تشخیص بزرگی پروستات با سونوگرافی و سی تی اسکن

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

بزرگی خوش خیم پروستات با افزایش سن در برخی مردان بروز می کند. پزشک با روش های مختلف می تواند بزرگی خوش خیم پروستات را تشخیص دهد. شما ممکن است به طور مستقیم به یک پزشک که در مسائل مربوط به ادرار تخصص دارد و اورولوژیست نامیده می شود مراجعه کنید.

چه کارهایی قبل از ملاقات با پزشک می توانید انجام دهید؟

  •  یک لیست از علائم خود تهیه کنید، از جمله هر گونه علامتی که ممکن است به نظر شما نامربوط باشد.
  •  جدولی شامل اینکه چند بار در شبانه روز و در چه زمان هایی ادرار می کنید تهیه نمائید، و اینکه آیا احساس می کنید ادرارتان به طور کامل تخلیه می شود، و چه مقدار مایع در شبانه روز می نوشید.
  •  یک لیست از اطلاعات پزشکی کلیدی خود تهیه کنید، از جمله بیماری های دیگری که ممکن است داشته باشد.
  •  یک لیست از تمام داروها، ویتامین ها یا مکمل هایی که در حال حاضر مصرف می کنید تهیه کنید.
  •  سوالاتی که می خواهید از دکتر خود بپرسید را یادداشت کنید.

درمان واریکوسل

سوالاتی که بایستی از دکتر خود بپرسید

✔️ علت بروز علائم من بزرگی خوش خیم پروستات است یا اینکه علت دیگری دارد؟

✔️ برای تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات به چه نوع آزمایشاتی نیاز دارم؟

✔️ گزینه های درمانی من چیست؟

✔️ آیا محدودیتی در فعالیت جنسی وجود دارد؟

✔️  از طرح سوالات دیگر در طول قرار ملاقات خود با پزشک دریغ نکنید.

از دکتر خود چه انتظاری دارید

دکتر شما به احتمال زیاد تعدادی سوال از شما خواهد پرسید. داشتن آمادگی قبلی برای پاسخ گویی به سوالات ممکن است به حل مشکل شما کمک بیشتری بکند:

  •  اولین باری که علائم ادراری را تجربه کردید چه زمانی بوده است؟ آیا علائم دائمی است و یا گاه به گاه می باشد؟ آیا علائم به تدریج و در طول زمان بدترشده اند، یا اینکه ناگهانی ایجاد شده اند؟
  •  چند بار در طول روز ادرار می کنید، و چند بار در طول شب برای ادرار کردن از خواب بلند می شوید؟
  •  آیا تا به حال بی اختیاری ادرار و نشت ادرار داشته اید؟ آیا شما تکرر ادرار و یا احساس نیاز فوری به ادرار کردن داشته اید؟
  •  آیا تا به حال در هنگام شروع برای ادارار کردن با مشکل روبرو شده اید؟ آیا در هنگام ادرار کردن ادرارتان قطع و وصل می شود، و یا احساس می کنید برای ادراری کردن مجبور به  زور زدن هستید؟ آیا تا کنون احساس کرده اید که ادرار به طور کامل تخلیه نمی شود؟
  •  آیا سوزش در هنگام ادرار کردن، درد در ناحیه مثانه و یا خون در ادرار داشته اید؟ آیا تا بحال عفونت دستگاه ادراری داشته اید؟
  •  آیا سابقه خانوادگی بزرگ شدن پروستات، سرطان پروستات و یا سنگ کلیه دارید؟
  •  آیا تا به حال مشکلی در ایجاد و حفظ نعوظ (اختلال نعوظ)، و یا دیگر مشکلات جنسی داشته اید؟
  •  آیا تا به حال عمل جراحی یا اقدام دیگری داشته اید که از طریق نوک آلت تناسلی تان وسیله ای را به مجرای ادرار وارد کرده باشند؟
  •  آیا شما از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین (کومادین) و یا کلوپیدوگرل (پلاویکس) استفاده می کنید؟
  •  چقدر کافئین در روز مصرف می کنید؟ میزان مصرف مایعات شما در شبانه روز چه مقدار است؟

آزمایشات و تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات

دکتر شما با پرسیدن سوالات دقیق در مورد علائم بزرگی خوش خیم پروستات و انجام یک معاینه فیزیکی کار را شروع خواهد کرد. این معاینه اولیه احتمالا شامل موارد زیر می باشد:

# امتحان رکتال بوسیله انگشت

دکتر برای بررسی پروستات و میزان بزرگی خوش خیم پروستات  انگشت خود را وارد مقعد شما می کند.

# آزمایش ادرار

تجزیه و تحلیل نمونه ادرار می تواند به رد کردن عفونت یا بیماری های دیگری که می تواند باعث بروز علائم مشابه شود کمک می کند.

دلیل سرطان پروستات

# آزمایش خون

 نتایج می تواند مشکلات کلیوی را نشان دهد.

# اندازه گیری آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) در آزمایش خون

 PSA یک ماده تولید شده توسط پروستات است. هنگامی که پروستات بزرگ می شود سطح PSA خون افزایش می یابد. با این حال، بالا رفتن سطح PSA می تواند علل دیگری نیز داشته باشد مثل دستکاری های اخیر بر روی پروستات، عفونت پروستات، انزال، احتباس ادراری،، جراحی و یا سرطان پروستات.

# معاینه عصبی

 این ارزیابی مختصر از عملکرد ذهنی و سیستم عصبی شما می تواند به شناسایی علل دیگر مشکلات ادراری بجز بزرگ شدن پروستات کمک کند.

پس از آن، دکتر شما ممکن است آزمایش های تکمیلی دیگری برای کمک به تایید بزرگ شدن پروستات و همچنین برای رد کردن علل دیگر درخواست کند. این آزمایشات تکمیلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

# آزمایش اندازه گیری جریان ادرار (یوروفلومتری)

 در این آزمایش شما در ظرفی متصل به یک دستگاه ادرار می کنید تا قدرت و میزان جریان ادرار شما را اندازه گیری کند. نتایج آزمون به تعیین و ارزیابی بهتر یا بدتر شدن وضعیت ادرار کردن شما در طول زمان کمک می کند.

# آزمایش تعیین حجم باقی مانده ادرار

 این آزمایش نشان می دهد که آیا شما می توانید مثانه را بطور کامل تخلیه کنید. این تست می تواند با استفاده از سونوگرافی و یا با قرار دادن یک سوند به داخل مثانه، میزان باقیمانده ادرار را اندازه گیری کند.

# چارت جدول 24 ساعته ادراری

 ثبت دفعات و حجم ادرار می تواند مفید باشد به خصوص اگر بیش از یک سوم دفعات ادرار کردن در طول شب رخ می دهد.

اگر وضعیت شما پیچیده تر باشد، دکتر ممکن است همچنین موارد زیر رابه شما توصیه کند:

# سونوگرافی از طریق مقعد

در این روش پروب سونوگرافی از طریق مقعد درون راست روده شما قرار داده شده تا حجم پروستات را اندازه گیری و آنرا ارزیابی کنند.

درمان نعوظ بعد از جراحی پروستات

# بیوپسی یا نمونه برداری پروستات

در این روش با استفاده از سونوگرافی از طریق مقعد و به وسیله سوزن از پروستات نمونه برداری می شود. بررسی بافتی می تواند به دکتر شما در تشخیص یا رد سرطان پروستات کمک کند.

# نوار مثانه (تست یورودینامیک) وبررسی جریان و فشار ادرار

در این روش تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات سوند خیلی باریکی از طریق مجرای ادرار به داخل مثانه عبور داده می شود. آب را به آهستگی از طریق سوند به درون مثانه شما وارد می کنند. پس از آن دکتر شما می تواند فشار مثانه را اندازه گیری کرده و چگونگی عملکرد عضلات مثانه را ارزیابی کند.

# سیستوسکوپی

سیستوسکوپ به پزشک اجازه می دهد داخل مجرای ادرار و مثانه شما را ببینید. این روش هم با بی حسی موضعی و هم با بیهوشی خیلی کوتاه مدت و بدون درد قابل انجام است.

# پیلوگرام داخل وریدی و یا سی تی اسکن

 در این روش تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات یک ماده رنگی به داخل ورید تزریق می شود. سپس از کلیه ها، مثانه و لوله ای که کلیه شما را به مثانه (حالب) متصل می کند عکس گرفته می شود. این آزمایشات می تواند به تشخیص سنگ، تومورها یا انسداد بالاتر از مثانه کمک کند.

لینک مقالات مرتبط:

علائم و عوارض بزرگی خوش خیم پروستات

درمان دارویی و جراحی بزرگی خوش خیم پروستات

درمان های خانگی بزرگی خوش خیم پروستات

بیماری بیضه

سونوگرافی پروستات

در سونوگرافی پروستات که با استفاده از امواج صوتی انجام می شود، تصاویری از غده پروستات به دست می آید که به تشخیص علت مواردی همچون، مشکلات دفع ادرار و یا تغییرات آزمایش خون کمک می کند. همچنین ممکن است در معاینه رکتوم (معاینه مقعد)، پزشک متوجه یک ندول در غده پروستات شود که برای تشخیص و بررسی دقیق آن، از سونوگرافی استفاده می شود. سونوگرافی همچنین در تشخیص ناهنجاری‌ ها و بررسی بزرگ شدن غده پروستات کاربرد دارد. سونوگرافی یک روش ایمن و غیر تهاجمی، برای تصویربرداری از بافت های درون بدن است و در آن از اشعه ایکس استفاده نمی شود.

سونوگرافی نیازی به آمادگی قبلی خاصی ندارد. برای سونوگرافی باید جواهرات، ساعت و.. خود را خارج کرده و لباس های راحت و گشاد و یا گان بپوشید. برای انجام سونوگرافی، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به پهلو دراز کشیده و زانوها را به سمت قفسه سینه جمع کند. سپس پزشک یک پروب کوچک (مبدل اولتراسوند) را در نزدیکی راست روده قرار می دهد، که امواج صوتی با فرکانس بالا را به درون بدن می فرستد. این امواج پس از برخورد با بافت های داخل بدن منعکس شده و توسط دستگاه ترنسفورماتور دریافت می شوند. در نهایت، این امواج به صورت تصویر در می آیند. در صورتی که انجام بیوپسی (نمونه برداری از بافت) نیز لازم باشد، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد که به مدت یک هفته تا 10 روز قبل از آن، از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون خودداری کند. همچنین ممکن است برای پاک کردن و تخلیه کردن روده، تنقیه یا انما انجام شود.

تشخیص پروستات با سی تی اسکن

با استفاده از سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری)، بزرگ شدن غده پروستات به دلیل پروستاتیت (التهاب غده پروستات) و یا سرطان پروستات، و همچنین وجود هر گونه توده غیر طبیعی و ندول مشکوک، تشخیص داده می شود. بعد از انجام سی تی اسکن، ممکن است بیوپسی یا نمونه برداری نیز لازم باشد. در سی تی اسکن، از اشعه ایکس برای تصویربرداری از بافت های داخلی بدن استفاده می شود.

در برخی موارد، برای انجام سی تی اسکن ممکن است نوعی رنگ یا ماده حاجب تزریق و یا خورده شود تا تصاویر دقیق تر و با کیفیت تری ایجاد شود. آمادگی قبلی برای انجام سی تی اسکن، شامل پوشیدن لباس راحت یا گان، خارج کردن جواهرات و وسایل فلزی همچون ساعت، عینک و… ، پرهیز از خوردن و آشامیدن چند ساعت قبل از انجام سی تی اسکن و همچنین قطع مصرف برخی داروها به توصیه پزشک می باشد. در طول انجام سی تی اسکن، بیمار بر روی تخت دراز کشیده و تخت به آرامی به سمت اسکنر حرکت می کند. در طول این مدت بیمار باید بی حرکت بماند.  سپس اسکنر از ناحیه مورد نظر تصاویر دو بعدی و یا سه بعدی تهیه می کند.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3/5 - (19 امتیاز)
  • تصویر کاربر مهیار چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام
    سن 31 ساله
    ازمایش اسپرم اسفند 93 دادم تعداد 40میلیون و حرکت و شکل خوب بود دوماه پیش دوباره ازمایش اسپرم دادم 15میلیون شد و حرکت وشکل نامناسب
    پیش اورولوژیست رفتم معاینه کرد گفت واریکوسل است سونوبیضه رفتم گفت گرید3 است دکتر گفت عمل باید کنی گفتم دیگه ازمایش اسپرم ندم؟گفت نه عمل
    برای بارداری است خانم هم یک لوله رحمی چپش بسته است
    عمل کنم عوارض نداره بدتر نشه؟ یا حتما واجبه اگر قصد بچه داشتن نباشه یعنی عمل واجب نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      با توجه به اختلاف بین دو آزمایش بهتره آزمایش سومی هم انجام دهید. اگر بجه نمی خواهید نیازی به عمل نیست
    2. تصویر کاربر مهیار سه شنبه ۱۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ایا بعدا امکان نداره که این واریکوسل عود کنه به بیضه و الت صدمه بزنه یا ایجاد پروستات بشه؟
      ازمایش سوم پس بدم
      گرید سه است دیگه؟
      تعجب کردم دکتر گفتم ازمایش دیگه نمیخواد گفت نه باید عمل بشه
      یادم رفت بپرسم از نظر بارداری میگی باید عمل بشه یا خطری متوجه من هستش؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خطر که نمیشه اسمش را گذاشتو ولی بطور کل در کسی توصیه می شود واریکوسل را عمل کنند که مشکل ناباروری داشته باشد و همسرش نیز طبیعی باشد
    4. تصویر کاربر مهیار سه شنبه ۱۴ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون ار پاسختون.
      خیالم یکم راحت شد فکر کردم حتما باید عمل کنم وگرنه مشکلی دراینده برام پیش میاد
      چون از عمل واریکوسل یکم میترسم چون خطر ریسکش بالاس اگر دکتر مجرب نباشه باعث عوارض بشه وناقص کنه.
      احتمال عود هست یا بعدا بیضه هام درد بگیره
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      احتمال عود در روش میکروسکوپی خیلی کم است
    6. تصویر کاربر مهیار چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ممنون از پاسختان
      چه مواردی باعث عود کردن واریکوسل میشود
      اگر عمل نکنم چه کارهایی انجام ندهم که بدتر نشه یا انجام بدهم که بهبود بیابید؟ اصلا امکانش هست که بهتر بشه خودش؟
      بعضی ها میگن اگر کیسه بیضه با روغن زیتون تصفیه نشده مالش بدید بهتر میشه یا خاکشیر کوبیده شده رو هر روز بخوریم؟ایا اینها درست است؟
      ایا دستشویی وقتی میرویم و زیادی می مانیم و زور می زنیم باعث بدتر شدن میشود؟
      اصلا ویتامین ای یا قرص coq10 یا کلومفین مفید است؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      چه مواردی باعث عود کردن واریکوسل میشود......................هیچ مواردی
      اگر عمل نکنم چه کارهایی انجام ندهم که بدتر نشه یا انجام بدهم که بهبود بیابید؟ ...................کارهایی که با زور زدن و زیاد ایستادن همراه باشد
      اصلا امکانش هست که بهتر بشه خودش؟.......................خیر
      بعضی ها میگن اگر کیسه بیضه با روغن زیتون تصفیه نشده مالش بدید بهتر میشه یا خاکشیر کوبیده شده رو هر روز بخوریم؟ایا اینها درست است؟.................نه
      ایا دستشویی وقتی میرویم و زیادی می مانیم و زور می زنیم باعث بدتر شدن میشود؟............................بله
      اصلا ویتامین ای یا قرص coq10 یا کلومفین مفید است؟...............................در مواردی بله
    8. تصویر کاربر مهیار چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      توی ازمایش با همین مقدار اسپرم و حرکت کم احتمال بارداری پس نیست
      باید از روش های کمک بارداری مثل IVF استفده کنم
      البته ازمایش سوم هم باید بدهم
      ایا مصرف سردی ها مثل ماست خیار باعث کمتر شدن حرکت اسپرم و تعدادش میشود؟
      الان من تازه دارم شروع به خوردن سیاهدانه با عسل میکنم مفید است؟
    9. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما مثل اینکه دست بردار نیستی ها؟؟!!!!!! از متخصص طب سمنتی این سوالات را بپرسید
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید جواب سوال منو لطفا بدید.من باید انتخاب رشته تکمیل ظرفیت کنم.واریکوسل 2 طرف داشتم 1سال پیش عمل کردم و الانم وضعیتم نرماله .فقط نگرانم که اگه من رشته اتاق عمل یا پرستاری رو که میخوام انتخاب کنم بر اساس سختی کارشون ایا در حدی هست که اینده من واریسم عود کنه یا نتونم با این شرایط کنار بیام تو رو خدا خواب بدید موندم چکار کنم .میترسم این رشته رو برم و بعدش با واریس که داشتم وضعیتم با مشکل مواجه بشه و هم نتونم تو رشتم موفق بشم...یا اگه برم کدوم این دو رشته رو برم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اگر عمل بخوبی انجام شده باشد عود نخواهید داشت البته طبیعی است که این رشته ها سختی های خود را دارند ولی اگر علاقه مند هستید مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      علاقه که خیلی دارم وفقط نگران سلامتیم بودم...دکتر کدوم رشته رو انتخاب کنم و اینده درخشانی داره ؟؟اتاق عمل یا پرستاری یا کارشناس هوشبری ؟؟لطفا تو این مورد هم راهنماییم کنید ...خدا خیرتون بده
    3. تصویر کاربر بهنام یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      محیط اتاق عمل برام اهمیت نداره که بخوام از جراحی ها بترسم شجاعتم خوبه...فقط میخوام بدونم کدومش اینده بهتری داره و میشه بیشتر ازش پول در اورد؟؟؟تو رو خدا جواب بدید تا 2 روز دیگه انتخاب رشته رو تمدید کردن...متشکرم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در رشته اتاق عمل اگر زرنگ باشید امکان کار در بخش خصوصی و لینک شدن با جراح بیشتر هست و می تواند درآمد بهتری داشته باشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    خسته نباشید آقای دکتر.من متاهل هستم عقدکردم.راستش بیضه سمت راستم خیلی بزرگه.نعوظ داره.منی دارم.ارصا میشم.ولی نگرانم.اگه عمل بخواد چقدر هزینه اش میشه معمولا؟
    احتمال هست مشکل نداشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۱ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی معاینه شوید و احتمالا سونوگرافی انجام دهید تا علت بزرگی مشخص شود که بهتر است با توجه به شرایطی که فرمودید زودتر انجام شود
    2. تصویر کاربر نیما شنبه ۱۱ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      هزینه عمل و درمان چقدره آقای دکتر؟
    3. تصویر کاربر نیما شنبه ۱۱ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر اگه دیر انجام شه چی میشه؟
      چ مشکلی پیش میاد؟خانوادم نمیدونن.روم نمیشه.نمیدونم چی کنم.
      هزینه اش خیلی مهمه برام.چقدرمیشه تقریبا؟چقدر احتمال میدید مشکلی نباشه؟چون منی دارم.ارضامیشم.تو روابط جنسی مشکل ندارم
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۱ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اول باید دید چه بیماری هست و بعد براساس نوع بیماری و درمانی که می خواهد هزینه را مطرح کنیم
    5. تصویر کاربر نیما شنبه ۱۱ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      حدودش هم نمیشه گفت؟ی حداکثر و حداقل؟
      من شرایط مالی مناسبی ندارم هنوز.ازهمه مهمتر ممکنه موجب عقیمی و بچه دارنشدن بشه؟
      بازم میگم من زمانی ک ارضاشم منی دارم.زیاد و ب ظاهرمناسب
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      حدود 2 میلیون
    7. تصویر کاربر نیما یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر احتمال هست چنین مشکلی موجب بچه دارنشدن بشه؟
      نابارورباشه؟
    8. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بایستی بدهید تا مشخص شود
    9. تصویر کاربر نیما یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبق چیزایی ک خوندم نوشته بود 99درصد درمان میشن مشکلی ندارن.
      دستتون دردنکنه‌ممنون
    10. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    11. نمایش سایر 9 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا بیماری واریکوسل در حجم مایع منی تاثیر دارد یا خیر ؟
    لطفا توضیح دهید .
    با تشکر از سایت خوبتون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۲ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر تاثیری ندارد
  • تصویر کاربر Hesam سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    چند روز بعد از عمل ميتوان ورزش سنگين بدنسازي انجام داد؟ورزش بدنسازي باعث كوچك شدن بيضه ها ميشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۷ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      چند روز بعد از عمل ميتوان ورزش سنگين بدنسازي انجام داد؟.........................من به بیماران خودم 6 ماه می گویم
      ورزش بدنسازي باعث كوچك شدن بيضه ها ميشود؟...........................خیر بشرطی که از داروهای استروئیدی استفاده نشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سید- چهارشنبه ۲۳ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 6811 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقت شما بخیر.
    بنده حدود دو سال قبل یک سنگ 8میل را در کالیس تحتانی کلیه راستم سنگ شکن کردم. مدتی بدون مشکل بودم تا حدود یکسال قبل که سونوگرافی داده و پزشک محترم گفتند هر دو کلیه دارای مقدار زیادی شن و سنگریزه های کوچک است. قرص ویتامین ب 6، هیدروکلروتیازاید و رواتینکس را تجویز کردند. مدتی را نامنظم مصرف میکردم اما الان حدود 5 ماه است که به طور منظم هر روز مصرف می کنم. در این مدت قطره سنکل و عرق خارشتر و خارخاسک و شربت انجدان رومی و ... هم مصرف کرده ام. از حدود دوماه قبل درد شدیدی داشتم که علامت سنگ بود و در روزهای بعد سنگریزه هایی از من دفع شد. ولی با این وجود بعد از 2-3 هفته دوباره درد شروع شد. سونگرافی که دادم در هیچکدام از کلیه های سنگی رو مشاهده نکرد. فقط گفت بین حالب تا مثانه سنگ بسیار ریز داری. اما الان بیش از یک ماه است که این درد قطع و وصل می شود. یعنی ممکن است یک روز خوب باشم دو روز بد. گاهی نیاز شده شب 4 شیاف دیکلوفناک هم استفاده کرده ام اما روز بعد مشکلی نداشته ام!! در حال حاضر هم سوزش شدید مثانه و احساس ادرار دارم. بعد از ادرار هم برای چند دقیقه تمام مثانه ام درد میگیرد. طوری که از ادرار کردن میترسم. گاهی هم که فقط احساس ادرار هست ولی بدون نتیجه. با زدن ضربه به پشتم در کلیه احساس درد می کنم. با این عرایضی که گفتم به نظرتان باز هم مشکل از سنگ کلیه است یا مشکل دیگری احتمالا پیش آمده؟ چرا دردش متناوب نیست و مزمن شده گاهی خوبم (طوریکه فکر میکنم سنگ دفع شده و متوجه نشده ام!!) و گاهی درد دارم! حتی محل درد هم نظمی ندارد. گاهی کلیه، گاهی مثانه، گاهی مجرای خروجی ادرار. روال مشخصی ندارد.سوال بعدی اینکه مصرف این قرصها ممکن است مشکلی را ایجاد کرده باشد؟ چه توصیه ای می فرمایید؟ خیلی نگرانم. دردها زندگیم را مختل کرده است.
    از بذل توجه و وقتی که گذاشتید نهایت سپاس را دارم.
    با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظر من بهتره بررسی های دقیق تری از نظر وجود یا عدم وجود سنگ کلیه انجام دهید مثل عکس رنگی یا سی تی اسکن و همچنین سیستوسکوپی.
      اگر سنگ و عارضه ی دیگری نبود احتمالا منشا دردتان به سنگ و سیستم ادراری تان ربطی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط