واکسن زگیل تناسلی و گارداسیل برای مردان

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟ در سال ۲۰۰۶، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) استفاده از گارداسیل (واکسن زگیل تناسلی) نخستین واکسنی که به منظور پیش­گیری از عفونت و با هدف اختصاصی گونه­ های HPV ساخته شده بود، تأیید کرد. گارداسیل یک واکسن چهارظرفیتی همانندسازی شده است که با تشدید تشکیل پادتن­ های خنثی­ کننده­ ی اختصاصی این آنتی­ ژن­ها، در برابر عفونت با HPV نوع ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ از بدن محافظت می نماید. در مجموع، واکسن گارداسیل در برابر آن گونه هایی از ویروس که مسئول ایجاد ۷۰% سرطان­های دهانه ­ی رحم، ۸۰% سرطان های مقعد، ۴۰% سرطان­ های ناحیه خارجی تناسلی زنان و ۹۰% زگیل­ های تناسلی هستند، تولید ایمنی می­ نماید.

هم­چنین، نشان داده شده است که واکسن گارداسیل از رشد ضایعات دیسپلاستیک پیش بدخیمی دهانه ­ی رحم، مانند CIN درجه III/II/I، همانند زگیل­های تحریک ­کننده­ ی سرطان در مقعد، ناحیه خارجی تناسلی زنان، مهبل و آلت پیش­گیری می­کند. واکسن گارداسیل (GARDASIL) برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) و در زنان و دختران ۹ تا ۴۵ سال و پیشگیری از سرطان مقعدی ناشی از HPV تیپ های ۱۶ و ۱۸، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های ۶ و ۱۱ در افراد ۹ تا ۴۵ سال توصیه می شود.

واکسن گارداسیل ۹ (GARDASIL ۹)

واکسن گارداسیل ۹، نسل جدیدتر آمپول گارداسیل میباشد و علاوه بر ۴ تیپ ویروس موجود در واکسن قبلی ۵ تیپ پرخطر دیگر را پوشش داده و محافظت می کند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس – cervical)، واژن، دهانه ورودی واژن (vulvar) در زنان و دختران ۹ تا ۴۵  سال وسرطان مقعد ناشی از HPV تیپ های ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸، پیشگیری از ضایعات پیش بدخیمی و دیسپلاستیک ناشی از HPV تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸ و پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی ناشی از HPV تیپ های ۶ و ۱۱ در افراد ۹ تا ۴۵ سال توصیه می شود.

  • این واکسن دختران و زنان را از انجام تست غربالگری سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر) در ادامه زندگی معاف نمی کند. در ضمن گیرنده های این واکسن در صورت صلاحدید پزشک نبایستی تست دوره ای غربالگری سرطان مقعد را قطع کنند.
  • گارداسیل نقشی در پیشگیری از ابتلا به بیماری در افرادی که قبلا بدلیل فعالیت جنسی در معرض ویروس های موجود در واکسن قرار گرفته اند ندارد.
  • واکسن تاثیری در درمان زگیل تناسلی زنان و سرطان های دهانه رحم، واژن و دهانه خروجی واژن و نیز درمان ضایعات پیش بدخیمی شامل موارد زیر ندارد:
  • cervical intraepithelial neoplasia (CIN), vulvar intraepithelial neoplasia (VIN), vaginal intraepithelial neoplasia (VaIN), or anal intraepithelial neoplasia (AIN)
  • -لازم است بدانید که همه سرطان های مقعد، واژن و دهانه واژن توسط ویروس HPV ایجاد نمیشه و واکسن گارداسیل و گارداسیل ۹ فقط از ابتلای به سرطان مقعد، واژن و دهانه واژن ناشی از ویروس های HPV موجود در واکسن پیشگیری می کند.

واکسن گارداسیل

زمان های تزریق آمپول گارداسیل

گارداسیل به طور استاندارد در ۳ دوز جداگانه پایه، و ماه های ۲ و ۶ ماه تزریق می­شود. واکسیناسیون بیش­ترین تأثیر را بر افرادی که قبلاً در معرض HPV نبوده ­اند دارد و بنابراین، در ابتدا برای زنان جوان ۹ تا ۲۵ ساله که هنوز در معرض HPV قرار نگرفته­ اند، پیشنهاد شد. گمان بر این است که این واکسن تا ۹۹% در پیش­گیری از تشکیل زگیل­ های تناسلی در این گروه مؤثر است. هم­چنین، مدارک موجود نشان می­دهد که گارداسیل برای زنان تا سن ۴۵ سالگی نیز می­ تواند سودمند باشد، به شرط آن که تا آن سن دچار دست­ کم به یکی از گونه­ های HPV مورد هدف واکسن (یعنی تیپ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV) مبتلا نشده باشند.

به نظر می­رسد که این به دلیل توانایی گارداسیل در کاهش میزان عود مجدد عفونت های راجعه HPV یا ماندگار باشد، که با افزایش خطر پیش­رفت بدخیمی همراه است. بنابراین ثابت شده است که گارداسیل در ایجاد دفاع در برابر ضایعات درجه ­ی پایین و بالای مربوط به HPV گونه­ های ۶، ۱۱، ۱۶ و ۱۸، همانند تسریع در کاهش شدید عوارض مرتبط با HPV و ابعاد بیماری، بسیار مؤثر است. آثار محافظتی گارداسیل تا ۵ سال پس از واکسیناسیون باقی می ماند و طی این مدت سطح ایمنی بدن نسب به بیماری کاهش نمی یابد.

دوز واکسن گارداسیل

برای سنین ۹ تا ۱۴ سال واکسن را می توان در ۲ یا ۳ دوز تزریق کرد. برای برنامه ۲ دوزه، دوز دوم ۶ تا ۱۲ ماه بعد از دوز اول تزریق می شود.اگر دوز دوم کمتر از ۵ ماه از دوز اول تزریق شود، دوز سوم بایستی حداقل ۴ ماه بعد از دوز دوم تزریق شود. برای برنامه ۳ دوزه، واکسن بایستی در ماه های صفر، ۲ و ۶ تزریق شود. برای سنین ۱۵ تا ۴۵ سال، گارداسیل در ۳ دوز در فواصل ماه های ۰، ۲ و ۶ تزریق می شود.

واکسن گارداسیل از کجا بخریم؟

برای خرید واکسن گارداسیل می توان به هلال احمر و یا برخی داروخانه ها مراجعه کرد.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل

عوارض جانبی تجویز HPV4 خفیف و شامل بی­حالی، تورم در موضع تزریق، سردرد، تهوع و تب است.

اخیراً FDA استفاده ­ی درمانی از HPV4 را گسترش داده و شامل افراد ۹ تا ۲۵ ساله نموده است. نشان داده شده که واکسن گارداسیل در مردان و زنان دارای اثر یکسان در پیش­گیری از ابتلا به زگیل تناسلی و ایجاد واکنش درازمدت ایمنی است. هم­چنین، مشخص شده که واکسن در کاهش پیدایش زگیل­ های محرک سرطان­های مقعد که مانند CIN با عفونت HPV همراه هستند، مؤثر است. افزودن مردان به استفاده­ کنندگان از واکسن گارداسیل دارای این فایده­ ی جانبی نیز هست که پیدایش عفونت در زنان را با پیش­گیری از انتقال ویروس و هدف­ گیری مستقیم منبع آن، کاهش می­دهد. کاهش بار HPV از طریق حذف بالقوه ­ی مخزن لازم برای رشد و تکثیر ویروس، گام مهمی در حذف نهایی آن است.

به علاوه، گزارش ­های جمعیت­ محور مهمی از کاهش زگیل تناسلی در جوامع واقعی، به خاطر پوشش فراگیر واکسیناسیون HPV، از استرالیا رسیده است که نه تنها کاهش در تناوب زگیل تناسلی در زنان با سن مناسب برای واکسیناسیون را نشان می­دهد، بلکه ایجاد آثار محافظتی به وسیله ­ی ایمنی گروهی را در افراد دگرجنس ­گرا تأیید می­کند. با گذشت ۴ سال از آغاز برنامه­ ی واکسیناسیون، اخیراً ناپدید شدن زگیل­ های تناسلی در افراد زیر ۲۱ سال این جمعیت گزارش شده است.

عوارض جانبی واکسن گارداسیل ۹

  • در افرادی که به مخمر یا دوز قبلی واکسن، واکنش آلرژیک شدید نشان داده باشند نبایستی از این واکسن استفاده کنند.
  • از آنجایی که واکسن می تواند باعث غش بشود لذا افراد بایستی ۱۵ دقیقه بعد از تزریق تحت نظر باشند. گاه سنکوپ می تواند با علائمی شبیه تشنج همراه باشد که گذرا بوده و با برقراری مجدد گردش خون مغز برطرف می شود.
  • بی خطر بودن واکسن در زنان باردار ثابت نشده است.
  • شایعترین (بیش از ۱۰ درصد) واکنش موضعی یا سیستمیک واکسن شامل درد محل تزریق، تورم، قرمزی، و سردرد هست.
  • مدت ایمنی که گارداسیل ایجاد می کند مشخص نشده است.

واکسن زگیل تناسلی

سرواریکس (HPV2)

در پاییز ۲۰۰۹، FDA استفاده از واکسن همانندساز HPV دیگری (HPV2) را در زنان ۱۰ تا ۲۵ ساله تأیید کرد.

مشخص شده که زنان واکسینه شده پس از درمان زگیل تناسلی، بسیار کم­تر دچار بیماری­ های متعاقب و مرتبط با HPV شده­ اند. با وجودی که سرواریکس یک واکسن دوظرفیتی است که فقط روی گونه ­های پرخطر ۱۶ و ۱۸ HPV هدف­ گیری شده، از لحاظ دوزاژ و برنامه ­ی تجویز شبیه HPV4 است. این دو گونه­ ی سرطان­زا غالباً با سرطان دهانه­ ی رحم، CIN درجه III/II/I و آدنوکارسینوما in situ همراهند. سرواریکس بر ضد گونه­ هایی که معمولاً با زگیل­های تناسلی همراهند، ایجاد ایمنی نمی­کند.

علت ایجاد زگیل­ تناسلی عفونت زمینه­ ای HPV است که جزو شایع­ترین بیماری­های هست که از طریق جنسی منتقل می­گردد. فقط در آمریکا سالانه ۳ تا ۶ میلیون نفر به عفونت­ های دارای علائم دچار می­شوند که تقریباً برابر با ۱% جمعیت فعال جنسی است. با وجودی که تقریباً ۱۲۰ گونه ­ی متفاوت HPV وجود دارد، تقریباً ۹۰% آسیب­ های زگیلی توسط عفونت با ویروس­های نوع ۶ و ۱۱ ایجاد می­شوند. این­ها به دلیل پتانسیل بدخیمی محدود و پیش­رفت نادرشان به سمت بدخیمی، در گروه گونه­ های کم­ خطر در نظر گرفته می­شوند. در مقابل، زگیل­ های مرتبط با گونه­ های پرخطر ۱۶ و ۱۸ ممکن است به اشکال سرطان­زا تغییر شکل دهند. به علاوه، عفونت با این گونه­ ها با پیش­رفت انواعی از آسیب­ های سرطانی و پیش ­سرطانی پیوند دارد.

روش­های متفاوت درمانی وجود دارند، از درمان­های موضعی گرفته تا جراحی و مداخله و تغییر وضعیت ایمنی، و این­ ها می­توانند با توجه به هزینه و مدت درمان متفاوت باشند. تا امروز با توجه به اثرگذاری کلی و قدرت درمان زگیل تناسلی در کوتاه ­مدت و درازمدت، روش درمانی منحصر به فردی که برتر از روش­های دیگر باشد شناخته نشده است. انتخاب روش درمانی اغلب وابسته به نظر و تمایلات بیمار و همچنین ابعاد و گستردگی بیماری است. زگیل تناسلی و عفونت­های HPV، با شیوع بالا و فقدان درمان مناسب، هم­چنان یکی از نگرانی­ های مهم بهداشت عمومی هستند. این حقایق بر اهمیت واکسیناسیون روتین HPV با HPV4 یا HPV2 تأکید دارد، که با پیش­گیری از عفونت ویروسی و انتقال آن می­تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

واکسن گارداسیل برای مردان

مردان نمی توانند به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند، اما واکسن HPV ممکن است از زگیل تناسلی، سرطان آلت تناسلی، سرطان مقعد و گسترش HPV به شرکای جنسی جلوگیری کند. گارداسیل ۹ برای مردان ۹ تا ۲۶ سال تایید شده است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

منبع:

Current Update on the Treatment of Genital Warts

Valerie R Yanofsky, Rita V Linkner, David Pompei, Gary Goldenberg Disclosures

Expert Rev Dermatol. ۲۰۱۳;۸(۳):۳۲۱-۳۳۲.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.9/5 - (67 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۱۵ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر
    یک مقاله در یکی از سایت های آزمایشگاه های تهران خوندم که اگر ویروس اچ پی وی در بدن بیشتر از دو سال بماند ماندگار میشود .حالا من یک سوال داشتم که با توجه به اینکه پروسه درمان من چون من یک مدت نمی دانستم این بیماری چیه و درمان نمیکردم بیشتر از دو سال طول کشید آیا این ویروس در بدن من ماندگار شده و احتمال سرطان در من وجود دارد؟
    البته بنده 5.6 ساله که هیچ زگیل نزدم و و کلیه درمان ها رو انجام دادم دکتر هم من رو کاملا معاینه کرده که دیگه زگیلی وجود ندارد.
    آقا دکتر به نظر شما آنهایی که درمانشون بیشتر از دو سال طول بکشه ویروس تو بدن شون میمونه ؟؟چون من یک مدت نمی دانستم این ها زیگیلن.و مدت زمان ورود تا درمان من بیشتر از دو سال شد.(جنسیت:مرد)
    1. تصویر کاربر حسینی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      اقای دکتر واکسن هم زدم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      هیچ قاعده ی کلی وجود ندارد و متاسفانه هیچ روش مطمئنی هم برای تشخیص بودن یا نبودن ویروس در بدن نیست و البته درصد بروز سرطان ان هم در انواع پر خطر کمتر از یک‌ درصد هست لذا اصلا جای نگرانی ندارد و نیازی به استرس نیست و به زندگی تان ادامه دهید چون زگیل ها غالبا کم خطر هستند
    3. تصویر کاربر حسینی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      1.پس اقای دکتر بعد از 2 سال هم امکانش هست که ویروس پاک بشه؟یا همیشه می مونه؟ یا از قانون خاصی پیروی نمیکنه؟
      2.بعد از 30 سالگی امکان پاک شدن هست؟
      3.اقای دکتر خانم من نوع پر خطر داشت .ترس منم برای همینه!البته خانومم دفع کرده بود نوع پر خطرشو.و دکترش گفت که نوع کم خطرش چند وقت دیگر پاک میشه.(این موضوع ماله 5 ساله پیشه)و منم 5 ساله که نزدم.
      بعد از این که من 2 سال زگیل نزدم با ahcc آشنا شدم و 5 ماه خوردم.روزی 3 گرم.وتا الان هم قارچ شیتاکه می خورم (محض احتیاط)که الحق خیلی کمک کنندست . چون من همیشه ضعیف بودم ولی الان خیلی حالم خوبه.
      4.ما سکس دهانی داشتیم احتمال سرطان دهان و گلو در من هست؟اقای دکتر این موضوع کابوس من شده
      (اینم بگم که دکتر با ذره بین منو معاینه کرده)
      5.اقای دکتر من نباید دیگه نگران هیچ نوع سرطانی از نوع hpv باشم؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ۱) خیر از قانون خاصی پیروی نمی کنه
      ۲) به نسبت زیر سی سال کمتر
      ۴) خیر این احتمال بسیار بسیار ضعیفه
      ۵) خیر
    5. تصویر کاربر حسینی دوشنبه ۱۴ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      ممنون اقای دکتر این سوال اخرمه
      به نظر شما من که 6 سال هیچ علامتی ندارم چقدر احتمال داره که پاک باشم.؟
      بعد این که میگید احتمالش ضعیفه شامل چه کسانی میشه این احتمال کم؟
      بعد این که میگید بعد از سن30 سالگی احتمالش کمتره که پاک بشن پس باید بالاخره دوباره دچار زگیل بشن دوباره اونایی که پاک نشدن .درسته؟
      این که دچار زگیل هم نشوند یعنی ویروس بلوکه شده در بدن پس احتمال بد خیم کردنش هم بلوکه میشه.درسته؟

      بعد دکتر من یک مقاله خوندم که در کسانی که آلوده هستن dna ویروس بر روی انگشتان دستشان پیدا شده آیا از این طریق منتقل میشه.روزمره؟

      😀😀😀ببخشید تورو خدا دکتر این سایت های اینترنت مغز مارو و داغون کردن.
      thank you
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۵ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      من جواب این سوالات رو دادم و به نظرم سوالات تان از حالت منطقی داره میره به سمت وسواس و به همین خاطر تمومی نداره
      جواب سوالاتت در پاسخ های قبلی هست
      بخاطر خودتم شده سوالات رو نپیچون
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر م شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 123 مشاهده پرسش
    سلام.ببخشید.من در داخل دهانه ی رحمم دونه های خیلی ریز سفید رنگی رو دیدم.17 سالمه و رابطه ای نداشتم.طبق چیزایی که شنیدم کمی نگران شدم.امکان داره زگیل باشه و نیاز به پیگیری های بیشتری داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مونا جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 126 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما سوال من در درباره تزريق واكسن hpv هست من نامزدي قبلي داشتم كه بهم خورد و در اون رابطه رابطه جنسي داشتم الان در شرف ازدواجم و سنم ٣٠ سال هست ايا تزريق واكسن hpv برايم ضرري ندارد ضمن اينكه همسرم اينده ام هم زيگيل در انگشت دست داشته و سوزانده ايا خطري دارد ? ايشان هم ٣٣ سالشان هست ميتواند تزريق كند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امید جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید اقای دکتر من رو التم چنتا چیز مشکوک دیدم یکی تغییر رنگ بود یکیم یه چیزی گوشت مانند ک خیلی وقته هس خواستم ازتون بپرسم ببینم طبیعیه یا مشکلی هس ممنون میشم اگ کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نهال یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1243 مشاهده پرسش
    حدود ده روز پس از اولين رابطه جنسي ام احساس سوزش و خارش شديدي در قسمت داخلي لب ها و خارج از دهانه واژنم احساس كردم به پزشك مراجعه كردم پس از معاينه گفتند زگيل است و پدوفيلين دادند كه يك بار استفاده كردم.
    به دليل نگراني به پزشك ديگه اي مراجعه كردم كه تشخيص تبخال دادند ولي با اسيكلووير كه به مدت يك هفته استفاده كردم بهبود پيدا نكرد!
    نمونه برداري كردند با اينكه من ويرجين هستم ولي هنوز جواب پاتولوژي رو نگرفتم. احتمال داره كه پاپيلوماتوز باشه نه زگيل؟
    و اينكه ايا پاپيلوماتوز سوزش و خارش داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر