتید به استحضار میرسانم که نه تنها استبرا را انجام میدهم بلکه در برخی مواقع انچنان با شدت و فشار مجاری منتهی به نوک الت را با دست می کشم که احساس درد می کنم اخیرا هم به دکتر دیگری مراجعه کردم و قرص تاوانکسن و دیکنوفناک تجویز کردند واقعا خسته شدم همیشه احساس می کنم که بدن و لباسم نجس است در شهرستان زندگی میکنم و امکان مراجعه حضوری ندارم خواهش می کنم اگه دارویی صلاح میدانید تجویز بفرمایید تا از این وضع نجات پیداکنم ضمنا به بیماری دیابت نیز مبتلا هستم ولی تا حد زیادی کنترل کردم
    جهت اطلاع پرسش قبل و جواب حضرت عالی به شرح زیر است
    باسلام خدمت آقای دکتر. مدتی است که پس از ادار کردن وبیرون آمدن از دستشویی احساس می کنم که ادار کامل تخلیه نشده و در مجاری بیرونی هنوز قطره ای اداروجود دارد وقتی از بالای بیضه ها به سمت نوک الت دست می کشم قطره کوچک ادار خارج می شودبه دکتر مراجعه کردم وقرص یا قطره پروستاتان و قرص افلکسیم تجویز نمودند که متاسفانه تاثیری نداشته استدعا دارم راهنمایی فرمایید ضمانا در آخرین سونوگرافی اندازه پروستات را نرمال گزارش کردند
    سلام
    توصیه می کنم اولا دوبار ادرار کنید یعنی بعد از خاتمه ادرار بایستید و دوبار بنشینید تا انتهای آن تخلیه شود و دوم آنکه استبراء کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      بخاطر داشته باشید که مجرای ادراری هیچگاه خشک خشک نخواهد شد و هر مردی بعد از خارج شدن از دستشویی اگر مجرای ادراری خود را بدوشد باز کمی ترشح خارج می شود
      استبرائی که با درد همراه باشد اصلا توصیه نمی شود و می تواند آسیب رسان باشد.
      توصیه می کنم عکس رنگی از مجرای ادراری به نام Retrograde Urethrography بگیرید و اگر طبیعی بود بهتره بهش اهمیت ندهید و از نظر شرعی هم هر مایعی که بعد از استبراء خارج شود پاک محسوب می شود
  • تصویر کاربر یاشار شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده دوتا سوال داشتم لطف کنید حداقل اولین مورد رو جواب بدید
    جناب دکتر بنده چند سال هست که صبح ها که از خواب پا میشم میبینم چند قطره ادرار اومده بیرون و همیشه همینطوره، معمولا بعد از نعوظ صبحگاهی این اتفاق میفته چون در حالت عادی هم که دچار نعوظ میشم بعد از برگشتن آلت به حالت اول چندقطره ادرار بیرون میاد، تا حالا دو سه باری برای مسایل دیگه سونوگرافی دادم و از نظر پروستات و مثانه و کلیه مشکلی وجود نداشته، هم چنین چند سالی هست که ندانسته به خودارضایی مبتلا شدم و شده که 6 ماه هم این کار رو نکرده باشم اما همچنان مشکلم وجود داشته، این مشکل واقعا اذیت میکنه چون نماز میخونم همش باید جلوگیری کنم برخورد نکنه با لباسم، توی اینترنت دکتر دیگری گفته بودن این پیش آب هست، ولی بیشتر شبیه ادرار هست رنگ و چسبناکی


    مورد دوم هم درمورد زخم های روی الت هست که بیشتر در اثر خودارضایی زیاد بوجود اومده میخواستم ببینم میشه جای زخم ها رو بهبود داد؟تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      در مورد سوال اول توصیه می کنم استبرا کنید ضمن اینکه معلوم نیست که حتما مایعی که خارج می شود ادرار باشد
      در مورد بهبود زخم ها هم قدم اول ترک خودارضایی اس
    2. تصویر کاربر یاشار شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      تشکر بابت پاسخ سریعتون، همیشه استبرا میکنم ولی نمیدونم شاید در اثر استمنا بدنم اسیب دیده باشه و توانایی نگهداشتن ادرار رو نداشته باشه(نمیدونم ربطی داره اصلا یا نه)، بذارم روی حساب ادرار بنظرتون؟

      در مورد سوال دومم هم مدتی هست که خداروشکر استمنا نمیکنم با پماد یا داروی خاصی میشه جای زخم های قسمت تناسلی رو خوب کرد؟ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      بذارم روی حساب ادرار بنظرتون؟..............به نظر من خیر به حساب ادرار نذارید
      در مورد سوال دومم هم مدتی هست که خداروشکر استمنا نمیکنم با پماد یا داروی خاصی میشه جای زخم های قسمت تناسلی رو خوب کرد؟................بله هست اما بدون معاینه و دیدن ماهیت زخم ها نمی توان دارویی تجویز کرد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سمیرااحمدی پنجشنبه ۱۳ اسفند ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید..خانمی هستم ۳۱ساله ..سه ماه پیش دردشدیدزیردل وسوزش بی نهایت ادرارکه حتی بعدازادرارتاچنددقیقه ای دردداشتم ادرارم بوی بدی داشت سونو رفتم چیزی نشان دادازمایش ادرارعفونت نبودولی بی نهایت خون درادراربود..تحت درمان باسفتریاکسون شدم ..یک مدتی خوب شدم ولی الان چندروزی هست دوباره همینطورشدم ازمایشم دوباره بی نهایت خون درادرارنشان داده...لطفاراهنمایی کنیدکه من چه کاری انجام بدم دلیلش امکان داره چی باشه؟؟خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۳ اسفند ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      علیرغم منفی بودن آزمایش قبلی ادرار به نظرم علایم تان با عفونت منطبق است لذا مجددا کشت ادرار دهید و آنتی بیوتیک استفاده کنید و بررسی بیشتری برای علت آن انجام دهید و اگر متاهل هستید به اشت رابطه جنسی را بیشتر مراعات کنید
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۴ اسفند ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر مادر من 57 سال سن دارد که دارای دیابت نوع 2 میباشد و قرص مصرف میکند/ قبلا هم کلیه های ایشان سنگ ساز بوده ولی دفع میشدند/ اینبار کلیه چپ ایشان سنگ 5سانتیمتری شاخ گوزنی دارد که اندازه کلیه چپ را به 7 سانتیمتر کاهش داده است و گویا دیگر روش های گیاهی چاره ساز نخواهد بود.
    طبق تصویر برداری هسته ای کلیه راست 87% و کلیه چپ 13% کارکرد دارند. به نظر شما چه کاری باید انجام داد؟
    آیا باید سنگ را جراحی کرد یا همراه آن کلیه را هم خارج کرد؟
    عده ای معتقد هستند که فقط سنگ درآورده شود
    نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۴ اسفند ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      هر دو کار طرفداران و مخالفانی دارد به نظر من هم بهتره کلیه بماند و سنگ برداشته شود
  • تصویر کاربر پیام جمعه ۳۰ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر
    من 33 سال سن دارم چهار روز پیش برای بار سوم عمل تنگی مجرا انجام دادم و دکتر گفتن که تا 8 روز سند داشته باشم اما الان از اطراف سندم ترشح های زرد رنگی دارم که به صورت قطره ای میاید که بو ندارد خیلی فکرم نگران این مورد هست البته سه هفته قبل از عمل هم این ترشحات را داشتم با مصرف انتی بیوتیک فرقی نکرد الان هم انتی بیوتیک میخورم اما فرقی نکرده لطفا راهنمایی کنین ایا این ترشحات طبیعی است یا عفونت میباشد بعد ایا میشود این تنگی را بطور کامل از بین برد که دیگر نیاز به عمل مجدد نبود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۰ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      ترشحات اگر عفونت نباشند احتمالا حساسیت به سوند هست بویژه اگر جنس سوند لاتکس باشد
      با جراحی باز میزان موفقیت و درمان کامل بدون عود بالای 90 درصد هست
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر