تشخیص بزرگی پروستات با سونوگرافی و سی تی اسکن

در این مقاله مطالعه می کنید:

بزرگی خوش خیم پروستات با افزایش سن در برخی مردان بروز می کند. پزشک با روش های مختلف می تواند بزرگی خوش خیم پروستات را تشخیص دهد. شما ممکن است به طور مستقیم به یک پزشک که در مسائل مربوط به ادرار تخصص دارد و اورولوژیست نامیده می شود مراجعه کنید.

چه کارهایی قبل از ملاقات با پزشک می توانید انجام دهید؟

  •  یک لیست از علائم خود تهیه کنید، از جمله هر گونه علامتی که ممکن است به نظر شما نامربوط باشد.
  •  جدولی شامل اینکه چند بار در شبانه روز و در چه زمان هایی ادرار می کنید تهیه نمائید، و اینکه آیا احساس می کنید ادرارتان به طور کامل تخلیه می شود، و چه مقدار مایع در شبانه روز می نوشید.
  •  یک لیست از اطلاعات پزشکی کلیدی خود تهیه کنید، از جمله بیماری های دیگری که ممکن است داشته باشد.
  •  یک لیست از تمام داروها، ویتامین ها یا مکمل هایی که در حال حاضر مصرف می کنید تهیه کنید.
  •  سوالاتی که می خواهید از دکتر خود بپرسید را یادداشت کنید.

درمان واریکوسل

سوالاتی که بایستی از دکتر خود بپرسید

✔️ علت بروز علائم من بزرگی خوش خیم پروستات است یا اینکه علت دیگری دارد؟

✔️ برای تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات به چه نوع آزمایشاتی نیاز دارم؟

✔️ گزینه های درمانی من چیست؟

✔️ آیا محدودیتی در فعالیت جنسی وجود دارد؟

✔️  از طرح سوالات دیگر در طول قرار ملاقات خود با پزشک دریغ نکنید.

از دکتر خود چه انتظاری دارید

دکتر شما به احتمال زیاد تعدادی سوال از شما خواهد پرسید. داشتن آمادگی قبلی برای پاسخ گویی به سوالات ممکن است به حل مشکل شما کمک بیشتری بکند:

  •  اولین باری که علائم ادراری را تجربه کردید چه زمانی بوده است؟ آیا علائم دائمی است و یا گاه به گاه می باشد؟ آیا علائم به تدریج و در طول زمان بدترشده اند، یا اینکه ناگهانی ایجاد شده اند؟
  •  چند بار در طول روز ادرار می کنید، و چند بار در طول شب برای ادرار کردن از خواب بلند می شوید؟
  •  آیا تا به حال بی اختیاری ادرار و نشت ادرار داشته اید؟ آیا شما تکرر ادرار و یا احساس نیاز فوری به ادرار کردن داشته اید؟
  •  آیا تا به حال در هنگام شروع برای ادارار کردن با مشکل روبرو شده اید؟ آیا در هنگام ادرار کردن ادرارتان قطع و وصل می شود، و یا احساس می کنید برای ادراری کردن مجبور به  زور زدن هستید؟ آیا تا کنون احساس کرده اید که ادرار به طور کامل تخلیه نمی شود؟
  •  آیا سوزش در هنگام ادرار کردن، درد در ناحیه مثانه و یا خون در ادرار داشته اید؟ آیا تا بحال عفونت دستگاه ادراری داشته اید؟
  •  آیا سابقه خانوادگی بزرگ شدن پروستات، سرطان پروستات و یا سنگ کلیه دارید؟
  •  آیا تا به حال مشکلی در ایجاد و حفظ نعوظ (اختلال نعوظ)، و یا دیگر مشکلات جنسی داشته اید؟
  •  آیا تا به حال عمل جراحی یا اقدام دیگری داشته اید که از طریق نوک آلت تناسلی تان وسیله ای را به مجرای ادرار وارد کرده باشند؟
  •  آیا شما از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین (کومادین) و یا کلوپیدوگرل (پلاویکس) استفاده می کنید؟
  •  چقدر کافئین در روز مصرف می کنید؟ میزان مصرف مایعات شما در شبانه روز چه مقدار است؟

آزمایشات و تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات

دکتر شما با پرسیدن سوالات دقیق در مورد علائم بزرگی خوش خیم پروستات و انجام یک معاینه فیزیکی کار را شروع خواهد کرد. این معاینه اولیه احتمالا شامل موارد زیر می باشد:

# امتحان رکتال بوسیله انگشت

دکتر برای بررسی پروستات و میزان بزرگی خوش خیم پروستات  انگشت خود را وارد مقعد شما می کند.

# آزمایش ادرار

تجزیه و تحلیل نمونه ادرار می تواند به رد کردن عفونت یا بیماری های دیگری که می تواند باعث بروز علائم مشابه شود کمک می کند.

دلیل سرطان پروستات

# آزمایش خون

 نتایج می تواند مشکلات کلیوی را نشان دهد.

# اندازه گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) در آزمایش خون

 PSA یک ماده تولید شده توسط پروستات است. هنگامی که پروستات بزرگ می شود سطح PSA خون افزایش می یابد. با این حال، بالا رفتن سطح PSA می تواند علل دیگری نیز داشته باشد مثل دستکاری های اخیر بر روی پروستات، عفونت پروستات، انزال، احتباس ادراری،، جراحی و یا سرطان پروستات.

# معاینه عصبی

 این ارزیابی مختصر از عملکرد ذهنی و سیستم عصبی شما می تواند به شناسایی علل دیگر مشکلات ادراری بجز بزرگ شدن پروستات کمک کند.

پس از آن، دکتر شما ممکن است آزمایش های تکمیلی دیگری برای کمک به تایید بزرگ شدن پروستات و همچنین برای رد کردن علل دیگر درخواست کند. این آزمایشات تکمیلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

# آزمایش اندازه گیری جریان ادرار (یوروفلومتری)

 در این آزمایش شما در ظرفی متصل به یک دستگاه ادرار می کنید تا قدرت و میزان جریان ادرار شما را اندازه گیری کند. نتایج آزمون به تعیین و ارزیابی بهتر یا بدتر شدن وضعیت ادرار کردن شما در طول زمان کمک می کند.

# آزمایش تعیین حجم باقی مانده ادرار

 این آزمایش نشان می دهد که آیا شما می توانید مثانه را بطور کامل تخلیه کنید. این تست می تواند با استفاده از سونوگرافی و یا با قرار دادن یک سوند به داخل مثانه، میزان باقیمانده ادرار را اندازه گیری کند.

# چارت جدول ۲۴ ساعته ادراری

 ثبت دفعات و حجم ادرار می تواند مفید باشد به خصوص اگر بیش از یک سوم دفعات ادرار کردن در طول شب رخ می دهد.

اگر وضعیت شما پیچیده تر باشد، دکتر ممکن است همچنین موارد زیر رابه شما توصیه کند:

# سونوگرافی از طریق مقعد

در این روش پروب سونوگرافی از طریق مقعد درون راست روده شما قرار داده شده تا حجم پروستات را اندازه گیری و آنرا ارزیابی کنند.

درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات

# بیوپسی یا نمونه برداری پروستات

در این روش با استفاده از سونوگرافی از طریق مقعد و به وسیله سوزن از پروستات نمونه برداری می شود. بررسی بافتی می تواند به دکتر شما در تشخیص یا رد سرطان پروستات کمک کند.

# نوار مثانه (تست یورودینامیک) وبررسی جریان و فشار ادرار

در این روش تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات سوند خیلی باریکی از طریق مجرای ادرار به داخل مثانه عبور داده می شود. آب را به آهستگی از طریق سوند به درون مثانه شما وارد می کنند. پس از آن دکتر شما می تواند فشار مثانه را اندازه گیری کرده و چگونگی عملکرد عضلات مثانه را ارزیابی کند.

# سیستوسکوپی

سیستوسکوپ به پزشک اجازه می دهد داخل مجرای ادرار و مثانه شما را ببینید. این روش هم با بی حسی موضعی و هم با بیهوشی خیلی کوتاه مدت و بدون درد قابل انجام است.

# پیلوگرام داخل وریدی و یا سی تی اسکن

 در این روش تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات یک ماده رنگی به داخل ورید تزریق می شود. سپس از کلیه ها، مثانه و لوله ای که کلیه شما را به مثانه (حالب) متصل می کند عکس گرفته می شود. این آزمایشات می تواند به تشخیص سنگ، تومورها یا انسداد بالاتر از مثانه کمک کند.

لینک مقالات مرتبط:

علائم و عوارض بزرگی خوش خیم پروستات

درمان دارویی و جراحی بزرگی خوش خیم پروستات

درمان های خانگی بزرگی خوش خیم پروستات

بیماری بیضه

سونوگرافی پروستات

در سونوگرافی پروستات که با استفاده از امواج صوتی انجام می شود، تصاویری از غده پروستات به دست می آید که به تشخیص علت مواردی همچون، مشکلات دفع ادرار و یا تغییرات آزمایش خون کمک می کند. همچنین ممکن است در معاینه رکتوم (معاینه مقعد)، پزشک متوجه یک ندول در غده پروستات شود که برای تشخیص و بررسی دقیق آن، از سونوگرافی استفاده می شود. سونوگرافی همچنین در تشخیص ناهنجاری‌ ها و بررسی بزرگ شدن غده پروستات کاربرد دارد. سونوگرافی یک روش ایمن و غیر تهاجمی، برای تصویربرداری از بافت های درون بدن است و در آن از اشعه ایکس استفاده نمی شود.

سونوگرافی نیازی به آمادگی قبلی خاصی ندارد. برای سونوگرافی باید جواهرات، ساعت و.. خود را خارج کرده و لباس های راحت و گشاد و یا گان بپوشید. برای انجام سونوگرافی، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به پهلو دراز کشیده و زانوها را به سمت قفسه سینه جمع کند. سپس پزشک یک پروب کوچک (مبدل اولتراسوند) را در نزدیکی راست روده قرار می دهد، که امواج صوتی با فرکانس بالا را به درون بدن می فرستد. این امواج پس از برخورد با بافت های داخل بدن منعکس شده و توسط دستگاه ترنسفورماتور دریافت می شوند. در نهایت، این امواج به صورت تصویر در می آیند. در صورتی که انجام بیوپسی (نمونه برداری از بافت) نیز لازم باشد، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به مدت یک هفته تا ۱۰ روز قبل از آن، از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون خودداری کند. همچنین ممکن است برای پاک کردن و تخلیه کردن روده، تنقیه یا انما انجام شود.

تشخیص پروستات با سی تی اسکن

با استفاده از سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری)، بزرگ شدن غده پروستات به دلیل پروستاتیت (التهاب غده پروستات) و یا سرطان پروستات، و همچنین وجود هر گونه توده غیر طبیعی و ندول مشکوک، تشخیص داده می شود. بعد از انجام سی تی اسکن، ممکن است بیوپسی یا نمونه برداری نیز لازم باشد. در سی تی اسکن، از اشعه ایکس برای تصویربرداری از بافت های داخلی بدن استفاده می شود.

در برخی موارد، برای انجام سی تی اسکن ممکن است نوعی رنگ یا ماده حاجب تزریق و یا خورده شود تا تصاویر دقیق تر و با کیفیت تری ایجاد شود. آمادگی قبلی برای انجام سی تی اسکن، شامل پوشیدن لباس راحت یا گان، خارج کردن جواهرات و وسایل فلزی همچون ساعت، عینک و… ، پرهیز از خوردن و آشامیدن چند ساعت قبل از انجام سی تی اسکن و همچنین قطع مصرف برخی داروها به توصیه پزشک می باشد. در طول انجام سی تی اسکن، بیمار بر روی تخت دراز کشیده و تخت به آرامی به سمت اسکنر حرکت می کند. در طول این مدت بیمار باید بی حرکت بماند.  سپس اسکنر از ناحیه مورد نظر تصاویر دو بعدی و یا سه بعدی تهیه می کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.8/5 - (17 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 62 سالم است و تا سال گذشته میزان PSA من نرمال بود در سه یا چهار ماه گذشته چکاپ کردم psa من بالای 4.6 بود رفتم نزد دکتر ارولوژی حدود دو ماه است که انواع دارو ها مثل آنتی بوتیک و قرص های بهبود دهنده مصرف کردم و آخرین جواب را نیز برایتان ارسال می نمایم دکترم میگوید حتما باید از پروستات نمونه برداری شود ولی من سال ها ی زیادی بزرگی پروستات خوش خیم داشتم شما چه توصیه ای می فرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      من پیشنهاد می کنم MRI  مولتی پارامتریک از پروستات بگیرید و اگر در آن ضایعه ی خیلی مشکوکی دیده شد نمونه برداری شود

  • تصویر کاربر کامبیز شنبه ۱۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 8636 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام، حدود ۱۵ سال قبل جراحی باز سنگ حالب کلیه راست نمودم پس از آن هر سال یک بار سونوگرافی انجام دادم که همه چیز نرمال بود ولی از ۲ سال قبل در سونوگرافی گزارش شده که استاز در کلیه راست دیده میشود که میتواند ناشی از اسکار باشد سنگ و هیدرونفروز دیده نمی‌شود و سایر موارد نیز نرمال بود . از آن تاریخ هر ۶ ماه سونوگرافی انجام دادم که مانند قبل باز هم استاز وجود دارد ولی سایر موارد نرمال بوده ضمن اینکه دکتر در طول این مدت داروی لیتوریکس بی تجویز نمودند
    استاز در کلیه چیست؟ آیا خطری دارد؟ درمان آن چه میباشد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      استاز در کلیه خطری ندارد و می تواند ناشی از عمل باشد و درمانی نمی خواهد فقط نیاز به پیگیری دارد که شما بخوبی دارید با سونوی هر 6 ماه پیگیری می کنید.

  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    یه درد شدیدی تو قسمت لگنش هست که میگن بعد از عملش پخش شده که تو دو قسمت لگنش دیده شده امپول ماهانه میزنا گفتن باید شیمی درمانی بشه پرتو درمانی شده قبلا پدر من پروستات بدخیم داشت یک سال پیش مجبور به عملش در بیمارستان لبافی تهران شدیم بعد عمل دکتری که عملش کرد گفت باید دکتر متخصص بیماریهای سرطانی ببینه که نیاز که پرتو درمانی داره یا نه ما اومدیم پیش یه دکتر دیگه گفت باید انجام بشه پرتو درمانی تو 32 جلسه انجام شد بعد تا قبلش خوب بود کامل راه میرفت بعد اون درد شدیدی تو لگنش بود که به سختی راه میرفت همه میگفتن عوارض پرتو درمانیه تا ماه گذشته رفتیم پیش همون دکتر متخصص سرطانی که گفت تو لگنش پخش شده دو جا دیده میشه باید شیمی درمانی بشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      شما یه متنی را نصفه و نیمه فرستادید من چیزی ازش سر در نیاوردم

    2. تصویر کاربر جواد دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام خسته نباشید عرض کنم خدمت شما پدر من پارسال عمل پروستات کرد بیمارستان لبافی بعد عمل 30جلسه پرتودرمانی شد بعد از پرتو درمانی به دلیل درد شدیدی در قسمت لگنش داره نمیتونه خوب راه بره اویل فکر کردیم عوارض پرتوه بعد دوباره از لگنش عکس برداری شد گفتن تو لگنش پخش شده دو قسمت لگنش دیده شده دکتر اینجا گفته شیمی درمانی نشه با امپول ماهانه کنترلش کنیم ولی درد شدیدی داره که اصلا خواب نداره کل روز ناله میکنه از درد کمک کنید راه چیه ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام
      بایستی دید PSA چند هست و نتیجه سی تی و یا ام آر آی چی هست و در کل اگر به آمپول ماهانه پاسخ دهد نیازی به شیمی درمانی نیست

    4. تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      اقای دکتر مشکل الان دردشه یعنی با این امپول ماهانه دردش کم میشه به ندرت ?من میتونم مدارک برای شما ارسال کنم?
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      برای درد ضمن تزریق داروی ماهانه احتمال دارد نیاز به کورتون تراپی و بعضا مخدر باشه

      برای درد بهتره با متخصص درد هم مشورت کنید بهتر می توانند راهنمایی تان کنند همان لبافی نژاد کلینیک درد دارد

    6. تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنونم اقای دکتر لطف کردین
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۷ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      سلامت   باشید

       

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام دکتر مغز اعصاب برا سردردم قرص بروکلین ۱۰ داد که احساس میکنم در ادرار کردن مشکل برام ایجاد شده که به سختی ادرار میکنم چه کنم اگر قرص قطع کنم درست میشه ک سونوگرافی برا پروستات باید مثانه چر باشه یا ختای ممنونم ازپاسخگویی درضمن سن من ۵۲ سالم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      لطفا عکسی از جعبه قرص را برای من در این بخش ارسال کنید

  • تصویر کاربر مجیدسلمانی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام32سالمه و14ساله تکررادراردارم ک بخاطرخودارضایی زیادو ی رابطه داشتم بای نفرازراه مقعد،مدتی بعدتکررادرارشروشد،یبوست هم دارم دکترهم رفتم،ترازوسیس،کلومیپرامین،لگزوپرام،ویسول10،یوریناسین،بوتینین،اوفلوکساسین،دسموپرسین،لووفلوکساسین،سیپروفلوکساسین،باکلوفن مصرف کردم نتیجه نداد،اخیراهم ک ب پزشک شرح حال دادم گفت ک بخاطررابطه جنسیت پروستاتت عفونی شده وب مرورگرفتارپروستاتیت شدی ازطریق مقعدپروستات رولمس کردگفت التهاب پروستاته منتهی وقت لمس دردنداشتم فقط نیازفوری ب دفع پیداکردم،حجم ادرارم رو1هفته دقیق اندازه گرفتم حداکثردفع ادرارم160م ل هستش،تست یورو ونواررنگی هم دادم ک میفرستم،سوالم اینه ک مشکل پروستاتیت مزمن؟ مثانه نوروژنیکه یاالتهاب پروستات؟ تولترودین هم خوردم اثرنکرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      براساس مدارک شاید مهمترین یافته کم بودن حجم مثانه هست

    2. تصویر کاربر مجیدسلمانی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      دکترجان طبق عکس رنگی حجم مثانه طبیعی وحدودمثانه منظمه ومسیریورتراطبق گزارش بنظرباریک است،سوندک براعکس رنگ زدم باوجوداینکه مثانه م خالی بودباشدت بسیارزیاداحساس دفع داشتم،ادرارهم ک میکنم ادراز یکجادفع نمیشه بعدار۲ثانیه با ی انقباظ وانبساط وزورمختصرتخلیه میشه،ازعلاءم التهاب پروستات هم فقط تکررادرارش رودارم وفشارتومثانه وپهلوها،امکان التهاب پروستات باتوجه ب شرحال چقدره ودرمان چیست؟دستتون رومیبوسم آقای دکترک وقت میذارید برای بیمارا
    3. تصویر کاربر مجیدسلمانی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      واینکه اگه کسی التهاب پروستات داشته باشه حتی توحالت درازکشیدن واستراحت هم درد توآلت،کمرومقعدروداره یاباانجام فعالیت این دردارو داره؟؟؟اینوازین جهت عرض کردم ک بنده زمانیکه درازکشیدم جزاحساس ادراروفشارهیچ درددیگه ندارم انزالم هم اصلادردناک نیست
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      ولی تست یورودینامیک میگه حجم مثانه کم هست و در عکس رنگی هم به نظر میاد حجم مثانه کمه مگه اینکه رادیولوژی مربوطه نوشته باشه که چه حجمی مایع رنگی به مثانه تزریق کرده

    5. تصویر کاربر مجیدسلمانی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      رادیولوژی یادمه سرمی ک توش مایع بودروک گذاشته بودتقریباشایدهمون حدود۱۶۰م ل ک واردمثانه م شدبهش گفتم ک نمیتونم تحمل کنم ی کم ازنصف کمتربودمایع،سوندی ام ک زدم بازبودچیزی نبودتومثانه ولی بشدت احساس دفع داشتم ب شکلی ک دکتری ک کارنواروانجام میدادگفتش ک سوند شماک بازه ک،۱هفته من حجم ادرارواندازه گرفتم،دفع حداکثری بنده هم ۱۶۰تا۱۷۰بوده حتی اگه شب بخابم صب پاشم برم دستشوی همین ۱۷۰میلی لیتره حداکثر
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      پس حجم مثانه ات کم هست و میتونه علت تکرر ادرار هم همین باشه

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر