درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر sorush یکشنبه ۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام
    من ۲۷ ساله و متاهل هستم جناب دکتر
    کارم ساختمانی هست ‌یک سال قبل درد در بیضه راست داشتم سونو دادم که دکتر گفت فتق ندارم واریکسول هم‌ندارم. و در کل گفت هیچ چیزی نیست. و به من انتی بیوتیک داد برای چند روز. درد من خود به خود بعد از ۱ ماه خوب شد ‌حالا بعد از یک سال بیضه راست و پهلوی راست و کمی هم کمر درد داشتم که سونو کردم و تکرار چیزی نبود ‌دکتر گفت احتمال اپیدیم هست ‌۲ هفته انتیبیوتیک سیپروفلوکسیسین و دوکسیسیکلین داد ‌‌. الان درد من ۵۰٪ بهتر شده اما هنوز درد دارم و هزینه هم سخت هست برام . ۲ روز‌دیگه انتیبیوتیک ها تمام میشه و ۱۴ روز میشه که مصرف کردم ‌. در ضمن دکتر من همورویید داشتم‌عمل کردم و الان اکثرا یبوست دارم ‌. نمی دونم‌مربوط میشه به این مضوع یا نه ‌. ممنون میشم اگه بگید چجوری بهتر میشه. در ضمن من استرسی هم‌هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      البته بدون معاینه سخت بتوان نظر داد ولی ممکن است درد مربوط به کارتان باشد و در واقع درد کمر یا با منشا کمری باشد که به بیضه می زند.
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۳ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    سلام
    من یک پسر 28 ماهه دارم که هر دو بیضه آن بالا رونده هست یعنی گاهی پایین و گاهی بالا می باشد. در حدود یک سالگی بیضه ها بیشتر پایین بودن ولی اخیرا قالبا بالا می باشند. دکتر با دیدن سونوگرافی عمل را توصیه کردند ولی واجب ندانستند.
    ممنون میشم نظر حضرت عالی رو بدنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر بیشتر اوقات پایین هستند نیازی به جراحی نیست بهتر است بیشتر دقت کنید ترجیحا در حد ضرورت بهتر است جراحی نشود ولی اگر بندرت پایین هستند بهتر است عمل شود. زمان حمام مکان مناسبی برای ارزیابی است
    2. تصویر کاربر سید جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بیضه ها قالب اوقات بالا هستند. من ترجیح میدم یک سونو دیگر بگیرم بیارم خدمتتون شما یک معاینه بکنید. اگر بفرمایید چه سونو ی بگیرم بعد از گرفتم سونو وقت بگیرم حضوری بیام خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    اخیرا چند دانه ریز بر روی اندام تناسلی مشاهده میکنم عکس ان را نیز ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      منتظر عكس مي متنم
    2. تصویر کاربر محسن جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      این ها گوشت اضافه هستند و مشکلی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر، من به مدت 70 روز هست که در ماموریت آفریقا هستم چند روزی است که زخم هایی رو بر روی آلت تناسلیم می بینم نمی دونم علتش چیه، البته من دچار عفونت نشیمنگاهی شدم که چند روز سرباز کرده و وقتی شست و شو دادم اینطوری شد، بنده همچنین دچار درامتیک سبوره هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      حقیقتش من زخم واضحی در این عکس ها نمی بینم ولی می تواند همان درماتیت سبورئیک باشد اگر برات امکان داره پماد هیدروکورتیزون روزی دوبار برای 2 هفته روش بزن
  • تصویر کاربر مرضیه جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    بی اختیاری ادرار در طی حدود دو دهه که در ابتدا به صورت قطره ای بود والان بعد ا ز زایمان دوم به صورت ناگهانی ودفع کامل میباشد...نا گفته نماند مدتی قرص داکسپین 10 وسر ترالین 100 مصرف میکردم که این بی اختیاری فاصله اش زیاد شده بود والان بعد از 9 ماه قطع مجددا تین قرص رو شروع کردم....با مصرف ق ص دترک زیتول یا تولترودین دچار حرارت داخلی وبرافروختگی پوست در ناحیه چهره میشوم......در حالت نزدیک به پریود این بی اختیاری بسیار شدت میگیرد.خودم بین این بی اختیا ری و دهانه رحم وهورمونهای زنانه ارتباطی درک میکنم...از اونجا که در سونو گرافی وازمای ادرار و...دکتر مشکل جسمی ندیده مایلم ازمازشاتط رو معرفز بفرمایید که شاید رابطه این مشکل با هورمونها ورحم مشخص شود.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۳۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      گرچه می تواند بین تغییرات هورمونی و بی اختیاری ارتباطاتی باشد اما این ارتباطات خیلی شارپ و مشخص نیست. تست یورودینامیک هم انجام داده اید؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط