درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر mehrdad دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید دوباره مزاحم شدم دوستم یک بار توی مردسه به بیضم ضربه زد و حدود 10 دقیقه درد داشتم میخواستم ببینم عقیمی اتفاق نیفتاده؟منی یه صورت عادی خارج میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعید هست با اینحال اگر درد یا تورم داشتید بهتره معاینه شوید
  • تصویر کاربر mehrdad دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید دوباره مزاحم شدم دوستم یک بار توی مردسه به بیضم ضربه زد و حدود 10 دقیقه درد داشتم میخواستم ببینم عقیمی اتفاق نیفتاده؟منی یه صورت عادی خارج میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعید هست با اینحال اگر درد یا تورم داشتید بهتره معاینه شوید
  • تصویر کاربر mehrdad دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بعضی اوقات وقتی میخوابم بیضه سمت راستمو احساس نمیکنم ایا مشکلی دارم؟وقتی به پشت میخوابم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۷ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعید هست با اینحال بهتره معاینه شوید
  • تصویر کاربر fateme پنجشنبه ۶ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    ba salame mojadad.hadaksar omr badaz saratan beize chand sal ast?aya shoma bimari dashtid k be tore kamel june salem az in saratan b dar borde bashe?ya emkane bazgashtesh badaz chan sal hat man vojud dare?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۶ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بستگی. دارد در چه مرحله ای از سرطان تشخیص بدهند و لی در کل خیلی ها کاملا خوب می شوند و عمر طبیعی دارند.
  • تصویر کاربر majid پنجشنبه ۶ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكترمن ٤٠ سال دارم ىك سالى است زايدة اي بايين الت تناسلى بوجود امدةبه اندازه خيلي كوجك و ىكى هم بالتر اىا مى تواند زكيل باشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۶ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      هر زائده ای الزاما زگیل نیست لذا بهتره برای تشخیص دقیق معاینه شوید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط