درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر شهرزاد سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ؛ من دختری 28 ساله هستم ، مدت دو ماهه که دچار تکرر ادرار شدم ؛ آزمایش های کشت ادرار و سونوگرافی دادم و هیچ مشکلی اعلام نشد ، در آزمایش خونم چربی بسیار بالا بود و کم خونی داشتم. وقتی به دستشویی میروم هنگام خروج هنوز احساس ادرار دارم و در طول روز بارها به دستشویی میروم و فقط چند قطره ادرار خارج می شود، همیشه سوزش و درد ندارم فقط گاها، به شدت کار و زندگیم مختل شده است. لطفا من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      اطلاعات تان برای ارزیابی کم می باشد. توصیه می کنم در یک 24 ساعت دفعات و حجم ادرار را روی کاغذ بنویسید و چارت کنید.
      سوال دیگر اینکه در شب هم از خواب بیدار می شوید و به دستشویی می روید؟
      سوال بعد اینه که اگر نری دستشویی چه اتفاقی می افتد؟ یعنی می توانی مقاومت کنی یا خیر؟
      آیا آدم وسواسی هستید یا خیر؟
      فکر می کنید چه اتفاقی همزمان یا قبل از بروز این مشکل برایتان رخ داده باشد که بتواند علت آن بشاد
      آیا امکان دارد روزهایی هم خوب باشید و تکرر نداشته باشید؟
      رابطه جنسی هم دارید؟
      خودارضایی چطور؟
      و ..................؟
  • تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر و تشکر از اینکه وقت میذارید وبه سوالات پاسخ میدهید .. بنده تقریبا از حدود یک سال قبل به عفونت سوزاک دچار شدم که با توجه به استفاده از انتی بیوتیک های مختلف مانند داکسی و سیپرو و ازیترو مایسین و اریترومایسین و حتی آمپول های طزریقی متاسفانه همچنان بعد از قطع کردن انتی بیوتیک حالت سوزش و احساس تکرر ادرارو درد پهلو دارم البته ناگفته نماند بنده در دوران کودکی از ناحیه الت مورد عمل جراحی قرار گرفته ام که سوراخ مجاری در پایین الت بوده و بعد از عمل به بالای الت انتقال داده شده است . و مورد دیگر اینگه در حالت عادی بعد از قطع قرص ها کمی ترشح در لوله التم احساس میکنم .. اما در ازمایش ادرار متاسفانه تشخیص داده نمیشود .. ممنون میشوم اگر بنده رو راهنمایی کنید که اگر لازم باشد برای معالجه و چک شدن خدمت برسم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      به نظرم نیاز به بررسی بیشتری دارید مثل شرح حال کامل و عاینه دقیق و آمایش . کشت ادرار و عکس رنگی از مجرای ادراری و شاید سیستوسکپی تا علت آن مشخص شود
  • تصویر کاربر توریسم یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید ما یک شرکت توریسم درمانی از عراق هستیم و مورد مطرح شده زیر از زبان یک بیمار از عراق است.
    بنده سی و چهار سال دارم سه ساله که ازدواج کردم و هنوز نتونستم بچه دار بشم.
    یکسری آزمایش انجام دادم اما نتیجه پوچ گرفتم همچنین عمل برداشت بیوپسی انجام دادم و باز هم نتیجه نگرفتم و پزشک هورمون های طبیعی مناسبی به من داد و سوالم از شما اینکه چطور میتونم خودم رو درمان کنم؟با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ابتدا بایستی نتیجه تمام بررسی هایی که در سوال مطرح کرده اند را دید تا بعد بتوان گفت قابل درمان هست یا خیر
  • تصویر کاربر آریا سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدا بر شما
    یه سنگ حالب داشتم الان بعد از عمل یه شلنگ از حالب وصل شده و از این طریق ادرار میکنم تا40روز باید بمونه.
    بعد از برداشتن لوله ، آیا سوزش ادرار شدید است؟ درمان این سوزش هم چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعد از برداشتن لوله ، آیا سوزش ادرار شدید است؟................................معمولا تشدید نمی شود
      درمان این سوزش هم چیه؟........................قرص فنازوپیریدین
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من بیش از یک ساله که دچار سوزش ادرار و دوشاخه شدن ادرار شده ام.دکترا میگن هیچ مشکلی نداری.هر موقع دارو مصرف میکنم سوزشم کم میشه و وضعیتم بهتر میشه ولی وقتی دارو را مصرف نمیکنم سوزشم زیاد میشه و ادرارم همیشه دو شاخه میاد.سوزشم اکثرا شبها زیاده.32 سالمه و پسر مجرد هستم.اینم مدارکمه که پیوست کردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      شاید علائم شما به دلیل پروستاتی یا همان التهاب و تورم پروستات باشد لذا مصرف طولانی مدت دارو شاید برای شما مفید باشد
    2. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ببخشید آقای دکتر به من گفته اند سیستوسکوپی انجام بدم . این کار برام خوبه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      این کار یک روش تشخیصی است نه درمانی و انجام آن برای تشخیص برخی علل می تواند کمک کننده باشد
    4. تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر به من گفتند که سیستسکوپی میکنیم و اگر تنگی بود با بالن باز میکنیم.آیا لازم است اینکار را انجام بدم؟یعنی اگر عمل نکنم این سوزش عوارضی برام در پی خواهد داشت؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۱ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      من نظرم را خدمتتان گفتم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط