درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (50 امتیاز)
  • تصویر کاربر صفر دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. اینجانب سابقه عمل باز کلیه راست دارم سال 74. گزارش جدیدترین سونوگرافی:
    کلیه راست با ابعاد 117*57، سیستم پیلو کالیسل کلیه قدری متسع بوده، یک سنگ به ابعاد 7 میلی متر در ناحیه لگنچه مشاهده شد. کلیه چپ با ابعاد 111*51 میلی متر و طبیعی. مثانه ضخامت جداری و مخاط طبیعی دارد؛ یک سنگ به ابعاد 6 میلی متر در سمت چپ مثانه دیده شد.
    نظر شما درباره سنگ ها چیست؟ من 50 سال دارم و فشارم پایین می آید و بعضی مواقع درد هم دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      به نظر من فعلا نیازی به درمان نیست و فقط با سونوگرافی پیگیر باشید و اب زیاد بنوشید و ورزش هم داشته باشید

  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. دختری ۱۸ ساله ام. به فاصله ۷ ماه، دو سونوگرافی گرفتم که در اولی طول کلیه راست ۹۰ میلی و چپ ۸۸ میلی است، اما در دومی شده به ترتیب ۸۵ و ۸۴. به نظرتان این کاهش نیاز به پیگیری دارد؟ ضخامت پارانشیمال تغییری نکرده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      احتمال خطای سونوگرافی است

  • تصویر کاربر پریسا دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دکتر مادر من کیست کلیه درحد17mmداره چجوری درمان میشه؟ مشکلی براش ایجادنمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      نیازی به درمان ندارد

  • تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام و خداقوت.ببخشید من یک سنگ در کالیس تحتانی دارم.که ۶ ماه قبل کوچک بود و الان بزرگ شده.شما فرمودین که این سنگها احتمال دفع کمه و رژیم و دارو نداره....خوب الان تکلیف چیه.این داره بزرگتر میشه.من میترسم.در اخر برای دفعش باید چیکار کرد؟این سنگ کالیس خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      الان سایزش چقدر هست؟

  • تصویر کاربر شیرکو یکشنبه ۳۰ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب
    مریض ۶۷ ساله مرد
    سابقه دیابت فشار خون وچربی پارسال عمل نفرکتومی رادیکال به علت وجچد توده ۱۰ سانتی درکلیه چپ انجام دادن
    توده منحصر به داخل کلیه وبه ورید اصلی وسایر بافتهای اطراف دست اندازی نکرده بود
    جواب پاتولوژی سلول روشن گرید یک
    بعد عمل رادیوتراپی وغیره انجام نشد
    بعد یک سال وچند بار سی تی در این اواخر در بستر جراحی چند توده ۲۰میلی متری مشاهدهشده ودر ریه سمت چپ ۲ توده ۷میلی متری دیده شده
    الان یک نوبت درمان با ساینیتینب به مقدار ۱۰۰میلی گرم در روز به تعداد ۱۴ روز صورت گرفته .
    سوال ایا امکان جراحی مجدد وخارج سازی توده ها وجود داره؟
    اگر وجود داره کدام تخصص انجام می دهد؟
    واینکه به نظر شما در این شرایط به بهبودی وطول عمر بیمار چقدر باید امیدوار بود؟
    سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۰ دی ۹۷( 7 سال پیش)

      سلام

      معمولا اگر توده ها متعدد باشد کمتر جراحی پیشنهاد می شود. بستگی به میزان پاسخگویی به دارو دارد اصولا تومورهای کلیه خیلی به درمان ها پاسخ قابل توجهی نمی دهند.

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط