درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 19745 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    فرزند پسری دارم که در حال حاضر یک ماه و 8 روز سن دارد. در زمان بارداری سونوگرافی انجام دادم که شرح آن به این صورت بود: اتساع دو طرف لگنچه و سیستم پیلو کالیستیل کلیه های جنین (چپ mm12 و راست 8 میلیمتر) مشاهده می گردد.
    بعد از تولد فرزندم در همین سن 1ماه و 8 روز از پسرم سونو گرفتم که به این صورت بود:
    ابعاد کلیه راست حدود 20*60 میلیمتر و نرمال است. ابعاد کلیه چپ حدود 18*42 میلیمتر و حداقل نرمال است. ضخامت کورتکس کلیه راست حدود 7-6 میلیمتر و ضخامت کورتکس کلیه چپ حدود 4 میلیمتر و متناسب با ابعاد کلیه ها است. اکوی کورتکس کلیه ها نرمال است. سنگ در کلیه ها دیده نمی شود. هیدرونفروز در کلیه راست دیده نمی شود(لگنچه کلیه راست کاملا کلابه است و قطر قدامی - خلفی آن صفر است)
    اتساع لگنچه کلیه چپ دیده می شود. قطر قدامی - خلفی لگنچه کلیه چپ حدود 10 میلیمتر است. ضخامت دیواره مثانه نرمال است. سنگ یا ضایعه تومورال در ان دیده نمی شود.
    من درمورد جواب سونو خیلی نگرانم و خواستم از شما خواهش کنم که در این مورد من را راهنمایی کنید.
    ایا این مشکل می تواند خود به خود برطرف شود؟ در غیر این صورت چه کاری باید انحام داد؟ ایا نیاز به عمل جراحی دارد؟ می توان بدون عمل این مشکل را حل کرد؟
    از لطف و توجه شما ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      قبل از هر اقدام درمانی بایستی علت اتساع لگنچه را با بررسی های بیشتر شناسایی کرد و سپس در صورت لزوم به درمان آن پرداخت. لذا توصیه می کنم به متخصص ارولوژی اطفال مراجعه تا بررسی های تکمیلی صورت پذیرد
  • تصویر کاربر مژگان یکشنبه ۲۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام ,تقریبا ۱۸روز پیش شوهرم که ۳۲سالشه بادرد شدید از خواب بیدار شد رفتیم دکتر سونوگرافی که دادیم گفتن یه سنگ ۴mدر کلیه سمت چپ داره یه سنگم در لوله ی حالب هست که اندازش معلوم نیس یه هفته دارومصرف کرد ودردش قطع شد اما سنگی ندیدیم که دفع بشه,حالا دوباره بعد یه هفته دوباره درد اومده سراغش حتی بیضه ی سمت چپشم درد گرفته,به نظر شما چکار کنیم,شنیدم میگن اگه سنگ زیاد بمونه توحالب باعث از بین رفتن کلیه میشه?البته ادرارشم مثل ادم عادیه معمولیه,خواهش میکنم جواب همه ی سوالامو بدید,تشکرتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      توصیه می کنم سی تی اسکن انجام دهند تا سایز و محل سنگ به دقت مشخص شود و بر اساس سایز و محل دقیق سنگ می توان گفت که بایستی سنگ شکن کنند یا اینکه احتمال دفع سنگ هست و می بایستی صبر کنند.
  • تصویر کاربر reza شنبه ۲۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام مادرم 3 ماه پیش عمل کلیه کرد و غده های درون کلیه خارج شد از آن موقع تا کنون بصورت یک بادمجان روی کلیه ورم دارد و میگویند فتق شکمی است باید برود پیش همان که عمل کرده دوباره عمل کند سنش 70 سال وزنش 75 کیلو راهنمایی کنید گویا فتق ونترال است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۱ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      با توضیحاتی که فرمودید اینگونه به نظر می اید لذا اگر شدید می باشد بایستی مجددا آن ناحیه عمل و ترمیم شود یا اینکه از شکم بندهای کشی شبیه به گن استفاده کنند
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۷ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با سلام ... بنده از کودکی با بیماری سندروم پرون بلی به دنیا آمدم اما با عمل های جراحی انجام شده روی بنده تا کنون عارضه ی حادی برایم ایجاد نگردیده است اما در فعالیت های طبیعی روزمره دچار احساس ترس و ضعف می باشم . در فعالیت های هوازی بسیار ضعیف بوده به نحوی که در هنگام دویدن نرم در 300 متر اول باید نفس تازه نمایم در هنگام کار خصوصا صبح تا ظهر احساس ضعف بدنی و خستگی و خواب آلودگی دارم و احساس ترس بالایی در زندگی طبیعی خود دارم و در مواردی احساس ضعف اعتماد به نفس دارم . سوال بنده این است آیا احساس ترس و ضعف ذکر شده صرفا ناشی از کم تحرکی بنده بوده و یا علل درونی مرتبط با عملکرد سیستم مجاری ادراری بنده نیز میتواند دخیل باشد ... با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۷ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      بخش قابل توجهی از ترس وضعف شما جنبه روانی دارد البته ضعف شما بخشی به دلیل نقص جسمانی است که دارید.
  • تصویر کاربر محمدمهدی دوشنبه ۱۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 657 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من برای افزایش وزن از پودر گین آپ و شکلات گین آپ بار استفاده میکنم . در ضمن کلیه راستم کم کاری داره و قبلا هم سنگ کلیه داشتم . میخواستم بپرسم مصرف پودر گین آپ بر اساس دستور روی قوطی برای من اشکالی نداره؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      من این پودر را نمی شناسم ولی اگر حاوی پروتئین و اسیدآمینه هست می تواند روی کلیه فشار بیاورد و بار آنرا زیاد کند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط