درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام تقریبا نزدیک یک سال است که روی آلت تناسلی دچار خشکی وترک برداشتن پوست آن شده شما چه روش درمانی را توصیه میکنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام احتمالا اگزما و آلرژی پوستی است. شب ها بمدت ۲ تا ۳ هفته پماد هیدروکورتیزون بزنید و مادام العمر از شامپو بچه برای شستن تناسلی در حمام استفاده کنید و هیمشه بعد از استحمام نیز لوسیون بدن بچه روی ناحیه تناسلی بزنید.

  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام من الان دوماهه لیرز موهای زائد میرم و اپراتور دستگاه خیلی رو تمیزی دستگاه حساس همیشه جلو خودم اخر کار دستگاهو تمیز میکنه با محلول ضدعفونی میکنه ولی احساس سوزش میکنم تو ناحیه تناسلیم و اندازه ی سر سوزن ی برامدگی ب وجود امده ایا با اون همه تمیزی امکان داره از دستگاه گرفته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      اگر از محلول های ضدعفونی کننده استفاده می کند مشکلی رخ نمیده

  • تصویر کاربر پگاه دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر خسته نباشيد
    من يك بار يك سال پيش به هرپس ژنيتال مبتلا شدم و بعد اون اصلاً تكرار نشد دخول هم نداشتم با كانتكت ايجاد شده بود و ازون موقع هيچ رابطه اى نداشتم
    ميخواستم بدونم با اين وضع باز هم به پارتنرم منتقل ميكنم اين ويروسو؟ غير كاندوم ميشه كارى كرد كه منتقل نشه؟ چون بدون دخول و با ترشحاتِ واژن هم ممكنه منتقل شه
    پيشاپيش ممنونم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      اصولا اگر ضایعات تبخال حین سکس وجود نداشته باشد احتمال انتقالش خیلی خیلی کم هست و کاندوم میزان انتقال را کم می کنه ولی صفر نمیشه

  • تصویر کاربر Reza.mhrn یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 792 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    من دیروز با درد کلیه شدید و خونریزی مراجعه کردم پزشک نوشتن سونوگرافی بعد سونوگرافی نشون داد سنگ کلیه دارم از کلیه رد شده و تو حالب هستش با توجه به کرونا نمیتونم برم به دکتر گفتم از شما بپرسم از دیروز بعد سونوگرافی یبار درد شدید گرفت و خوب شدم تقریبا درد ندارم خطرناکه چیکار باید انجام بدم؟
    تو سونگرافی نوشته سمت راست سنگ وجود ندارد و علایمشم نیست
    سمت چپ سنگ 6.4 در 3 میلیمتر در 2 سانتی متر پایینتر از لگنچه قرار دارد و سبب هیدرونفروز خفیف شده است
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      خطرناک فعلا نیست ولی نیاز به پیگیری دارد و اگر دفع نشود نیاز به سنگ شکن دارد

  • تصویر کاربر سبحان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام من الت تناسوبیم 14سانت است ومن13سالمه ایا باز رشت می کنه حداقل چقدررشد می کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام

      امکان رشد داره ولی نمیشه پیش بینی کرد چقدر رشد می کند

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط